"..." - Kolejka Calcio - Strona 26

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Podsumowanie kolejki Calcio reaktywacja?

Tak
32
82%
Nie
7
18%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 wrz 2006, 11:10

Zaza pisze: Ale wtedy ile bedzie za samą bramke ? bo nie rozumiem - zakładam że np. Bresciano wchodzi na 2 minuty i podczas tego czasu strzela bramke kolejki to ile wtedy za samą bramke bo ani to nie gracz a moze i do :11: sie nie załapać ?

Hmm faktycznie co tu zrobić :lol:
Może za bramkę kolejki niech będzie 1 pkt. Wtedy Bresciano coś by zdobył, a nie wyprzedził by graczy z "11" kolejki.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 wrz 2006, 11:17

Kuźwa namieszaliśmy :roll: nikt nic nie wiem - Ja sądze ze chyba lepiej niech bedzie tak ze - nominacja do "11" = 4 pkt. - za bramke kolejki = 3 pkt - za gracza kolejki 5 pkt...

czyli max nawet i 13 - ale bądzmy powazni mało prawdopodobne ze ktoś 13 jednej kolejki zgranie - musiał by na to zasłużyć w 100% i pzrekonać każdego :] Chyba zgodzisz sie ze mna - bo ja jeden strzał zycia nikt mu nie odda tyle honorów :P :wink: Czyli co dobrze jest wyżej czy jeszcze szukamy alternatyw [4] :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 wrz 2006, 11:22

Niech będzie tak

Zawodnik który zdobedzie tytuł "piłkarza kolejki" nie dostanie już 4 pkt za "11" kolejki ponieważ zdobędzie 5 za playera.
Zawodnik który strzeli bramkę kolejki może być nominowany w "11" (wiadomo). Jednak tu bym się spierał o to ile ma dostać pkt. za bramkę (jak dla mnie 1).

Maksymalnie zawodnik może zdobyć (w tej punktacji) 8 pkt. (za gracza i bramkę)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 wrz 2006, 11:27

hmmm no tak ale Sero przeciesz oddając głosy nie wiesz jeszcze kto bedzie MVP wiec za pewne jeśli piłkarz zagra dobrze to do umiescisz w 11 :roll: To sie mija z celem bo najpierw trzeba by głosować na gracza kolejki a potem na 11 :? wiec jaki jest sens ? moze tak być ale bez tego "wykluczenia" z 11 bo kto bedzie wiedział że to własnie bedzie MVP po podliczniu głosów :> ?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 wrz 2006, 19:41

Nie no sory Zaza, ale ja się kompletnie pogubiłem
Zrób jak uwarzasz i napisz tu w temacie jak ma iść punktacja
Później się popodlicza i bedzie ok ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 wrz 2006, 19:48

No własnie kuźwa zaczelismy mieszać :roll: zostawimy tak:

nominacja do "11" = 4 pkt.
- za bramke kolejki = 3 pkt.
- za gracza kolejki = 5 pkt.

Chyba najlepsze rozwiązanie ?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 wrz 2006, 19:54

Zaza pisze:nominacja do "11" = 4 pkt.
- za bramke kolejki = 3 pkt.
- za gracza kolejki = 5 pkt.

I teraz rozumiem, że max można zdobyć 12 pkt ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 wrz 2006, 19:58

Tak max jeden gracz może mieć 12 pkt oczywiscie jeśli wybierzemy go w każdej z kategori :wink: Chyba najlepsze rozwiązanie bo nie ma też co mieszac a sam widzisz że inne sa nie potrzebne...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 wrz 2006, 13:56

A więc zaczynamy

1 kolejka Serie A

De Lucia - bardzo dobry mecz golkipera Parmy. Wybronił kilka świetnych strzałów, pozatym ta obrona sam na sam :shock: kapitalna, ale nie udało mu się utrzymać czystego konta do końca meczu.

Panucci - nic do zarzucenia. Bezbłedny w obronie, zabierał się też do ataku.

Materazzi - dokąd był na boisku Inter zachowywał się bezbłędnie w obronie. Pozatym potrafił upilnować samego Toniego nie dając mu pograć
i dopiero gdy Matrix zszedł Luka się rozstrzelał.

Mexes - pewny punkt Romy

J.Zanetti - miał spory udział w zwycięstwie we Florencji

Seedorf - Holender jest w formie w jakiej dawno nie był.

Cambiasso - piłkarz kolejki

Perrotta - był wszędzie. Pozatym dogrywał, rozgrywał ...

