Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 253

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 gru 2008, 14:43

Skończcie w końcu kompromitować ten temat. W topicach o swoich klubach piszcie nawet, że Lucio to napastnik. Mało mnie to obchodzi. Kolejny raz jednak poproszę, aby tematu poświęconemu najlepszej drużynie na kontynencie nie zaśmiecać takimi durnymi dysputami, jakie ostatnio mają tu miejsce.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 14:48 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 gru 2008, 14:44

Bardzo zabawne, czepiliście się jakiś emotów, jak ich wcale tak dużo nie używałem, wystarczy przeglądnąć posty w tył góra 2 emoty na post(po coś one na forum są?) No, ale jak nie udało się udowodnić, że Ronaldo to środkowy napastnik to trzeba się czegoś innego czepić i próbować skompromitować przeciwnika rozmowy. Użyjcie innych chwytów bo ten jest żałosny.
Dobra. Zapisałem to sobie. Teraz bądź tak dobry i napisz z czego rozlicza się napastników.
Środkowych napastników z GOLI. Może i przez cały mecz grać piach, ale jak w 91 minucie strzeli gola to jest bohaterem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 gru 2008, 14:48

Możesz sobie prosić ile Ci się podoba red85, ale nie Ty o tym decydujesz kiedy dyskusja się zakończy. Jakby nie patrzeć piszemy tutaj o Cristiano Ronaldo a więc nie jest to nawet off-topic.
Kamil232 pisze:No, ale jak nie udało się udowodnić, że Ronaldo to środkowy napastnik to trzeba się czegoś innego czepić i próbować skompromitować przeciwnika rozmowy.
Pytanie za milion. Kto z aktualnie dyskutujących próbuje udowodnić, że Ronaldo to środkowy napastnik? :) Pragnę zauważyć, że rkoeman nie udziela się w bieżącej dyskusji.
Kamil232 pisze:Środkowych napastników z GOLI.
A znasz jakichś innych napastników poza środkowymi?

Ale jestem żałosny :/ O jejku.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 29 gru 2008, 14:49

Kamil232 pisze:Środkowych napastników z GOLI. Może i przez cały mecz grać piach, ale jak w 91 minucie strzeli gola to jest bohaterem.
Widzisz, nie zawsze ;) Dobrym przykładem będzie Kuyt z ostatniego meczu The Reds z Newcastle.
kama_reda pisze:Z chęcią bym to zrobił, gdyby były jakiekolwiek sukcesy. Ser Alex Ferguson jest dla mnie nikim. Jedyne co potrafi, to żuć gumę na meczu.
Oczywiście. Eksperci przez ostatnie lata się mylili tak wysoko stawiając umiejętności Sir Alexa. Gdzie to do Jurgena... :boruta:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 gru 2008, 14:50

Mentor pisze:A znasz jakichś innych napastników poza środkowymi
Ja znam rezerwowych? Dobrze?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 gru 2008, 14:53

A znasz jakichś innych napastników poza środkowymi?
Owszem cofnięci w stylu Wayne Rooney'a. I takich rozliczać tylko z goli się nie powinno. Bo tacy również uczestniczą w kreowaniu gry, cofają się po piłkę rozgrywają ją i jeśli z tego wywiązują się wspaniale, tworzą świetne akcje, wypracowują sytuację innym graczom to to że nie strzelają mnóstwo goli schodzi na drugi plan.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 gru 2008, 15:01

Babel nie podpowiadaj :evil:
Kamil232 pisze:Owszem cofnięci w stylu Wayne Rooney'a. I takich rozliczać tylko z goli się nie powinno. Bo tacy również uczestniczą w kreowaniu gry, cofają się po piłkę rozgrywają ją i jeśli z tego wywiązują się wspaniale, tworzą świetne akcje, wypracowują sytuację innym graczom to to że nie strzelają mnóstwo goli schodzi na drugi plan.
Pełna zgoda.

