Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 253

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 gru 2006, 11:09

Przepraszam że ppp...

Sero jesteś ? Może na początku coś wyjaśnijmy sobie bo chciałeś poruszyć w naszej rozmowie 12 tematów w jednej wypowiedz a tak sie nie dogadamy. Jesli Ty masz zamiar coś odbierac jako taka to nie czytaj tego i daj sobie spokój, bo w takim razie sie nie dogadamy. Bo nie w tym rzecz. Inter liderem - tak jak napisałem Zico to nie jest dla mnie powód do depresji, ba nawet jestem daleki od tego by twierdzić że nie zasłużenie itd. Bo grają równo i konsekwentnie, nie tracą bramek a zawsze strzela wiecej. Tylko widzisz wspomniałeś Juventus, a Stara Dama też wygrywała [bo chyba nikt nie wierzy w to ze kupiła wszystkie mecze ?] Wygrywała, choc wielu patrzyła tylko na wyniki - a wiemy jak grając, wtedy nawet Ty potrawiłeś zabrać głos na temat dwóch DM i gry Fabio Capello 4-4-2 na wyczekanie i pierwszy bład rywala. Widać punkt widzenia zależy od punktu siedzienia :? Bo ja nie twierdze że Inter lideruje tabeli serie A bez podstawnie ale chyba nie na tym to polaga by tylko pisac o wynikach ? :roll: Dobrze wiesz jakie jest moje zdanie na temat pewnych wizji w grze, i ono jest nie zmienne od x czasu, tylko czemu Ty nadal nie stoisz przy swoim. Czyli zdaniu które było pisane gdy Juventus wygrywał scudetto, 4-4-2 z dwójką DM, i o.k strzelił z 70 bramek w sezonie. Liczby nie kłamały ale boisko pokazywało co innego. I dobrze o tym wiesz. Wiec co sugrujesz ze Zaza skończył "atakować" Juve przeszedł na Inter ? a czy sytuacja nie wygląda tak że jest mała kopia ? Przeciesz dobrze znacz moja zdanie odnoście mercato i ruchów Mancio po okreslony system gry. [Może stąd ta asekuracja co do wyznacznika LM ?] Sciągniety od Capello - wtedy napisałeś chyba dobrze że pogdląda takich wielkich trenerów jak Capello, jest przeciesz młody [Mancio] - no tak racja. Ale szkoda że Ty zdanie zmieniasz w zależnośc od sytuacji.

Kolejna sprawa - Inter lideruje tabeli serie A w pełni zasłużenia - ale jesli Ty nie widzisz krysysu całej serie A to ja naprawde sie zastanawiam ile jesteś w stanie zrobić dla scudetta ? nawet "sprzedać" właśne zdanie ? Zastanów sie nie nad tym czy ewentualne scudetto bedzie zasłużone, ale nad tym czy to scudetto bedzie miało takie znacznie jak te w poprzednich latach ? I Ty nie musisz mi nic deklarować czy coś, ale sam sie zastanów w sobie. Czy tyle sie musiało wydarzyć by Inter mógł walczyć jako faworyt o mistrza ?

I ostatnia sprawa - w zasadzie najważniejsza, bo od tego zaczeła sie nasza rozmowa - wykładnikiem LM ? nadal uważasz że tak nie jest ? że lidze z Milanem i Viola na debecie, Juve w serie A i stosunkowo krótka kadrowo Roma bedzie wykładnikiem tego co obecny Inter może ? hmm wiesz bo w takim razie to ja wychodze na jakiegoś przymierzeca Nerazzurich :roll:, bo dla mnie to jest normalne że jesli Roma wygra scudetto to bardzie je przegra Inter. I to nie liga w kraju ale LM bedzie tym wyznacznikiem, bo Moratti za grupe miliony nie zbudował Interu na najblizsze 4 lata. To wszystko doświatczni piłkarz, gotowy by walczyć o najwyższe cele. A jeśli Ty jestes zdanie ze nie mam racji, to utwierdzasz mnie w przekonaniu że albo sam sie oszukujesz, albo boisz sie dekrarować. Tak na zdrowy rozum. Sądzisz ze Lyon od 3 sezonów za cel nr. ma mistrzostwo Francji ? ależ skad - oddali by 2 takie mistrzostwa za LM. W lidze graja bo maja na dzień dzisiejszy skład i kadre 2 razy mocniejszą niż PSG, OM czy Monaco. Ale doskonale sobie zdają sprawe że mistrz to tylko bonus, a LM pokaże gdzie jest ten klub, i to samo chyba tyczy sie Interu ? Tym bardzie gdy liga to maraton a w LM są kluby które prezentują inny poziom, gdy inną kulture gry. No bo mówiąc że celem nr. 1 jest scudetto a LM jak bedzie tak bedzie, to może odbierać Inter liderem jako rewelacje sezonu :roll: Czyli na czele serie A - 2 rewelacje [Inter Palemor] i Roma. Dziwie sie temu że uważasz że obecna serie A bedzie wyznacznikiem a scudetto to cel 1. Bo może być tak że scudetto cel nr. 1, ale to też jest bonus, bo LM pokaże w którym miejscu są. Nie mam racji ? Tym bardzie ze ta serie A nie zwróci pieniadzy Morattiemu itd. Bo ich jest coraz mniej - to temat na osobną dyskusje ale coraz bardzie utwierdzam sie w przekonaniu że tylko dzieki "bogatym wujka" lidze ma szanse znów wrócić na podium 5 gwiazdkowy.

Pozdro :!: Może by jeszcze poruszyć temat wiosen itd, tylko po co jak doskonale wiesz jak bedzie wygladała sytuacja. To bym całkowicie nie poważny argument. Powodzenia w Monachium :!:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 gru 2006, 16:19

Zaza, ale spójrz jak grało Juve systemem z dwójką DM, a jak gra Inter :!: przypomnij sobie bo to naprawdę dwa różne style. Pozatym co by nie patrzeć Mancini jest zdecydowanie bardziej otwarty na grę ofensywną od Capello. I to jest główny wątek - myśl trenerska. Nie chcę nic podważać u Fabio, ale jeśli chodzi o styl to jego drużyny nigdy nie zachwycały grą (jak to mówi Fernandez "brzydkie zwycięstwa są dla mnie jak porażki" ). Dlatego ja nic nie zmieniłem w swoim zdaniu i nie wmawiaj mi tego Zaza. Bo wiesz Inter może grać na papierze 5 defensywnych pomocników i 5 obrońców, a w rzeczywistości gra będzie zupełnie inna. Dlatego Inter Macniniego i Juve Capello mimo podobnego ustwienia to dwie inne drużyny. A jeśli komuś się nie podoba aktualna gra Nerazzurrich to jego sprawa. Zresztą powiedz czy Vieira z Dacourtem\Cambiasso\Stankovicem naprawdę nic nie udzielają się w przodzie ? razem mają kilka ważnych bramek i jeszcze więcej asyst.

Zaza pisze:I ostatnia sprawa - w zasadzie najważniejsza, bo od tego zaczeła sie nasza rozmowa - wykładnikiem LM ? nadal uważasz że tak nie jest ? że lidze z Milanem i Viola na debecie, Juve w serie A i stosunkowo krótka kadrowo Roma bedzie wykładnikiem tego co obecny Inter może ? hmm wiesz bo w takim razie to ja wychodze na jakiegoś przymierzeca Nerazzurich , bo dla mnie to jest normalne że jesli Roma wygra scudetto to bardzie je przegra Inter. I to nie liga w kraju ale LM bedzie tym wyznacznikiem, bo Moratti za grupe miliony nie zbudował Interu na najblizsze 4 lata

Ale czy wraz z minusowymi punktami Milanu czy Violi zespoły te przestały grać ? nagle zawodnicy stali się piłkarzami na miarę Chievo czy Catani ? raczej nie, to dalej są czołowe zespoły, a Inter ograł zarówno te dwóję + Romę + Palermo i wszystkie mecze na wyjazdach ! tak więc Inter udowadnia, że teraz jest poza zasięgiem natomiast ja dalej pozostaje przy swojej wersji z LM, że wiele będzie zależeć od losowania. Oczywiście jeśli trafimy np. na Chelsea to przed meczem nie spakuje manatek i nie powiem Angolom "gratuluje awansu". W fazie pucharowej wszystko będzie zależało od dyspozycji dnia i jeżeli nie daj Boże Inter na taki trafi to można mieć problemy nawet ze Steauą. Nie zmienia więc nic mojego nastawienia co do głównego celu czyli scudetto.

Adriano wybrany najgorszym piłkarzem Serie A. Tuż za nim para napastników Milanu Ricardo Oliveira, Alberto Gilardino.
Laureatom gratulujemy :P
Z drugiej strony takie rankingi traktuje z dystansem. W końcu najgorszy jest ten kto jest zgłoszony do rozgrywek, a nie gra w przeciętniaku ;).

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 gru 2006, 16:53

Sero ale ja dobrze pamietam jak wtedy wygladała gra Juve i chyba zgodzisz sie z tym że grali również dobre mecze [ładne] przeciesz mimo wad i schematów które sie nie podobały wiekszosc faną w temacie mieli jedną z najlepszych skutecznosci w europie, nie potencjału ofensywnego ale skuteczność. Przeciesz trudno mówić że Juventus każde zwyciestwo "wyśmierdział" bo to było by kłamstwo, grali również dobre mecze ale wiesz jakie wtedy było moje i nie tylko moje zdanie na temat pewnych schematów i gry dwójka DM. Kuźwa za późno sie pojawiłeś bo bym coś dla Ciebie przygotował - A tak teraz nie ma czasu zbytiono. Ale nie w tym rzecz bo czym sie gra różni ? Juventus też wygrywał po 4:0 z Fabio na ławce, przeciesz doskonale wiesz ze nie w tym rzecz. Tym bardzie mnie to dziwi bo ja Ci to powiedziałen na początku sezonu, wtedy obiecałes wrócic do tematu, wiec nie może powiedzeć Milan słabo - Inter lider - Zaza szuka dziury w całym" - bo ja Ci to powiedziałem przed sezone tak czy nie ? I jest tylko potwierdzeniam. Ale co bardzie jest godne pochwały to jeszcze inna ceche przejeli - mianowicie konsekwensje, i to już jest ta lepsza cecha.

Nie przestały grać ale to miało nawet wiekszy wpływ na dalsza cześć sezonu niż samo Calciopoli, bo sprawa śmierdzi jak nic, i doskonale wiesz ze nie jest do końca roztrzygnieta, wiec dla tego pozostał jeszcze wiekszy nie smak, że ktoś zrobił co trzeba i koniec. Inna sprawa ze apelacje na pewno miały swój wpływ itd, np. pod wzgledem motywacji - tylko Ty nadal "uciekasz od tematu" że tak powiem. Bo ja rozumiem gdyby ta sytuacja dotyczyła tylko Milanu czy tylko Violi czy Juve ale tak nie jest wiec nie może powiedzieć że kto im zabronił grać - skoro cele zmieniły sie wraz w wyrokiem - i to nie jednego klubu, to chyba jest proste - tym bardzie mnie dziwi że próbujesz sie asekurować losowaniem itd. Bo o.k zgoda losowanie to połowa sukcesu, ale to zabrzmiało tak jak by obecni lidera serie A uzależniał swoją gre w europie od rywala, jeśli sam napisałeś że pokonali Milan, Viola, Palermo czy Roma na wyjazdach to co to jest Real czy MU ? A jeśli Inter pokonał 4 w/w rywali na "wyjazdach" to o czym to światczy że jest mocny czy że liga jest słaba ? Bo jesli jest słaba to i Inter nie jest za mocny skoro nie LM bedzie wyznacznikiem, a jeśli Inter mocni i ogrywa rywali na wyjazdach to sprawa jest prosta nie serie A a LM bedzie wyznacznikem. Bo kogo sie nie zapytasz to bardzie Inter może przegrać scudetto niż Roma wygrać, niestety tak jest. Jest na czym ubolewać bo to juz nie chodzi o same scudetto czy cos ale serie A od lat była jedno z najmocniejszych lig w europie i to sie nie może zmienić, a bardzie musi wrócić w swije miejsce.

Ostatnio ktoś z piłkarzy Interu powiedział odnoście scudetto "tylko sami możemy sobie zaszkodzić" czyli chyba jasno daje do zrozumienie jak wygląda sytuacja ? Tym bardzie sie dziwie że sie ze mną nie zgadzasz, bo losowanie ma znacznie ale z drugiej strony jakie ma znacznie ? chcąc wygrać trzeba pokonać wszystkich ....

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 gru 2006, 17:55

Zaza przestań porównywać Lyon do Interu ok. ? Jeśli ktoś wygrywa mistrzostwo kraju prawie dziesięć lat z rzędu to trudno aby w następnym sezonie rozgrywki krajowe były celem nr. 1. Inter nie wygrał Scudetto od 17 ! lat. Nie widzisz tu żadnej różnicy ? Porównania do Chievo to już zupełnie nie rozumiem. Już wcześniej pytałem Ciebie … Co musi osiągnąć Inter w LM aby zdać Twój „egzamin” ? Jeśli wylosujemy w 1/8 Chelsea i odpadniemy po wyrównanych meczach to oblejemy ??

Jeśli chodzi o grę dwoma DM: Podstawowymi środkowymi pomocnikami jak na razie zagraliśmy w tym sezonie DWA mecze. Pierwszy z Violką i ostatni ze Sieną. To chyba trochę mało aby wyciągać wnioski ? Jak mantrę powtarzasz tekst o 2DM a prawda jest taka, że w przynajmniej połowie meczów na środku zagrał Stankovic, w kilku też Figo tam grywał.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 gru 2006, 18:05

Tym bardziej , że gramy dwoma DP kiedy w składzie nie ma Chuchu , po prostu nie ma większej alternatywy. Dla mnie Cambiasso jest DP tylko w FMie i na przedmeczowych schematach , ten piłkarz gra wszędzie , świadczą o tym gole i asysty.
serek pisze:Adriano wybrany najgorszym piłkarzem Serie A. Tuż za nim para napastników Milanu Ricardo Oliveira, Alberto Gilardino.
Laureatom gratulujemy Razz
Z drugiej strony takie rankingi traktuje z dystansem. W końcu najgorszy jest ten kto jest zgłoszony do rozgrywek, a nie gra w przeciętniaku Wink.
to jest raczej 'największe rozczarowanie' , szkoda , trzeba poczekać na jakąś zwyżkę formy El Imperatore i sprzedać go. Pytanie tylko czy znajdą się chętni :?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 gru 2006, 18:19

Zico a przeczytałeś to co pisalismy ? Bo chyba nie chodzi o porównanie Inter vs. Lyon ale o sytuacje, z jaka oba kluby po czascie spotykają sie w lidze, masz racje że Lyon z taka sytuacją sie spotyka 4 sezon ale chyba Inter to "wiekszy" klub niż Lyon ? Dla tego nikt nie porównał obu klubów ale sytuacje obecną. Teraz juz całkiem nie wiem co mam myśleć skoro jako główny temat podajesz "17 lat bessy" to wcześniej Inter był średniakiem do lania ? bez podstaw na granie ? Bo może my naprawde mówimy o rewelacji ? Zrozumcie że nawet ewentualne scudetto w tym sezonie nie bedzie wykładnikiem drużyny itd - bo to nie chodzi o same sukcesy :? brak scudetto przez 17 w takim razie gdzie jest ten Inter skoro tyle sie musiało wydarzyć by mógł sie na poważnie liczyć ?

