Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 260

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 14:18

Zaza - Jak tak lubisz teorie spiskowe. Milan może sobie mówić, że chce Robinho. Calderon ponoć poinformował ich jednak, że młody Brazylijczyk nie jest na sprzedaż. Zatem jedni i drudzy mają swoich "nietykalnych" :P

Ale zasmucę Cię inną informacją. Jak one często się zmieniają :lol: Już miało być po sprawie, a tu coś takiego:
Milan uzgodnił indywidualne warunki kontraktu z Brazylijczykiem. Umowa ta opiewa na 5 milnionów funtów co rok. A kontrakt przewiduje 3 lata gry El fenomeno na San Siro. Doszło również do uzgodnienia wpływów za wizerunek piłkarza, 50-50 tak właśnie wygląda zgoda w tej sprawie.
:P
Ostatnio zmieniony 24 sie 2006, 14:19 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 24 sie 2006, 14:18

Kolejna głupia plotka... Wystarczy że któryś z zawodników na chwilę straci miejsce w składzie i takie dziwne rzeczy zaczynają wypisywać. Nie ma szans żeby Robson odszedł z Madrytu. Jak wiadomo w Hiszpanii obowiązuje zasada "klauzuli odstępnego" i podejrzewam że Perez walnął tam niezłą sumkę :lol: Pozatym Robinho (podobnie zresztą jak Ramos) jest objęty długoterminowym kontraktem.. Tak szczerze mówiąc to chciałbym żeby to okienko zostało już zamknięte bo coraz głupsze rzeczy zaczynają wypisywać ;)

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 24 sie 2006, 14:25

Jatam nie przepadam za tym klubem....ponieważ....hm....jestem za tym żeby w klubach grało jak najmniej zagranicznych piłkarzy, a w realu aż roi się od brazylijczyków. Moim zdaniem prezes powinien zbudować real w oparciu o Hiszpanów, uzupełniając skład 2-3 gwiazdami z zagranicy.

->Iker Casillas, Diego Lopez
->Michel Salgado, Roberto Carlos, Sergio Ramos, Ivan Helguera, Bravo, Woodgate, Pavon, Mejia, Cannavaro, Minambres, Arbeloa, Cicinho
-> Pablo Garcia, Guti, Gravesen, Beckham, Emerson, Diarra, Adrian Martin, Javi Garcia
-> Raul, Robinho, Baptista, Ronaldo, Van Nistelrooy, Cassano

Nie wiem czy z takim składem Real zdoła stawić czoła Barcelonie! A przecież jeszcze w tym sezonie silne będą Valencia i At. Madryt!

Główny błąd to napewno sprowadzenie Van Nistelrooya, Emersona oraz wypożyczenie Soldado i Portillo (znowu?!)!! Tak samo zatrzymanie w składzie Gravesena, Beckhama, Ronaldo, Roberto Carlosa, Michela Salgado, Baptisty i Cassano!

Ja bym poczynił takie ruchy transferowe:
1) Soldado i Portillo zostali by w kadrze!
2) Marchena z Valencii
3) Antonio Lopez z Atletico
4) Reyes z Arsenalu
5) Raul Garcia z Osasuny
6) Ronaldo z Manchesteru
7) z tych co sprowadził Capello to: Cannavaro, Diarra! Tylko!
8) Szewczenko lub Adriano!

Odeszliby: Salgado, Roberto Carlos, Woodgate, Baptista, Gravesen, Beckham, Ronaldo, Cassano..

"Mój" Real:
Iker Casillas
Cicinho - Cannavaro - Marchena - Antonio Lopez
Ronaldo - Raul Garcia - Guti - Reyes
Raul - Szewczenko

rezerwowa 11: Diego Lopez-Ramos,Mejia,Pavon,Bravo-Diarra,Pablo Garcia.Helguera-Soldado,Robinho,Portillo

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 sie 2006, 14:28

RealFan pisze:Milan może sobie mówić, że chce Robinho. Calderon ponoć poinformował ich jednak, że młody Brazylijczyk nie jest na sprzedaż

Oby :!: Ale Capello jest innego zdanie :? Ale to szczegół ...
To jak jest z ta pensja za sezon ? walić transfer nie to ważna - potrzebuje liczby by coś sprawdzić :P Także napisz któryś jak ma pewne info :wink:

RealFan pisze:Milan uzgodnił indywidualne warunki kontraktu [...]

