AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 250

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 18 lut 2007, 11:10

Heh, przecież ja nie piszę że on jest zbawieniem czy coś, różnie z nim jeszcze może być, ale jak już pisałem nie ma póki co szukać dziury w całym, zagrał bardzo dobrze i dlatego jestem zadowolony, ogólnie brazylijskie trio z przodu grało na poziomie... Mam nadzieje, że Milan zrobi coś z grą w obronie do meczu z Celticiem :roll: Kaladze, czy Cafu nie są jeszcze w formie na LM..

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lut 2007, 1:00

Łukasz_ pisze:Ale dawno mnie tu nie było

No mnie też - wujek Zaza wrócił :P ale nie na długo.

Ale Wam trudno dogodzić :P Wcześniej Olivka nie strzela a asystuje i tak ['], teraz strzelają 4 i tak [']. bo tracą 3 :roll: Jak nie urok to sraczka :lol:

Swietny mecz i horror na własne życzenie, bo chyba nikt sobie nie wyobrażał że bedzie taka rzeź. Może było sie spodziewać że Milan bedzie prowadził gre itd ale to jest zawsze do przewidzenia. A tym czasem Siena wykorzystała każdy prezent. Zwyciestwo szcześliwe, choć zasłużone jak nic. Ambrosini jak joker bo gdyby ta jego wcześniejsza główka weszła to mowa. Nie lubie za bardzo takich spotkań gdzie Milan gra piłką od nogi do nogi w pozycyjnym ataku, kombinacyjnie a rywal trzy podania i wykop i walka na ściane :P Tym bardzie że teraz jedziemy na wyspy :P Ale to zwyciestwo w takich okolicznościach to pozytyw jak to mówi Pacynka, oczywiście że lepiej by było spokojnie 2:0 bez nerwówki, ale najważniejsze że grają jak trzeba. Grają swoje, przynajmiej w ofensywie. To cieszy jak sie widzi takie rajdy Kaki, czy asysty Pirlo. Bo tego meczu nie wygrał sam Ronaldo, tym bardzie że Milan gra Sambe jak napisał Tuttosport :P Ciekawa opcja z tym trio Canarinhos ... ale i tak niech ich reka boska broni negocjowac z Stara Dama lub z Violą transfer Bercika !

Obrona ? Przeciesz do nie dawna mieliśmy najlepsza defensywe w lidze, teraz tracą 3 bramki i kryzys ? Drugi raz w sezonie dopiero tracą trzy ['] :P To fakt że nie powinno sie to zdarzyc, ale to był dziwny mecz, świetny ale i dziwny, Siena wykorzystała co miała ! Czym zmuszała Milan do tego by nie myslał już w 60 minucie o Celticu :P to raz - dwa że śmiech mnie odrania jak czytam teksty w stylu "stracili 3 a teraz Celtic..." itd - który to był mecz Kaladze po tak cieżkiej kontuzji ? a no pierwszy ... który to był mecz duetu Kala - Bonera razem na środku defensywy ? a no chyba drugi ... wiec co nie tak ? Ancelotti podją ryzyko bo tylko grą Kala może dojśc do formy z przed kontuzji - wiec w czym rzecz ? tym bardzie gdy od X czasu leczy sie Nesta. Zreszta to nie tyle zawiodła gra w obronie co ... koncentracja [znów] bo Livorno podobnie - odpowiedz rywala po dwóch minutach. Inna sprawa że zawiodło tez ustawianie sie, bo Maccarone dwa razy był "oderwany" i bez krycia. Swoją droga ten jego woley też niczego sobie ...

Teraz Pacynka ma pewnośc że na dziś wymiata tylko Janek - a z Celticiem na 100% zagra duet Bonera - Maldini i Oddo na prawej. Bo jeśli ktoś z defensywnej formacji zagrał słabo z Sieną to Cafu. Bo nawet bocznych defensorów rozlicza sie przedewszystkiim za destrucje a nie atak. Przeciesz panowie Kala nie grał w piłka dłuższy czas to co miał mu dać sie ogrywać po urazie w LM ? A tak taktyka była prosta ! strzelić wiecej niż rywal :lol:

