Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 26

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 28 sie 2006, 9:44

stan_mic pisze:Lech spełnia wymagania swoich kibiców
Czy kibice Lecha za wymagania stawiaja sobie srodek tabeli naszej ligi? Z twojej wypowiedzi mozna wywnioskowaqc ze wynik nie gra roli. Byle byl show na trybunach.
stan_mic pisze:to my mamy reprezentantów
Wymien mi ty REPREZENTANTOW.
stan_mic pisze:ją przez "różowe okulary", którymi jest Lech
:wink:
Messi E2 Ronaldinho pisze:Kto potrafi tyle nastrzelac Wisle? chyba tylko Legia i teraz Lech
Ale osiagniecie :shock: Szczere gratulacje ze macie taki zespol ktory potrafi nastrzelac Wisle 3 bramki i nie wygrac meczu prowadzac juz 3:1 i kontrolujac gre.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Wasilewski wymiata
Tylko mu sznurki od spodenek pewkaja i zawalil wczoraj jedna z bramek.
Messi E2 Ronaldinho pisze:podobnie Bosy.
Bosacki 82`-sam.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 sie 2006, 9:49

Martinho pisze:Bosacki 82`-sam.
ten gol byl czystym przypadkiem..nie byl to jakis jego blad..nie mozna obwiniac Bosego, o jakas fatalna gre w tym spotkaniu..wrecz przeciwnie..

Martinho pisze:Tylko mu sznurki od spodenek pewkaja i zawalil wczoraj jedna z bramek.
Obronca ktory prowadzi w klasyfikacji Krola strzelcow... smiem twoerdzic ze lepszy od niejednego jednego napastnika... ;)

Martinho pisze:Wymien mi ty REPREZENTANTOW.
Wasilewski, i Zaki chyba... a co?!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 28 sie 2006, 9:57

dzieciol pisze:Zaki chyba
Zaki a ktoz to? Zakrzewski? Raczej nie zostal powolany.
dzieciol pisze:ten gol byl czystym przypadkiem
99% bramek samobojczych to czysty przypadek. Nie twierdze ze Bosy jest slaby tylko ze ta bramka zmazala jego wczesniejsza dobra gre jakby nie patrzec.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 sie 2006, 10:32

Martinho pisze:Zakrzewski? Raczej nie zostal powolany.
napewno?! nie chce sie sprzecac..ale cos mi sie o uszy obila...chociaz..moze to byla 11 kolejki w orange ekstraklasa?! :lol:

Martinho pisze:tylko ze ta bramka zmazala jego wczesniejsza dobra gre jakby nie patrzec.
wiekszaos obroncow ma taka bramke na koncie..nawet tych najlepszych..przez lata kariery zawsze sie to zdarzy..bo w wirze walki pilka moze Ci sie odbic od nogi i wpasc do bramki..ale taki wyczyn nie powinien byc miernikiem jego gry w Lechu..moze i przegrali przez niego, bo gdyby nie on to by bylo 3-2..ale to jest tylko teoria...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 28 sie 2006, 10:42

dzieciol pisze:napewno?! nie chce sie sprzecac..ale cos mi sie o uszy obila...chociaz..moze to byla 11 kolejki w orange ekstraklasa?!
Kadra:

bramkarze
Artur Boruc (Celtic Glasgow) - z powodu kontuzji nie wystąpił w meczu z Hibernianem Edynburg (2:1)
Jerzy Dudek (Liverpool FC) - na ławce rezerwowych w meczu z West Ham United (2:1)
Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa) - cały mecz ze Spartakiem Nalczyk (1:0)

obrońcy
Jacek Bąk (Al-Ryyan) - liga katarska nie rozpoczęła rozgrywek
Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków) - 90 minut i bramka w meczu z Lechem Poznań (3:3)
Paweł Golański (Korona Kielce) - cały mecz z Pogonią Szczecin (1:1)
Mariusz Jop (FK Moskwa) - nie grał w meczu z Rostowem (4:0)
Marcin Wasilewski (Lech Poznań) - 90 minut i bramka w meczu z Wisłą Kraków (3:3)
Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus) - grał w meczu z Panioniosem (3:0)

pomocnicy
Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków) - cały mecz z Lechem Poznań (3:3)
Łukasz Garguła (GKS Bełchatów) - cały mecz z Zagłębiem Lubin (1:2)
Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg) - cały mecz z Bayerem Leverkusen (1:1)
Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck) - nie grał w meczu z Iliczywcem Mariupol
Sebastian Mila (Austria Wiedeń) - nie grał w meczu z Ried (1:1)
Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń) - cały mecz z SV Ried (1:1)
Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund) - od 69. minuty w meczu z VfB Stuttgart (3:1)
Radosław Sobolewski (Wisła Kraków) - nie grał w meczu z Lechem Poznań (3:3)
Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor) - grał pierwszą połowę meczu z Denizlisporem (1:0)

napastnicy
Tomasz Frankowski - w trakcie zmiany klubu (z Wolverhampton Wanderers do CD Tenerife)
Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre) - cały mecz z AS Nancy (0:1)
Radosław Matusiak (GKS Bełchatów) - cały mecz z Zagłębiem Lubin (1:2)
Maciej Żurawski (Celtic Glasgow) - bramka w meczu z Hibernianem (2:1).

