Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 sie 2011, 12:41
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 sie 2011, 12:44
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 sie 2011, 13:09
Może to, że piłkarze traktują kluby jak odskocznie do większych klubów i nikt nie chcę żeby mu ktoś to uniemożliwił.Komentator pisze:A co to ma do rzeczy?
A co powiesz na porozumienie na linii Modirc - Levy, który mu obiecał przy podpisywaniu długoletniego kontraktu, że jak większy klub się zgłosi to nikt nie będzie mu robił problemówKomentator pisze:Wbrew swojej woli? To po co podpisywał długoletni kontrakt z Tottenhamem? Nagle obrzydł mu ten klub?
KajoFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 22 sie 2011, 13:15
A co powiesz na porozumienie na linii Modirc - Levy, który mu obiecał przy podpisywaniu długoletniego kontraktu, że jak większy klub się zgłosi to nikt nie będzie mu robił problemów
W takim razie niech Modrić namówi Abramowicza żeby złożył ofertę zadowalającą Tottenham...Jakby zawodnicy respektowali kontrakt do końca to by nie było takiego pojęcia w piłce nożnej jak transfery, okienko transferowe, budżet transferowy bo po co ? gdy kontrakt się skończy to bierzesz zawodnika za darmo.
Szczególnie przy Liverpoolu, przecież Adam i Henderson zjadają umiejętnościami Huddlestona, a Downing to lepszy skrzydłowy niż Bale... Jedyna pozycja na której przewagę ma Liverpool to atak, ale sam Suarez nie czyni Liverpoolu lepszą drużyna. A co do Manchesteru City- przy nich nawet Chelsea wygląda słabo...Przy LFC i MC słabo wyglądają.
Komentator
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 22 sie 2011, 13:16
Lukassch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 22 sie 2011, 13:18
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekfcb » 22 sie 2011, 14:01
Pewnie, ale to jest zwykle bezsensowne dla klubu. Bo piłkarz, przetrzymywany na siłę co okienko będzie miał pragnienie odejść, a kontrakt coraz krótszy. Dla takich klubów jak Atletico, Valencia w Hiszpanii, czy Tottenham w Anglii bardziej opłaca się wyżyłować jak najwyższą cenę za zawodnika i po prostu go sprzedać. A fundusze można przeznaczyć na inne wzmocnienia. Szczególnie, że Modrić nie jest graczem jakim był np. Cesc w Arsenalu, wokół którego jest budowana drużyna wokół. Oczywiście, jest świetny, jest gwiazdą i mózgiem drużyny, będzie wielką stratą jeśli odejdzie. Ale Tottenhamowi i tak bardziej opłaca się sprzedać teraz za te 30-35 mln, niż trzymać na siłę. Bo za rok już nikt może nie być tak chętny do jego kupna, może mieć słabszy sezon itd itd, a chęć odejścia może się tylko nasilić, bo umówmy się Tottenham walczy o miejsca 4-6, a każdy piłkarz chce zdobywać trofea. I tutaj nie ma co się obrażać, po prostu tak jest.Marco_Van_Basten pisze: Skoro zawodnik jest własnością klubu to jego pracodawca może zrobić z nim co chcę tzn. wyrzucić na trybuny, sprzedać, ewentualnie nie wpuszczać nawet na stadion.
adekfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 sie 2011, 14:05
Nic sensownego w tej sprawie się nie pojawiło oprócz plotek których jest pełno w okół. Alex to dobry obrońca a jak jest w formie to już w ogóle jeden z filarów defensywy. Obecnie na środek obrony mamy takich zawodników jak Terry, Alex, D.Luiz, Ivanović czyli 4 w dodatku młody Bruma jest na wypożyczeniu cało rocznym a Rajković zmaga się z pozwoleniem na pracę w dodatku czytałem dzisiaj ploty, że ma dołączyć do HSV na stałe więc przy okazji kontuzji któregoś zawodnika byłby problem jak by Alex odszedł. Nie daj Boże Bosingwa coś sobie zrobi to znowu Ivanović będzie musiał grać na prawej a takiego Ferriere to aż strach wypuścić.adekfcb pisze:PS: Pare dni temu spotkałem się z plotką, że odchodzi Alex do Juve. Moje pytanie jest takie, czy to prawda? Wydaje mi się, że nie bo Brazylijczyk to dobry, solidny obrońca i sprzedaż takiego, bez kupna zastępcy była by głupotą. Ale nie śledzę regularnie informacji dt Chelsea, więc pytam: )
KajoFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 22 sie 2011, 14:30
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 sie 2011, 14:42
No mógł, ale skąd mógł wiedzieć, że wyjdzie tak a nie inaczej. Z tego co czytałem to było "gentleman agreement" więc to tyle jeśli chodzi o aneksy itd.czarny_samael pisze:Modrić wiedział co podpisuje. Jeśli chciał mieć taką umowę z Levym, to mógł zażądać jakiegoś aneksu, czy klauzuli w stylu:
"Jeśli zgłosi się po mnie klub, który zajął wyższe miejsce w tabeli od THL, to cena nie będzie wynosić więcej niż (np.) 20 mln funtów."
Tyle.
Zapomniałeś dodać Falcao do listy.Swoją drogą, to wszyscy gadają o tym, że dziś są skandaliczne ceny za piłkarzy, a Cesc idzie za 40 mln, Eto'o za 27, Gervinho za 11, czy Aguero za 43 mln.
KajoFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 22 sie 2011, 14:46
tylerdurden
Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekfcb » 22 sie 2011, 14:56
Hehehe, a tu katastrofa i Tottenham ledwo się utrzymujeczarny_samael pisze:Modrić wiedział co podpisuje. Jeśli chciał mieć taką umowę z Levym, to mógł zażądać jakiegoś aneksu, czy klauzuli w stylu:
"Jeśli zgłosi się po mnie klub, który zajął wyższe miejsce w tabeli od THL, to cena nie będzie wynosić więcej niż (np.) 20 mln funtów."
Tak, a przy tym Pastore za 43 mln euro, Coentrao za 30 mln euro, Henderson za 18 mln funtów, Dzeko 30 mln, Falcao 40 mln euro.czarny_samael pisze: Swoją drogą, to wszyscy gadają o tym, że dziś są skandaliczne ceny za piłkarzy, a Cesc idzie za 40 mln, Eto'o za 27, Gervinho za 11, czy Aguero za 43 mln.
To mnie zawsze rozbraja, jak ludzie siedzący w domu przed monitorem ogłaszają wszem i wobec, że taka oferta jest śmieszna i klub powinien rzucić taką a taką (wstaw dowolne).Komentator pisze: Szopka? Zgadzam się, ale w wykonaniu zarządu Chelsea... Po oświadczeniu Levyego, że Modrić jest nie na sprzedaż ci składają ofertę w wysokości... 23 mln, gdzie tu powaga? Jak im tak zależy na Chorwacie to niech złożą ofertę która przekona Levyego, 30 mln taką sumą na pewno nie jest...
adekfcb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 sie 2011, 14:59
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Komentator » 22 sie 2011, 15:04
Jak nie masz pojęcia co to są negocjacje to siedź cicho. Jak wiadomo, Modric chce odejść, nie chce grać w meczach, ale... przecież wg Komentatora Chelsea powinna od razu rzucić z 40. Ludzie!
Komentator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 22 sie 2011, 15:07
Chelsea gra w systemie 4-3-3 i zapewne dalej tak będzie grała. Juan Mata to lewoskrzydłowy, ale może grać również w ataku. Torres/Drogba zapewne będzie wysuniętym napastnikiem. Po lewej stronie będzie grał Mata, a po prawej Daniel Sturridge lub Anelka.tylerdurden pisze:Nie do konca moze ogarniam jak gra Modric u Kogutow, ale czy jego zadania i pozycja nie pokrywaja sie z Mata. Modric gra moze bardziej cofniety, bo Macie blizej do takiego VdV, ale mimo wszystko?
Jakim systemem chce w ogole grac VB? 4-3-3, 4-2-3-1 do których nie ma skrzydlowych?
Widziałem niecałe dwa mecze i wyglada to na takie hiszpanskie klepanie, niewiele w tym wyspiarskiej bezposrendiosci i szybkosci.
VB moiwl cos o systemie w jakim chce grac?
romantyk_emil
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio