Artykuły prasowe warte przeczytania - Strona 26

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Re: Artykuły prasowe warte przeczytania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 lip 2013, 16:31

franz pisze:
League pisze:Zabrać gejom dzieci.
eee, ale tzw. geje przecież nie mogą mieć dzieci. Nikogo nie trzeba im zabierać, nie należy raczej dawać :wink:
No nie dawać a jak ktoś dał to zabrać ;)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 03 lip 2013, 16:36

:lol: homofoby jedne

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 03 lip 2013, 20:17

Lol, bo homoseksualiści też mogą mieć dzieci.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 lip 2013, 20:31

czarny_samael pisze:Lol, bo homoseksualiści też mogą mieć dzieci.
To teraz przynajmniej wiemy skąd się wziąłeś na tym Bożym świecie.

Wp

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 03 lip 2013, 22:45

Ciekaw jestem reakcji modów na to. Swoją drogą, po kimś o takich poglądach ciężko spodziewać się bardziej merytorycznej odpowiedzi :-)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 lip 2013, 22:47

czarny_samael pisze:Ciekaw jestem reakcji modów na to. Swoją drogą, po kimś o takich poglądach ciężko spodziewać się bardziej merytorycznej odpowiedzi :-)
Merytorycznej? Nie rozumiem, czemu nie można się spodziewać niemerytorycznej odpowiedzi po osobie która nie lubi zboczeńców.Geje to zboczeńcy i chorzy psychicznie ludzie.To że media ich promują w filmach nie znaczy że jest inaczej.
http://narodowcy.net/gej-znow-skazany-z ... 013/07/03/

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 lip 2013, 9:47

Niesamowicie ambitne zrodlo. Wysilek intelektualny przeogromny :brawo:

W ramach ciekawostki. Pewnie niewiele ludzi piszacych na tym forum słyszalo o chrzescijanskiej oraganizacji Exodus International. Od 76 roku probowali oni "leczyc" homoseksualistow na terenie USA i Kanady. 19 czerwac bieżacego roku rozwiązali swoja działalnosć i... przeprosili za szkody jakie wyrzadzili. Parafrazujac kabaret Tey "A ci Amerykanie to nie są tacy zli. Oni nakłamią a potem przeprosza". Ciekawe kiedy wasi przywódcy duchowi w osobach Michalika, Flaszki Głodzia i jemu podobnych, przeprosza Polakow (nie tylko tych homoseksualnych) za wyrzadzone krzywdy.

http://wolnemedia.net/seks/exodus-inter ... ialalnosc/

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 lip 2013, 12:34

Warto byłoby wiedzieć cos więcej na ten temat. Bo jak się tak chociaz troszke zastanowić i pomysleć jak potrafią zaszczuć ludzi o odmiennych poglądach Ci co w imie tolerancji absolutnej walczą to nie ma co się dziwić, że ludzie wymiękają. Pamiętam jak dziś, kilka wiosen temu jakiś profesor amerykański co to się otwarcie przyznawał, że ma sukcesy w leczeniu homoseksualizmu i innych dewiacji (bądź "leczeniu" - jak kto woli) miał miec wykład na Uniwersytecie w Poznaniu, to własnie Ci walczący o tolerancje absolutna tak go zaszczuli, że biedny sie musiał do jakiejs piwnicy jakiegos klubu poznańskiego przenieść. To tez tak ad vocem oburzenia na narodowców za zakłócenie wykładu Baumana. Taka to tolerancja w jedna strone.

Tej organizacji nie oceniam. Byc moze rzeczywiscie jacyś szarlatani nawiedzeni tam pracowali i za pomoca wody swieconej i krzyzy próbowali zboczuchów leczyć. Chciałem tylko zauwazyc, że nie ma co tak bezkrytycznie podchodzić do tego typu rzeczy. Nie w czasach gdy myslozbrodnia (rodem z Orwella dosłownie) jest gorszym skurwysyństwem w oczach lewackiego mainstrimu niz sprzedawanie swoich kumpli bolszewickiej policji. Aby tylko o casusie Bolka wspomniec który dla lewackich mediów prawdziwie skompromitował sie dopiero wtedy jak podzielił sie swoimi przemysleniami nt gejostwa i jego miejsca w polityce. Chyba zreszta dotej pory mu nie wybaczyli bo wciąz w pamięci mam te serie felietonów i artykułów o tym jak to biedny Lechu jest zagubiony, samotny, opuszczony przez wyzwolona Danutę i ile to przez te swoje słowa kasy juz nie stracił.
Pisałem wtedy, że jedynym ratunkiem dla niego jest publiczne pokajanie się i ewentualny zwiazek partnerski z posłem Biedroniem w ostateczności z osłem Grodzkim.