dzieciol pisze:moze i przegrali przez niego
zremisowali

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 sie 2006, 10:47

To faktycznie pomylilem z 11 orange :lol:

dzieki za powolania...
Martinho pisze:zremisowali
moj blad :oops:

chociaz prowadzic 3-1 do 82 minty i zremisowac to tak jak porazka..ale cieszy mnie ilosc kibicow na Lechu...wszystkie mecze djaja niezlego kopa..szkoda tylko ze to nie Lech strzela o to jedno oczko wiecej..;)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 28 sie 2006, 14:20

Martinho pisze:Sebastian Mila (Austria Wiedeń) - nie grał w meczu z Ried (1:1)
Sory, ze troche odchodze od tematu, ale czy przypadkiem Sebcio nie mial isc na wypozyczenie do Southampton [tak mi sie teraz przypomnialo, ze niedawno o tym pisalo w Interneci :P] :think:?

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 28 sie 2006, 16:15

Martinho pisze:Z twojej wypowiedzi mozna wywnioskowaqc ze wynik nie gra roli. Byle byl show na trybunach
I tak właśnie jest... dziwne!? Pisałem już o Naszych pucharowiczach... Wiśle Płock, jest jeszcze Lubin i czy uważasz, że grając w ich stylu Lech byłby drużyną lepszą!? Chowający się Lech niczym Płock w formie to obraz niezbyt miły.
Zresztą zauważ... Lech traci 7 goli w dwóch meczach, a żaden z kibiców Kolejorza nie jest wściekły na drużynę. Dlaczego!? Bo te występy napawają optymizmem. Widzimy Lech strzelający (mamy tyle samo bramek co 3 drużyny znajdujące się pod nami w tabeli razem wzięte), więc nie jest źle.
PS Smuda już na początku sezonu mówił, że ten rok może być rokiem eksperymentów itp, więc nie oczekuj, że od razu będzie wszystko ok, a i tak jest już dużo więcej ok niż być mogło. "Nie od razu Kraków zbudowano", podobnie jak tamtejszą Wisłę, więc daj trochę czasu Lech'owi.[/url]

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 29 sie 2006, 20:02

stan_mic pisze:
Martinho pisze:Z twojej wypowiedzi mozna wywnioskowaqc ze wynik nie gra roli. Byle byl show na trybunach
I tak właśnie jest... dziwne!? Pisałem już o Naszych pucharowiczach... Wiśle Płock, jest jeszcze Lubin i czy uważasz, że grając w ich stylu Lech byłby drużyną lepszą!? Chowający się Lech niczym Płock w formie to obraz niezbyt miły.
Zresztą zauważ... Lech traci 7 goli w dwóch meczach, a żaden z kibiców Kolejorza nie jest wściekły na drużynę. Dlaczego!? Bo te występy napawają optymizmem. Widzimy Lech strzelający (mamy tyle samo bramek co 3 drużyny znajdujące się pod nami w tabeli razem wzięte), więc nie jest źle.
PS Smuda już na początku sezonu mówił, że ten rok może być rokiem eksperymentów itp, więc nie oczekuj, że od razu będzie wszystko ok, a i tak jest już dużo więcej ok niż być mogło. "Nie od razu Kraków zbudowano", podobnie jak tamtejszą Wisłę, więc daj trochę czasu Lech'owi.[/url]
Jeżeli dla Ciebie liczy się show na trybunach, to chyba stadion piłkarski nie będzie spełnienem marzeń. Tu raczej się nie zrealizujesz.
Show na trybunach to jest podczas występu ChipAndDalessów-show jakich mało.

Ja oceniam Lecha po grze i jak na razie wystawiam mu bardzo niską notę.
Gra Lecha nie zachwyca , nie jest taką, jaka mogłaby być w przypadku drużyny o tak mocnym składzie.
Zawodnicy którzy błyszczeli we Wronkach, obecnie dorównali do ligowej szarzyzny, przeciętności, w jakiej zawsze celował poznański Lech.