Mancini - świetna gra uwieczniona bramką. Jeden z najlepszych piłkarzy w Serie A

Ventola - Przypomniał o sobie kibicom. Po latach spędzonych na zapleczu i poza krajem wraca w dobrym stylu zapewniając 3 pkt beniaminkowi z Atalanty

Bianchi - zdobywca hattricka ... który nie dał nawet punktu swojej drużynie.

Piłkarz kolejki Esteban Cambiasso dwa gole i asysta. Niestety swoją swiętną grę opłacił kontuzją i teraz nie zagra przez miesiąc :?

Bramka kolejki nie było pięknych strzałów i co za tym idzie bramek. Postawie na pierwszego gola Toniego, ale ... tylko za ładną akcje i dogranie Mutu :P

Mecz kolejki Viola-Inter 2-3

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 11 wrz 2006, 18:16

Podbijam, żeby nikt nie zapomniał. Juz pisze swoją Jedynastkę zaraz zedytuję tego posta. Myśle, że Modzi/Mod nie dadzą mi Ostrzeżenia.

Taktyka - 3-4-3

Bramkarz: Angelo Peruzzi - Śmiała Się Cała Italia, że Angelo waży 110 kilo moze i tyle waży ale jak ciągnąc w meczu z Milanem poprostu cos niesamowitego gdyby nie on było by nie 2-1 a 5-1.

Obrona: Giuseppe Biava - Bardzo udane zawody Środkowego Obrońcy Palermo. Występ okrzaszony Cudowną Bramką!

Manuel Pasqual - Jak na moje oko dobre zawody Pasquala. Początek nie mrawy potem się rozkręcił kilka bardzo bardzo ładnych Wrzutek.

Phillipe Mexes - Dobry mecz Mexesa kilka odbiorów dla mnie występ na 11 Kolejki w Caliomani :wink:

Teraz Pomoc!

De Rossi - Bardzo dobry występ miałem okazję go oglądac, do tego bardzo ładny gol.

Corini - Bramka, Wiele Odbiorów, Asysta i ile on ma lat? Kilku młodzienców powinno wziąśc Z Eugenio przyklad!

Bresciano - Piękny gol! Dobry występ Australijczyka.

Cambiasso - Gdyby nie on Inter raczej nie miałby 3 punktów na Franchi. Szkoda bo Cuchu nie zagra przez 1 Miesiąc :?

Teraz przejdę do Napastników:

Ventola - Może będzie tylko raz w 11 Kolejki ale teraz zasłuzył 2 gole i Bardzo Pomógł Atalancie w wywalczeniu 3 punktów które kiedys mogą okazac się na wagę Złota.

Toni - 2 Gole i nie wiele zabrakło a może byłby 3 i remis. Widac, że Luca będzie w formie na początku sezonu jak i nie wykluczone, że przez całe rozgrywki.

Bianchi - gracz U21 były gracz Atalanty zapowiadał się na wielki talent ale cos poszło nie po jego myśli. 3 Bramki zaaplikował Goalkeeperowi Palermo.

Musze powiedziec, że co do Ostatniego Napastnika miałem dylemat ale dałem na Bianchiego nie Oliveire on jeszcze Tu się znajdzie. 8)
Sero pisze:Bramka kolejki nie było pięknych strzałów i co za tym idzie bramek. Postawie na pierwszego gola Toniego, ale ... tylko za ładną akcje i dogranie Mutu
SERO mało widziałes. 8)

Bramka Kolejki: Giuseppe Biava - Palermo - Reggina Gol na 2:0 CuDO :wink:

Piłkarz Kolejki: Esteban Cambiasso - Inter Mediolan

Mecz Kolejki: Fiorentina 2 - Inter 3

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 11 wrz 2006, 19:50

Taktyka 3-5-2

Bramka:
Pantanelli - gdyby nie on to Catania nie zdobyła by pierwszych 3 pkt a warto dodac ze wracaja po 22 latach do Serie A.3 razy bronił gdby piłkarze z Sardyni wychodzili sam na sam z nim raz pomogł mu słupek ale ogolnie swietny wystep.

Obrona:
Zabchi - dobry mecz w jego wykonaniu swietnie w defensywie sie spisał. Swoj dobry wystep przypieczetował bramka.

