AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 256

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 mar 2007, 19:40

Może zdecydowano że nie podpiszą nowej umowy z Valerio Fiorim, obecne wygasa po zakończeniu tego sezonu, jest juz u nas wiele lat, ale wiem ze 3 bramkarz to w zasadzie trener bramkarzy :wink: Przeciesz on przez jakieś 5 lat zagrał z 3 mecze o stawke :P Teraz może Kalac zajmie jego miejsce.

Ale pamietajmy że w tym momencie jest jeszcze Abbiati w Toro, Coppola wypożyczony do Piacenzy, kupiony Storari, i duet Kalac - Dida.

Jeśli Dida podpisze umowe to spoko, nawet bede sie cieszył, ale jesli klub zdecyduje że czas na zmiany to trudno, płakac nie bede. Nic do niego nie ma, nawet ta ostatnia "szmata" nie skreśla go by nadal bronił, tylko tu nie chodzi tyle o forme co o żadania z kosmosu. Taka kase Buffonowi dadza ale Dida musi zrozumieć ze nie dostanie. A jesli sie pożegnamy to oby tylko znaleźli odpowiedniego nastepce - a tu nadal moim faworytem jest Marco Amelia, z uwagi na to i na transfer Buffona nadal są małe szanse, a np. Boruc to czasówka :P Amelia i luz :] Ten Rosjanin to też ciekawa opcja.

Chyba ewentualne odejście jednego wyklucza transfer drugiego [mowa o Berciku i Pippo] Cały czas sa ploty iz Viola i Juve walcza o Gile, ale mam nadzieje że to tylko ploty, bo to była by głupota, fakt nie strzela tak seryjnie jak na Ennio Tardini ale powód jest jeden - tam grano 4-2-3-1 i wszystkie piłka na Gilardino, w Milanie nie dośc ze ma partnera w ataku to Kake za placemi. Zreszta to też pokazują mecze w których graliśmy chionka na Gile. Głupota było by wystawianie go na sprzedaż ale wierze że wiedzą co robią. Patrz na Bonere - gdy przychodził za "gorsze :!:" powtórze grosze jak na to co pokazuje :shock: sam sądziałem ze go odkurzyli, że w Parmie sie już cofał, i to taki ryzykowny transfer - jednak teraz pod nieobecnośc Nesty, Kaladze czy Paolo - Daniele grał jak w transie, co zauważyli koledzy prasa i on sam :P Ten interes im wyszedł. Tak samo jak trzeba dziekować że po roku nikt nie pożegnał Jankulovskiego, bo teraz byśmy sobie pluli w brode :!: Początki miał słabe, nie przypominał siebie, ale splot wydarzeń, zaufanie i uraz Sergio spowodowały że juz go nikt nie wygryzie z lewej strony naszego bloku obronnego :!: Co ważne juz całkowicie sie przestawił na gre 4 w defensywie, bo dotychczas w kadrze Czech grał 4 wracał do klubu z Udine i grał w pomoc. Ciesze sie bardzo z tego że Czech pokazuje taka forme i gre z której słynną na stadio Friuli.

To też ciekawe, Milan kupił Jankulovskiego za 10 milionów z Udinese, Inter Pizzaro za 12 tez z Udinese - pierwsze sezony im nie wyszły za bardzo w nowych barwach, wiemy jak było - teraz Ancelotti skład obrony zaczyna od Janka, a Pizzaro hasa w Romie az miło, z tym że Massimo Moratti go tylko wypożyczył, I Roma musi posmarować by go wyrwać, a może wróci ?

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 06 mar 2007, 22:11

Zaza pisze:Ale pamietajmy że w tym momencie jest jeszcze Abbiati w Toro, Coppola wypożyczony do Piacenzy, kupiony Storari, i duet Kalac - Dida.
No tak jest Abbiati tylko troszkę szkoda, że jeśli wróciłby z Turynu to nie byłby pierwszym bramkarzem, bo jest zawodnikiem na którego powinno się stawiać, fakt, w ostatnim meczu Torino stracił 5 bramek, ale mimo wszystko jest dla mnie bardzo dobry. Pamiętam jak grał jeszcze w Milanie w pierwszym składzie.