E:
I jeszcze a'propos tendenycjnie pisanych newsów. Czarny Samael sugerował, ze ten przez Piwusa wrzucony jest tendencyjnie pisany pod z góry okreslona linie. Proponuje teraz sobie przeczytac jeszcze raz ten news od Piwusa i zestawic go z tym kryjącym się pod linkiem od Babela i samemu wyciągnac wniosek, który jest pisany tendencyjnie pod z góry określona tezę.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 lip 2013, 16:01

Babel wpadl do tematu ze swoja lewacka propaganda. Co Ty tutaj uskuteczniasz?

Tylko ludzi odrywasz od szalenie ciekawego artykulu który nam Franz wkleil i dzieki któremu w brawurowy sposob obalil wasza pro gejowska linie ze co zlego to nie gej. Otoz nie moj lewacki kolego otoz nie :naughty: W srodowiskach prawicowych juz od dawna panowalo przekonanie graniczace u niektorych z pewnoscia ze homoseksualiści sa zdolni do czynienia zla. Ze w tej materii sa normalni (sic!) jak osoby heteroseksualne. Ze wsrod homosiow rowniez zdarzaja sie przypadki przechodzenia na czerwonym swietle jazdy po pijaku molestowania a nawet mordowania. Tylko ze nie było na to mocnych dowodow.
Teraz już sa i jedyne co Ci pozostaje to zaszyc się w swoim drewnianym domku i plakac. Koniec propagandy nieskazitelnego homo-rodzica.

Jeszcze odnosnie tego zmanipulowanego arta (poza tym nic nie warty obczaj nazwe tematu!) ktory tutaj wkleiles. Jak sam zauwazyles przeprosili. Dla mnie nie ma sprawy w takim razie. Nie starczylo im wiary.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 lip 2013, 16:05

Właśnie! Franz, nie Piwus, wkleił tego newsa na poprzedniej stronie. Sorka chłopaki, zarobiony jestem, a obaj z reguły piszecie z sensem i wklejacie ciekawe linki. Pozdro.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 lip 2013, 17:57

Babel pisze:Niesamowicie ambitne zrodlo. Wysilek intelektualny przeogromny
Trochę tego nie rozumiem - taki ze mnie prostak :wink:

Wiadomość po polsku pochodzi z portalu interia.pl

http://fakty.interia.pl/swiat/news-para ... nId,990002

Oryginał z Agence France Presse (takie o cuś to jest :wink: http://pl.wikipedia.org/wiki/Agence_France_Presse)

Więc skąd te pretensje i kpiny z źródła tej informacji. Czy portal interia.pl też już został opanowany przez homofobów, PiS, kiboli i czarną sotnię? To jeszcze mogę zrozumieć, ale faszyzm, NOP i homofobia w AFP? :)

Oczywiście gdzie tam AFP (homofobicznej zresztą) do portalu wolnemedia.net? Gdzie Rzym, a gdzie Krym? :wink:

Co do meritum (o ile takie występuję w tej "dyskusji")

Panowie Babel i Chlopaczek wrzuciłem bez żadnych zmian i komentarzy wiadomość z ogólnie dostępnych mediów.

Z krajów zachodu, które zdecydowały się na eksperyment "homo-adopcji" napływają niezbyt optymistyczne wieści o przykładach wykorzystywania dzieci przez panów, którzy w założeniu mieli być ich kochającymi tatusiami (chyba opacznie zrozumieli ten termin). Niepokojące jest to że przypadki ten nie są nagłaśniane (mimo oczywistego oburzenia jakie generują), a nawet są wyciszane. Słynny już przypadek aktywistów gejowskich z USA, którzy okazali się pedofilami, czy chłopaka (bodajże z Holandii albo Danii), który po uzyskaniu wieku dojrzałości zdecydował się podzielić swoją traumą w swego rodzaju terapii oczyszczającej z owej traumy. Wszystko dostępne w necie w 5 minut (nie będę robił za wujka google :wink: )

Jako, że wiadomości tego rodzaju giną w tłumie bzdur i plotek z życia celebrytów postanowiłem podzielić się nimi na forum. Broń Boże nie insynuuję, że każdy gej to pedofil (z tego miejsca serdecznie pozdrawiam Wojtka Wierzejskiego! PDW wariacie!) jak to mi próbował zarzucić kolega "czarny coś tam". Każdy kto śledzi forum zna "twórczość" tego pana i wie, że każda sekunda stracona na dyskusje z nim boli bardzo - kac moralny, z powodu straconego czasu musi się pojawić, więc nie odpowiadam mu więcej niż jednym zdaniem/niewinnym żarcikiem.

