Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 26

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lis 2008, 14:43

A jak tak z innej beczki, rozpierdzielaja mnie ludzie pokroju Steca... wielka zaloba bo zdarzyla sie taka a nie inna kolejka w ktorych zespoly strzeleckimi umiejetnosciami nie grzeszyly - wiadomo takie rzeczy sie zdarzaja co jakis czas nie tylko w polsce no ale juz trzeba dorabiac teorie...
W Francji jakis rok temu bramki tez prawie w ogole nie padaly, w bundeslidze tez byla taka kolejka(nawet w LM) jak ktos od dluzszego czasu sledzi ligi to wie, ogolnie to wspolczynnik bramek do ilosci meczy naszych zepsolow w lidze i zagranicznych w ich ligach nie ejst az tak rozbiezny - poza niektorymi przypadkami
Poza tym czy dobrze siwadczy o lidze czy dany zepsol rozniosi drugi 6:0 czy tak jak keidys gromi jak Wisla innych ? moim zdaniem nie... no ale coz pojeby sie rodza
Jaka ta nasza liga slaba, coraz slabsza ... szkoda tylko ze mamy w niej graczy zagranicznych powolywanych do swych reprezentacji ... no ale liga coraz slabsza

cloner patrzac po cenach strojow za przedostatni was wystep to graliscie chyba w strojach od Versace czy innego Armaniego - 20tys :lol: widac przelewa wam sie
A tak na powaznie to Odre mocno porabalo, ladnie kosza kase,

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 lis 2008, 15:43

czeher pisze:cloner patrzac po cenach strojow za przedostatni was wystep to graliscie chyba w strojach od Versace czy innego Armaniego - 20tys :lol: widac przelewa wam sie
A tak na powaznie to Odre mocno porabalo, ladnie kosza kase,
Skoro znaleźli sobie krowę to czemu mają jej nie doić? Od tego ona jest, od tego jest ona :P
W przepisach tak jest że to gość ma się dostosować pod względem strojów do gospodarza? Dziwne :roll:

Poza tym tylko się cieszyć że liga się wyrównała, że Lech wrócił do gry i oby do końca co najmniej cztery drużyny walczyły o mistrza. A Legia zasłużenie poległa z taką grą jaką zaprezentowali, a nie zaprezentowali nic. Brawo Polonia :wink: Sam strzał marzenie 8)
Ile można było wygrać za postawione 10 zł na remisy Wisły i Polonii oraz porażkę Legii
bwin.com - 1202,85 zł
STS - 1100 zł
bet-at-home.com - 1078,35 zł
gamebookers.com - 1035 zł

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 lis 2008, 17:17

czeher pisze:A tak na powaznie to Odre mocno porabalo, ladnie kosza kase,
Można wiedzieć o co Ci chodzi w tym zdaniu? Bo niestety w ogóle nie skumałem ocb.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lis 2008, 19:04

cloner pisze:Można wiedzieć o co Ci chodzi w tym zdaniu? Bo niestety w ogóle nie skumałem ocb.
A ile placiliscie za stroje Odry :?: :> mnie sie obilo ze 20tys

Co do mojego zdania to Odra sie ceni bo za stadion tez sobie karze placic w gornych granicach przyzwoitosci

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 lis 2008, 19:24

czeher pisze:A ile placiliscie za stroje Odry :?: :> mnie sie obilo ze 20tys
20 tysiecy, to musielismy zaplacic kary na konto Ekstraklasy sa, wg Stefanskiego rażąco naruszylismy regulamin rozgrywek. Natomiast o cenie za wypozyczenie strojów nic nie slyszalem.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lis 2008, 20:12

dzieki za wyprostowanie sprawy, cos pokrecilem :P uslyszalem ze stroje z meczu z Piastem kosztowaly was 20tys tak wiec uzywajac skrotu myslowego uznalem ze Odra tyle sobie zazyczyla

Pobawilem sie kalkulatorem i wyszlo mi ze nasza liga wcale tak beznadziejnie nie wychodzi na tle innych...
SerieA - 1,13
Francuska - 1,1
Portugalia - 1,1
Polska - 1,08
Laliga - 1.38 (bez barcy i realu 1.18)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lis 2008, 19:00

Świetna bramka Podstawka, pięknie się obrócił, jak nie przymierzając Bergkamp :lol:
Długo nie mogli zagrozić nawet bramce [w 2 połowie, bo tylko tą oglądam] ale w końcu słabość w defensywie Lecha dała znać o sobie.
Polonia dobrze się broni i może być ciężko Kolejorzowi.