Co do Didy, to z tą kasą no prawda, bo nie powinni mu dać takiej gotówki jaką on żąda, nie jest już młodzieniaszkiem, więc wątpię by pograł u nas jeszcze długo. Amelia to naprawdę dobry bramkarz, warto byłoby w niego zainwestować, byłby zakup na dobre kilka lat.

Jeśli chodzi o Gilardino, może nie jest tym Gila, co w Parmie, ale ma najwięcej bramek, a tego co on nie strzela strzela Kakà, i inni. Forma Jankulovskiego naprawdę mi się podoba. W tym momencie mamy dobrą formacje ofensywną, przydałby się bramkarz, i byłby dobry skład ogólnie rzecz biorąc.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 mar 2007, 1:25

Ale patrz, do niedawna było "płakanie" że trzeba obrońców, teraz gdy chyba linie defensywna mamy już skompletowna pod wizje Carletto trzeba łapacza :? W lecie dzieki Milanowi, Juventus pozysta Barzaliego, bo Milan sie wycofa z wali o gracza Palermo, patrzac na to jak gra Bonera, i na to że nie traca bramke za dużo mimo braków Nesty i Kaladze od x czasu. Tu juz temat jest zamkniety, Nesta Kaladze, Bonera, Maldini, Simic to 5 stoperów którzy beda grali, Na bokach Oddo Jankulovski, i wiele zależy od rezerwy - czy Sergio i Cafu podpisza nowe umowy czy nie. Choc Sergio ma chyba dwa lata jeszcze. Inna sprawa ze jest ten kupiony Argentyńczyk Grimi. Ale podstawowa linia obrony to Oddo - Nesta - Kaladze - Jankulovski i gra gitara :] Ewentualnie duet Nesta Bonera - nie dośc że ofensywny duet na bokach, to łaczacy gre w destrukcji, ta słynna równowaga :P - stoperzy grający tak dobrze wslizgiem jak i w powietrzu, oby tylko zdrowie dopisywało. Nesta wraca "lada dzień" do gry :roll: I tu sie pojawia przyszłoe że jak nie urok to sraczka :P Bo na moje oko linia obrony [podstawowa] nie wymaga korekt, i na 99% ich nie bedzie - no ale gdy Dida odejdzie to klub musi sprowadzić kogos jako ten numer 1.

Co ważne po sezonie wraca Digao i Lini Marzoratti, choc Lino ostatni mówił iż ma zamiar poprosić Milan o jeszcze roczne wypożyczenie do Empoli, bo radzi sobie tam świetnie i chce nadal grac by sie uczyć, a rywalizacji teraz w Milanie nie wygrwa. Empoli nie dośc że nie niego stawia to gra non stop :wink: W sumie to też jest wyjscie, lepiej by pozostał, niż jak taki Coloccini zmianiał barwy co sezon :P

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 07 mar 2007, 7:27

No tak, ja Ci nawet powiem, że chciałbym trochę, aby Dida odszedł, bo to wygląda jakby się troszkę już męczył w Milanie, a do tego wiek, niby dla bramkarza nie przeszkadza jeszcze ten wiek, ale warto byłoby kupić młodego bramkarza jak już mówiłem, oprócz Amelii, czy Buffona widziałbym kogoś ze wschodu. Nie mam tutaj jakiegoś faworyta.

Obrona dokładnie w 99% jest super, niedawno było tak źle, ale teraz widać, że mamy dobrą obronę, Digao, Marzoratti, Grimi, jest dużo perspektyw na przyszłość, więc będzie dobrze, mam nadzieje, że będzie dobrze.

