FA Cup (Puchar Anglii) - Strona 26

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po Puchar ?

Hull
0
Brak głosów
Arsenal
9
32%
Chelsea
9
32%
Manchester
7
25%
Everton
3
11%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Re: FA Cup (Puchar Anglii)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 maja 2014, 19:56

MGiggs pisze:Koscielny w 2011 miał 26 lat wiec jaki młokos :wink:
Młokos w sensie doświadczenia :wink: chociaż jak do nas przychodził to miał 24 lata i miał jeden sezon w pierwszej lidze we Francji za sobą, poza tym druga i trzecia liga, totalnie nieznany zawodnik, a teraz na kogoś takiego wyrósł. :)

Tak czy inaczej - jest różnica między obroną którą prowadzi Mertesacker i doświadczony Koscielny a obroną z Djourou i nowym Koscielnym w Premier League, a w pomocy Ramsey, Özil, Santi, Arteta/Flamini a tym co wtedy grało :wink:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 14 maja 2014, 20:13

Magnum pisze:Ciekawa sprawa jest z bramkarzem - przez cały sezon w FA Cup gra Fabiański, teraz zagrał z Norwich i naturalną teorią wydaje się, że była to rozgrzewka przed finałem, ale są też teorie, że dostał ostatni mecz ligowy żeby się pożegnać, bo w finale zagra Szczęsny. W przeszłości Wenger już zmieniał bramkarza pucharowego na finał, ale tym razem Fabiański grał świetne zawody w każdym meczu, a jako wisienka na torcie praktycznie wygrał nam półfinał w karnych - byłoby wielką niesprawiedliwością, gdyby wystąpił Wojciech zamiast Łukasza.
W ubiegłym roku taki manewr zastosował Mancini.Wszystkie mecze w FA Cup grał Pantilimon,a w finale wystawił jednak Harta.No i wdupiliśmy z Wigan......

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 maja 2014, 4:23

wywiad z Wojtkiem Szczęsnym pisze::

Czy oczekujesz tego, że zagrasz w finale FA Cup w sobotę?
- Chciałbym bardzo zagrać. Czy oczekuję, że zagram? Byłoby to bardzo niesprawiedliwe wobec Łukasza, bo gdybym był Łukaszem to zdecydowanie oczekiwałbym, że zagram. Oczywiście, że chciałbym zagrać w finale, to naturalne, ale rozumiem pozycję Łukasza w tym sezonie w tym klubie. Ostatecznie decyduje trener, ale gdybym był Łukaszem, to uznałbym za oczywiste, że to ja zagram.

Zaboli cię, jeśli nie zagrasz?
- Nie, absolutnie nie.

Naprawdę?
- Naprawdę. Dlaczego? Bo jestem przekonany, że bardzo by mnie bolało, gdybym był w butach Łukasza i nie dostał tej szansy. Zdecydowanie zasłużył na to swoimi występami w pucharach - w końcu to on bronił te karne w półfinale, był naszym bohaterem więc zasługuje na szanse wygrania tego trofeum na boisku. Nie rozmawiałem jeszcze z trenerem na ten temat. Jeśli Boss mnie wybierze, będę szczęśliwy i dumny. Z perspektywy zawodowej, jak najbardziej chcę grać, ale z ludzkiej perspektywy, to Łukasz powinien zagrać w sobotę.
Jednak nie taki bufon za jakiego niektórzy go mają. :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 maja 2014, 10:35

:boje się:

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 17 maja 2014, 10:39

Ja tam wole nic nie pisać ,po prostu po tylu latach trochę się boję. :boje się:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 maja 2014, 13:00

Ja też. Całą noc prawie nie spałem z nerwów. :boje się:

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 17 maja 2014, 14:31

Ten Gerrard po lewej stronie, nawet zabawne :)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 maja 2014, 14:46

Magnum pisze:Ja też. Całą noc prawie nie spałem z nerwów
Ale to jest fajne uczucie. Taki dreszczyk emocji, niepewność, targające tobą uczucia. Dawno nie czułem aż takiego napięcia przed meczem Arsenalu, mimo, że niektórzy próbują dzisiejszy finał bagatelizować. Jeden kumpel to się nawet zdziwił, że tak się jaram, skoro to zaledwie Pucharu Anglii.