Ja znam jeszcze bocznych napastników, których w zasadzie można scharakteryzować prawie identycznie z uwzględnieniem tego, że w swoich akcjach często wykorzystują boczne sektory boiska między innymi z tego względu, że w ten sposób łatwiej jest im wykorzystać swoje umiejętności a co za tym idzie drużyna czerpie więcej korzyści.

A co z pytaniem za milion? Odpowiadasz czy bierzesz to co masz i kończymy program? :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 gru 2008, 15:03

To jest normalna gra skrzydłowego, schodzenia ze skrzydła do środka by zrobić miejsce bocznym obrońcą i Ty sobie ich nazywaj napastnikami ja ich będę nazywał skrzydłowymi.
a czy ronaldo schodzi tylko po to, zeby zrobic miejsce bocznemu obroncy? trudno jest go nazwac srodkowym napastnikiem i tu nie bede sie powtarzal. jednak niezaprzeczalnym jest, ze czesto zachowuje sie w akcji wlasnie tak, jak srodkowy napastnik, gdy juz do srodka ucieknie. dlatego jest bocznym napastnikiem i nie jest to wcale calkowitym zaprzeczeniem skrzydlowego. lecz znak rownosci trudno postawic.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 gru 2008, 15:05

A co z pytaniem za milion? Odpowiadasz czy bierzesz to co masz i kończymy program?
Mistyk. To kiedy wypłacasz?
Ja znam jeszcze bocznych napastników, których w zasadzie można scharakteryzować prawie identycznie z uwzględnieniem tego, że w swoich akcjach często wykorzystują boczne sektory boiska bo w ten sposób łatwiej jest im wykorzystać swoje umiejętności.
Jest jedna różnica Środkowy czy cofnięty napastnik, nie wraca w prawie każdej akcji pomagać obrońcom...;]

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 gru 2008, 15:11

Możesz sobie prosić ile Ci się podoba red85, ale nie Ty o tym decydujesz kiedy dyskusja się zakończy. Jakby nie patrzeć piszemy tutaj o Cristiano Ronaldo a więc nie jest to nawet off-topic.
Problem jest w tym, że ostatnio lubujecie się w gaworzeniu o takich głupotach jak emotki. Jak dla mnie to żałosne i jak to widzę w najciekawszym dla mnie temacie, to reaguję.
Widzisz, nie zawsze ;) Dobrym przykładem będzie Kuyt z ostatniego meczu The Reds z Newcastle.
Kuyt częściej w LFC grywa na skrzydle niż w napadzie.

Jak już dawno powiedziałem. Całą ta dyskusja nie ma sensu - jakkolwiek byście chcieli zaklinać rzeczywistość, to skrajny obrońca to dalej obrońca, a nie pomocnik, defensywny pomocnik to nadal pomocnik, a nie stoper i tak samo : skrzydłowy to dalej boczny pomocnik, a nie napastnik. Jeśli drużyna gra systemem 433 to można mówić o bocznym napastniku, ale United podobną formację stosuje tylko "od święta". Kto ogląda, ten wie.
a czy ronaldo schodzi tylko po to, zeby zrobic miejsce bocznemu obroncy?
W ataku pozycyjnym schodzi do środka gdy piłka jest po przeciwnej stronie boiska - to chyba logiczne i nie wymaga tłumaczenia. A gdy sam ma piłkę, to szuka rozwiązania, które może dać najlepszy efekt. Portugalczyk nie dysponuje świetnym dośrodkowaniem, to robi to co potrafi najlepiej - drybluje i strzela(trudno, żeby strzału szukał ze skrzydła).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 gru 2008, 15:19

Kamil232 pisze:Mistyk.
Oto wszystkie posty mistyka w aktualnej dyskusji:
mistyk pisze:Tak ciulacie i ciulacie te punty, ze bedzie jeszcze ciekawie na koniec sezonu. O ile obrona jst u was w dalszym ciagu pewnym punktem, o tyle atak nie funkcjonuje. Przynajmniej tak jak powinien. Rooney z kolei to cofnięty napastnik. Jak widać mistyk pisze tutaj o wszystkich napastnikach a nie tylko o środkowych. Takiego określenie nigdzie nie użył.