Awatar użytkownika
Sztygar
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sztygar » 08 mar 2007, 13:03

Buffon to byłaby totalna wtopa dla Milanu. Ma starzejącą się obronę, fakt, długowieczną, ale prędzej czy później Maldini, Cafu, Costacurta pokończą swoje zacne kariery i trzeba będzie sporego budżetu, żeby zakupić dobrej jakości materiał na klasową defensywę. A Buffon młody nie jest, bramkarze są bardziej długowieczni, ale lepiej będzie zainwestować znacznie mniej za nieco młodszego, a ciągle dobrego i rozwijającego się golkipera (vide Boruc), aniżeli na Buffona. Dobry bramkarz to podstawa, ale nie ma sensu kupować Gigiego za 30-40 mln euro.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 mar 2007, 13:15

Jeżeli dla Ciebie Oddo-Nesta-Kaladze (Bonera)-Jankulovski to nie jest klasowa obrona to ja nie mam pytań.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2007, 13:22

Sztygar nie masz racji :) To całkowicie nie uzasadniony argument, bo od dwóch lat podstawowa linia obrony Milanu to - Cafu - Nesta - Kaladze - Serginho, teraz nastąpiły znaczne zmiany - Nesta i Kaladze sie lecza, gra Bonera i Maldini ewentualnie Simic, na bokach obrony wymiata Czech Jankulovski, jest kupiony najlepszy asystent [obok Pasquala] w lidze - Oddo. Takze to jest całkowicie mit i sterotyp :!:

Na dzien dzisiejszy podstawowa linia obrony to - od prawej: Oddo - Nesta - Kaladze - Jankulovski - Nikt nie przekroczył 30 wiec w czym problem ? zreszta to wcale nie powinien byc problem :!: Paolo Maldini jest zawsze do dyspozycji i dla każdego fana Milanu może grac nawet do 50 :) Przed sezonem przyszedł Daniele Bonera który był juz cofający sie w Parmie, mimo iz uchodził za najlepszego defensora młodego pokolanie w Itali, jak gra Bonera nie trzeba pisac, wystarczy powiedzieć ze gdy uraz leczy Nesta a Cannavaro ma słabszy okres, Włosi nie wyobrażają sobie lini mistrzów świata bez duetu Bonera - Materazzi bądz jeszcze Barzagli który ostatnio sie leczył.

To jest mit, teksty ala Szpaku :wink: Po sezonie umowa sie kończy Cafu, i Billiy'emy ale oni z każdym sezonem pełnili inne role w drużynie. Wiec nie ma żadnego alarmu ! to jest pewne, zwłaszcza ze po sezonie wraca brat Kaki z wypożycznie i młokos robiący furore z rewelacji sezonu Empoli - Lino Marzoratti. A kupili w zimie 18 latka z Argentyny który ma ponoć papiery na gre, to sie okaze.

A co najwazniejsze dwumecz sie zakończył a temat nadal istnieje :]

News dnia :P http://sports.alice.it/it/cmc/calcio/20 ... 07202.html Piszą o naszych legendach w bramke :] Godny nastepca :]
Ostatnio zmieniony 08 mar 2007, 13:25 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sztygar
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sztygar » 08 mar 2007, 13:25

A ja napisałem "MATERIAŁ NA KLASOWĄ DEFENSYWĘ". A Ci zawodnicy swoje lata już mają, nieco odmłodzono tą defensywę, ale nie znacznie. Za niedługo znów będą oni starzy, a Milan zamiast w Gigiego mógłby zainwestować w młodych, utalentowanych obrońców. Bo Oddo, Nesta, Kaładze, Jankulovski zbliżają się, albo już mają trzydziestkę na karku.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2007, 13:34

Sztygar ale co blisko 30 to juz jakiś minus ? Zambrotta tez jest blisko 30 a jak trzeba bedzie to zapłaca z własnej kieszeni :P Podobnie np Sagnol - przeciesz to żaden minus że ktos ma 29 lat :roll: Dziekuje byli juz tacy młodzi który sie bali wejśc wslizgiem :wink:

To nie temat do tego, wiec czas kończyć debate, ale jestem pewny że w lini obrony nie bedzie jakiś znacznych ruchów bo poprostu nie trzeba, uzupełnienia ale to normalna kolej rzeczy.

