FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 252

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 gru 2006, 17:18

bardzo dobre podsumowanie moofasa.
Nie zhodze sie tylko co do dwoch spraw: - od kiedy Chelsea to nasz odwieczny rywal? I nie zgodze sie tez co do tego, ze zesol Jose podlozyl sie Werderowi, po prostu az tak bardzo nie zalezalo im na zwyciestwie, jednak ja bym tego nie nazwal podlozeniem sie.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 31 gru 2006, 17:33

mistyk pisze:bardzo dobre podsumowanie moofasa.
Dzieki 8)

mistyk pisze:od kiedy Chelsea to nasz odwieczny rywal?
No może nie odwieczny, ale zawsze w meczu przeciwko The Blues w gre wchodzi honor, prestiż i takie tam sprawy. No może kiedy Chelsea była dobrym zespolem z 15 lat temu to mecze pomiędzy tym klubem a Barcą były tak jak inne mecze z utytułowanymi rywalami , czyli poprostu mecz z tudnym zespołem. A od ostatnich 4(?) lat kiedy to przejął ich Abramowicz, i doszedł do tego Mourinho to mecze pomiędzy The Blues a nami zawsze mają jakieś podteksty... Sam Messi po meczu z nimi powiedział kiedyś że zobaczył coś gorszego niż nienawiść Brazylijsko - Argebtyńska :o
mistyk pisze:nie zgodze sie tez co do tego, ze zesol Jose podlozyl sie Werderow
No każdy przyjmuje to na swój sposób. W tamtym meczu Werder grał dobrze bo Chelsea im na to pozwalała. W pierwszej kolejce LM Werder także nie grał źle z Anglikami ale mimo to byli przyciśnięci przez Chelsea co spowodowało utratę dwóch bramek. No i może tam Klose wtedy z główki trafil w poprzeczkę :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sty 2007, 1:18

Jak wiadomo z 1 stycznia zostało otwarte okienko transferow, jak i zostało udostepnione prawo do podpisywania kontraktow zawodnikom, kotry sie one koncza po zakonczeniu sezonu. Czyli wszystko co dotyczy Savioli. Wiadomo, ze w jego przypadku w znalezieniu nowego pracodawcy przeszkadzaja najbardziej wygorowane warunki kontraktu. Jednak teraz kiedy nie bedzie trzeba placic nic odstepnego, te warunki sa w wiekszym stopniu zaspokojone. Przed seoznem mowiol sie o kilku klubach min. Arseanl, Sevilla, Espanyol, Atletico, Villarreal a takze Ajax, PSV, River czy Bayern. Teraz wspomina sie o Atletico, Sevilli, Villarrealu. Raczej watpliwe, zeby Sevilla, ktora włąsnie kupila Kerzakova starala sie o Argentynczyka, bardziej juz Atletico i Villarreal. Walsnie Villarreal zamierza złozyc Barcelonie oferte wypozyczenia do konca sezonu Javiera. Nie zaprzeczyl temu trener Złotej Łodzi Pellegrini, ktorybardzo komplementował Saviole. Ze strony Barcelony to nie jest zbytnio korzystne, jednak jelsi da sie cos zarobic na Savioli nawet go wypozyczajac to warto to zrobic, bo kontrakt i tak nie zostnie przełduzony, a grac nawet jesli by było dostepnych zalediwe 11 pilkarzy(w tym Saviola) nie bedzie.
Oczywiscie nie zycze mu najgorzej(jak inni polamania nog czy cos w tym stylu[*] :arrow: bo to załosne) a i w Villarrealu mialby obecnie miejsce, Nihat wykluczony jest do konca sezonu.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 04 sty 2007, 1:26

Jako kibic Barcelony nie rozumiem kompletnie postępowania w stosunku do Savioli, chłopak chce dla nas grać, siedzi cierpliwie na ławce rezerwowych (o ile dobrze pójdzie) i czeka na swoją szansę, prawdopodobnie nigdy już jej nie dostanie. Ale w kwestii Argentyńczyka z Rejkardem zgodzić się nie wolno! Na co czekał w meczu z Atletico ? Realizator aż się prosił, żeby go wpuścił nie mówiąc już o kibicach. Wszedł Ezquerro i zmarnował 100% okazję, ech utkwiło mi to w pamięci na długo. Teraz Saviola odejdzie do Villarealu ;- / To bardziej niż pewne.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 04 sty 2007, 1:30

jako kibic barcelony powinienes rozumiec co saviola zrobil jakis czas temu..