Wymiękam :? non stop to samo. Zaczynam pisać jak adwokta Interu z p.n.e. :wink: Przeciesz ja rozumiem że scudetto jest celem jako nagroda bo tyle lat nie było go itd. ale chyba nie pokaże co nic wiecej jak fakt ze serie A spada na poziomie :? Bo gdyby tak nie było to Inter wygrywał by co trzy lata bo miał nawet lepsze drużyny niż teraz :!: Wiec predziej powinniście mówic cel scudetto ale moc tej dryżyny obnaża lub nie obnażą, tuzy w europie ? Tak ? Bo chyba każdy z Was ma nadzieje ze to bedzie cel z czasem ?

DM - i Stanković na środku, no tak jak Nedved... On też 70% czasu za Capello spedził na środku - no kuźwa na tym to polege, by opracować schemat. Ale Zico wiesz o co mi chodzi czy trzeba by zaczynać od nowa temat itd ? Bo może my sie nie rozumiemy wiec po co pisać posty skoro mówimy o czym innym ? Nie chcesz uwierzyć Zazie uwierz eksperta który twierdza że transfery Vieiry i Ibry były jak znalazł bo moze było jeszcze wiecej wprowadzić "upodobnień" Ba Camoranesi też może przyjdzie, nie zdziwie sie ! Ty napisałeś o dwóch meczach z DM na środku a Dacourt to kto skrzydłowy ? Bo mówisz o sytuacji gdy obaj leczyli uraz. A ona ma miejsce dośc którko, zwłaszcza ze Francuz dawał rade jak Cambiasso leczył uraz.

Inna sprawa że Francuz z Romy jest naprawde sporym zaskoczeniem in plus ale jakie ma zadanie w grze tak trudno to zauwazyć ?

[EDIT] Mam wrażanie że nie poczebnie zaczeliśmy "rozmowe na dwa tematy" ale spróbój mi któryś napisać co cechuje Inter w grze, jaki prezentuja styl, co jest im "przypisane" ze tak powiem, z czego sa znani w grze. Rozumiecie opis stylu że tak powiem.

Pozdro :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 gru 2006, 19:16

Zaza pisze:Mam wrażanie że nie poczebnie zaczeliśmy "rozmowe na dwa tematy" ale spróbój mi któryś napisać co cechuje Inter w grze, jaki prezentuja styl, co jest im "przypisane" ze tak powiem, z czego sa znani w grze. Rozumiecie opis stylu że tak powiem.

Napewno konsekwencja w grze. Zresztą ciężko pisać o takich rzeczach. Inter wygrywa i to się liczy. Dla odmiany, znajdź inny zespół włoski który z czegoś słynie.

Szkoleniowiec mediolańskiego Interu - Roberto Mancini osiągnął porozumienie z właścicielem klubu Massimo Morattim odnośnie nowej umowy. W najbliższym czasie Włoch powinien złożyć podpis na kontrakcie, który będzie obowiązywał do czerwca 2009 roku - twierdzą włoskie media.
Nie powiem żebym nabrał pełnego zaufania do "kunsztu trenerskiego" Manciniego jednak wyniki są za nim. Co ciekawe Roberto zapowiadał, że po sezonie chce wyjechać z Italii i zacząć pracę za granicą. Tak więc dopóki nie będzie oficjalnego potwierdzenia w tej sprawie ciężko cokolwiek komentować.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 gru 2006, 20:40

Sero pisze:Co ciekawe Roberto zapowiadał, że po sezonie chce wyjechać z Italii i zacząć pracę za granicą.
Nie powiedział, że to jego ostatni rok we Włoszech, tylko że Inter jest ostatnim klubem jaki prowadzi na półwyspie Apenińskim. W sumie trudno się mu dziwić. Co dzień jakieś nowe afery, co dzień jakieś ataki na niego. Mimo, że jako trener nie pracuje zbyt długo to już ma dość tego syfu.

ps.

Obrazek

:lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 gru 2006, 20:58

Zico_FCI pisze:Nie powiedział, że to jego ostatni rok we Włoszech, tylko że Inter jest ostatnim klubem jaki prowadzi na półwyspie Apenińskim.
Jeszcze z tego co pamiętam to chciał odejśc po zdobytym Scudetto. Chociaz to juz byłaby głupota ze strony zarówno władz klubu jak i samego Manciniego.

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=64706

To taka zamiana :o. Wiem takie info nalezy traktować z przymrózeniem oka, ale Adriano nie zapomniał jak się gra w piłke i nalezy próbowac wskrzesic jego forme. W takiej nikt nie bedzie chciał kupic go za grube miliony, a w Inter też nie bedzie miał z niego pozytku. Wypozyczenie do innej ligi to jest jakaś opcja. Należy ja rozważyc.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 gru 2006, 11:52

Sero ale sie wysilił, współczuje ... tym bardziej ze tyle czasu zabrała Ci odpowiedz :wink: To jest zadziwiające jak punkt widzenia zależy od punktu siedzienia :? Teraz fani Juve mogli by Cie podsumować. Bo to co wtedy było problemem, teraz jest atutem :? Ale napisz jak będzie gotów na dłuższą romowe, bo przypomne Cie że moje zdanie znałeś przed sezonem, i tylko sie ono potwierdza. To nie chodzi o udowodnienie czegoś ale o to że teraz to jest atut, a wcześniej było żenujące itd. Inne kluby Włoskie z czegoś słyną ? każdy klub z czegoś słynie, nie w tym rzecz. Mówimy nie tyle o cechach a stylu. I jak naprawde masz problem odnaleść go u rywali to napis, postaram sie Ci to uświadomić. Zreszta każdy klub ma swój styl, jednak czesto propocjonalny do możliwość, tylko chyba styl a wynik to inna beczka ? Ale w tym momencie znów jest zaczynanie innego tematu. Nie o to chodzi.

Pozdro :

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 gru 2006, 17:04

No i do przerwy słabo :arrow: 0-0.
Mecz nie jest porywający.
Pare udanych akcji, ale poważniejszego zagrożenia nie stworzyliśmy
Empoli miało dwa groźne uderzenia z dystansu w odstępie kilkunastu sekund, ale najpierw dobrze zachował się Cesar, a później strzał był niecelny. Wyróżnić można obrone, która gra naprawde bez zarzutu (choć Burdisso mógłby się więcej podłączać w akcje ofensywne). Nic czekamy na drugą część. Może wejdzie Adriano który się rozgrzewał.

Ps. niesamowita skuteczność w innych meczach ---- 7 spotkań, 1 bramka :lol:

EDIT
No i 3-0 :D Druga połowa zgodnie z oczekiwaniami lepsza.
Nie ma co ukrywać, że w takich meczach chodzi o pierwsze pokonanie bramkarza rywala, a później worek się rozwiąże. Tak było i dziś. Do tej 60 minuty Empoli dobrze się broniło. Ciężko było wejść w pole karne. Ale jeden stały fragment gry starczył aby pokonać bramkarza. Recoba dośrodkował :arrow: Ibra z główki w poprzeczke i Crespo na dobitke 8) później Hernan z powodu jakiegoś nadciągnięcia opóścił boisko i zastąpił go Adriano. Niestety znów nic wielkiego nie pokazał. Ciągle się go krytykuje, mimo to daje czas do poprawy i za każdym razem wierzysz, że to w końcu jego mecz, że w końcu się przełamie i nie będą potrzebne żadne komplikacje z wymianami\wypożyczeniami. Jednak to coraz mniej prawdopodobne. Ibragol podwyższa na 2-0. Akcja z niczego, piłka poszła do jego nogi po jakimś koszmarnym nieporozumieniu gospodarzy i Zlatan szczęśliwie od słupka. Dopisek gol przy Ibrze oczywiście troche ironiczny bo Szwed spokojnie mógł ustrzelić hattricka, ale w dwóch sytuacjach sam na sam strzelał prosto w bramkarza. Na 3-0 Samuel, czyli kolejny obrońca z bramką :] świetne dośrodkowanie z prawej strony przy tej akcji Maxwella. Empoli też miało swoje okazje, a najlepszą zmarnował Vanoucchi. Ładnie przeszedł naszą obronę, ale w sytucaji sam na sam zachował się jak Zlatan tylko uderzył obok bramki.