Zreszta w tym momencie w podstawowy składzie Milanu tylko Dida przekroczył 3), wiec co każdego szykować do wymiany ? :wink:

Pozdro i jak cos to przejdz w temat AC Milan bo modzi nie spia :)

http://212.239.39.34/newsmem/corsport/prima/prima.jpg :wink:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 mar 2007, 13:34

W tamtym sezonie o sile Juventusu decydowała obrona, gdzie Thuram miał 35 lat, Cannavaro 33, kapitalnym zmiennikiem był Kovac - te 33 lata, Zambrotta - 28 lat. A w tym sezonie mamy ,,młodych gniewnych" :lol:. A tutaj Bonera - 25 lat, a już wyjadacz, Nesta i Oddo po 30, Kala 28, Czech ma 29 - to jest idealny wiek dla piłkarzy :!: A zobacz po przykładzie Cafu ile można zasuwac i byc jednym z najlepszych na swojej pozycji. Na tej pozycji liczy się doświadczenie i kluby na pewno nie będą ryzykowac naraz odmładzając tak ważną linię jak obrona. Panuje stereotyp, że Milan ma starą obronę, ale w 2 sezony względnie płynnie poradził sobie z tym problemem.

Ostatni mój post tutaj, rzeczywiście to powinno byc w zbiorowym temacie o Milanie :?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2007, 13:42

Maciek ale na tym co piszemy zyska ... Juventus 1 Bo jak na moje oko jest pewnym kandydatem do wyrwania Barzagliego, o którego jeszcze połroku temu była walka, teraz forma Bonery jak i dobra gra tej formacji mimo takich braków jak Nesta i Kaladze od miesiecy nakazuje mysleć ze Milan nie wystartuje do walki o stopera Palermo - jak juz to o Zaccardo :wink: Czyli Juverntus wyszedł na pole position w walce o stopera El Zamparino :wink:

To Koniec debaty - obiecuje :!: :wink:

Awatar użytkownika
Sztygar
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sztygar » 08 mar 2007, 13:43

Macie może rzeczywiście trochę racji, że u obrońcy liczy się przede wszystkim doświadczenie, ale przydałoby się zakupić jakiegoś młodego obrońcę dla Milanu, będzie miał od kogo się uczyć w Milanie, chociaż nie ma to jak gra w pierwszym składzie. Ale to mówię o jakimś młodym, a już naprawdę dobrym. Zobaczymy jak to będzie.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 mar 2007, 13:55

Zaza w temacie Milan-Celtic pisze: To Koniec debaty - obiecuje :!: :wink:
Przenosimy :]

Mnie ten Barzagli po prostu nie przekonuje... Wiem jak on gra, kadrowicz na Mundial itd, ale jak na niego popatrzę jako o przyszłej gwieździe to ja widzę Legro :twisted:. Dla mnie to jest mimo wszystko zagadka jak on by sobie poradził. Mnie ostatnio bardziej wzięło na tego Dainelliego z Violi. Gościowi się kończy kontrakt i pojawiają się plotki... Naprawdę się nie zdziwię, jeżeli zarząd mu zaproponuje kontrakt, tylko czy kapitan (:?:) Fiorentiny przeszedłby do odwiecznego wroga z Turynu :wink:. Ale po ostatnich ruchach między 2 klubami nie widac jakoś wrogości w kwestii transferów, na trybunach jednak zupełnie co innego :].