Mexes - jak wyzej ;)

Biava - odszedł Terlizzi to teraz Biava zaczyna strzelac w tamtym roku Terlizzi 4 gole w 4 pierwszych meczach strzela czy w tym sezonie bedzie tak z Biava :wink:

Pomoc
De Rossi - jw

Cambiasso - jw

Rosina - mlody swietnie sie wczoraj spisał mimo ze nie strzelił bramki (ech ta poprzeczka :/ ) to i tak udany mecz przypomina mi gre Seedorfa w pomocy wszedzie gra z lewej, prawej i w sroku zawsze go pełno jeden z moich faworytow do nagrody odkrycie roku :P

Bresciano - swietny wystep Marka gol i dobra wspołpraca z kolegami

Atak
Chiesa - tak tak Enrico swietny mecz starego wyjadacza bramka i 3 pkt dla Sieny

Bianchi - hat-trick :brawo:

Toni - szkoda ze tak pozno zaczał strzelac ;)

Bramka Kolejki: Giuseppe Biava

Piłkarz Kolejki: Esteban Cambiasso

Mecz Kolejki: Palermo - Reggina 4:3

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 wrz 2006, 9:14

Coś mało głosów.

Głosujcie bo na podstawie 3 typów ciężko będzie zebrać "11" (tym bardziej, że każdy wziął innego bramkarza :lol: )

Tak więc do roboty lenie śmierdzące :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 wrz 2006, 10:13

No to zaczynamy - widze że frekfencja jak :roll: Zaproszenia trzeba wysłac ? moze jeszcze samochów trzeba po Was wysłac ? albo helikopter :P :lol:

[ 1-3-5-2]

Peruzzi - puścił dwie bramki a i tak miał "dzień konia" :P Setki wybronione po strzełach Pirlo i Oliveiry - klasa - zwłaszcza ta parada po zejsciu na lewą noge Pirlo. Nie dał sie nabrać :P A jeszzce były inna okacje w których Peruzzi pokazał że bramkarz jak wino :P

Obrona [od prawej]

Cafu - może nie tyle za gre w ataku - choć też był aktywny - jednak w defensywie uzupełniał środek który nie trybił jak trzeba - wślizg w ostatnich minutach na wage 3 pkt. Bo potwierdziło by sie przysłowie nie wykorzystane okazje ...

Mexes - nie zagra w meczu LM wiem mógł Francuz dać z siebie wszystko :wink: - to że Lucarelli nie istniał to w dużej mieże jego zasługa. Głowa kapitalknie czyścieł piłka w pole.

Biava - mało brakowało a stoper Palermo miał by hatricka - stałe fragmenty gry to bedzie ich broń [piekna bramka Biavy] i kilka okacji - w popszednim sezonie duet Palermo Barzagli - Terlizzi był jak nie tylko para stoperów ale i snajperów :P Teraz gdy Terlizzi w Sampdori [?] El Zamparino ma innego stopera snajpera :] abardzie miał cały czas tylko o tym nie wiedział :P

Pomoc [od prawej]

Bresciano - bramka cudo - w debiucie - i ważne to jak szybko zadomowił sie na stadio Favorita, fajnie w tym meczu schodził do środka na to co potrafi czyli bomby.

Corini - drygent musi być - kiedyś ktos powiedział że gdyby miał 30 lat był by teraz mistrzem świata bo to jedyny pomocnik na Włoskiej ziemy tak podobny do Pirlo - bramka - dwie [?] asysty - i co najwazniejsze panowieanie w środku pola - czerwona kartka była na nim gdy sam wyprowadzał kontra...

Cambiasso - dwie bramki i asysta - Viola sądziła chyba że tylko napastnicy moga strzelać, a Argentyńczyk pojawiał sie i znikła jak duch :P Przyćmił Vieire w tym meczu a moze inaczej kogo nie przyćmił [zwłaszcza w pierwszej połowie ?] Był wszędzie - piękna zachowanie bo bramce na 1:0 :!:

hmmm sam nie wiem - może by było wymienić kilku pomocników ale stawiam na Seedorfa - bramki nie strzelił jak Mancini [choć bramka to z gatunku dostaw noge :wink:] czy De Rossi [patrz dalej] [strzał marzenia - klasa] - ale nie to było dla mnie najważniejsze w tym wypadku. Gdy Pirlo nie mógł Clarence drygował grą - podobało mi sie to że znów ta pewnośc siebie mimo że czasem "przesadzał" to i tak z lewej strony pomocy było najwieksze zagrożenia. Walka Oddo - Seedorf miała przynieść wiecej emocji ale mimo wszystko nie rozczarowali obaj...