Grupcio ? byłem w małym szoku, przyznam sie. Co prawda nie do końca rozumiem tej ekstazy na półwyspie apenińskim bo to żaden wyznacznik. Poczekamy, zobaczymy. Ale obiecuje mu że jak trzeba bedzie odszczekam wszystko, zreszta założyłem sie i chce przegrać :P Bo wtedy beda efekty. Jak napisał "AS" Ronaldo - Capello 2:0 :wink: Ronaldo strzela druga bramke z taka łatwością - w Madrycie nie strzelał bo nie grał - ale kto by go tam taka asysta obsłużył :wink: Forza Ricky ! I tak Gapcio zawalił 100% i miał by hatricka i asyste - wystarczyło położyć bramkarza ale ciul chciał dobrze po długim :P

On kiedyś powiedział mądre słowa - beda jeszcze w Realu - "jak strzelam i asystuje jestem wielki i fenomenalny - jak nie strzelam jestem gruby... - Jak to powiedział mój ziomek teraz to łączy :P

Co ciekawe Ronaldo nie cieszył sie po bramkach jak w Madrycie, że zasłaniał reką oczy :P ciekawe czemu ... powrócił ten jego gest paluszkiem.

Wracają jeszcze do meczu na Celtic Park to nie zdziwie sie jak Ancelotti zagra "choinką". Tym bardzie że Pippo na deskach, a Gila też nie najlepiej sie czuje. A Rolando jak wiemy nie może grać. Choć cos mi mówim że tym na szpicy bedzie własnie Bercik a nie Olivka. Wykuruje sie Gila :] Podobnie Seedorf którego uraz był ponoć "drobny" i w Sienie nie zagrał by nie podejmować ryzyka. Zagramy choinka by Pirlo miał wiecej miejsca i może było kontrolować srodek pola. :arrow: Storari - Oddo, Bonera, Maldini, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Gourcuff, Kaka' - Gila - ewentualnie Clarence w środku obok Kaki za Gourcuff'a, a Ambro lub Brocchi po lewej stronie Pirlo. Ja już kiedyś napisałem jeśli Celtic ma cos do pokazania to tylko u siebie, wiec ten pierwszy mecz już może wiele wyjaśnić :P

P.S. Jak czytam co napisała Agnieszka na stronie głównej o obronie, albo mówi Lipiński w magazynie sport plus to zastanawiam jak to jest :roll: Czy tak boli poszukać wiecej informacji jak chce sie wypowiadać ? To juz pomijając ta czerwoną kartke. Patrz wyżej. Te teksty brzmią jak z livescore :roll: tam wszystki widać reszta sie nie liczy :P To Inter 1:0 i co wyznacznik ? Swoją drogą mecz w LM z Valencią to bedzie jatka, dwie najbardzie chyba defensywne linie pomocy na środku :P Tak jak w meczu na Celtic Park bedzie pojedynek Gattuso - Gravesen tak w tym troche wiecej ale chyba najlepszy Albelda - Vieira :] Albo Marchena Cambiasso :)

Swoja droga gratulacje dla Nerazzurich !
Forza Milan !

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 19 lut 2007, 7:59

Gra obroncow napewno pozostawiala wiele do zyczenia ale tak jak napisal Zaza nasza obrona jest poprostu niezgrana-kontuzje czy tak ochoczo stosowany przez Carlo system rotacji w skladzie doprowadzily do tego ze mamy z leksza niezgrana obrone. Szczegolnie to sie tyczy Oddo i Bonery. Chlopcy pograja razem troszke wiecej czasu i znowu bedziemy wymiatac w obronie-przeciez qrde nie zapomnieli jak sie gra.

W meczu ze Siena dalo sie takze dostrzec pare innych pocieszajacych faktow: postawa Kaki swiadczy ze chlopak sie odbudowuje i forma wraca, to samo sie tyczy Pirlo (niech tylko poprawi te wolne bo to jest troche irytujace jak regularnie trafia w mur); zauwazylem takze ze coraz lepiej gra Oliweira-chcialoby sie powiedziec ze nareszcie, ale ja dalej uwazam ze on jeszcze nie pokazuje nawet 70% tego co moze-ale forma mu zwyzkuje i to cieszy.