Fakty są takie, że "rodziny homoseksualne" (jakiś oksymoron :? ) stanowią niewielki procent, właściwie to promil społeczeństwa, a tych przypadków pojawi się niepokojąco dużo i to mimo tego, że media niechętnie o tym piszą, albo wcale. Nie ukrywam, że nie jestem zwolennikiem adopcji dzieci przez pary homoseksualne, ale nie chce wywoływać dysputy i wdawać się w spory. Zwłaszcza, że mimo tego że nie napisałem ani jednego słowa w komentarzu do artykułu (może sam artykuł jest już zbrodnią?) - a postępowa i tolerancyjna część forum zdołał przedstawić mi szereg zarzutów, jednoznacznie i arbitralnie podpiąć pod środowiska + gratis atak ironii i darmowej szydery. Miałem też okazje poznać swoich duchowych przywódców (i to z nazwiska - ostro!). Wszystko to w ramach tolerancji oczywiście :wink:

Wrzuciłem tylko info, to tyle. No cóż "uderz w stół, a nożyce się odezwą". Spoko, że czuwacie na straży jasnogrodzkiego Teksasu :) Pozdro! :)

PS: Mam pewnie więcej znajomych gejów niż Wy. Babel jest z Podkarpacia - tam nie ma pedałów, a jeśli są to trzyma się ich w stodołach, karmi "ziemniokami, kiszono kapusto, kielbaso i sledziem" i każe adorować obraz Kaczafiego. Chłopaczka zaś interesują tylko nastoletnie lolitki, one gejami nie są. Wiecie Warszawa, "placyk", narkotyki (każdy kibol to diler), studia, burzliwa artystyczna młodość.

W każdym razie duża część "pedałów, ciot, hiper cweli" (sami tak na siebie mówią! śmiejąc się przy tym rubasznie) ma głęboko wyjebane na lansowany przez pewne wpływowe środowiska wizerunek tzw. gejów. Śmieją się z przegiętych aktywistów i takich typków jak Wy którzy zawzięcie walczą o ich "prawa" i dobre imię. Lukrowany wizerunek w którym Jacek (doktor prawa, adwokat) + Wacek (ten wrażliwszy - projektant mody) wieczorkiem w eleganckich garniturach, w swoim wspólnym apartamencie (!) przy dobrym winku, dyskutują o sztuce współczesnej, i o tym czy aby nie zaadoptować synusia. Po to właśnie są homo, aby mieć wyjebane w takie klimaty. Śmieją się ze mnie i mojej kobiety, że się kochamy i chcemy mieć dzieci, bo przecież lepiej pojechać na rajd po darkroomach Amsterdamie, czy seks party w Pradze zamiast wydawać kasę na jakiegoś bachora.

Żeby nie rozwijać wątku odsyłam do książki Michała Witkowskiego (świetny pisarz swoją szosą) który jako pierwszy odważył się opisać naszych towarzyszy homoseksualistów bez lukru i przeinaczeń. Zresztą wiedział o czym pisze :wink: Książka nazywa się Lubiewo. Po jej lekturze tzw. "adopcje i małżeństwa homoseksualne" można potraktować jako żart/hucpę, albo polityczną probe zbicia kapitału.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 lip 2013, 18:19

Nie chce mi sie zaczynac kolejnej dyskusji o homoseksualistach. Odniose sie tylko do jednego fragmentu.
franz pisze: Żeby nie rozwijać wątku odsyłam do książki Michała Witkowskiego (świetny pisarz swoją szosą) który jako pierwszy odważył się opisać naszych towarzyszy homoseksualistów bez lukru i przeinaczeń. Zresztą wiedział o czym pisze :wink: Książka nazywa się Lubiewo. Po jej lekturze tzw. "adopcje i małżeństwa homoseksualne" można potraktować jako żart/hucpę, albo polityczną probe zbicia kapitału.
Dales do pieca. Z cala pewnoscia Lubiewo jest reprezentatywne. Niewatpliwie luje na wzor tych z ksiazki staraja sie o adopcje dzieci. Drugi raz w krotkim odstepie czasu probujesz patologie rozciagnac na cale srodowisko i na jej przykladzie udowadniac ze nikomu z tej grupy nie naleza sie okreslone prawa.
Podobnie jak serial "Nasze matki nasi ojcowie" wyczerpuje temat polskiego zolnierza.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 lip 2013, 18:29

Chlopaczek pisze:Drugi raz w krotkim odstepie czasu probujesz patologie rozciagnac na cale srodowisko i na jej przykladzie udowadniac ze nikomu z tej grupy nie naleza sie okreslone prawa.
Z tego wynika, że pora na prawa adopcyjne dla księży :).