De Rossi - za całokształ - Fracesco Tottt zawiódł w ważnym momencie [karny] ale De Rossi piłkarz meczu. Bo nawet niech Mancinie drybluje z 12 razy to i tak z tych dryblingów nie wiele wynika - A De Rossi był wszedzie - bramka to juz na stracie perełka - kapitaknie sobie ja wystawił tak by odrazu huknać na bramke :] Jak by może było przyznawac pkt za 3 bramka w tej kolejce Daniele ma nr. 2 :wink:

Atak

Toni - gdy Viola próbowała grać na duet Mutu - Toni nie było efektów - gdy zaczeła grać na Luce zaczeło sie :] - szkoda że przewrotka nie weszła :roll: ale bramka numer 2 to już poezja strzałów głową - zresztą ta pierwsza też nie lada bo przeciesz ta piłka była zagrana na kolana a nie głowe :P

Bianchi - co tu dużo pisać - brawo :!:

Bramka kolejki - długo sie zastanawiałem i wybieram bramka [przewrotke] Marka Bresciano - choć ze smutkiem bo strzały Biavy, De Rossiego, Toniego czy rożny [bezpośrednio] Chiesy były na najwyższym poziomie !

Gracz kolejki - Dylemat hmm Cambiasso - Bianchi :roll: Stawiam na Argentyńczyka ze względu to ze i pracował wiecej i rywal inny :wink: [trudny teren] To był mecz Cambiasso [zwłaszcza w pierwszej połowie] wiec nie mogło być inacej.

Mecz kolejki - Palermo - Reggina 4:3 :twisted:

Forza Nasi :P

Teraz widze że sport + jest wiec dawać uzupełniać wiedze :wink: akurat serie A bedzie :P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 wrz 2006, 13:24

No dobra, kolej na mnie. Nie obrazcie sie jak bede dawal zawodnikow glownie z meczow Viola - Inter, Milan - Lazio, ale niestety tylko te dwa ogladalem uwaznie. A wiec, do dziela

Peruzzi - stary Juventino, ale jaki Juventino 8) Mi sie szczegolnie spodobalo jak wybronil strzal Seedorfa.

Materazzi - smiem twierdzic, ze gdyby on byl na boisku to Toni by tych bramek nie strzelil.

Biava - tutaj o nim juz duzo pisaliscie. O Terlizzim juz w sumie glownie ludzie zapomnieli. Ciekawe jak bedzie z Biava.

Mexes - Powsttrzymanie Cristiano to nie lada sztuka. Z sezonu na sezon coraz lepszy ;) A i tak juz teraz prezetnuje b. wysoki poziom.

Pomoc :

Cambiasso - eh, moim zdaniem najlepszy def. pomocnik ligi obecnie.

De Rossi - nie lubie go. Ale jego gre mozna podziwiac.

Corini - co prawda nie drugi Pirlo, ale gracz swietny.

Seedorf - najlepszy pomocnik najlepszej pomocy we Wloszech.

Atak :

Oliveira - Udany debiut, moim zdaniem. Troche na wyrost, ale niech bedzie.

Toni - czyzby w tym sezonie rowniez Luca Toni Show?

Bianchi - brawo, wspaniale to bardzo trafne okreslenie Zaza ;)

Bramka kolejki - Biava

Pilkarz kolejki - Cambiasso 8)

Mecz kolejki - nie bede oryginalny. Palermo - Reggina

EDIT:

E, wlasnie zauwazylem, ze moja ustawienie to 3-3-3 :lol: wiec pozwolicie, ze do pomocy wstawie jeszcze Seedorfa za to, ze wsrod Pirlo i Kaki to jednak on najbardziej blyszczy
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2006, 13:52 przez bagg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 wrz 2006, 13:45

1-3-4-3

:arrow: Peruzzi - Stary ale jary 8)

:arrow: Matix - Dopóki był na boisku Toni nie mógł sobie pograć. Po jego zejściu Lucka huknął dwie bramki :?
:arrow: Biava - jp
:arrow: Mexes - Może Livorno zbyt często nie atakowało ale jeśli już dochodzili pod bramkę Romy to Francuz świetnie stopował te akcje.

:arrow: Mancini - Forma jak widać ciągle wysoka. Także strzela bramki jak w poprzednim sezonie.
:arrow: Cambiasso - po prostu najlepszy piłkarz tej kolejki :wink:
:arrow: De Rossi - jp
:arrow: Seedorf - Chyba obecnie w najlepszej w formie spośród piłkarzy Milanu

:arrow: Toni - dwie bardzo ładne bramki. Ogólnie najlepszy zawodnik Violi w ostatnim meczu.
:arrow: Ventola - Także dwie bramki na wagę zwycięstwa
:arrow: Bianchi - Trzy bramki dające 0 punktów. Rzadko zdarzają się takie sytuacje.

Bramka kolejki - Giuseppe Biava
Pilkarz kolejki - Cuchu
Mecz kolejki - Viola - Inter

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”