Jeszcze Ronaldo-oby nie powtorzyla sie sytuacja z Oliweira :P

Zaza pisze:Swoja droga gratulacje dla Nerazzurich !
Dolanczam sie do gratulacji- fajnie ze rekord dzierzy w swoich rekach przedstawiciel calcio :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lut 2007, 12:14

Mates to chyba nie tak - bo co brak zgrania może dotyczyć Oddo który zasilił Milan w zimie. Daniele jest od poczatku sezonu. Przeciesz gdy ostatnio grał duet Bonera - Maldini to pisało sie że "Nesta spokojnie może sie kurować" - bo Bonera od czasu powrotu na środek defensywy był obok Jankulovskiego najlepszym graczem tej formacji.

Normalna sprawa, przeciesz Kala rozegrał w Sienie pierwszy mecz po tak długiej kontuzji i co ważne z Bonera na środku z którym w tym sezonie nie grał w takim zestawianiu. Ale gdzie Carletto ma sie dać ogrywac Kaladze by szybko wrócił do formy z przed kontuzji ? chyba nie w LM :roll: Oczywiscie to nie jest małe usprawiedliwienia, ale jednak, bo mogli zagrać defensywnie i wygrać 1:0. Tylko jesli tak zagrali w ataku to cos za coś.

Co też ważne mimo iż najlepszy defensor nie gra od tak takiego czasu Ancelotti ma w kim wybierać. Powrót Nesty jeszcze sie przeciągnie, co na pewno nie jest nam na reke, ale oby szybko Kala wrócił do formy. W poprzednim sezonie gdy grał na środku, przycmił nawet Nesta wiec bedzie dobrze.

Szkoda że LGDS nie sugeruje juz Ancelottiemu by spróbował Ambro na stoperze :P Co prawda wtedy była inna sytuacja, bo była plaga kontuzji, zawieszenia itd. ale mimo to Ancelotti powiedział że nie ma przesuwania do tyłu i u niego Massimo bedzie zawsze grał w pomocy. A szkoda bo ja sądze ze by wymiatał w lini obrony. Głowa może gwoździe wbijać. Gra chyba najlepiej z naszych graczy [nie licząc napastników] był by jak nasz Marquez :)

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 19 lut 2007, 20:17

Zaza mi chodzilo o to ze nasza formacja obronna gra za rzadko w tym samym ustawieniu, i to powoduje jeszcze pewne niezrozumienia. Obrona zgrywa sie dlugo. Ale to jest niestety specyfika tego sezonu ze Carlo rzadko ma do dyspozycji tych graczy ktorych by chcial.
Co do Oddo to uwazam ze ten miesiac to jest malo czasu na zgranie sie z reszta obroncow jak niekiedy decyduja w interwencjach sekundy.

Ja tam sie tymi bledami obrony specjalnie nie przejmuje bo jak Kaladze wroci do formy(dobrze ze go Carlo ogrywa), wroci Nesta to nasza gra obronna powinna wygladac duzo lepiej.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 19 lut 2007, 21:29

Ja jestem fanem talentu Kaladze na srodku obrony i dobrze ze dał mu Carl ozagrać ze Sieną. Zazwyczja jest tak ze jak sie wrca po dluzszej kontuzji to nie wypada sie z byt dobrze, ale z meczu na mecz jest lepiej. Celtic z calym szacunkiem to nie jest rywal takiej klasy, aby nie wystawiać Kaladze od początku, szczegolnie ze to nasz najsilniejszy obrońca i przyda się w walce z Szkockimi drwalami. Smuci mnie, że Carlo wystawi Kalaca, a nie Storariego. Myśle tu podobnie jak w przypadku Kaladze, ze Kalac moze cos spiepszyc bo dawno nie grał.

Też popieram idea Ambro - obrońca, szkoda, że Carlo nie chce tego spróbować.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lut 2007, 1:56

Ten temat z Ambro był juz kiedyś poruszany, potem to prasa Ancelottiemu sugerowała gdy była plaga kontuzji, ale Carletto mówił że nie ma takiej możliwośc. Pamietam kiedyś czytałem o tym jakiego ma nosa co do zmian pozycji. Gdzie by teraz był Pirlo gdyby nie Ancelotti ? Kaladze ? Uchodzi za twórce i wcielenie w życie 4-3-1-2 na półwyspie Apeninskim, nawet nie dawno to przypominano iż mercato też było pod tym kontem. Trzeba by prześledzić temat czy każdy ruch Carlo za zmiana był trafny bo teraz tak na szybko nie moga sie skupić. Ale należy tez pamietac że skoro do tej pory miał taka mysl trenerska i trafiał to prawdopodobnie w przypadku Massimo nie ma takiej opcji, skoro tak mówi. Kto jak kto ale my go uczyć nie bedziemy, podobnie jak La Gazzetta :P