Owszem Lech strzela dużo bramek , ale co z tego, skoro ledwie jest na 9 miejscu w tabeli i z meczu na meczu pnie się nie górę-do czego predestynowałby go skład i budżet-ale w dół.

Uważam, że mecze Lecha wcale nie są tak widowiskowe bo nie ilość goli decyduje o jakośi spektaklu-czasami, a nawet zaryzykowałbym tezę, że dośc często , ciekawiej się ogląda mecz w którym jest 1-1 niż 3-3.

Natomiast nad grą defensywną LEcha lepiej spuścić zasłonę milczenia-takie błędy jakie robią obrońcy Lecha, rzadko zdarzają się nawet w 3 lidze.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 29 sie 2006, 22:10

gdanie...sam Smuda przyznal ze ten sezon bedzie eksperymantalny...moze byc roznie, co widac ze nie wszystko jest dokladnie poukladane, ale Kolejorz jest na dobrej drodze...potrzeba jakiej stabilizacji, jakiejs malej iskry...nie sadzisz chyba ze to wszystko zmarnuja?!..popatrz sobie co Franciszek zrobil z Zaglebiem...to nas czeka w Poznaniu, cierpliowsci ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sie 2006, 23:06

Ja spokojnie poczekam do rundy rewanzowej. Tam wyniki juz musza być. Teraz wszystko powoli sie kształtuje i zgrywa. Wiadomo, ze Lech narazie ładnie gra w pilke i jego gra napewno jest interesujaca, Zaryuzykuje i powiem, że Lech gra obecnie najładniej, ale oczywiscie ładna gra nie idzie narazie z wynikami. Przypominam, ze Zagłebie takze od razu nie grąło wielkiej piłki, a do tego w Lechu jest narazie do sprawdzenia ponad 20 pilkarzy, a prawdziwa selekcja nastapi dopiero zima. Choć ja juz bym zrezygnował z Dembiny, choc to postac promujaca nowe oblicze Lecha i w koncu zakupił jakiegos obronce, moze w zamian za Kikuta...

30.08.2006

Dzisiaj na stronach Lech i Korony podaja info jakoby bliska była realizacja wymiany Milcanski-Drzymont. Dla mnie to nawet dobra wiadomośc. Nasza defensywa jest dziurawa głoanie za sprawa Kucharskiego - Wojtkowiaka. Drzymont sporo grał w zeszłym sezonie na przyzwoitym poziomie, a Ilan u nas raczej miejsca narazie nie ma wiec i za nim nie bede tesknic w napadzie zostanie Dembina, Reksio, Wachowicz, Zaki, Pitry...

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 30 sie 2006, 19:56

dzieciol pisze:gdanie...sam Smuda przyznal ze ten sezon bedzie eksperymantalny...moze byc roznie, co widac ze nie wszystko jest dokladnie poukladane, ale Kolejorz jest na dobrej drodze...potrzeba jakiej stabilizacji, jakiejs malej iskry...nie sadzisz chyba ze to wszystko zmarnuja?!..popatrz sobie co Franciszek zrobil z Zaglebiem...to nas czeka w Poznaniu, cierpliowsci ;)
Smuda jest typem trenera, który ukrywa ambicje klubu aby nie narażać się zarządowi w razie kiepskich wyników. Z drugiej jednak strony co innego przekazuje zawodnikom, i wydaje mi się że w szatni Lecha mówi się o pucharach. Z cierpliwością bym nie przesadzał bo Smuda z ostatniej druzyny w lidze od samego początku kadencji wyciągnął chyba wszystko co było możliwe, bodajże wygrywać zaczął od drugiego meczu - jak będzie w Poznaniu - nie powiem bo nie wiem, nakładają się na to różne czynniki, głównie to, że Franek gdy przyszedł, miał już delikatnie zgrany skład, i mówie tu o nowych zakupach, dlatego szczyt formy Lecha przewiduje na rundę Wiosenną, gdzie po zimowych obozach ta mikstura się złączy w jedną całość. Bądź co bądź Zagłębie przed zadrudnieniem Smudy nie wymianiło połowy składu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 wrz 2006, 20:14

