Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2572

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1316

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 04 cze 2025, 10:49

Przema pisze:
04 cze 2025, 10:48
Smierdzi mi to szukaniem atencji i pokazywaniem swojego niezadowolenia na sile. Co to w ogole za rozmowa o prace i pytanie o poglady polityczne czy na kogo sie glosowalo? Wiem, ze w roznych sytuacjach sa ludzie szukajacy pracy, ale gdybym trafil na cos takiego, to pewnie z miejsca bym podziekowal za dalsza rozmowe, bo to nie wrozy dobrej wspolpracy na przyszlosc.
Ale on ich nie pytał, po prostu prześwietlil ich publiczne profile w mediach społecznościowych.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 04 cze 2025, 10:57

Ja bym na ich miejscu oskarżył go o dyskryminację ze względy na przekonania i poglądy polityczne - dla beki nawet :)

Ale to też pokazuje właśnie wyborców KO - nigdy nie widziałem żeby jakikolwiek znajomy głosujący na PiS pisał na fb że ludzie z 2 strony mają go usunąć ze znajomych albo coś w tym stylu

Natomiast przynajmniej parunastu znajomych głosujących na PO wstawiło coś takiego na fb, co ciekawe już 2 raz (w 2015 podobnie) - to jednak jest wyższa szkoła jazdy :)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 04 cze 2025, 11:10

dias pisze:
04 cze 2025, 10:48
IP gówno mu zrobi.
Tego nie wiemy. Potencjalna dyskryminacja, to fajny powód do wszczęcia kontroli, a co się znajdzie, to już inna sprawa.
Eyesmon pisze:
04 cze 2025, 10:57
Ale to też pokazuje właśnie wyborców KO - nigdy nie widziałem żeby jakikolwiek znajomy głosujący na PiS pisał na fb że ludzie z 2 strony mają go usunąć ze znajomych albo coś w tym stylu
Bo takie rzeczy może tylko elyta 🙃

U mnie nikt nikomu nie grozi usuwaniem ze znajomych i nie ma jakiś takich mega spin, ale memy o stanie umysłowym, czy moralnym przed wyborami leciały po obu stronach. Chociaż z niewielką przewagą ilościową po stronie fanów PO.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1392
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 04 cze 2025, 11:11

Gość musi mieć nieźle najebane, bo napisał też, że dostał full wiadomości prywatnych, że powinien iść do polityki, ale on nie chce. Czyli pewnie będzie próbował :whistle:

Zresztą robienie bezdomnemu zakupów i wrzucanie tego do internetu to też trochę szukanie atencji, które można ubrać w ładne słowa i stwierdzić, że to miało na celu otworzenie oczu społeczeństwu.

Szkoda, że nie wypierdala z kraju :bicz:

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 04 cze 2025, 11:12

A niech siedzi i nabija PKB. Pieniądze nie śmierdzą.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1774
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 04 cze 2025, 11:31

Zygmunt-1 pisze:
04 cze 2025, 11:11
Zresztą robienie bezdomnemu zakupów i wrzucanie tego do internetu to też trochę szukanie atencji, które można ubrać w ładne słowa i stwierdzić, że to miało na celu otworzenie oczu społeczeństwu.
I tak lepsze niż pięknie odmalowana i uśmiechnięta baba z worem ziemniaków w hospicjum.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1392
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 04 cze 2025, 11:52

Mr.Chris pisze:
04 cze 2025, 11:12
A niech siedzi i nabija PKB. Pieniądze nie śmierdzą.
Obojętne mi to, w sumie dziś rano dowiedziałem się o jego istnieniu, ale co jakiś czas to "wypierdalanie" jest na topie. Pojawia się zawsze po przegranych wyborach przez tych inteligentniejszych.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 164

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 cze 2025, 12:27

Eyesmon pisze:
OK, miałem sobie podarować, ale jednak nie, skoro tak zachwalacie postawę wyborców PIS/Nawrockiego vs PO/Trzaskowskiego - dzień po 2 turze moja Mama rozmawiała ze znajomą - rozmowa przebiegała normalnie o różnych życiowych sprawach, do momentu, kiedy ta znajoma zapytała o głosowanie, mówiąc, że sama głosowała na Nawrockiego. Mama przyznała, że głosowała na Trzaskowskiego, na co tamta obróciła się na pięcie, stwierdziła, że w takim razie nie chce z nią rozmawiać i poszła.