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 sty 2007, 1:35

ale on jest chyba nowym kibicem Barcelony i nie wie ze Saviola lubi $

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 04 sty 2007, 1:38

Jestem kibicem Barcelony już bardzo długo, tylko jakie to ma znaczenie ? Wiem co zrobił ale myślę, że większe znaczenie ma to, że Rejkard nie przepada za tym człowiekiem, bez względu na to co lubi sam Saviola :? Przedewszystkim liczy się dobro drużyny. Czasami trzeba za to płacić, więcej niż by się mogło wydawać.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 04 sty 2007, 2:07

owszem liczy sie dobro drozyny. dlatego graj ci co sa w wyzszej formnie. a nie pilkarze ktorzy przez 2 i pol miesiaca leczyli uraz - vide saviola i atletico

zadam ci pytania:

-co takiego musial spelnic saviola byh zostac u nas w drugim sezonie kadencji laporty?

-co takiego ma saviola w sobie ze wg ciebie ma grac kosztem innych?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sty 2007, 2:42

Pamietam, ze temat Savioli był tu wałkowany wielokrotnie. Nigdy tak naprawde nikt nie powiedział, ze jest pewny ile zarabia Saviola, chodzila kwoata 4,5 mln. Kwota ta nie jest dramatyczie wysoka. Wiadomo, ze byl moment kiedy wielu zaowdnikow(nie wszyscy) odstapilo od czesci pieniedzy. Saviola tak nie zrobil i tu zrobilo sie pieklo. Nie pamietam dobrze, lae chodilo to o pensje zagwarantowana za zdobyte bramki a było tego sporo... Wiadomo, ze przeplacona za niego, jednak to juz nie jest jego wina, czy sie nie sprawdzil, dla mnie nei. Strzelał i to sporo.
rkoeman pisze:-co takiego ma saviola w sobie ze wg ciebie ma grac kosztem innych?
JA tego pytania nie rozumiem do konca. Czy grac kosztem innych, jesli gra lepiej to jesne.

Jednak nie martw sie przejdzie do Premiership, Essien mu złamie noge... [*]rkoeman

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 04 sty 2007, 3:07

ja sie nie martwie. mam nadzieje ze pojdzie do anglii

nie rozumiesz pytania? zatem zadam je inaczej:

- w czym saviola jest lepszy pod pozostalych pilkarzy ze mial grac w meczu z atletico? przypomne ze mial za soba ponad 2 miesiace przerwy w treningach

bo jak ja lubie takie nasiadanie na trenera bo wpuscil innego pilkarza niz koles ktory nie ma sily biegac i nie jest gotowy do gry. uwielbiam tez artykuly takie jak pana steca ktory zauwazyl u savioli subtelna technike. ona jest chyba tak subtelna ze jej nie widac

a jako ze zarabia wiecej niz deco i puyol wymagam od niego by gral od nich lepiej lub chociaz rownie dobrze. nie gra tylko grzeje lawe? pa pa

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sty 2007, 3:22

rkoeman pisze:- w czym saviola jest lepszy pod pozostalych pilkarzy ze mial grac w meczu z atletico? przypomne ze mial za soba ponad 2 miesiace przerwy w treningach

Pytania były w kontekscie spotaknia z ateltico. Myslałem ze tak ogolnikowo. Kiedy Saviola wrocil do treningow po kontuzji, bo z tego co pameitam to był brany pod uwage juz w spotkaniach o KMŚ... Mozliwe, ze jest tak jak piszesz, ze przez 2 miechy zapomnial jak sie biega i po wejsciu zamiast Ezquerro(bo o to sie rozchdozi) trzeb było by go zniesc z boiska. Z tego co sie orientuje spora zawodnikow po takich kontuzjachi kilku dnaich trenigow wytrzymuje te 20 minut w meczu.
rkoeman pisze:a jako ze zarabia wiecej niz deco i puyol wymagam od niego by gral od nich lepiej lub chociaz rownie dobrze. nie gra tylko grzeje lawe? pa pa
Oj skarbniku Barcelon, a skad ty to wszystko wiesz. Podałes pomocnika i obrocne dla porownania z napastnikiem. Zreszta z Deco to sie spotykali conajwyzej na treningach. Napisz mi Saviola zawodzil, nie strzeła bramek, nie asystował, czy teraz kiedy dostawał sznase, bo takie mial gral slabo i nic nie wnosil do gry.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 04 sty 2007, 7:39

Jarzinho pisze:Walsnie Villarreal zamierza złozyc Barcelonie oferte wypozyczenia do konca sezonu Javiera.
Mogę się mylić, ale piszczel zagrał już chyba pięć meczy w La Liga a więc nie może zostać wypożyczony do innego klubu.