Lech zaszalał na koniec okienka tranferowego i o dziwo Franz mnie zaskoczyl sprowadził az czterech pilkarzy :!:
Dwóch Polaków i dwoch obcokrajowców. Pierwszym nabytkiem był Drzymont, ktory przeszedł na zasadzie wypozyczenia z Korony w zamian za Milcanskiego. Kolejny to kolos mierzacy :arrow: 195 cm :arrow: Fernando Bonjour z Argentyny(rocznik 1985) takze na zasadzie wypozyczenia(choc spotkałem sie takze z info, ze jest to transfer definitywny). Obaj zawodnicy to srodkowi obroncy, czyli pozycja, ktora przynajmniej dla mnie była priorytetem do wzmocnienia.
Kolejny nowy zawodnik, to podobno wielki talent z Gwarka :arrow: Marcin Sobczak :arrow: wypozyczony, z opcja transferu definitywnego.
Ostatni to chyba najwieksza postac, bo reprezentant Peru :arrow: Henry Edson Quinteros Sanchez, ktory ma byc nowym rezyserem gry Kolejorza. Widocznie Smuda nie ufa Murawskiemu :? Szkoda tylko, ze nie wiedział, ze do polski wraca Iwanski. Jednak te podobno 250 tys.$ to musi o czyms świadczyć. Choć z innej strony Legia kupiła Radovicia za niezła kase iHugo, a pozytek zaden. Mam nadzieje, ze sie sprawdza, przynajmniej obroncy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 wrz 2006, 23:41

Lech dzisiaj jedynie zremisował z liderem OE GKS BOT Bełchtów. Na wyróznienie zasługuje fakt, ze Franz zaufał dzisiaj Kikutowi :arrow: zawodnikowi, ktory był jednym z najlepszych z nieistniejacej juz AMICI Wronki. Jak dla mnie zagrał bardzo dobre zawody mial dwie siwietne sytuajce, do tego był widoczny, duzo biegał, odbierał, strzelal z dystatnus. Sens teraz przybycia Zajaca do Lecha dla mnie nie istnieje. Naprawde zal mi go było jak Smuda nie widzial dla niego miejsca nawet na ławce. Teraz mam ndzieje, ze to sie zmieni. Kolejnym narazie niewypałem jest Quinteros, podobno inkasuje naprawde spora kase, a nic nie wnosi do druzyny.Jesli tak ma wygladac rezyser KOLEJORZA to słąbo nas widze na zakonczenie. Coraz lepiej za to gra nasza defensywa, choc środke mnie nadal nei przekonuje :arrow: Drzymnont jakis niepewny, Bosy wydaje mi sie słąby fizycznie, wolny. Linia napadu przed sezonem mogła na papierze naprawde wojowac w gazetach w realiach to słabo wychodzi Reiss jeszcze prezentuje sie dobrze, ale gdzie reszta. Pitry zaginal w akcji, do tego Franz wali go na skrzydła. Podobnie Wchowicz, Zaki to juz napewno skrzydłąowy, Jacka widuje tylko na plakatach. Moze warto dac sie pokazac Sobczakowi... i temu Bonjour.

Jednak ciekawe wiesci ida kierunkiem Lubin-Poznan. Prawdopodobnie w zimie Lech ostro zajmnie sie sprawa Lobodzinskiego, Chałbinskiego i Iwanskiego. Dla mnie jesli zaden z napastnikow nie dostosuje sie do poziomu sonajmniej Reksia to uzasadnony jest jedynie transfer Michała. Reszta zbedna. Na pozycje Iwanskiego mamy podobnie grajacego Murawskiego i w koncu tego Peruwianczyka, choc on przy takiej grze zimy moze nie doczekac. Z koleji na prwaym skrzydle to juz swego rodzaju bedzie przesada Zajac, Zaki, KikuT i teraz Lobodzinski. Moze tez sprzedadza gdzies Zajaca, albo zrobia wymiane Murawski :arrow: Iwanski, Zajac :arrow: Lobodzinski na to bym sie zgodzil oczywiscie z nasza doplata... Wazne takze fakt, ze dzialacze Zagłebia stawiaja sprawe jasno, jesli Zagłebie nie bedize osiagało pokładanych celów, a raczej po odpadnieciu z pucharó jzu takich nie osiagnie dojdzie do zmian i sprzedazy najwyzej wycenianych zaowdnikow, aby pokryc straty...Oczywiscie trio napewno nie odejdzie, ale dwojka jest bardzo mozliwa, a z kasa poraz pierwszy od dawien dawna w Poznaniu jest dobrze....

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 30 wrz 2006, 20:35

Messi E2 Ronaldinho pisze:narazie niewypałem jest Quinteros, podobno inkasuje naprawde spora kase, a nic nie wnosi do druzyny
no teraz po meczu z Łęczną ( 3-0 do przodu :mike: ) to chyba zmienisz zdanie na temat Quinterosa.
A co do tych transferów z Zagłębia to myśle, że Chałbiński nie jest zbyt perspektywicznym graczem i nie wiem czy włańsie takiego zawodnika nam trzeba, jest przecież Zakrzewski (urodzony napadzior, a skrzydłowy z konieczności), Wachu, Pitry albo chociaż Sobczak. Bardziej należałoby pomyśleć o wzmocnieniu obrony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”