Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 256

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
didier_cf
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: didier_cf » 20 sie 2011, 20:51

Uff udało się. Podziwiam Villasa-Boasa. Kilka minut po stracie gola już zapisał cały szablon, a wejście Maloudy za Kalou potwierdza, że nie boi się podejmować ważnych decyzji.

No ale po kolei:

Hilario - w porządku, szczególnie w ostatnim kwadransie bronił znakomicie, dwie fantastyczne interwencje, kto oglądał wie jakie. Bardzo dobrze zastąpił Cecha, nie odczułem, że brakowało Petra.

Bosingwa - drugi znakomity występ. A asysta przy golu Maloudy miodzio. Naprawdę Portugalczyk wyrasta na najmnocniejsze ogniwo po tych dwóch spotkaniach.

Alex - niestety, ale niska nota. Błąd katastrofa, potem przez kolejne 10-15 minut nie mógł się jeszcze otrząsnąć. Czekam na powrót Davida Luiza.

Terry - bez zarzutu, kilka razy ryzykowne wślizgi, ale skuteczne. Jak przystało na kapitana i lidera obrony, spokój, opanowanie (poza sytuacją z końcówki, ale miał rację, dobrze, że nie wyjebał Odemwingie), dyrygent.

A. Cole - na plus zaangażowanie w ofensywie, świetny strzał z dystansu w pierwszej połowie, gdyby nie dobrze dysponowany Foster byłaby wspaniała brameczka. Pozytywny występ.

Mikel, Ramires - w ofensywie za bardzo nie błyszczeli, ale pod względem gry defensywnej nie zawinili. Oczekiwałbym jednak większego pressingu, bo dzisiaj z tym wywieraniem presji na rywalu nie było różowo.

Lampard - pierwsza połowa słabiutka, wręcz beznadziejna, w drugiej po golu Anelki nieco się rozegrał, przy niewielkiej dawce szczęścia strzeliłby dwa gole.

Anelka - znakomity występ. Aktywny, dużo dryblował, nie ma co ukrywać, że jego trafienie było punktem kulminacyjnym w tym pojedynku. Szkoda, że zmarnował swoją drugą okazję, ale zrehabilitował go później Malouda.

Torres - słabsza wersja Hiszpana z meczu przeciw Stoke, ale kibice mu podziękowali burzą braw i też bym tak postąpił. Choć nie ukrywam, że moja cierpliwość ma swój koniec i w trzeciej kolejce oczekuję trafienia.

Kalou - bez komentarza. Wypad gościu.

Malouda - świetna zmiana, szalał aż miło, no i gol na 2:1. Najlepszy piłkarz meczu obok Bosingwy.

Drogba - on po prostu musi grać w pierwszym składzie, no chyba że jest groźniejszy wchodząc z ławki, co już nieraz udowodnił.

Ivanovic - trudno ocenić jego występ, bo pojawił się na boisku w momencie, kiedy WBA już nie myślało o ofensywie.

Generalnie cieszy zwycięstwo, do stylu gry wiele zarzutów, ale ważne, aby Villas-Boas miał przyjemność ze zwycięstw, a nad stylem będziemy się martwić w meczach z Manchesteremi, Arsenalem, czy Tottenhamem.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 20 sie 2011, 21:18

Pierwsza połowa tragiczna w 1 połowie. Tylko dzięki Longowi nie przegrywaliśmy 2-0 do przerwy. Druga połowo to już inna bajka. Należy cieszyć się z 3 pkt i patrzyć z optymizmem w przyszłość.
Bardzo spodobało mi się to, że Villas-Boas widząc co się dzieje zareagował bardzo szybko ściągając najsłabsze ogniwo. Swoją drogą Kalou powinien już rozglądać się za nowym klubem, bo z taką grą to się nawet na ławkę nie będzie łapał.