Rooney - 4 gole
Berbatov - 2 gole
Tevez - 2 gole

Tak wygladaja statystyki waszych napastnikow w lidze do tej pory. Komentarz mysle jest zbedny. Dodalbym jeszcze Ronaldo do tej listy, ale dla was to skrzydlowy.
mistyk pisze:Fergie to wyrocznia
mistyk pisze:Najlepiej najpierw przeanalizowac suche fakty - czyli bardzo duza ilosc bramek strzelonych przez Ronaldo, mala ilosc asyst, duza liczbe spalonych i najwieksza ilosc strzalow w Premier League. Nie jest to chyba obraz skrzydlowego/wingera czy kogo tam jeszcze kamil podajesz, ale napastnika.
Nie widzę tutaj wzmianki o Ronaldo jako środkowym napastniku. Nawet między wierszami. W pierwszym poście mistyk porównuje dokonania wszystkich (przynajmniej mowa o tych regularniej grających) Waszych napastników a więc Rooney'a, Berbatova i Teveza. Berbatov to chyba środkowym napastnik chociaż sam już nie jestem pewien. Może gracie bez środkowego napastnika?
Kamil232 pisze:To kiedy wypłacasz?
A czy Urbański w Milionerach wypłaca kasę ze swojej kieszeni? Ja mogę co najwyżej podpisać jakiś świstek jak zasłużysz :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 gru 2008, 15:28

Wyroslem na sprawce tego calego zamieszania, a ja przeciez nie zrobilem niczego zlego - nie zamiescilem Ronaldo na liscie napastnikow w swoim pierwszym poscie :cry:

Kamil zamiast podac argumenty, ktore moglyby potwierdzic jego teorie, to wkleil nam grafike :roll:

Zeby byla jasnosc - Ronaldo jest dla mnie napastnikiem. Bez definiowania jako srodkowy czy boczny.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 29 gru 2008, 16:02

mistyk pisze:Zeby byla jasnosc - Ronaldo jest dla mnie napastnikiem. Bez definiowania jako srodkowy czy boczny.
Twoje zdanie jest w tej polemice najważniejsze. Dobrze, że się sprecyzowałeś.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 gru 2008, 16:22

red85 pisze:skrzydłowy to dalej boczny pomocnik, a nie napastnik.
otóż grubo sie mylisz. Skrzydlowy to napastik, a nie zaden boczny pomocnik. Nawet twoj kompan Kamil, neguje jedynie fakt jakoby Ronaldo byl srodkowym napastnikiem, co jest oczywiscie bzdura.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 gru 2008, 18:59

Wyroslem na sprawce tego calego zamieszania, a ja przeciez nie zrobilem niczego zlego - nie zamiescilem Ronaldo na liscie napastnikow w swoim pierwszym poscie
To jak wypisujesz listę napastników Barcy z ilością goli to rozumiem, że Messiego i Hleba też tam wypisujesz.
Kamil zamiast podac argumenty, ktore moglyby potwierdzic jego teorie, to wkleil nam grafike
pff...Tobie to i by można było napisać pracę magisterską i być napisał, że brak argumentów. Wystarczająco już opisałem grę Ronaldo, skrzydłowego, środkowe napastnika, cofniętego. Do tego wkleiłem grafiki z których jeśli ktoś nie umie wyciągać wniosków to już nie moja sprawa. Ale to i tak mało...
otóż grubo sie mylisz. Skrzydlowy to napastik, a nie zaden boczny pomocnik. Nawet twoj kompan Kamil, neguje jedynie fakt jakoby Ronaldo byl srodkowym napastnikiem, co jest oczywiscie bzdura.
Napisałem jedynie, że skrzydłowemu bliżej do napastnika niż do pomocnika. I się powtórzę dla mnie napastnik przy każdej akcji nie wraca pod swoje pole karne pomagać skrzydłowemu obrońcy, a to czyni skrzydłowy- więc ja go napastnikiem nazywał nie będę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”