Swoją drogą nikt nic nie wspomniał...

www.ac.milan.pl

Kod: Zaznacz cały

Spotkanie ze Sieną było trzechsetnym, w którym na ławce trenerskiej Milanu zasiadł Carlo Ancelotti. W 175 przypadkach odnosił zwycięstwo, 70 razy padał wynik nierozstrzygnięty, 55 razy jego podopieczni schodzili z murawy pokonani. Ancelotti przejął stery w Milanie ponad pięć lat temu, w listopadzie 2001 roku. Do jego największych sukcesów zaliczają się zwycięstwo w Lidze Mistrzów w 2003 roku oraz scudetto zdobyte rok później. Ancelotti jest pomysłodawcą ustawienia 4-3-1-2, które obecnie stosuje wielu trenerów, nie tylko na Półwyspie Apenińskim.
Grazie Carletto ! Oby kolejne 300 spotkań wytrzymał ! i poprawił nie co statystyki :P Dziekujemu za to "coś" - co Milan za Twojej kadencji ma zawsze. Im dłużej jesteś trenerem Milanu tym bardzie jestem Twoim zwolenikiem :P Były różne sytuacje ale na dziś nie ma innej opcji ! Mowa :] Forza Pacynka :P

Przypominam że o meczu Celtic Glasgow - AC Milan piszemu tu... Rada modów bedzie niby karać :P

[EDIT] - widzieliście ? Milan: Akinfeev per il dopo-Dida Ciekawa opcja, ponoc na młodego Rosjanina poluje wiele klubów, zapowiada sie na nie złego łapacza, czy wyżej jego akcje stoją niż Ameli ? śmiem wątpić ale nie mam nic przeciwko. Tamet Gianluigiego pozostawie bez komenatrza, i tak w lecie wróci serial :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 lut 2007, 16:59

Juz w niedziele mały hit serie A [mały :wink:] Milan Doria na Giuseppe Meazza :] Bedzie to setny pojedynek obu klubów w lidze. Dotychczas Milan wygrał 51 spotkań - 25 razy padł remis a 21 razy wygrywała Doria - 169 : 68 w bramkach dla Milanu.

W samym Mediolanie bedzie to 50 pojedynek - 32 wygrane Rossonerich - 9 remisów - 8 wygranych Sampdori - 91:38 w bramkach.

Niby liczby pokazuja spacerek, ale nic z tych rzeczy - pamietamy że Doria to jedyny klub który w popszednim sezonie wywiósł punkty z San Siro [1:1] Ba jak by tego było mało to był jedyny klub który nie dał sie pokonac Milanowi w dwu meczu bo na stadio Luigi Ferrarisa było 2:1 dla piłkarzy Novellino.

W tym sezonie na stadio Luigi Ferrarisa Bonazolli otworzył wynik ale Kaladze strzelił na 1:1 i tak sie skończyło. To był ten okres gdy seryjnie strzelali dla nas obrońcy a forma była słaba.

Walter Novellino nie może korzystac z swojego mózgu w ofensywie, czyli Francesco Flacchi który zaliczył wpadke kokainową :roll: Oprócz tego nie zagra chwalony Delvecchio, a Emiliano Bonazolli może zacząc mecz na ławce - warto zwrócić uwage na Quagliarelle - jedno z odkryć tego sezonu - juz 7 razy był widziany w Mediolanie, tak u nas jak i u Nerazzurich :wink:

Sytuacja Sampdori przed niedzielą

Ancelotti nie może liczyc na Brocchiego za czerwień, prawdopodobnie nadal nie gotowy jest Seedorf. W pomocy miejsce Clarenca zajmie albo Ambro albo Gourcuff. Ciekawe jak Carletto rozwiąże "problem" lini obrony - Kala zagrał dwa mecze po kontuzji, ale z Celticiem zszedł dośc wcześnie, teraz znów powrót do gry Bonera Maldini ? Na bokach na 100% duet Oddo - Jankul. No i zagadka w ataku - jedne żródła jak La Gazzetta podają Grupcio od pierwszej minuty, razem z z powracającym Pippo. Inne że zagra znów tercet Canarinhos Olivka - Kaka - Gapcio :P Na ławke wraca Kalac, który w meczu z Celticiem wykonał zadanie ale pewnie jeszcze wiele pracy przed nim, nie grał przeciesz dośc długo.

