FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 255

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 sty 2007, 0:17

krzychu212 pisze:
ale z kimkolwiek innym na tej pozycji to już (i nie ma się co dziwić) wygląda gorzej.

Podobno jutro już będzie trenował z drużyną, .
A ja dzisiaj czytalem, ze dopiero w poniedzialek bedzie trenowal z druzyna. I wedlug mnei to dobrze, lepiej, zeby wrocil tydzien pozniej, niz ma wrocic za wczesnie i niepotrzebnie sie narazac na odnowe urazu.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sty 2007, 11:15

Jarzinho pisze:Prawde mowiac, po transferze Eidura spodziewąłem sie wiecej, osobiscie nei jestem zadowolony z tego co pokazał przez okres od kontuzji Kamerunczyka. Zastapil go przyzwoicie tylko w ilosci bramek... Nie widziałem, a moze nie pamietam meczu ,zeby Islandczyk wzial na swoje barki gre i staral sie poprowadzic Barce, czy w słabym momencie meczu pociagnac gre... Saviola jeszcze gorzej, strzelil dwie bramki, jednak zawalil kapitalna sytuacje z Valencia.
Jedynie zadowolony jestem z faktu, ze musieli zastepowac Eto'o tylko przez niecałe 4 miesiace.
nie? w mecz z bilbao, rs, werderem? czy nawet rsss?

przywykles ze kazdy bedzie gral jak eto'o. a tak nie bedzie. jedynie henry potrafi tak grac. poza nimi napastnicy poza walka i proba gry w pressingu rzadko potrafia sami brac na siebie ciezar gry. wlasnie dlatego tak wiele druzyn chce eto'o

iceman nie gral jak pisalem zle i wystarczy policzyc ile goli, karnych, punktow nam dal. czy chocby ile kartek lapali na nim przeciwnicy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 sty 2007, 14:43

Jarzinho pisze:Nie widziałem, a moze nie pamietam meczu ,zeby Islandczyk wzial na swoje barki gre i staral sie poprowadzic Barce, czy w słabym momencie meczu pociagnac gre...
W takim razie problem tkwi u Ciebie a nie u Eidura. Dobrze, że wreszcie wszystko jasne.
Islandczyk nie jest zawodnkiem, który ma ciągnąć grę czy też brać grę na swoje barki podobnie jak nie był takim zawodnikiem Henka i tyle w tym temacie. Czasem co prawda udawało mu się to, ale te 'czasem' działają tylko na jego plus. Twoje oczekiwania są generalnie nie na miejscu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sty 2007, 17:38

rkoeman pisze:nie? w mecz z bilbao, rs, werderem? czy nawet rsss?

Ogolnie to sama czołowka La Liga i Europy... rs :arrow: Racing?
rkoeman pisze:przywykles ze kazdy bedzie gral jak eto'o.
Nie nie przywyklem, bo tak gra tylko Kamerunczyk :P
rkoeman pisze:poza nimi napastnicy poza walka i proba gry w pressingu rzadko potrafia sami brac na siebie ciezar gry
Czy rzadko jest sporo wiecej zawodnikow, ktorzy to potrafia, nie tylko Henry i Eto'o.

Co do Islandczyka to wydaje mi sie, ze w Chelsea prezentowal sie znacznie lepiej... Czy te statystyki tak za nim przemawiaja, dla mnie wygladaja przyzwoicie nic wiecej. Oczywiscie byl sciagany jako zmiennik i moze nie nalezy sie od niego wymagac wiecej. Ogolnie po "3" Saviola, Ezquerro, Eidur spodziewałem sie wiecej, przynajmniej dlatego, ze dostali swoje szanse

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 10 sty 2007, 17:41

Jarzinho pisze:
rkoeman pisze:nie? w mecz z bilbao, rs, werderem? czy nawet rsss?
rs :arrow: Racing?
Chodziło raczej o Real Sociedad

EDIT: A no jeszcze Saragossa może być, ale RSSS to tylko Real Sociedad San Sebastian :P
Ostatnio zmieniony 10 sty 2007, 17:47 przez Don Juan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 10 sty 2007, 17:46