sędzie mógł gwizdnąć karnego dla Lecha, któryś tam zablokował strzal ręką w polu karnym.
później Peskovic znakomicie wybronił strzał Wilka z ok 6-7 metrów. A jeszcze później wydawało się ze faulował w polu karnym Stilicia, gdy ten miał już przed sobą pustą bramkę.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 lis 2008, 19:35

fieldy pisze:sędzie mógł gwizdnąć karnego dla Lecha, któryś tam zablokował strzal ręką w polu karnym
wydaje mi się, że taki karny, przy ciele byłby trochę na wyrost ale podyktować by mógl i pretensji do niego nie powinno się mieć.
W 90' karny dla Lecha jak BYK szkoda, że główny i liniowy patrzyli gdzie indziej :evil:
Ale w 90+4 Wilk fantastycznie strzela pod poprzeczkę 1:1 na jak się okazuje trudnym terenie. :D

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 12 lis 2008, 19:35

Remis uratowany w 94 minucie. Piękna bomba Wilka. Całe szczęście że Kolejorz strzelił gola, wcześniej należał się karny po faulu na Semirze.
Z przebiegu gry remis sprawiedliwym wynikiem. Z punktu widzenia Lecha na pewno szkoda tych dwóch punktów
Ostatnio zmieniony 12 lis 2008, 22:20 przez BERGKAMP, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 lis 2008, 22:09

BERGKAMP pisze:Z przebiegu gry remis sprawiedliwym wynikiem.
No i to mi się podoba, nikt nie mówi, że punkt wywalczyliśmy farciarsko.Masz rację Lech zdecydowanie lepszy niż Legia w piątek, znacznie groźniejsi w ofensywie.Szkoda trochę sytuacji gdzie Zieliński mógł grac całkiem na druga stronę do Jaromina gdzie ten był nie kryty, a bramka stracona przez Nas frajersko [ nikt nie zauważył i nie przypilnował Wilka z tyłu ?! :[ ku.wa ].Cztery punkty z Lechem i Legią brałbym w ciemno, ale pozostaje teraz niedosyt.Czas na Jagiellonie, która nie przegrała od siedmiu spotkań, każda seria ma swój koniec 8) .

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lis 2008, 23:46

I gdzie są Ci wielcy fachowcy, co smiali sie z PB przed sezonem? Co smieja sie co chwile?

Polonia kolejny mecz zagrała przyzwoicie, i znowu wywalczyła punkty. Jest dobrze. 8)

nie kłam, 1 pkt wywalczyła :P // fieldy

"punkty" w tym sensie, że kolejne zdobyte, za wyniki mozna zdobyc 1 lub 3, wiec 1 punkt, w tym wypadku to także "punkty" / cloner
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, 9:54 przez cloner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 13 lis 2008, 0:27

Odra - Wisła w skrócie: ogrom sytuacji Wisły, 2/3 Odry. Sporo agresywnej gry, w oczy rzucało się szczególnie chamskie zachowanie Korzyma. Prawie nie oglądam polskiej ligi ale ciekawy wydaje mi się pomysł z rolą Szymkowiaka jako 3 komentatora, można powiedzieć, że liniowy z niego jest :lol:

Awatar użytkownika
Berq
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berq » 13 lis 2008, 9:20

cloner pisze:I gdzie są Ci wielcy fachowcy, co smiali sie z PB przed sezonem? Co smieja sie co chwile?
Kurka wodna będzie ciężko Jagiellonii coś ugrać z Polonią. Polonia spisuje się wprost rewelacyjnie :) Jedno jest pewne. Grają sąsiedzi z tabeli z takim samym dorobkiem punktowym a więc mecz o sześć punktów nam się kroi :D

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 13 lis 2008, 18:06

Rezus pisze:Sporo agresywnej gry, w oczy rzucało się szczególnie chamskie zachowanie Korzyma.
Dokładnie. Powiedziałbym nawet, że bardzo sporo. Co do chamskiego zachowania i nieczystej gry to bardziej niż Korzym rzucał mi się w oczy Diaz. Przynajmniej 2 faule typowo już pod czerwień i naprawdę wiele na żółć. Co robił w tym meczu sędzia? Niestety nie wiem...

Awatar użytkownika
Berq
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berq » 15 lis 2008, 19:37

I po meczu. Polonia Bytom to zespół silny a wręcz nieobliczalny i napędził sporo stracha białostockim piłkarzom. Zaczęło się dla Jagiellonii wyśmienicie. Pierwsza połowa to zdecydowana dominacja białostockiego klubu i bramka na 1:0. W drugiej połowie już nie było tak słodko. Do głosu dostała się Polonia i w ciągu dwóch minut strzeliła Jagiellonii dwie bramki (w zasadzie jedną bo druga to był obrzydliwy samobój piłkarza Jagi). Na szczęście Jagiellonia otrząsnęła się z tego bądź co bądź szoku i zdołała zremisować. A więc remis 2:2. Czy remis sprawiedliwy? Przed meczem brałbym remis w ciemno. Z przebiegu meczu mam niedosyt. Z końcówki zaś zadowolenie. Wielki mecz, wielkie emocje i dużo bramek :)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”