Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 253

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 sie 2011, 16:55

Mentor pisze:
KajoFC pisze:Kalou mógłby częściej zauważać kolegów z drużyny niż bawić się w czarnego Messi'ego.
???

Nie wiem czy wiesz, ale Messi gra bardzo zespołowo. Także to porównanie chyba trochę niefortunne.
Pewnie chodziło o tendencje wchodzenia w drybling z 2-3 rywalami, a Messim nie jest i zaliczał straty. w 2 połowie dobra gra Chelsea i troche szczescia Stoke, 2 razy Chelsea chciało wymusic karnego i gdyby Lampard poszedł do konca to byłby karny ale zaczal wywrotke km przed nogą rywala :wink: .Dobry mecz Torresa..kto wie moze moze się odrodzić.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 14 sie 2011, 17:01

didier_cf pisze:Alex - chyba zagrał, żeby zostać w klubie. W przeciągu całego sezonu będzie grywał David Luiz, dzisiaj jego rodak w porządku.
Zagrał bo tak na prawdę nie miał kto być partnerem Terrego. Ivanovic złapał kontuzję na ostatnim treningu reprezentacji i nie był w pełni sił. David Luiz nie przepracował okresu przedsezonowego i w dodatku wrócił z lekką kontuzją z Copa America. Nie szukałbym jakiegoś drugiego dna w tym, że Alex zagrał cały mecz.
didier_cf pisze:Torres - mam problem, bo był aktywny, mnóstwo walczył, dryblował, ale z drugiej strony nic nie wykorzystał. Średni mecz, ale duży progres w porównaniu z tym co było na wiosnę.
Torres jak dla mnie to najlepszy zawodnik Chelsea na boisku. Walczył, strzelał, dryblował, dogrywał do innych. Zabrakło mu trochę szczęścia w tym meczu. Należy popatrzeć na to, że wszystkie groźne akcje w których brał udział Torres wypracował sam. Nie mógł w tym meczu liczyć za bardzo na pomoc kolegów...

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 14 sie 2011, 18:37

Trzeba powiedzieć że dobry mecz El Nino. Nie miał problemów z dryblingami, chyba tylko raz może dwa udało się rywalowi powstrzymać jego dryblingi. Zabrakło mu trochę szczęścia. Zdziwiło mi że partnerzy z linii pomocy stworzyli mu aż 0 sytuacji, wszystkie które miał po własnych indywidualnych akcjach. W poprzednim sezonie wyglądało to jakby Torres nie potrafił sobie odnaleźć miejsca na boisku. Dzisiaj mam mieszane uczucia, czy dalej nie potrafi czy koledzy nie potrafią mu podać/stworzyć dogodnej sytuacji. Co prawda były próby paru prostopadłych podań do niego, jednak wszystkie przecięte przez obrońców.

Muszę jeszcze dodać że Torres na początku sezonu prezentuje się znakomicie pod względem motorycznym, jest cholernie szybki i ma świetne przyśpieszenie.

Aha i jeszcze jedno, świetnie w powietrzu dzisiaj grał Cech. Był cholernie pewny, miał w całym spotkaniu grubo ponad 10 dość ciężkich piłek na wysokości, a w tej jednej sytuacji co piłki nie złapał to był ew. faulowany.

Awatar użytkownika
didier_cf
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: didier_cf » 14 sie 2011, 18:41

Asteniu pisze: Muszę jeszcze dodać że Torres na początku sezonu prezentuje się znakomicie pod względem motorycznym, jest cholernie szybki i ma świetne przyśpieszenie.
I co ważne, jakby pod względem fizycznym nie odstaje. W Stoke jest kilku osiłków, ale Torres się szarpał i walczył bark w bark jak na prawdziwego zawodnika Premiership przystało.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 15 sie 2011, 0:50

Skoro tak, to przepraszam Panowie :P Jeżeli zasłużyłem na bana to przyjmę go z honorem ! :)
Co do meczu - mały falstart, ale Arsenal, L'pool też zaliczyli wpadkę. Liczę na atak Torres - Drogba - Lukaku w meczu z WBA.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 sie 2011, 10:56