I co, uważacie, że to jest normalne?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 cze 2025, 12:41

Michał M pisze:
04 cze 2025, 12:27
co, uważacie, że to jest normalne?

Nadal bardziej normalne od takich zachowan jak pani Joanny

Cud ze przeprosiła, może wystraszyła się wyroku?

https://www.facebook.com/posts/-warto-t ... 768651383/

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 937

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 04 cze 2025, 12:48

Michał M pisze:
04 cze 2025, 12:27
Eyesmon pisze:
OK, miałem sobie podarować, ale jednak nie, skoro tak zachwalacie postawę wyborców PIS/Nawrockiego vs PO/Trzaskowskiego - dzień po 2 turze moja Mama rozmawiała ze znajomą - rozmowa przebiegała normalnie o różnych życiowych sprawach, do momentu, kiedy ta znajoma zapytała o głosowanie, mówiąc, że sama głosowała na Nawrockiego. Mama przyznała, że głosowała na Trzaskowskiego, na co tamta obróciła się na pięcie, stwierdziła, że w takim razie nie chce z nią rozmawiać i poszła.

I co, uważacie, że to jest normalne?
Po obu stronach sa takie oszolomy - nie da sie tego przypisac tylko jednej z nich. Oszolomstwo na pelnej.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 04 cze 2025, 12:48

Eyesmon pisze:
nigdy nie widziałem żeby jakikolwiek znajomy głosujący na PiS pisał na fb że ludzie z 2 strony mają go usunąć ze znajomych albo coś w tym stylu
ja takiego znajomego mam ;)
Facet jest gorliwym wyznawcą pisu od momentu kiedy jego przyszywana ciocia (marszałek Witek) weszła do rządu,a potem została właśnie marszałkiem sejmu.
Chłopak dostał pracę w służbie zdrowia na dyrektorskim stanowisku i co tego co pamiętam to ma nawet dyplom mba, ale nikt nie słyszał o tym żeby tam studiował :D
Powiedzieć ze prowadził hulaszczy tryb życia to nic nie powiedzieć.
Żona,dwójka dzieci,do tego kochanka we Wrocku,sprzedaż "odżywek",ruchanie dziwek, i bratanie się z chłopakami z półświatka :)
Na fejsie wrzucał fotki jak stoi pod kościołem żeby go bronić :D

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 04 cze 2025, 12:51

Ok ale czy usuwa ze znajomych tych z 2 strony? :)

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 04 cze 2025, 13:03

Eyesmon pisze:
04 cze 2025, 12:51
Ok ale czy usuwa ze znajomych tych z 2 strony? :)
No przecież napisałem że tak ;)
Napisał że jeśli ktoś głosuje na PO to niech sam go usunie ze znajomych,albo on to zrobi ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 164

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 cze 2025, 13:06

A z drugiej strony mam też przykład pozytywny - kumpel od lat głosuje na PIS, jak się spotykamy to owszem, czasem sobie nawzajem przygryzamy i drwimy w kwestiach politycznych, ale bez jakiejś złości czy nerwów. A za to mamy też pełno tematów wspólnych, totalnie oderwanych od polityki i o niej nawet często słowem nie wspomnimy :beer: Można żyć normalnie? Można, a nawet trzeba, wystarczy chcieć :wink:

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 04 cze 2025, 13:09

Ja znam gościa, który jak dowiedział się, że jego kolega z dawnych lat szkolnych głosował na Nawrockiego, to podpalił mu dom i zabił psa. Z kolei jedna koleżanka głosująca na Nawrockiego, jak dowiedziała się, że jej wieloletnia przyjaciółka zagłosowała na Trzaskowskiego, to upiekła jej babeczki i poratowała 50zł do pierwszego.

Różnice klas.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”