Milan przed meczem z Dorią

- Kibice pomagają trenerowi :P

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 23 lut 2007, 23:18

o kibice pomagaja i mozna wywnioskowac z tej sondy, że juz polubili R99. W pierwszych 4 zestawieniach wystąpil wlasnie Brazylijczyk. Dobre wieści z milanello sa takie, że Pippo i Seedorf trenowali z zespołem.Konkurencję w ataku mamy teraz niesamowitą. I wreszcie sa takie bardzo dobre zestawienia. Kreatywny-Dostaw nogę :P . Meczu z Sampa chyba canal+ nie pokaże ale na pewno pokaże potyczke z Palermo. Zobaczymy czy Radek w ogole zagra a debiut z Milanem to chyba marzenie dla każdego pilkarza. Tak jak Zaza mowil trzeba uważac na Quagiarelle. statnio Sampa wygrała wlasnie po golu tegoz zawodnika. Gwoli ścislosci powiem że chyba Volpi? nie wykorzystał '11'. Bedzie to trudny mecz, Sampa nam nie bardzo lezy aale coz trzeba wygrać.

Slyszeliście o nowym pomyśle Łysego?

Kod: Zaznacz cały

ACmilan24.com:
Wszystko wskazuje na to, że Adriano Galliani coraz poważniej myśli o sprowadzeniu Ronaldinho do Milanu. Wice-prezydent klubu wpadł na pomysł, dzięki któremu tifosi "Rossonerich" będą mieli możliwość przyczynić się do przybycia Brazylijczyka na San Siro. Ma on polegać na tym, iż od zakupów, których dokonają kibice posiadający kartę kredytową Milanu, będzie odliczany mały procent, a pieniądze z niego będą przeznaczane na fundusz potrzebny do zakupu R10. Oto co powiedział sam Galliani: "Jeżeli osiem milionów osób będzie korzystało z tych kart, to naprawdę zbieżemy sporą sumę pieniędzy!". Czy ta idea wejdzie w życie wkrótce się przekonamy...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 lut 2007, 0:55

Pomagają, ale ja sie nie zdziwie jak Gapcio zacznie mecz na ławce, tym bardzie że jak piszesz Pippo gotowy a Olivka z Celticiem zagrał tylko 10 minut - bardzie nawet bym typował pare Olivka - Pippo na Dorie. A powrót Clarenca spokojnie z ławki w 60 minucie :wink: Choc jego uraz nie był groźny wiec to pozytyw. Ma Ancelotti kilka problemów - ale to takie "pozytywne problemy" - kto w bramce itd. W całkiej innym sytuacji jest Walter Novellino.

Co do pomysłu to już są inne wersje, a moze inaczej, lepsze wersje :P mercato to chyba teraz najważniejsze to obsada bramki na nowy sezon, bo klub sie wypnie lada dzień na Dide, spoko on nadal nie wie co chce - troche szkoda ale coż życie. Sa plotki i ploty, po ostatnim mercato pozostał nie dosyt, ale z perspektywy czasu trzeba przyznac że bali sie - bali sie wtedy wydawac kase z Shevchenki czy kont Silvio gdyż puchary ba nawet ligowy byt był zagrożony. A wiemy ile kasy jest w LM nie bez kozery "liga bogaczy" - Teraz bedzie inna sytuacja, jednak mimo wszystko nie Dinho, nie Robinho, Pato i inni magicy a łapacz :] Nie wierze że Abbiati powróci, Storari to świetny bramkarz ale bardzie na lige, Kalac odejdzie zwolni miejsce non UE. I trzeba działać.

Warto zwrócic uwage na to że łysy w zimie zamkna temat bloku defensywnego na przyszły sezon - bo nie wyobrażam sobie by mógł ineczej on wygladac niz Oddo - Nesta - Kaladze - Jankulovski - na 99% wracaja po sezonie Lino i Digao bo klub nie chce ich juz wypożyczać, a przeciesz nadal w grze jest Paolo Bonera, Simic czy Grimi. Nie zapominajmy o Serginho który może pozostanie. Billy chyba powie "żegnajcie" :? Podobnie Pendolino :? Pozbeda sie Favalliego i tak prawde mówiąc to ewentualnie trzeba bedzie wykonac jeden ruch na rynku w kontekscie bloku obrony - zmiennik dla Massimo. Co prawda teraz to jest wróżenia ale chyba w klubie wiedzą co robią, plotki na temat Dinho nie dziwia bo to fantastyczny piłkarza ale to nie na tym polega. Bo jesli Dida odejdzie to trzeba bramka z prawdziwego zdarzenia, który coś bedzie reprezentował.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 24 lut 2007, 10:35

Zaza pisze: trzeba bedzie wykonac jeden ruch na rynku w kontekscie bloku obrony - zmiennik dla Massimo
W sumie to zmiennikiem Massimo mial byc Lino, ale niedawno prasa duzo pisala o tym ze po sezonie do Milanu dolaczy na zasadzie wolnego transferu Zebina wiec to chyba jest ten ruch o ktorym piszesz.
Fakt bramkarz bedzie Nam bardzo potrzebny- qrcze marzy Mi sie Gigi ale to chyba pozostanie niespelnione marzenie.
W kontekscie mercato to problem moze byc jeszcze z napastnikiem bo jakby na to nie patrzec to Inzaghi to teraz 4 napastnik Milanu a to raczej go nie zadowala-a sam niedawno wspominal ze zostanie w druzynie jesli bedzie w niej odgrywal wazna role. Z drugirj strony jesli zdecyduje sie odejsc to pewnie szanse dostanie Willy wiec niewiadomo co lepsze :P

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 24 lut 2007, 10:41

Kendo pisze:Kreatywny-Dostaw nogę :P .

Heheh tylko który z nich am być kreatywny :) Kiedyś to bez wątpienia można by powiedzieć, że .. Shevchenko :) a teraz prawda taka ze zaden z naszym napastników nie jest kreatywny w takim sposób jak był Szewa.

Zmiennika dla Oddo to ma być przecięż Marzoatti , bo nie wyobrazam sobie ze by kogos jeszcze zatrudniali i decydowali się, aby Lino został w klubie bez możliwości gry...

Obrona w składzie: Maldini, Nesta, Bonera, Oddo, Kaladze, Grimi, Digao, Marzoatti, Jankulovski wydaje mi się, że wystarczy. Po co więcej defensorów jak i tak limit na CL to 25 graczy. Simica można by już sprzedać. Lino, Digao i Grimi to mało kasy zarabiają i to jest duży plus bo u nas są i tak cholernie wysokie pensje, to można by troche zaoszczędzić na kontraktach CAfu, Sergio, Favalliego, Billego i Simica, któzy napewno opchłapów nie otrzymywali tylko grubą kase wyrazana w mln.

Pomysł Łysego żeby pobierać prowizje od kibiców nie jest głupi tylko, że wtedy musiałby dotrzymać obietnicy i sciągnąć Ronaldinho :)

Na brame to trzeba nam Buffona i tyle, dać Juve Abbiatiego i kasy (niestety jak się chce dobrze to trzeba płacić a nie narzekać)

Dziś pisało, że tym Murzynem z Rimini to się Werger intresuje a to już coś znaczy ze coś z niego może być. Więc niech nasi nie zaśpią, bo są na pol position i lepsze napewno tkaie rozwiązanie niż sciągać Emersona ....

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 24 lut 2007, 12:18

peyter pisze:tylko który z nich am być kreatywny
zarówno Ronaldo jak i Ricardo. Gapcio :P ma kapitalny drybling. Potrafi minąć paru zawodników. Umie tez dobrze podac dośrodkowac czy rpzegrac piłkę. Z Oliveira jedst troszke inna sprawa. W Betisie zazwyczaj gral na szpicy jako jedyny napastnik ale widać że Carlo z nim pracuje. Kaze mu schodzic na skrzydlo, wyprowadzac pilke z glebi pola.