Don Juan pisze:Chodziło raczej o Real Sociedad
To nawet ja wiem ze RSSS = Real Sociedad San Sebastian ;) a RS to najwyrazniej Racing Santander albo Real Saragossa ;)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sty 2007, 18:40

pozostawie to jako zagadke - jak ktos widzial mecz bedzie wiedzial co oznacza skrot rs (zwyczajowo przyjety w hiszpanii)

saviole oceniasz tak jak icemana? troche cienko boirac pod uwage ile punktow zapewnil nam eidur a ile javier.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 sty 2007, 18:50

spyrczak pisze:Real Saragossa
W Hiszpanii pisze się Zaragoza :lol:
saviole oceniasz tak jak icemana? troche cienko boirac pod uwage ile punktow zapewnil nam eidur a ile javier.
Javier miał troszkę mniej szans. Poza tym powinieneś podliczyć też liczbę punktów które przez niego straciliście.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sty 2007, 19:05

w jaki sposob mam to podliczyc? nie da sie. nie prowadzona jest klasyfikacja goli ktore nie padly

sa tylko gole decydujace. bo skad pewnosc ze trafiajac w bramke w meczu realem daloby to cos? byc moze sedzia polknalby gwiazdek i nie uznal gola? skoro nie wywalil z boiska emersona to nie zdziwiloby mnie to zbytnio

saviola jak byl zdrowy prezentowal sie gorzej a pozniej sie polalamal. wiec dlaczego traktowac go jak pilkarza specjalnej troski? gral juz w naszym zespole i tej lidze a mimo tego wypadal gorzej niz drewniany wiking. dlaczego ja sie pytam? moze dlatego ze po prostu jest slabszym pilkarzem ktory totalnie nie pasuje do naszego stylu gry

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 sty 2007, 19:28

rkoeman pisze:skoro nie wywalil z boiska emersona to nie zdziwiloby mnie to zbytnio
Twierdzisz że sędzia został kupiony? :lol2:
Co do Savioli to się zgadzam, ale uważam że Ice Man pomimo że pasuje do waszej taktyki to nie jest piłkarzem najwyższej klasy. Bardziej cenię (zapomniałem nazwiska :oops: a nie chce mi się szukać) tego Baska który cały czas siedzi na ławie. Ale rozumiem że ciężko by było kupić lepszego piłkarza niż Ediur który zgodził by się przesiedzieć większość sezonu na ławie (kto w wakacje przewidział by kontuzję Eto'o).

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sty 2007, 19:45

ezquerro? ja tez go cenie ale eudir ma jedna umiejetnosc jakiej nie ma ani santi ani saviola - gry tylem do bramki

do tego saviola nie umie grac nic a konstrukcji wiec sila rzeczy mister woli stawiac na innych. tyle

dlatego nie mozna oceniac tak samo savioli czy icemana bo jest to pozbawione sensu. jeden gra a drugi ciagnie kase za nic

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sty 2007, 20:00

Oczywiscie nie ocenialem, przynajmniej tak mi sie wydaje czy Eidur gral lepiej od Savioli, czy odwrotnie... Z ta gra tyłem do bramki bym nie przesadzał, moze i takie umiejetnosci posiada, ale zbytnio ich nie pokazuje, czy gra głowa. Kiedys juz była o tym mowa, w tym temacie...

Co do tego zespolu to chyba tylko Racing, bo z Saragossa to raczej po stronie - niz +.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sty 2007, 23:44

i po lajtowym meczu i dwoh golach nomen omen krolika wygralismy

pelna kontrola meczu, slabiutki przeciwnik czy mily sparing przed sobotnim meczem z espanyolem. pochwalic nalezy saviole za gole oraz ladne zlozenie sie do strzalu glowa przy bramce numer 2 - nie bylo to wcale takie latwe jak sie wydaje

iniesta z xavim kilka razy niezle powiezli przeciwnikow, motta piekny strzal w poprzeczke.

kibice alaves koniecznie chcieli dostac sie do lozy gdzie siedzial piterman i lekko go stluc - musiala interweniowac policja - pozniej do konca meczu bylo slychac "piterman, hijo de puta!"

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 sty 2007, 23:48

rkoeman pisze:
dlatego nie mozna oceniac tak samo savioli czy icemana bo jest to pozbawione sensu. jeden gra a drugi ciagnie kase za nic
dobrze, ze za taka kase nam dzisiaj chociaz zwyciestwo zapewnil :)

Teraz pare slow odnosnie meczu. Duza przewaga Barcelony, caly czas kontrolowalismy co sie dzieje na boisku. Podobal mi sie dzisiaj Saviola, dobry mecz rozegral. Giuly tez dzisiaj tez szarpal.

Teraz na Camp Nou nie powinno byc problemu z awansem, skoro mamy taka zaliczke z pierwszego spotkania na wyjezdzie.

widzial ktos co zrobil dzieciak na stadionie jak dostal koszulke od Edmilsona? :D hehe

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 sty 2007, 0:15

a dziwisz sie dzieciakowi? tez nie chcialbym stracic takiej pamiatki. niezle sie mlodemu trafilo :) tez bym chcial tak dostac koszulke

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”