Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 257

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
red85

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 sie 2011, 12:41

A co takiego złego robią Spurs? Przecież to jest ich zawodnik i mają prawo go nie sprzedawać. Takie są zasady, a głupawe gadki w stylu Blettera (niewolnictwo :haha: ) są żenujące. Niestety, ale fakt, że Modric odmówił gry źle świadczy tylko o nim. Jeszcze mógłbym zrozumieć gdyby chodziło o występ w europejskich pucharach z jakimś podrzędnym rywalem...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 sie 2011, 12:44

Piłkarzom po prostu się w głowach przewraca od pieniędzy. Podpisałeś kontrakt to go respektuj. Proste logiczne. Nie wydaje mi się, aby działacze Tottenhamu go zmuszali gdy podpisywał umowę.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 sie 2011, 13:09

Komentator pisze:A co to ma do rzeczy?
Może to, że piłkarze traktują kluby jak odskocznie do większych klubów i nikt nie chcę żeby mu ktoś to uniemożliwił.
Komentator pisze:Wbrew swojej woli? To po co podpisywał długoletni kontrakt z Tottenhamem? Nagle obrzydł mu ten klub?
A co powiesz na porozumienie na linii Modirc - Levy, który mu obiecał przy podpisywaniu długoletniego kontraktu, że jak większy klub się zgłosi to nikt nie będzie mu robił problemów :?:
Jakby zawodnicy respektowali kontrakt do końca to by nie było takiego pojęcia w piłce nożnej jak transfery, okienko transferowe, budżet transferowy bo po co ? gdy kontrakt się skończy to bierzesz zawodnika za darmo.

Tottenham i Levy mówią, że klub ma ambicje i nie chce tracić zawodników a ile zawodników kupili, żeby wzmocnić skład i wrócić do TOP 4?? Przy LFC i MC słabo wyglądają.

Komentator
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 22 sie 2011, 13:15

A co powiesz na porozumienie na linii Modirc - Levy, który mu obiecał przy podpisywaniu długoletniego kontraktu, że jak większy klub się zgłosi to nikt nie będzie mu robił problemów

A czy Levy potwierdził takim informacją? Zdesperowanemu do odejścia Modriciowi bym nie wierzył...

Jakby zawodnicy respektowali kontrakt do końca to by nie było takiego pojęcia w piłce nożnej jak transfery, okienko transferowe, budżet transferowy bo po co ? gdy kontrakt się skończy to bierzesz zawodnika za darmo.
W takim razie niech Modrić namówi Abramowicza żeby złożył ofertę zadowalającą Tottenham...
Przy LFC i MC słabo wyglądają.
Szczególnie przy Liverpoolu, przecież Adam i Henderson zjadają umiejętnościami Huddlestona, a Downing to lepszy skrzydłowy niż Bale... Jedyna pozycja na której przewagę ma Liverpool to atak, ale sam Suarez nie czyni Liverpoolu lepszą drużyna. A co do Manchesteru City- przy nich nawet Chelsea wygląda słabo...
Ostatnio zmieniony 22 sie 2011, 13:17 przez Komentator, łącznie zmieniany 1 raz.

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 22 sie 2011, 13:16

Na dniach ogłoszone mają zostać transfery Adebayora i Lassana Diarry, a to już poważne wzmocnienia.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 22 sie 2011, 13:18

Widzę, że casus transferu Fabregasa zrobił niektórym z was wodę z mózgu. Skoro zawodnik jest własnością klubu to jego pracodawca może zrobić z nim co chcę tzn. wyrzucić na trybuny, sprzedać, ewentualnie nie wpuszczać nawet na stadion. Oczywiście idealna rzeczywistość wg. niektórych z was powinna wyglądać tak - Chelsea zgłasza się ze skandalicznie śmieszną ofertą za Modrica, a Tottenham z pocałowaniem dupy Romana A. powinien sprzedać Lukę. Co ja mówię - powinien dopłacić za ten transfer, bo przecież Tottenham to dla Chorwata jedynie odskocznia do lepszego klubu i gra w Tottenhamie hamuje jego rozwój. I jeszcze jedno. Drogi kajo - nie liczy się ilość, a JAKOŚĆ :!:

adekfcb
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekfcb » 22 sie 2011, 14:01

Marco_Van_Basten pisze: Skoro zawodnik jest własnością klubu to jego pracodawca może zrobić z nim co chcę tzn. wyrzucić na trybuny, sprzedać, ewentualnie nie wpuszczać nawet na stadion.
Pewnie, ale to jest zwykle bezsensowne dla klubu. Bo piłkarz, przetrzymywany na siłę co okienko będzie miał pragnienie odejść, a kontrakt coraz krótszy. Dla takich klubów jak Atletico, Valencia w Hiszpanii, czy Tottenham w Anglii bardziej opłaca się wyżyłować jak najwyższą cenę za zawodnika i po prostu go sprzedać. A fundusze można przeznaczyć na inne wzmocnienia. Szczególnie, że Modrić nie jest graczem jakim był np. Cesc w Arsenalu, wokół którego jest budowana drużyna wokół. Oczywiście, jest świetny, jest gwiazdą i mózgiem drużyny, będzie wielką stratą jeśli odejdzie. Ale Tottenhamowi i tak bardziej opłaca się sprzedać teraz za te 30-35 mln, niż trzymać na siłę. Bo za rok już nikt może nie być tak chętny do jego kupna, może mieć słabszy sezon itd itd, a chęć odejścia może się tylko nasilić, bo umówmy się Tottenham walczy o miejsca 4-6, a każdy piłkarz chce zdobywać trofea. I tutaj nie ma co się obrażać, po prostu tak jest.

Btw jesteśmy w temacie Chelsea, więc a propos. Jeśli uda się sprowadzić Modricia, to razem z nowym nabytkiem - Matą macie strasznie ciekawą linię pomocy. Obaj kreatywni, lubiący grac piłką, szukający podań - to jest też dobra wiadomość dla Torresa. Jestem niezwykle ciekaw jak to Villas- Boas poukłada, choć już początek sezonu wskazuje, że ma sporo pracy. Chelsea chce grać fajną, ofensywną piłkę z dużą ilością podań - super, ale to potrwa zanim to wszystko zatrybi. Będę się przyglądał z uwagą, bo kadrę ma Chelsea ciekawą, pomysł na gre także, jedynie wykonanie jeszcze niezbyt.

Wracając do Maty i Modricia - wydaje mi się, że to idealny moment dla nich na transfer do wielkiego klubu. Obaj grają już kilka lat w zespołach walczących o awans do LM w swoich ligach, są największymi gwiazdami tych zespołów. Ale w ostatnim roku obaj jakby leciutko staneli w miejscu, być może brak motywacji właśnie jest tego powodem.

PS: Pare dni temu spotkałem się z plotką, że odchodzi Alex do Juve. Moje pytanie jest takie, czy to prawda? Wydaje mi się, że nie bo Brazylijczyk to dobry, solidny obrońca i sprzedaż takiego, bez kupna zastępcy była by głupotą. Ale nie śledzę regularnie informacji dt Chelsea, więc pytam: )

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 sie 2011, 14:05

Marco_Van_Basten kto mówi, że mają odejść za darmo ? Możesz być pewny tego, że jak transfer Modrica dojdzie do skutku to Levy zgarnie co mu się należy o to się nie bój. Na miejscu Spurs bym zrobił tak jak mówi Adek wyciągnąć ile się da i wzmocnić skład bo zespołów które mają parcie na top 4 jest więcej a rywale nie próżnują i składy wzmacniają.
adekfcb pisze:PS: Pare dni temu spotkałem się z plotką, że odchodzi Alex do Juve. Moje pytanie jest takie, czy to prawda? Wydaje mi się, że nie bo Brazylijczyk to dobry, solidny obrońca i sprzedaż takiego, bez kupna zastępcy była by głupotą. Ale nie śledzę regularnie informacji dt Chelsea, więc pytam: )
Nic sensownego w tej sprawie się nie pojawiło oprócz plotek których jest pełno w okół. Alex to dobry obrońca a jak jest w formie to już w ogóle jeden z filarów defensywy. Obecnie na środek obrony mamy takich zawodników jak Terry, Alex, D.Luiz, Ivanović czyli 4 w dodatku młody Bruma jest na wypożyczeniu cało rocznym a Rajković zmaga się z pozwoleniem na pracę w dodatku czytałem dzisiaj ploty, że ma dołączyć do HSV na stałe więc przy okazji kontuzji któregoś zawodnika byłby problem jak by Alex odszedł. Nie daj Boże Bosingwa coś sobie zrobi to znowu Ivanović będzie musiał grać na prawej a takiego Ferriere to aż strach wypuścić.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 22 sie 2011, 14:30

Modrić wiedział co podpisuje. Jeśli chciał mieć taką umowę z Levym, to mógł zażądać jakiegoś aneksu, czy klauzuli w stylu:

"Jeśli zgłosi się po mnie klub, który zajął wyższe miejsce w tabeli od THL, to cena nie będzie wynosić więcej niż (np.) 20 mln funtów."

Tyle.

Co do ceny, to biorąc pod uwagę jak CFC i Modriciowi zależy na tym transferze, to niech się Luka zgodzi na mniejszą pensję, żeby CFC mogła dać THL więcej kasy. I poniżej 30 mln to bym go na pewno nie puścił.

Na miejscu Levy'ego podjął bym negocjacje i wykazał dobrą wolę, bo rzeczywiście może wystraszyć zdolnych piłkarzy. Jednak w czasie samych negocjacji, gralbym twardo, tak by to CFC pierwsza mogła je zerwać. Levy sobie robi zły PR, ale racja jest po jego stronie. Przynajmniej wg tego co jest pewne, a nie jest spekulacjami.

Swoją drogą, to wszyscy gadają o tym, że dziś są skandaliczne ceny za piłkarzy, a Cesc idzie za 40 mln, Eto'o za 27, Gervinho za 11, czy Aguero za 43 mln.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 sie 2011, 14:42

czarny_samael pisze:Modrić wiedział co podpisuje. Jeśli chciał mieć taką umowę z Levym, to mógł zażądać jakiegoś aneksu, czy klauzuli w stylu:

"Jeśli zgłosi się po mnie klub, który zajął wyższe miejsce w tabeli od THL, to cena nie będzie wynosić więcej niż (np.) 20 mln funtów."

Tyle.
No mógł, ale skąd mógł wiedzieć, że wyjdzie tak a nie inaczej. Z tego co czytałem to było "gentleman agreement" więc to tyle jeśli chodzi o aneksy itd.
Swoją drogą, to wszyscy gadają o tym, że dziś są skandaliczne ceny za piłkarzy, a Cesc idzie za 40 mln, Eto'o za 27, Gervinho za 11, czy Aguero za 43 mln.
Zapomniałeś dodać Falcao do listy.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 22 sie 2011, 14:46

Nie do konca moze ogarniam jak gra Modric u Kogutow, ale czy jego zadania i pozycja nie pokrywaja sie z Mata. Modric gra moze bardziej cofniety, bo Macie blizej do takiego VdV, ale mimo wszystko?
Jakim systemem chce w ogole grac VB? 4-3-3, 4-2-3-1 do których nie ma skrzydlowych?
Widziałem niecałe dwa mecze i wyglada to na takie hiszpanskie klepanie, niewiele w tym wyspiarskiej bezposrendiosci i szybkosci.
VB moiwl cos o systemie w jakim chce grac?

adekfcb
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekfcb » 22 sie 2011, 14:56

czarny_samael pisze:Modrić wiedział co podpisuje. Jeśli chciał mieć taką umowę z Levym, to mógł zażądać jakiegoś aneksu, czy klauzuli w stylu:

Hehehe, a tu katastrofa i Tottenham ledwo się utrzymuje :D

A tak serio - słyszałeś o takiej klauzuli? Bo ja nie. Zwykle takie sytuacje rozwiązuje zawodnik z trenerem/menagerem/ prezesem " słownie", tj. zainteresowani umawiają się jakby, że klub nie będzie robił większych problemów z odejściem, jeśli zainteresowana drużyna ofc zapłaci wymaganą kwotę. I stąd zwykle są problemy, bo trudno się dogadać.

czarny_samael pisze: Swoją drogą, to wszyscy gadają o tym, że dziś są skandaliczne ceny za piłkarzy, a Cesc idzie za 40 mln, Eto'o za 27, Gervinho za 11, czy Aguero za 43 mln.
Tak, a przy tym Pastore za 43 mln euro, Coentrao za 30 mln euro, Henderson za 18 mln funtów, Dzeko 30 mln, Falcao 40 mln euro.
Komentator pisze: Szopka? Zgadzam się, ale w wykonaniu zarządu Chelsea... Po oświadczeniu Levyego, że Modrić jest nie na sprzedaż ci składają ofertę w wysokości... 23 mln, gdzie tu powaga? Jak im tak zależy na Chorwacie to niech złożą ofertę która przekona Levyego, 30 mln taką sumą na pewno nie jest...
To mnie zawsze rozbraja, jak ludzie siedzący w domu przed monitorem ogłaszają wszem i wobec, że taka oferta jest śmieszna i klub powinien rzucić taką a taką (wstaw dowolne).