Osobiście do transferu Ronaldinho i jakis głupawych pomyslów Galianiego jestem sceptycznie nastawiony. Uważam że Brazylijczyk nie jest nam do nizego nie potrzebny. ogliby ten procent dac na jakiś szczytny cel. Przeciez istnieje fundacja AC Milanu i tam kasa na pewno by sie przydała.

Zaza jak nie dzisiaj to kiedy ma zagrac Ronaldo?. Chyba że go oszczędzi na zemste na graczach Guidolina. Pamietam jak Milan grając cholernie źle przegral w pierwszej rundzie u siebie z Palermo. No to jutro mozemy zobaczyc Oliveira-Inzaghi. Pewniakiem wyaje sie Pippo. Pewnie Carlo daje mu sie ograć bo moze byc potrzebny na Celtic no i Ancelotti musiwiedziec na co go obecnie stać.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 24 lut 2007, 13:24

Kendo pisze: zarówno Ronaldo jak i Ricardo. Gapcio :P ma kapitalny drybling. Potrafi minąć paru zawodników. Umie tez dobrze podac dośrodkowac czy rpzegrac piłkę.
To chbya mówimy o zupełnie innych graczam w osobie jednego, chociaż waga moze wskazywać za dwóch :)

Ja tam jestem za sprowadzeniem Ronaldinho do Milanu, ale nie za wszelką cenę. Napewno by ożywił już naszą grę i taktykę, która od paru lat jest taka sama i każdy już wiem jak gra Milan. Dwa transfery w lecie jego i Buffona i nikt nas nie powstrzyma.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 lut 2007, 14:32

Czterech piłkarzy Milanu, Ambrosini, Pirlo, Gattuso i Gourcuff mogą okupić występ we wtorkowym spotkaniu z Celtikiem absencją w niedzielny wieczór. Czwórka pomocników zmaga się bowiem z gorączką. Najbardziej prawdopodobnym jej źródłem jest brak ciepłej wody na Celtic Park. Po zakończeniu wtorkowego spotkania na obiekcie mistrzów Szkocji rozległ się alarm przeciwpożarowy. Na obiekcie automatycznie odłączony został dopływ ciepłej wody. Piłkarzom Milanu zafundowany został tym samym zimny prysznic.
www.acmilan.pl

Nie mam pytać - to zmienia troche sytuacje :? Co gorsza nie dośc że kłopoty ma Pirlo, to i Ambro a Brocchi pauza za czerwień :? Nie dobrze ! Teraz Seedorf wraca na 100%, Może zagra Grimi w defesywie a Janek w pomocy ? hmmm ciekawy jestem jak Carletto to rozwiąże. A może primavera :roll: ?

Peyter dla tego by równowaga była zachowana zagra na 90% Olivka i jeden z tych na nos :P Bo ja bym nie podadał w taka ekstaze jak Włosi z Gapcio :P

Na temat gracza Rimini nie ma co piszać, ale jeśli Arsen Wenger też go "widzi" to musza szybko działać, nie dawno był tez łaczony z Interem. Z tym że żaden z tych klubów nie ma taki układów z Rimini jak Milan, juz pomojając wypozyczenie Digao.

Co do samej fomacji defensynej to ja sobie nie wyobrażam by linia była inna niż napisałeś wczesniej, serial z Oddo trwał, ale tym transferem Łysy zagwarantował Ancelottiemu to że ma wszystkich tych co beda podstawowi w nastepnym sezonie juz teraz, no oprócz Nesty ale wiemy jak jest. Oby szybko wrócił. Macie racje ze Lino tez grywa na prawej, choc w Empoli chyba pełni role stopera. Jak by nie patrzeć teraz najważnieszy ruch na rynku dotyczy bramki, ewentulanie nowej umowy z Dida, ale jak idzie wyczytac Nelson teraz zarabie troche, i chce jeszcze wiecej.

Zarabie 2,5 miliona - chce z 3,5 - a Gigi gdy Juventus grał w serie A dostawał 5 milionów za sezon gry, teraz mówi sie ze za 4 [4,5] podpisze umowe. Tym bardzie że nastopiła zmiana zarobków w Juve z wiadomych wzgledów. Nie wiem jak to załatwią ale jesli Dida miał by podpisac nowa umowe za 3,5 baniaka za sezon to za takie pieniadze bedzie grał nie jeden fantastyczny bramkarz, no może troche wiecej :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”