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 lip 2013, 18:39

Co prawda chodzilo mi o zrodlo kolegi powyzej mojego wpisu, Franz Ty swojego nie podales, wiec nie wiem w jaki sposob mialbym sie od niego odnosic? Na koniec internetu jeszcze nie doszedłem. Ale skoro pisales cos o nozycach uderzajacych w stól to ok, rozumiem zabieg i go pozyczam. Odnosilem sie jedynie w temacie homoseksualizmu jako choroby, i wkleilem imho ciekawy link, jak to najwieksza instytucja, podpora wszelkich ludzi z Hameryki wierzacych ze z homoseksualizmu mozna za pomoca terapii sie wyleczyc, przyznala sie, ze w zasadzie 40 lat przyjmowania datkow, wydawania broszur informacyjnych, wymyslania metod psu w dupe. Uznala ze sie pomyliła. Ot, mały blad. Kilkadziesait (kilkaset?) tysiecy poszkodowanych osob i pewnie ich rodziny. I przeprosila. Tak, pod rozwage dla tych co tak łatwo kreuja sady. Bardzo łatwo sie pomylic w blahej sprawie. Ale nawet wtedy jest jeszcze szansa, warto wtedy przeprosic. Nie chcialem dyskutowac na temat prawa do adopcji dla osob oreintacji homoseksualnej. Ty mnie w to probujesz wciaganac, a jak udowodnie ponizej - zuplenie nieskutecznie, bo mnie to ani grzeje ani ziębi.

Generalnie nie chce tu sie licytowac na tragedie dzieciakow. Czy moze te gwałcone przez gejów maja wieksza traume niz gwałcone przez heteroseksualnych lub ludzi orientacji watykanskiej. Po prostu idzie o to, ze na podstawie jednego przypadku czy kilku przypadkow (i ksiazki Lubiewo) raczej nie moze okreslic gwałcenia dzieci przez pary homoseksualne mianem rzeczy pewnej. Zbyt obrotny jestes, bys nie wiedzial ze w starciu na fakty, znajdzie sie przynajmniej jeden przypadek gwałtu na podopiecznym przez heteroseksualna pare lub opiekuna czy wykorzystywania seksualnego w domach dziecka. Innymi słowy stosujesz demagogie, a jesli mnie nie poznales dobrze, to teraz powinienes wiedziec ze ostatnia rzecza jaka chce jest bys zmienil zdanie na temat adopcji przez pary homoseksualne. Mam na to wyjebane.

Troche dziwne, ze tak upraszczasz, chocby ze wzgledu na procedury adopcyjne w Polsce. Wcale nie jest tak, ze przyjdzie Zenek z Jozkiem (nawet z Marysia) i dostaja dziecko. Tak samo jak rysując obraz ciot, pedałow, hiper cweli zakladasz, ze akurat taki typ ludzi bedzie adoptowac dzieci nomen omen na gwałt, wczesniej planujac to sobie przy winku i smiejac sie z planów posiadania potomstwa Twoich i Twojej kobiety. Prawde mowiac Franz, popłynales gdzies w strone retoryki w której nie czuje sie zbyt komfortowo.
franz pisze:by nie rozwijać wątku odsyłam do książki Michała Witkowskiego (świetny pisarz swoją szosą) który jako pierwszy odważył się opisać naszych towarzyszy homoseksualistów bez lukru i przeinaczeń. Zresztą wiedział o czym pisze Książka nazywa się Lubiewo.
Lubiewo to ja czytalem jakies 2 lata temu. Niestety nie czytalem innych ksiazek Witkowskiego. Mozesz cos polecic, jesli miales przyjemnosc z pozniejsza tworczoscia pisarza.

pozdrawiam i powodzenia przy zakladaniu rodziny :brawo: (bez cienia ironii, jakbys sie zastanawial. podziwiam takie osoby)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 lip 2013, 18:43

piwus pisze:Z tego wynika, że pora na prawa adopcyjne dla księży :).
Swietny pomysl. Dwojke zrobia trzecie adoptuja i jaka piekna rodzina bedzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”