Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 gru 2008, 14:59
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 gru 2008, 15:16
A jak będziemy szufladkować dalej to takiemu Wingerowi jak Cristiano na pewno bliżej do napastnika niż do pomocnika.Kamil232 pisze:Jak już go trzeba zaszufladkować to z pewnością bliżej mu do Wingera niż Strkiera.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 gru 2008, 15:18
Walcott gra na prawym skrzydle w Arsenalu.podobnie walcott - to tez napastnik momo, iz czesto gra z prawej strony. jak sie myle to fieldy mnie poprawi.
Wypada to odwrócić , to że Ronaldo w paru spotkaniach zagrał na napadzie nie znaczy, że już nie jest skrzydłowym.popatrz na takiego plkarza jak van persie. nieraz gral/gra na skrzydle i to wcale nie znaczy, iz nie jest juz w tej sytuacji napastnikiem
Dziwne, że sam psioczył i płakał, że jak nie zacznie grac na środku napadu tylko na skrzydle to odejdzie. Jak taki zawodnik jak on musiał wracać do obrony i wspomagać w każdej akcji Abidala to grał na skrzydle a nie napadzie. Napastnik to napastnik w każdej akcji nie zapieprza do własnego pola karnego.henry w barcelonie gra nominalnie na lewej stronie i wcale nie znaczy to, ze jest skrzydlowym, a nie napastnikiem
Jakoś ich trzeba nazwać. Skoro Sir Alex Ferguson mówi na Ronaldo winger...no to wybacz. No chyba, że wg. Ciebie pan Mistyk z Torunia i pan koeman z Warszawy wiedzą od niego lepiej i się lepiej znają na futbolu?. zycie to nie football manager i tu nie wolno tak latwo szufladkowac pilkarzy - ten jest winger, a ten striker. ogromny blad.
Kolejny mądrzejszy od Fergiego. No ludzie co wy robicie w Polsce? Czemu nie trenujecie zawodników w PremiershipSzkoda, że plebiscyty wyróżniające najlepszych bramkarzy, pomocników i napastników danego roku/sezonu nie przewidują nagrody dla najlepszego 'Wingera'. Ronaldo mógłby się tam wspaniale odnaleźć![]()
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 gru 2008, 15:25
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 gru 2008, 16:05
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 gru 2008, 16:14
Zaledwie jedno zdanie szyderstwa. Mogłem dać na koniec 'Kamil232 pisze:Ale ironicznie szydzisz z tego nazewnictwa.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 28 gru 2008, 17:08
Uzupelnie jeszcze, ze kolega napisal tak w odpowiedzi na posta Kamila, ktory przytoczyl wypowiedz Szkota, ze Ronaldo to skrzydlowy.mistyk pisze:Fergie to wyrocznia
arek_ahig

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 gru 2008, 17:16

Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 gru 2008, 17:23
Obronca to obronca w kazdej akcji nie zapieprza do pola karnego przeciwnika. Pewnie sie zgadzasz. W takim razie Alves nie jest obronca bo uczestniczy w wielu akcjach ofensywnych. Zgadzasz sie?Kamil232 pisze:
Napastnik to napastnik w każdej akcji nie zapieprza do własnego pola karnego.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 gru 2008, 18:23
Ja się również juz naprodukowałem i nie chce mi się powtarzać i wałkować drugi raz to samo. Pisałem już, ze szufladkowanie graczy i wrzucanie do czterech worów to zbytnie uproszczenie. Dodawałem również, że pozycji Winger bliżej do napastnika niż do pomocnika.Przynajmniej będzie jakaś odmiana bo przeciwna (tym samym poniekąd moja) strona raczej wystarczająco dużo się naprodukowała. Tylko nie powtarzaj po raz n-ty co powiedział Ferguson bo to już wiemy.
To co Ty piszesz to nic nowego i ja nigdy temu nie zaprzeczyłem. Ronaldo dostaje od Fergiego mnóstwo swobody, wręcz jest wolnym elektronem który się przemieszcza ze skrzydła na skrzydło, schodzi do środka, atakuje z głębi pola. Sęk jest w czym innym. Dwaj panowie robią z Ronaldo środkowego napastnikapo to wymyslono termin bocznego napastnika, ktorego nie wszyscy uzywaja i tu nie ma o czym dyskutowac. robi sie z tej dyskusji zwykle lanie wody. ja chce tylko ukazac, ze obie strony maja racje i nie nalezy stwierdzac, ze ktos tu gada glupoty. nie jest tak.
Jest różnica między środkowym obrońcą i skrzydłowym obrońcą. Tak jak jest różnica między bocznym napastnikiem inaczej mówiąc skrzydłowym, a środkowym napastnikiem. A powtarzam, ze dwaj panowie robią z Ronaldo środkowego napastnika.Obronca to obronca w kazdej akcji nie zapieprza do pola karnego przeciwnika. Pewnie sie zgadzasz. W takim razie Alves nie jest obronca bo uczestniczy w wielu akcjach ofensywnych. Zgadzasz sie?
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 gru 2008, 18:31
w tej dyskusji ani mistyk ani kuman nie uzyli slowa "srodkowy". jedynie "napastnik". i tu owszem - maja sporo racji.Dwaj panowie robią z Ronaldo środkowego napastnikaI Ty twierdzisz, że oni mają racje?
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 gru 2008, 18:34
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 gru 2008, 18:42
mistyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 gru 2008, 18:53
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 gru 2008, 18:55
Łukasz_
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin