Ogólna dyskusja o polityce - Strona 257

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 28 wrz 2012, 14:39

@czarny_samael

G* mnie buja religia smoleńska, ot kolejna aferka. Mnie obchodzi to, by sądy były bardziej sprawne, by cięcia odbyły się kosztem socjalu, a nie rozwoju, by zlano ustawę kominową, czy żeby ktoś w końcu zmienił idiotyczną ustawę dotyczącą przetargów, która w zamyśle patrzy tylko na korupcję, a nie bierze pod uwagę tego czy coś się opłaca (kwestia wyboru najniższej ceny). To są/były realne problemy kraju. A nie to, czy w wojence na górze bardziej zawinił Arabski, czy Kaczyński (Duda?).

Ja odnosze się tylko do tego fragmentu

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 wrz 2012, 14:44

Boromir pisze:Najlepiej w sensie, że najmniej korupcji?
Na średnim poziomie, źle się wyraziłem więc zmieniam. Wbrew pozorom wychodzi na to, że jest u nas pod tym względem lepiej niż wcześniej. 1 miejsce na Nowa Zelandia 9.5 (czy troszkę więcej), my mamy 5,5.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2012, 14:57 przez Rezus, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6671

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 wrz 2012, 14:47

Najlepiej w sensie, że najmniej korupcji?

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 28 wrz 2012, 15:46

sbQ pisze:gówno

Tego nawet nie wypada komentować.
Każdy "w miarę rozgarnięty" człowiek zna działalność tego pana jako reżimowej szczekaczki, który w imieniu wojskowej junty pluła na opozycje demokratyczną przed 89r. i jego błazeńsko żałosną działalność "dziennikarską" już w III RP. Wobec ogromu jego "zasług" wrzucają, tu nawet tak bardzo kompromitujący materiał nie wyrządzasz szkody jego wizerunkowi, tylko promujesz tego człowieka i jego "happeningi" (zabawne tylko dla takich wybitnych intelektualistów jak Chłopaczek). Po co mu robić reklamę, "podbijać wyświetlenia" i sprzyjać wywiązywaniu się pyskówki na forum? :)

Szkoda słów i nerwów, wiec skasuj to i na przyszłość nie rzucaj tego rodzaju kloaki, to nie szambo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 wrz 2012, 16:42

Bądźmy poważni, choć dzisiejsze wydarzenia w Warszawie to poważnie utrudniają.
Urban podszedł do sprawy bardzo dowcipnie, podzielam zdanie Chłopaczka na ten temat. Jeśli w temacie jest miejsce dla dziennikarzyn pokroju braci Karnowskich czy Ziemkiewicza, skoro przekształca się ten temat w kącik prawicowej propagandy, to tym bardziej jest tu miejsce dla publicystów takich, jak Urban. Może jego twórczość wymaga wyższego poziomu inteligencji niż zakłamana prawicowa propaganda z definicji zakładająca łykanie wszystko bez zastanowienia, ale to nie znaczy, że trzeba to od razu wycinać i trzymać w temacie tylko wpisy z prawej strony.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 29 wrz 2012, 16:45

Wilmore pisze:Bądźmy poważni, choć dzisiejsze wydarzenia w Warszawie to poważnie utrudniają.
Urban podszedł do sprawy bardzo dowcipnie, podzielam zdanie Chłopaczka na ten temat. Jeśli w temacie jest miejsce dla dziennikarzyn pokroju braci Karnowskich czy Ziemkiewicza, skoro przekształca się ten temat w kącik prawicowej propagandy, to tym bardziej jest tu miejsce dla publicystów takich, jak Urban. Może jego twórczość wymaga wyższego poziomu inteligencji niż zakłamana prawicowa propaganda z definicji zakładająca łykanie wszystko bez zastanowienia, ale to nie znaczy, że trzeba to od razu wycinać i trzymać w temacie tylko wpisy z prawej strony.

Jak byłoby na koniec "Donald Matole" to wszystko byłoby git :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 wrz 2012, 16:52

Jakby na koniec padło "Donald matole", to Urban dostałby stałą rubrykę w Gazecie Polskiej, której zawartość co jakiś czas by tu wrzucano, a paru użytkowników z prawej strony by pisało, że tak naprawdę to on nic złego nie zrobił i to dobry facet był, tylko się w zły system kiedyś wdał, który go niszczył, ale w demokratycznej Polsce mógł przejrzeć na oczy i dołączyć do jedynie słusznej prawej sprawy.

Dla tych, co nie wyłapią - przykład Piechy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 wrz 2012, 18:01

Nabijanie się z oglądania zmasakrowanych zwłok matki przez syna autorstwa człowieka odpowiadającego za czarną propagandę w PRL-u i ocieplanie wizerunku moderdów z MO, to faktycznie ten sam ciężar gatunkowy co nazywanie kogoś matołem. Trochę uśmiechu w życiu, pisowskie smutasy. Dodajmy do tego nazywanie Ziemkiewicza propagandystą, a Urbana publicystą i teksty o cenzurze na forum i wycinaniu wpisów to mamy pełen obraz schizofrenii.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 wrz 2012, 18:48

A czy nie jest lepszym obrazem schizofrenii widzenie w czyichś wpisach tego, czego tam nie ma?
Piwus, ten prawicowy bot z numerkami w nicku się popsuł. Kilka postów już padło w temacie, a nadal nie ma jakiegoś przypadkowego i bzdurnego tekstu z prawej strony wrzuconego bez komentarza. Zrób coś z tym, ten bot mi lekturę Rzepy zastępował.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 29 wrz 2012, 20:42

Fajnie piwus, że my mówiliśmy że Urban to spoko dziennikarz, a nie porównywaliśmy go do prawicowych oszołomów (no chyba że myślałeś, że uważamy ich za dziennikarzy :lol: ).

Wilmore--->

Nie dziw się, przecież prawa strona zagryza zęby na tym, że gadka o Smoleńsku tylko kopie PiS po tyłku. Parę osób chętnie by się po pastwiło za zeszły tydzień, ale hamuje ich to, że wiedzą że pisałem prawdę, o tym że ta aferka może tylko zaszkodzić "Smoleńsk-army".

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 wrz 2012, 20:59

Nie dziw się, przecież prawa strona zagryza zęby na tym, że gadka o Smoleńsku tylko kopie PiS po tyłku. Parę osób chętnie by się po pastwiło za zeszły tydzień, ale hamuje ich to, że wiedzą że pisałem prawdę, o tym że ta aferka może tylko zaszkodzić "Smoleńsk-army".
Nie będę się powtarzał. J1immy zrozumiał o co mi chodziło, chociaż jak można spojrzeć w tym temacie mamy odmienne spojrzenie na dużo spraw. Ja pisałem o PODEJŚCIU do wyjaśniania sprawy, o tym, że mieli w dupie nawet własnych ziomków. Są na tyle cyniczni, że są w stanie podstawowe sprawy w cywilizacji Europejskiej jak godne podejście do zwłok mieć kompletnie gdzieś. Kompletnie ich nie obchodzi los własnych obywateli ba nawet własnych ziomków z partii. A ty jedyne co mi potrafisz pisać to o jakiś bredniach medialnych, o tym, że ludzie są zmęczeni. Ludzie są zmęczeni, bo wierzą w to co im media serwują. Czy o jakiś zamachach. Jak ja teraz nic o przyczynach katastrofy nie pisałem. Jeszcze na dodatek odczytałeś moje porównanie do Katynia jako dosłowne, czyli, że chodzi tu i tu o morderstwa. Jak w ogóle nie oto mi chodziło. Tak więc wybacz z kimś kto nie rozumie słowa pisanego, nie mam przyjemności dyskutować.

Jedyne co Ci mogę napisać to jak już pisałem jeśli wierzysz, że kogokolwiek w tej władzy i w tym systemie medialnym interesuje na serio jakiś Gdańsk czy tam inne patenty o których pisałeś czy jakieś sprawy obywateli, po tym jak "załatwili" sprawę Smoleńska to... (dopisz tutaj sobie sam, bo już trochę wp wyłapałem :lol: )

Oj oj Wilmorku czyżby liczba osób w Warszawie dzisiaj tak Cie zszokowała? Zwykle jesteś tylko aktywny jak sam przyznałeś, wówczas kiedy się robi ciepło i propaganda prawicowa może przynieść złe owoce. Więc zapewne tak. Po takich sprawach jak amber gold gdy wychodzi na jaw jak naprawdę wychodzi niezależne sądownictwo na które się powołujesz tutaj tyle razy choćby w sprawie Jaruzelskiego milczysz. Gdy wychodzą na jaw informacje choćby o gen. Błasiku którego nie było w kokpicie i parę innych kłamstw które tutaj głosiłeś na temat nacisków również milczysz. Także nie kłam tutaj o tym, że czytasz Rzepe idź tam sobie do swoich wariatów Smoleński spod znaków GW i szukajcie dalej dowodów nacisków L. Kaczyńskiego. Może tym razem wyjdzie na jaw jakaś taśma, gdzie się okaże, że gen. Protasiuk pokłócił się z psem Lecha Kaczyńskiego przed wylotem.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 wrz 2012, 23:32

http://wpolityce.pl/wydarzenia/37330-na ... -slub-roku
rozwrzeszczany tłum siał przerażenie pośród normalnych ludzi

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2617
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 30 wrz 2012, 16:59

http://wyborcza.biz/finanse/1,108340,12 ... swoim.html

Po raz kolejny wielkie pieniądze wygrywają z przeciętnym obywatelem. Znając złodziejstwo panujące na szczeblu lokalnym zaczną się sprzedaże ogródków działkowych deweloperom, pod supermarkety itd., a wielu działkowców straci ten swój mały zakątek na ziemi. Od dawna deweloperzy, koncerny i samorządy myślały jak tu się do tych terenów dobrać, w końcu będą mogli.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 paź 2012, 1:03

Tomek sie zirytował, ale mu się nie dziwię, bo w gruncie rzeczy powtarza to co tutaj pisałem.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 paź 2012, 1:32

Dobry kanal z tym frondowskim przegladem prasy. Dodaje do ulubionych.

Fajnie ze w koncu ktos zaprosil Terlikowskiego (jest ogien!) do tematu. Ziemkiewicz juz mi sie troche przejadl.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”