Bramka 1-0 dla WBA padła po błędzie Alexa. Widać, że Brazylijczyk jest myślami w Turynie. W normalnej dyspozycji, taki Long powinien się od niego odbić jak piłeczka kauczukowa od podłogi.
Na plus na pewno Malouda, który zrobił świetną zmianę.Widać, że był głodny gry i to, że został zdjęty z boiska jako pierwszy w meczu ze Stoke motywująco na niego podziało. Również Ramises na plus za agresywność i nieustępliwość w grze. Bosingwa powolutku wraca do formy z pierwszego sezonu na Stamford Bridge. Przed sezonem wymieniałem go w gronie zawodników, którzy w mojej ocenie powinni odejść z klubu. W tym momencie wykreślam Bosingwe z tej listy :P

Słabiej niż, ze Stoke zagrał Torres, ale mimo to widać było w jego grze duży postęp. Brakuje mu tylko bramek, ale wierze że one przyjdą już w następnej kolejce.

Lampard powinien się w końcu obudzić. Brakuje mi Franka z taką formą jaką reprezentował na początku poprzedniego sezonu, czy też 2 lata temu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sie 2011, 22:33

:lol:

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 21 sie 2011, 1:18

Komentator pisze:
Stwierdzam tylko na podstawie składów innych zespołów.

A możesz mi powiedzieć w czym skład przez Ciebie wymienionego Liverpoolu jest lepszy od składu Tottenhamu? Patrząc na nazwiska piłkarzy grających w obydwu klubach nie widzę żadnej przewagi na korzyść "The Reds". Pokuszę się o stwierdzenie, że na ten moment kadra Tottenhamu jest mocniejsza.
to się okaże na koniec sezonu, sądów po dwóch meczach wyrażać nie sposób. szczególnie, że nazwiska nie grają.
fieldy pisze:

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 21 sie 2011, 12:55

fieldy pisze:

Czy mi się zdaje, czy w lewym, dolnym rogu głowę Lukaku ? :P

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 21 sie 2011, 14:52

Tak to chyba on :) Od razu się w oczy rzuca :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 21 sie 2011, 17:12

Słaby mecz i WBA powinno nas wykończyć przy stanie 0-1, ale szczęścia nam dopisało. Trzeba robić transfery i trzymać Kalou na ławie tam gdzie jego miejsce szkoda tego zawieszenia Sturrdige :?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 21 sie 2011, 21:23

Mata jest nasz :) 26m funtów. Ma jutro przejść testy medyczne :) Mam nadzieję, że od razu posadzi na ławie Kalou i może Torres zacznie strzelać dzięki rodakowi :P
Only 3 players in La Liga have more assists than Mata over the past 3 seasons: Xavi, Messi & Dani Alves!

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 22 sie 2011, 11:06

Bardzo dobrze, że w końcu jakiś ciekawy skrzydłowy zawitał na Stamford Bridge.Możliwe, że dzięki temu nasza gra będzie wyglądała lepiej. Taki Kalou w roli podwieszonego napastnika, czy też skrzydłowego to straszna klapa. :)

Bardzo możliwe jest, że dzisiaj Chelsea zrealizuje kolejny transfer. Luka Modric odmówił udziału w meczu z United, dlatego wydaje mi się, że Levy i spółka nie będą mieli wyjścia i będą zmuszeni sprzedać Chorwata. Najlepiej jakby oferta wynosiła koło 30 mln plus np. Kalou :P

Komentator
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 22 sie 2011, 11:33

wydaje mi się, że Levy i spółka nie będą mieli wyjścia i będą zmuszeni sprzedać Chorwata

Nie byłbym tego taki pewien, Levy wcale nie musi spełniać marzeń Modricia (pewnie od dziecka marzył o grze dla Chelsea grając w fife na konsoli :lol: ). Gdzieś przeczytałem, że Tottenham rozważa zostawienie Chorwata w drużynie, a ten miałby spędzić sezon w... składzie rezerw. Moim zdaniem byłoby to idealnym rozwiązaniem, niech nauczy się szacunku do klubu który z niego zrobił gwiazdę.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 22 sie 2011, 11:46