Jak nie masz pojęcia co to są negocjacje to siedź cicho. Jak wiadomo, Modric chce odejść, nie chce grać w meczach, ale... przecież wg Komentatora Chelsea powinna od razu rzucić z 40. Ludzie! :shock: Przecież na tym to polega, Chelsea rzuca kwote, Tottenham odpowie np. 35 mln i oba kluby siądą do właściwych negocjacji. Pierwsza oferta jest zawsze zaniżona, bo dopiero Chelsea by się ośmieszyła jakby z marszu rzuciła na stół 35.
Tak samo było z kibicami Arsenalu w przypadku Cesca - Barca rzuciła 29+6 to się śmiali, twierdząc, by Katalończycy przyszli z poważną ofertą (wg nich to było jakies 45 - 50:)) Skończyło się na 35+4 (czy jak kto woli 29+6+4). Trochę zdrowego rozsądku ludzie, przypuszczam że większość nie pierwszy raz obserwuje okienko transferowe, więc można już zaobserwować jak to wygląda.

Dzięki za wcześniejszą odpowiedź kajo.
Ostatnio zmieniony 22 sie 2011, 15:04 przez adekfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 sie 2011, 14:59

Gervinho za 11 to akurat promocja...

Komentator
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 22 sie 2011, 15:04

Jak nie masz pojęcia co to są negocjacje to siedź cicho. Jak wiadomo, Modric chce odejść, nie chce grać w meczach, ale... przecież wg Komentatora Chelsea powinna od razu rzucić z 40. Ludzie!

A czy ja gdzieś napisałem jaką kwotę powinna rzucić Chelsea? Czy skomentowanie oferty idzie w parze z brakiem pojęcia o negocjacjach? Zawsze mnie rozbraja jak ludzie siedzący w domu przed monitorem próbują uświadomić drugiemu człowiekowi, że nie ma o czymś pojęcia.

P.S ewentualną odpowiedź skieruj na Pw...
Ostatnio zmieniony 22 sie 2011, 15:08 przez Komentator, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 22 sie 2011, 15:07

tylerdurden pisze:Nie do konca moze ogarniam jak gra Modric u Kogutow, ale czy jego zadania i pozycja nie pokrywaja sie z Mata. Modric gra moze bardziej cofniety, bo Macie blizej do takiego VdV, ale mimo wszystko?
Jakim systemem chce w ogole grac VB? 4-3-3, 4-2-3-1 do których nie ma skrzydlowych?
Widziałem niecałe dwa mecze i wyglada to na takie hiszpanskie klepanie, niewiele w tym wyspiarskiej bezposrendiosci i szybkosci.
VB moiwl cos o systemie w jakim chce grac?
Chelsea gra w systemie 4-3-3 i zapewne dalej tak będzie grała. Juan Mata to lewoskrzydłowy, ale może grać również w ataku. Torres/Drogba zapewne będzie wysuniętym napastnikiem. Po lewej stronie będzie grał Mata, a po prawej Daniel Sturridge lub Anelka.

Linia pomocy po przyjściu Modrica zapewne będzie wyglądała tak : Lampard z Modric a z nimi Mikel.

:)

Odnośnie Modrica to myślę, że Levy go puści w tym okienku. Za bardzo nie będzie miał wyjścia przy zachowaniu Chorwata. Zapewne tylko czeka na lepsza ofertę, a jak wiadomo Chelsea ją złoży. Zgadzam się z wami, że trzeba uszanować umowę, którą się podpisało, ale nie wiadomo co obaj panowie uzgodnili przy jej podpisywaniu. Prawdy się pewnie nie dowiemy i tylko możemy się domyślać.Levy już cyrki robił przy odejściu innych zawodników i jak widać nic się nie nauczył z tego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”