Rijkaard zachował się bardzo fair w stosunku do Savioli - pomimo tego, że klub chciał się królika pozbyć (co sam zainteresowany z miłości do $ blokował), włączył go do drużyny, ale jednocześnie uczciwie uprzedził, że miejsca w składzie dla niego nie widzi. Mimo tego Saviola został zamiast odejść gdzieś żeby regularnie grać więc niech teraz ma pretensje do siebie. I tak ma fart że Samu się połamał bo bez tego mógłby sobie szukać na trybunach jakiegoś wygodnego miejsca z dobrym widokiem.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 04 sty 2007, 17:22

Oj skarbniku Barcelon, a skad ty to wszystko wiesz. Podałes pomocnika i obrocne dla porownania z napastnikiem. Zreszta z Deco to sie spotykali conajwyzej na treningach. Napisz mi Saviola zawodzil, nie strzeła bramek, nie asystował, czy teraz kiedy dostawał sznase, bo takie mial gral slabo i nic nie wnosil do gry.
skad to wszystko wiem? moze dlatego ze interesuje sie moim klubem dosc dlugo i wiem ile kto zarabia? moze dlatego ze zarobki sa jawne w klubie zwanym fc barcelona?

ps - ryjek zachowal sie ladnie w stosunku do savioli dajac mu zagrac np w pcuharze gampera. inny trener olalby kolesia i nie wpuscil nawet na minute. myslicie ze capello by sie cackal? albo mourinho?

p2 - mecze barcelony z chelsea to zaden klasyk. wielki klub kontra stuczny twor za petroruble. jedynie osoba mou wzbudza w katalonii emocje. jezeli odejdzie po sezonie ludzie zapomna o cska chelsa. ja wiem ze wielu mlodym kibicom mecze pomiedzemy tymi druzynami to niemalze historia. ale myslenie to jest zle - klasykiem moze byc potyczka z realem, z bayernem, z mu, z liverpoolem, z milanem czy juve. dlatego ze to sa wielkie kluby z historia. a nie chwilowy wybryk natury

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sty 2007, 17:57

rkoeman pisze:ps - ryjek zachowal sie ladnie w stosunku do savioli dajac mu zagrac np w pcuharze gampera. inny trener olalby kolesia i nie wpuscil nawet na minute. myslicie ze capello by sie cackal? albo mourinho?

Dla mnie to troche chora sytuacja, jednak masz racje z tym zachowaniem ze strony Franka, jednak sam wiesz, ze Saviola ma poparcie u kibicow, wystarczy sprawdzic jakakolwiek sonde, nawet ostatnia soprtu.

rkoeman pisze:skad to wszystko wiem? moze dlatego ze interesuje sie moim klubem dosc dlugo i wiem ile kto zarabia? moze dlatego ze zarobki sa jawne w klubie zwanym fc barcelona?

Jednak czy masz 100% pewnosc... Ktos tu kiedys wpominal, ze Cocu zarabial 7 mln, ja w to nie mogłem uwiezyc i nadal nie potrafie... Jesli bym mial całkowita pewnosc, ze podane sumy kontraktowe sa identyczne z rzeczywistymi, to byłaby inna sprawa.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 04 sty 2007, 18:47

ale ja mowie o erze laporty. teraz kontakty sa jawne. i wiadomo ile dostaje saviole

kibice oczywiscie ze przyjeli saviole owacja i ja takoz uczynilem. jako ze bylem na tym meczu. pilkarz dawno u nas nie gral wiec trzeba bylo go przywitac. wg mnie bardzo normalne zachowanie kibica? nieprawdaz?

znam jednak trenerow ktorzy by tak nie uczynili.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”