Komentator pisze:Gdzieś przeczytałem, że Tottenham rozważa zostawienie Chorwata w drużynie, a ten miałby spędzić sezon w... składzie rezerw. Moim zdaniem byłoby to idealnym rozwiązaniem, niech nauczy się szacunku do klubu który z niego zrobił gwiazdę.
Na takim rozwiązaniu to wszystkie strony stracą. Modric bo nie będzie grał w meczach z najlepszymi piłkarzami w lidze. Chelsea bo nie pozyska bardzo dobrego zawodnika. Tottenham, który straci bardzo grube miliony na tym posunięciu. Szacunku jak się już nie nauczył to już się nie nauczy. Swoją drogą nie ma co się oszukiwać. Tottenham, był jedynie odskocznią do wielkiej piłki. W Chelsea zawsze będzie walczył o najwyższe cele, natomiast z Kogutami może jedynie wywalczyć 4 miejsce w lidze :)

Luka już 2 raz odmawia gry w meczu. W kontuzję jakoś nie mogę uwierzyć :P Swoją drogą z niewolnika nie ma pracownika.

Komentator
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 22 sie 2011, 12:01

Tottenham, który straci bardzo grube miliony na tym posunięciu.

Może i straci, ale Levy pokaże piłkarzom którzy po cichu myślą o odejściu, że to nie oni decydują w takich sprawach.
Szacunku jak się już nie nauczył to już się nie nauczy.
Od siedzenia na trybunach może zmądrzeje i zrozumie, że na transfer nie ma co liczyć więc są szansę, że zdecydowałby się w takim przypadku zostać, a jak nie to trudno... Sam podpisał kontrakt wiążący go na wiele lat z Tottenhamem, wiedział na co się piszę, jego fochy nikogo w tym momencie nie obchodzą.
Swoją drogą nie ma co się oszukiwać. Tottenham, był jedynie odskocznią do wielkiej piłki.
I właśnie przez takie podejście Tottenham nie będzie walczył nigdy o mistrzostwo... Nie da się walczyć o wyższe cele jeżeli co jakiś czas przychodzi oferta od bogatszego klubu która ogłupia zawodników jak w przypadku Modricia...

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 22 sie 2011, 12:03

Redknapp otwarcie mówi, że Modric nie zagra z United z powodu zawirowań transferów, nie ściemnia jak Weger z Cesckiem coś jest na rzeczy
Mocarnie byście z :wink: nim wyglądali

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 sie 2011, 12:29

Jeśli Levy każe Luce przesiedzieć sezon w rezerwach to tym samym Tottenham będzie mógł zapomnieć, że jakiś dobrze zapowiadający się piłkarz kiedykolwiek dołączy do drużyny. Nikt nie będzie chciał być więziony wbrew swojej woli bo klub nie chcę tracić zawodników. Już i tak całe te szopki z Bent'em i teraz Modricem nakreśliły niektórym grajkom jak wygląda odejście piłkarzy ze Spurs.

Komentator
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 22 sie 2011, 12:36

że jakiś dobrze zapowiadający się piłkarz kiedykolwiek dołączy do drużyny.
A co to ma do rzeczy?
wbrew swojej woli
Wbrew swojej woli? To po co podpisywał długoletni kontrakt z Tottenhamem? Nagle obrzydł mu ten klub?
teraz Modricem nakreśliły niektórym grajkom jak wygląda odejście piłkarzy ze Spurs.
Szopka? Zgadzam się, ale w wykonaniu zarządu Chelsea... Po oświadczeniu Levyego, że Modrić jest nie na sprzedaż ci składają ofertę w wysokości... 23 mln, gdzie tu powaga? Jak im tak zależy na Chorwacie to niech złożą ofertę która przekona Levyego, 30 mln taką sumą na pewno nie jest...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”