Liverpool (zbiorczy) - Strona 251

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
red85

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 sty 2011, 12:07

Nie ma się co sugerowac tym co pisza kibice na polskich forach. Wiekszosc z nich nie ma zielonego pojecia o wiekszosci rzeczy zwiazanych z pilka/klubem albo jest oderwana od rzeczywistosci. Tak jest z kanonierzy.com tak jest i pewnie z forum lfc.pl :P
To przeczytaj RAWK - jest jeszcze gorzej. Ja rozumiem, że wszędzie są oszołomy, ale np. na redcafe są oni tępieni i jest stosunkowo mało. Na RAWK i lfc to mało jest normalnych :lol: Zresztą...czego się można spodziewać po kibicach, którzy śpiewają radosne pieśni o katastrofie w Monachium?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sty 2011, 12:41

Letniego okienka sprzed sezonu 09/10 nie ma co porównywać do tego sprzed 10/11 a już tym bardziej do zimowego. Wtedy suma 25 mln nie robiła specjalnie wrażenia(Barcelona niestety straciła na tym najbardziej). Teraz nie licząc jednego większego transferu Barcelony i Realu rynek należał do City. Gdyby wtedy ktoś dał taką kasę za Suareza pewnie obyło by się to bez większego echa. Teraz jest o to ciężko. Tylko za rok być może okaże się, że był to świetny interes. W przeciwnym razie nikt już poważnie nie będzie patrzył na napierdalaczy goli w Holandii.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 sty 2011, 13:23

I tak Torres dlugo wytrzymal w Liverpolu. Pilkarz takiej klasy, wie ze moze grac w klubie o wiele lepszym, gdzie bedzie mial realne szanse na trofea.

Kiedys chcialem go w Barcelonie, ale obecnie jest nam niepotrzebny.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 29 sty 2011, 13:48

Chyba jednak Chelsea zdarzy i jeszcze go w ciagu 2 dni kupi ;). Jego jak jego widze tam. W sumie to 40-60 mln euro za niego wziac mozecie, a takie sumy piechota nie chodza.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sty 2011, 14:11

red85 pisze:Na RAWK i lfc to mało jest normalnych :lol: Zresztą...czego się można spodziewać po kibicach, którzy śpiewają radosne pieśni o katastrofie w Monachium?
Przecież wiadomo, że kibice United są najlepsi na świecie. :spoko:

Jeśli chodzi o Torresa, to jestem niemiłosiernie wkurwiony. Na początku liczyłem, że może media podają błędne informacje, ale niestety prawda jest taka, że ciężko o wiarygodniejsze źródła niż Tony Evans czy Tony Barrett - redaktorzy gazety The Times. Do przewidzenia było to, że Torres w końcu będzie chciał odejść i wydaje mi się, że część kibiców Liverpoolu bardziej irytuje sposób, niż sam fakt złożenia prośby o transfer. Hiszpan 9 stycznia bieżącego roku udzielił Echo wywiadu, w którym mówił o swojej miłości do klubu i o tym, że nawet nie myśli o zmianie otoczenia.
Fernando Torres pisze:Mój umysł skupia się wyłącznie na Liverpoolu. Chcę, byśmy wydostali się z dołka, w którym się znaleźliśmy. Jestem tu szczęśliwy i zamierzam wypełnić swój kontrakt.
Miało to miejsce w sytuacji, w której żaden klub nie przejawiał większego zainteresowania Torresem. Oferta Chelsea całkowicie odwróciła całą sytuację. Gdyby do transferu Hiszpana doszło na początku okienka, to może klub byłby w stanie kupić Dżeko, Adebayora czy nawet Benta - piłkarzy, którzy w tym okienku zmieniali otoczenie. Teraz do końca okienka pozostaje 3 dni i prawdopodobnie, jeśli oczywiście Torres odejdzie, zostaniemy z Suarezem i N'Gogiem... Luis to oczywiście bardzo dobry piłkarz, ale potrzebuje czasu na aklimatyzację, więc nie liczyłbym na to, że z miejsca zacznie strzelać. Sytuacja w ataku może być naprawdę beznadziejna.

Wiadomo już, że klub odrzucił prośbę Torresa i teraz tak na dobrą sprawę wszystko zależy od tego kto ma rację - Barrett czy Balague. Pierwszy twierdzi, że Hiszpan ma w kontrakcie klauzulę odejścia w wysokości 50 mln funtów, drugi - że żadnej klauzuli nie ma. Lepiej by było, gdyby rację miał Guillem Balague, bo w takiej sytuacji zarząd zapewne nie pozwoliłby na transfer. Jeśli rację ma jednak Barrett (co wydaje się bardziej prawdopodobne) wszystko w rękach samego zawodnika, bo Chelsea gotówkę na stół rzuci pewnie bez problemu.

Przypominają mi się w tej chwili stare wywiady Torresa, który zapowiadał, że w innej drużynie na Wyspach już nie zagra. Piłkarze to jednak lubią pierdolić głupoty. Nawet ci z najwyższej półki - najpierw Rooney, a teraz Torres.

Strasznie dziwi to, że zawodnik, który wiele razy podkreślał swoją wielką miłość do Liverpoolu, nagle robi coś takiego, zostawiając klub na lodzie. Dziwi też moment, w którym zdecydował się na taki ruch. Nie dość, że zrobił to w samej końcówce okienka transferowego, to na dodatek w sytuacji, gdzie niebo nad Anfield naprawdę zaczynało się rozjaśniać - właściciele spłacili wszystkie długi, Liverpool gra lepszą piłkę i pnie się w górę tabeli, coś ruszyło na rynku transferowym. Hiszpan takim ruchem zapewne zniechęci do siebie część kibiców Liverpoolu, ale palenie koszulek z jego nazwiskiem (o ile faktycznie zrobili to kibice Liverpoolu) czy wyzywanie go, to jednak przesada. Wielki piłkarz, ale chyba jednak nie tak wielki człowiek, za jakiego uchodził. Szacunek jednak należy mu się jak psu buda - za wszystko co zrobił na Anifeld, a zrobił naprawdę dużo.

Obrazek

:cry:

Wybaczcie za chaos w wypowiedzi, ale ciężko zebrać myśli w takiej sytuacji. Pamiętam, że podobne uczucie towarzyszyło mi, kiedy odchodził Owen...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sty 2011, 14:17

Torres kiedyś zapewniał o miłości do Liverpoolu? Miłością to on mógł darzyć tylko Atletico. Liverpool to po prostu miejsce pracy, a gadka standardowa, prawie wszyscy tak mówią, bo nie można się kibicom od razu narażać. Torresowi nie można się dziwić. Chce grać w klubie, który aspiruje do pucharów, a nie do walki o pierwszą czwórkę. Oczywiście moment wybrał sobie zły, dużo lepsze by to było latem, ale z drugie strony Liverpool właśnie kupił jego następce, więc tak całkiem na lodzie by nie został. Jak na razie Torres jeszcze nigdzie nie odszedł. :wink:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 29 sty 2011, 14:27

Jak na razie Torres jeszcze nigdzie nie odszedł. :wink:
No, ktoś to w końcu napisał, bo już tu pisano, jakby Fernando był już w Londynie i podpisywał kontrakt. :lol: LFC wydało oświadczenie, że nie puszczą go, więc pewnie tak się stanie. Chyba tylko ja nie wierzę, że zakontraktujemy Go do końca stycznia

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 sty 2011, 14:27

O tym samym pomyslalem co RealFan (i jego krowa). Nie wiem skad mialaby sie wziac wielka milosc Torresa do Liverpoolu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sty 2011, 14:42

Pawel875 pisze:LFC wydało oświadczenie, że nie puszczą go, więc pewnie tak się stanie.
Problem w tym, że jeśli faktycznie ma klauzulę w kontrakcie, to Liverpool będzie miał niewiele do powiedzenia w sytuacji, gdy Chelsea zaoferuje 50 mln funtów. Wszystko będzie wówczas zależało od samego Torresa.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 29 sty 2011, 14:48

Daaaamian pisze:
Pawel875 pisze:LFC wydało oświadczenie, że nie puszczą go, więc pewnie tak się stanie.
Problem w tym, że jeśli faktycznie ma klauzulę w kontrakcie, to Liverpool będzie miał niewiele do powiedzenia w sytuacji, gdy Chelsea zaoferuje 50 mln funtów. Wszystko będzie wówczas zależało od samego Torresa.
OK, ale czy Barrett twierdzący, że klauzula istnieje ma dobre wtyki w Liverpoolu? Balague jest podobno dobrym znajomym Torresa i zawsze mógł się dowiedzieć o tej klauzuli, no chyba, że Fernando wszystko ukrył, albo nie pamięta, jaką umowę podpisywał, gdy przychodził z Atletico

Żeby nie było, nie znam dziennikarzy pracujących w Anglii

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sty 2011, 15:03

Pawel875 pisze:OK, ale czy Barrett twierdzący, że klauzula istnieje ma dobre wtyki w Liverpoolu?
Bardzo dobre. Jestem skłonny zaryzykować stwierdzenie, że najlepsze.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 29 sty 2011, 15:04

RealFan pisze:Torres kiedyś zapewniał o miłości do Liverpoolu? Miłością to on mógł darzyć tylko Atletico. Liverpool to po prostu miejsce pracy, a gadka standardowa, prawie wszyscy tak mówią, bo nie można się kibicom od razu narażać.
W każdym wywiadzie podkreślał, że na zawsze z The Reds, że kibicował od dziecka itp. Zresztą analogiczna sytuacja do Rooneya. Też wszyscy myśleli że będzie wielką legendą OT, na każdym kroku podkreślał swoje olbrzymie przywiązanie do United, a skończyło się szopką transferową. To samo z Torresem. Obrazek

Jeśli to prawda, że klauzula wynosi 50mln, to w poniedziałek Torres powinien się z Anfield żegnać.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 sty 2011, 15:22

zapodaj linka do wywiadów że kibicuje im od dziecka :D że na zawsze The Reds itd jestem ciekaw.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 29 sty 2011, 15:53

Obrazek
Znalazłem coś takiego, równie dobrze to może być pic na wodę-fotomontaż (zapewne tym jest, nie wiem). Oprócz tego to nie świadczy o niczym nawet jak to real foto, ale kojarzyłem coś z tatuażem albo opaską 8) Może trochę przesadziłem, ale zawsze mówił że kibicował Liverpoolowi, dlatego z tych wszystkich klubów wybrał właśnie ich jako przyszły klub. Jak się natknę na jakiś cytat to umieszczę. Na szybko znalazłem tylko notkę sprzed paru dni o kontrakcie itp:
http://lfc.pl/39550

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sty 2011, 16:02

często powtarzał, że chce grać w Atletico, albo w Liverpoolu i nigdzie wiecej. Oczywiście wtedy Liverpool grał w LM i walczył o tytuł.
Sytuacja się zmieniała, to i zdanie się zmieniło. Jeszcze nie odszedł, a już jest judaszem zdaniem wielu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”