Mikel to jest koleś. W piątek zaginął jego ojciec po prostu nie wrócił do domu z pracy (prowadzi jakąś firmę przewozową). Pierw przez piątek i sobotę nikt nie odbierał jego komórki a potem już nie było sygnału i telefon został prawdopodobnie wyłączony. Jego agent i Michael Emanolo (dyrektor sportowy CFC i rodak Mikela) doszli do wniosku, że jest to poważna sytuacja i Mikel ma prawo wiedzieć więc zagrał ze Stoke ze świadomością że jego ojciec zaginął i jeszcze się nie odnalazł, ale zagrał bo drużyna go potrzebowała i chociaż przez 90min myślał o czymś innym. Mam nadzieję, że jego ojciec się odnajdzie i wróci do domu cały i zdrowy :?

e: oficjalna strona Chelsea napisała, że udzielają Mikelowi i jego rodzinne pełnego wsparcia z powodu zaginięcia jego ojca dodatkowo napisali, że prawdopodobnie został porwany.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 17 sie 2011, 13:21

KajoFC pisze:Mikel to jest koleś. W piątek zaginął jego ojciec po prostu nie wrócił do domu z pracy (prowadzi jakąś firmę przewozową). Pierw przez piątek i sobotę nikt nie odbierał jego komórki a potem już nie było sygnału i telefon został prawdopodobnie wyłączony. Jego agent i Michael Emanolo (dyrektor sportowy CFC i rodak Mikela) doszli do wniosku, że jest to poważna sytuacja i Mikel ma prawo wiedzieć więc zagrał ze Stoke ze świadomością że jego ojciec zaginął i jeszcze się nie odnalazł, ale zagrał bo drużyna go potrzebowała i chociaż przez 90min myślał o czymś innym. Mam nadzieję, że jego ojciec się odnajdzie i wróci do domu cały i zdrowy :?

e: oficjalna strona Chelsea napisała, że udzielają Mikelowi i jego rodzinne pełnego wsparcia z powodu zaginięcia jego ojca dodatkowo napisali, że prawdopodobnie został porwany.
Miejmy nadzieję, że wszystko zakończy się jak najlepiej, bo Obi jest Nam potrzebny w tym sezonie...

Swoją drogą, CFC podobno ponawia ofertę za Modricia i oferuje do tego jeszcze Kalou. Myślicie że jest to realne ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sie 2011, 13:34

Ja słyszałem, że odpuścili Modrica i chca teraz Mate z Valencii. w tygodnie zostały, więc wszystko się szybko wyjaśni. Osobiście nie sądzę, by Modric zmienił klub tego lata.

Komentator
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 17 sie 2011, 14:03

Jeżeli Chelsea dalej będzie składała takie oferty za Chorwata to nie ma szans na transfer. Podobno w ostatniej transakcji oferują nam Kalou i Benayouna (a nie samego napastnika Chelsea, przynajmniej ja tak słyszałem) + jakąś kwotę gotówkową. Wątpię aby Levy przystał na coś takiego tym bardziej, że blisko przenosin na WHL są Ruiz i Adebayor.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 sie 2011, 15:08

Odpuścili Modricia i chcą Mate? Przecież to zupełnie inni zawodnicy. Przy 433 Chelsea Mata mógłby zastąpić słabego Maloude, ale w środku pola zupełnie go nie widzę.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 sie 2011, 15:10

Marca podała, że Valencia odrzuciła ofertę w wysokości 25mln za Mate, ale nie mogę powiedzieć na ile jest to prawdziwe źródło.
Co do Modrića mam mieszane uczucia sam ostatnio powiedział w wywiadzie, że nic się nie zmieniło i nadal by chciał zmienić klub.
Jeśli Chelsea ma kupić skrzydłowego chciałbym żeby to był Hazard :) świetny młody talent w dodatku został wybrany zawodnikiem roku.
Chelsea podczas tego okienka kupuje zawodników z Belgi. Pierw Courtois potem Lukaku i teraz De Bruyne się wypowiedział, że jego agent był ostatnio w Londynie i rozmowy przebiegły pozytywnie ma podobno podpisać kontrakt z Chelsea i zostać wysłany z powrotem do swojego klubu na rok.