A wracając do Milanu, to oni byliby chyba niespełna rozumu, gdyby się starali o Barzagliego, Inter ma niby Materaca, Cordobę, Samuela, ale kto wie co Morattiemu odbije, Roma ma żelazny duecik, którego zazdrości mu 90% Europy, Viola... :?: No i w ten sposób zostaje Juventus. Ale nikt nie powiedział, że Zamparini go puści :]. Ale swoją drogą pamiętam takiego newsa jeszcze za panowania Triady, gdzie prezes Palermo mówił, że Barzagli odejdzie po sezonie 2006-2007 do Juventusu... I jak tu nie czekac na Mercato :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2007, 14:15

No fakt, czasem Barzagli wyjade sie taki drewniany, taki sztywny, ale mimo wszystko to mu całkowicie nie przeszkadza. Głowa gra dobrze i ma wiele walorów, czyta gre, ma coś w sobie :wink: inna sprawa ze jak czytam 25 milionów euro to mamamija. Chyba nikt za niego nie da tyle, a jesli nie bedzie walki pomiedzy klubami to np. Juventus rozdaje karty Palermo :wink: Po tylko chyba licytacją moga podbić suma, ale czy Inter, Roma i Milan sie włacza do walki o niego to smiem wątpić. Warto też zauwazyc ze poprzedni sezon był lepszy w jego wykonaniu, a on z Terlliziem wymiatał na środku obrony, jednak mimo to Palermo bez żalu oddała Terlliziego do Sampdori, on jest starszy i juz prochu nie wymysli ale tez ciekawy stoper który na lige jak znalazł :wink:

No fakt Dainelli od pewnego czasu trzyma defensywne Violi trwada reka, nawet wyrósł na wiekszego lidera niż "UFO", co mi osobicie dwa lata temu wydawało sie nie mozliwe, bo bardzo lubie Czecha, inna sprawa ze Prandelli przesłuwas czesto UFO na prawą flanke gdzie on na moje oko traci wiele.

Ale wiesz co pisac o tym czy Dainelli zasilił by "wroga" przypomniałeś mi o jeszcze jednym defensorze za którego bym sam dopłacił :wink: I też mu sie kończy umnowa ... i też gra dla wroga :wink: Mianowicie Philipe Mexes :] O tak ! Wiele czytałem odnoście podchodzów klubów serie A pod Francuza, nawet Roma była oburzona że agent mimo dostania gwarancji ze beda rozmowy podją temat z rywalami gdzie posypały sie ofety rzedu 4 milionów za sezon gdy, szanse na to iz Mexes zasili Milan czy Juve sa małe ale on mi sie podobał jeszcze za czasów gdy w Auxerre razem z ... Boumsongeim na środku defensywny klubu z Abbe Deschamps ! Teraz taki środek w Juve ? :twisted:

Milan w tym momencie nie bedzie sie starał, bo to nie miało by sensu, nie mówimy o 4 milionach a mi. 15 :roll: Były nie dawno ploty że Stara Dama chce mocno Samuela z Inter wiec tu mogło by dojśc to interesu, bo mimo wszystko za odpowiednią kase Zamparini go odda ! Ale czy Juve pójdzie na to ? kupia Samulea , a Inter sie wzmocni Barzaglim ? mało prawdopodobne, dla tego sądze że w przypadku gracza Palermo Juventus ma najwieksze szanse. No chyba ze jeszcze Roma sie włączy ale to zalezy od negocjacji z Mexesem które chyba na ta chwile idą w dobrym kierunku...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2007, 14:42

Łukasz Rino mówi Bayern albo PSV :wink:

Gazzetta dello Sport pisze ze Dida z każda minuta ma mniejsze szanse na nowa propozyje umowy :wink: A nasi juz nawet podjeli decyzje :wink: Polak zrobił na wszystki ogromne wrazenia i klub niby postanowił że warto go sprowadzić. Dzis ogółem sie wiele pisze o Polaku, ba wiecej niz o meczu Milan - Celtic ... nie które informacje są naprawde mocne że tak powiem, prasa ma jeden mocny argument, czyli brak nowej umowy dla Didy, to działa w dwie strony bo mają taki argument może sobie dopisywać odcinki serialu - zobaczymy jak to sie skończy.

Braida e Galliani - Missione Boruc: compiuta ...
Misja Boruc: zakończona :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”