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 17 maja 2014, 14:54

Poddenerwowanie z godziny na godziny coraz większe. Mam nadzieję, że po meczu nie będę musiał niczego rozwalać, bo po finale z Birmingham połamałem krzesło :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 maja 2014, 14:55

bo to takie głupie gadanie, Arsenal wygra i się będziesz cieszył, to powiedzą, e tam glupi puchar, nie liczy się. Jak AFC przegra, to oczywiście wielkie halo, bo znów nie wygrali. Nie dogodzisz, tak źle i tak niedobrze. Mam to w dupie jednak i będę się dziś cieszył. Nie po to czekam 9 lat by po (ewentualnym) triumfie w pucharze się nie cieszyć.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 17 maja 2014, 15:13

fieldy pisze:Arsenal wygra i się będziesz cieszył, to powiedzą, e tam glupi puchar, nie liczy się. Jak AFC przegra, to oczywiście wielkie halo, bo znów nie wygrali. Nie dogodzisz, tak źle i tak niedobrze.
Nie chodzi o to, aby się nie cieszyć, lecz nad wyraz nie gloryfikować tego pucharu. Żeby zaraz nie było, że Wenger wielki gość, bo osiągnął to, co np. Wigan rok temu i nagle w niepamięć pójdzie 17. goli straconych w trzech meczach z czołówką. Puchar Anglii to bardzo prestiżowe rozgrywki i jeśli wygracie to szczere gratulacje, bo sam życzyłbym Chelsea tego trofeum, ale żeby zaraz w świecie Internetu fani Arsenalu nie pisali, że jaki to wielki wyczyn, bo wtedy faktycznie można napisać, że to tylko FA Cup.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 maja 2014, 15:25

blackmore pisze:Nie chodzi o to, aby się nie cieszyć, lecz nad wyraz nie gloryfikować tego pucharu.
Wątpię, by trzeźwo myślący i patrzący na rzeczywistość kibic Arsenalu przesadnie gloryfikował ewentualne zdobycie FA Cup. Puchar to jednak puchar i nikt radości nie będzie ukrywał (odpukać), szczególnie po blisko dziewięciu latach posuchy, gdzie jedynym trofeum wznoszonym przez naszego kapitana było to z Emirates Cup. Co więcej, myślę, że taka wygrana może być strasznie pozytywnym kopem dla całego zespołu w kontekście kolejnych rozgrywek. Nie sądzę, że od razu zmasakrujemy ligę, ale na pewno będzie to pozytyw dla klubu.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 17 maja 2014, 15:53

Jaki skład obstawiacie ?

Ja bym się skłaniał ku Fabianski-Sagna-Mertesacker-Koscielny-Gibbs-Arteta-Rosicky/WIlshere-Ramsey-Ozil-Podolski-Giroud

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 17 maja 2014, 16:22

Duch pisze:Wątpię, by trzeźwo myślący i patrzący na rzeczywistość kibic Arsenalu przesadnie gloryfikował ewentualne zdobycie FA Cup.
Duch pisze:Co więcej, myślę, że taka wygrana może być strasznie pozytywnym kopem dla całego zespołu w kontekście kolejnych rozgrywek.
Właśnie o tym pisałem. Zanotowaliście trzy kompromitujące porażki, na jesieni długo mieliście lidera, a ostatecznie zaledwie czwarte miejsce i jeszcze na kilka kolejek przed końcem była możliwość, że Everton Was przeskoczy, a wygracie w finale z Hull i już jakiś kopniak w kontekście kolejnego sezonu? Jak dla mnie to co ma piernik do wiatraka... impulsem na kolejny sezon byłoby dokonanie czegoś wielkiego w trakcie sezonu, np. gdybyście do końca walczyli o tytuł, toczylibyśmy równe boje z najsilniejszymi itd. Wtedy można byłoby mówić, że niewiele zabrakło do wygrania, ale widać, że Wenger odbudował siłę zespołu i w przyszłym roku może być lepiej. Zaś wygrana w Pucharze Anglii, w którym rywalizuje się głównie ze słabszymi zespołami od potentatów ligi to słaby prognostyk.
Jasne, że nie musicie masakrować ligi, ale jeśli wygracie, to wątpię, aby miało to jakiekolwiek znaczenie, czy w przyszłym roku naprawdę się włączycie do walki o tytuł. Takie Wigan też mogłoby dostać kopniaka i zdecydowanie lepiej wypaść w Championship, no bo "zdobyliśmy Puchar Anglii".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”