Daaaamian pisze:Odpuścili Modricia i chcą Mate? Przecież to zupełnie inni zawodnicy. Przy 433 Chelsea Mata mógłby zastąpić słabego Maloude, ale w środku pola zupełnie go nie widzę.
AVB zapowiedział, że zamierza kupić środkowego pomocnika i skrzydłowego więc Mata nikogo raczej nie będzie zastępował w środku pola przy ewentualnym transferze.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 17 sie 2011, 15:39

fieldy pisze:Ja słyszałem, że odpuścili Modrica i chca teraz Mate z Valencii. w tygodnie zostały, więc wszystko się szybko wyjaśni. Osobiście nie sądzę, by Modric zmienił klub tego lata.
Luka Modrić nie zagra w meczu Ligi Europy. Czyżby to oznaczało rychły transfer na Stamford Bridge, czy też Chorwat nabawił się jakiejś kontuzji? Wkrótce zapewne to się wyjaśni. Wydaje mi się, że transfer jest bardzo realny w okienku. Włodarzy Tottenhamu na pewno maja na uwadze, że Luka chce odejść i zapewne będą mieli to na uwadze. Chcą pewnie wyciągnąć jak najwięcej i dlatego telenowela trwa ciągle.
KajoFC pisze:Marca podała, że Valencia odrzuciła ofertę w wysokości 25mln za Mate, ale nie mogę powiedzieć na ile jest to prawdziwe źródło.
Mata ma klauzule odejścia ustalona na 30 mln, a wiec zatem jeżeli zainteresowanie Hiszpanem jest prawdziwe to wydaje mi się, że Chelsea dołoży te 5 mln i pozyskana skrzydłowego. :)

Coraz częściej w ostatnim czasie można wyczytać, że Anelka i Kalou są łączeni z innymi klubami. Ciekawi mnie, czy to tylko zwykłe plotki, czy też ich koniec na Stamford Bridge dobiegł końca :)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 17 sie 2011, 17:03

romantyk_emil pisze:Mata ma klauzule odejścia ustalona na 30 mln, a wiec zatem jeżeli zainteresowanie Hiszpanem jest prawdziwe to wydaje mi się, że Chelsea dołoży te 5 mln i pozyskana skrzydłowego.
Nie, Mata miał klauzulę 20 mln., ale ona wygasła wraz z 1 sierpnia. Obecna klauzula wynosi 60 mln. Mimo wszystko jeśli Chelsea jest naprawdę tak mocno zainteresowana to pozyskacie Juana i ja tam się cieszę, obyście dali jak najwięcej.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 17 sie 2011, 17:44

Sammyy pisze:Nie, Mata miał klauzulę 20 mln., ale ona wygasła wraz z 1 sierpnia. Obecna klauzula wynosi 60 mln. Mimo wszystko jeśli Chelsea jest naprawdę tak mocno zainteresowana to pozyskacie Juana i ja tam się cieszę, obyście dali jak najwięcej.
Skoro jesteś kibicem Valencii to na pewno jesteś dobrze zorientowany w sprawach klubu. Z tego co napisałeś wynika, że jeżeli pojawi się dobra oferta to włodarze klubu nie będą blokowali transferu. Dlatego mam takie pytanie, czy prezes będzie oczekiwał kwoty bliskiej klauzuli, czy zadowoli się np. 30 mln :) W sumie każdy przypadek jest inny, ale zapewne znasz zwyczaje i metody jak postępuje prezesa Llorente w sprawach transferów.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 17 sie 2011, 17:57

Zarząd zadowoli się sumą w okolicach 30 mln. także możesz być spokojny. Tym bardziej że mamy Piattiego, Canalesa czy Parejo którzy w mniej lub większym stopniu mogą grać na tej samej pozycji co Mata (lewe skrzydło bądź ofensywny pomocnik). Biorąc pod uwagę fochy Maty, jego ojca i częste przestoje w grze to ja nie mam nic przeciwko. Inna sprawa, że nigdy go nie lubiłem. Wziąć ile się da i będzie dobrze. Jest życie po Villi i Silvie, będzie i po Macie. Albiola tylko szkoda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”