Ostatnio w prasie pojawiły się wypowiedzi Almirona "marze o Interze". Dziś jednak nic nie grał przez co został zmieniony.

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 gru 2006, 17:15

A przy bramce Samuel to nie przypadkiem Burdisso zaliczył asystę ?

Można powiedzieć, że precyzyjnie ich wypunktowaliśmy w drugiej połowie, mimo iż gra była daleka od ideału. Po pierwszej bramce niepotrzebnie się cofnęliśmy i było groźnie. Nieźle się spisuje w tym sezonie nasz atak, praktycznie w każdym meczu strzela gola jakiś napastnik. W poprzednim sezonie z tym był największy problem. Ja mimo wszystko dałbym szanse Adriano do końca sezonu. Teraz w zimie i tak nikt poważny go nie kupi bo jest skreślony w europucharach. :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 gru 2006, 17:19

Zico_FCI pisze: przy bramce Samuel to nie przypadkiem Burdisso zaliczył asystę ?

Mój błąd. Oczywiście chodziło o Nicolasa
Jeszcze raz brawo.

FORZA INTER
GRANDE MILAN :p

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 10 gru 2006, 17:41

widac ze mozemy wiele .... bramki piekne ... tylko 2 problemy ... jesli chcemy cos znaczyc w Europie to musimy poprawic szybkosc akcji bo to tak na spokojnie wszystko graja chłopaki ... i 2 problem to to o czym napisał Zico_FCI
Zico_FCI pisze:Po pierwszej bramce niepotrzebnie się cofnęliśmy i było groźnie

to jest nasza bolaczka ... bo jak strzela to mysla ze do konca sie juz nic nie stanie ... w LM czegos takiego nie bedzie bo tam kazdy gra o swoje ... trzeba liczyc sie z tym ze jesli nasi potrafiliby rozwikłac te 2 problemy to w LM tez nie bedzie na nas mocnych ....

dzisiejsze bramki bardzo ładne szczególnie podobała mi sie Samuela ... pieknie sie znalazł i uderzył ... bramka Ibry tez niczego sobie ... jednak tak jak mówie to co gramy na chwile obecna wystarcza na Serie A ale na LM to moze byc stanowczo za mało ...

i jeszcze jedno ... warto odnotowac co znaczy Recoba dla Interu ... swietna wrzutka i gol ... pózniej dzieki niemu Ibra zdobywa gola ... nasi napastnicy maja wysoka forme ... wróci jeszcze Cruz to atak bedzie imponujacy

Moze warto było dac ten czas Manciniemu ? :roll: ... zobaczymy po sezonie ... i przedewszystkim po LM ... bo jestem wrecz pewien ze trafimy na któregos z gigantów w losowaniu do 1/16

Forza INTER !!!!!

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 gru 2006, 20:41

Świetnie.
Nikt nie wspomniał , że było to ósme zwycięstwo z rzędu :!: "Mancini i jego zespół dołączył do trzech zespolów Interu, które tego dokonały w sezonach: 1939/40, 1964/65 oraz 1988/89. ". Brawo , taka seria nie zdarza się codziennie , nie miałbym nic przeciwko gdyby ta seria została jeszcze przedłużona :o .

W pierwszej połowie nędza , ale potem wejście El Chino i się zaczęło. Crespo , IbraPudło i Samuel.
Bardzo rozczarował mnie Almiron , ciekawy zawodnik , ale pokazał dziś , że na Inter jest za słaby.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”