To ja się zmartwie bo sikam na niego - ciepłym moczem :P :roll: Info = hmm 10:34 :roll: widziałem już :P Nic nowego ba był lepsze że zarobi 7 za sezon :lol: żaden Ronaldo :!: i basta :!:

Al Kaida go kupi jako granat zaczepny :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 24 sie 2006, 14:37

Alkoholiko pisze:Główny błąd to napewno sprowadzenie Van Nistelrooya, Emersona oraz wypożyczenie Soldado i Portillo (znowu?!)!! Tak samo zatrzymanie w składzie Gravesena, Beckhama, Ronaldo, Roberto Carlosa, Michela Salgado, Baptisty i Cassano!
tak się składa, że pod wodzą Capello Cassano gra najlepiej tak było w Romie o tak wygląda na początku sezonu w Realu
Nisterlooy to dobry napastnik gwarantuje przynajmniej 10 goli w lidze, a Emerson to ulibiony zawodnik Capello i jeden z najlepszych DM na świecie
Alkoholiko pisze:1) Soldado i Portillo zostali by w kadrze!
2) Marchena z Valencii
3) Antonio Lopez z Atletico
4) Reyes z Arsenalu
5) Raul Garcia z Osasuny
6) Ronaldo z Manchesteru
7) z tych co sprowadził Capello to: Cannavaro, Diarra! Tylko!
Szewczenko lub Adriano!
Sheva już jest w Chelsea i nie będzie chiał odejść, Antonio Lopez nie jest wcale taki genialny, zapewne straci teraz miejsce w skladzie na żecz Perni, Raul Garcia - Osasuna go nie puści, Ronaldo zsotaje w ManU, Reyes niepotrzebny zresztą niedogała się Real z Arsenalem
widzę, że ty bys najchętniej sprzedał każdego który nie jest Hiszpanem i kupił za niego Hiszpana, niestety tak się nie da zrobić w dzisiajszej piłce, to nie przejdzie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 14:48

Alkoholiko - Rozbawił mnie Twój post :lol:
Alkoholiko pisze:realu
Alkoholiko pisze:real
Real :!: Później zacząłeś pisać już dobrze, ale pierwszy akapit :rozga:

Ale dobra nie bądźmy czepialscy o wszystko i powiedzmy teraz o co chodzi.

Powiem Ci w prost, że wypożyczenie Soldado było bardzo dobrym posunięciem, podobnie jak odejście Portillo. Po prostu oni tylko marnowaliby swój potencjał, nie mając żadnych szans na grę :P A tak mają okazję sprawdzić się w Primera Division :wink: van Nistelrooy coraz bardziej mnie do siebie przekonuje i nie uważam, że to złe posunięcie :bicz: Wręcz przeciwnie. Nie zapominaj także, że Emerson został sprowadzony na wyraźne polecenie trenera, a nie widzimisie zarządu :P Tak z resztą jest ze wszystkimi zawodnikami. To Capello buduje zespół, a nie Calderon :!: On ma tylko w tym pomóć.
Alkoholiko pisze:zatrzymanie w składzie Gravesena, Beckhama, Ronaldo, Roberto Carlosa, Michela Salgado, Baptisty i Cassano!
Chyba się faktycznie nie rozumiemy :? Gravesen jest na wylocie, Carlos i Salgado są potrzebni bądź co bądź, chociaż za tego drugiego możnabyło zostawić Diogo, który jest na wypożyczeniu w Saragossie. Beckham :?: A kto ma grać :?: Widzę, że masz chłopie finezję...Cristiano Ronaldo :?: OK, ale to mało opłacalny interes, a poza tym musi zacząć grać zespołowo. Z Ronaldo jeszcze nic nie wiadomo do końca. Baptista moim skromnym zdaniem także powinien zostać, nie mówiąc już o świetnie grającym Cassano :evil: Ciekawe czemu pominąłeś Helgurę i Pavon,a chyba byś ich nie zostawił :?:
Alkoholiko pisze:Marchena z Valencii
Przecież ten gość nie wygryzłby ze składu Ramosa. Stracil już nawet miejsce w reprezentacji :P Carlos Marchena był świetny, ale się zagubił, to nie ta klasa.
Alkoholiko pisze:Antonio Lopez z Atletico
Chyba wiesz jak wygląda sytuacja z transferami między "kochającymi się" Realem i Atletico :roll:

Z Reyes'em wszystko się może zdarzyć, a temat Raul'a Garcii jest dawno zakończony. Trzebaby zapłacić klauzulę :P

Sheva bardzo szybko przeszedł do Chelsea i nie dało się go pozyskać, a Adriano jest zagubiony i ma własny świat. Może się obudzi, a może nie :P

I jeszcze Diarra na ławce :lol:

No to naprawdę wtopiłeś tym składem :P :lol: Dobrze, że nie jesteś na miejscu Calderon'a :P

Ten post to tylko do "zlotych ust" :lol2:

Nie żebym był złośliwy, ale wtopiłeś :rotfl4: :angry2: :kocioł:

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 24 sie 2006, 14:59

RealFan - wiem jak wygląda sytuacja transferowa między realem a Atletico - w tym sezonie do Atletico przeszedł z realu Jurando!!
Jakby Capello chciał to by dał szanse i Soldado i portillo...tak jak kiedyś dano szanse Raulowi!

Akarin - ja tylko mówie kogo ja bym kupił a nie kogo powinien kupić Capello!
DM? Do to? Emerson to stary dziad....niewiem jak w moim Juve mógł grac...cienias i tyle!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 15:03

Alkoholiko - Jurado przeszedł, jednak na dobrą sprawę w pierwszym zespole Real'u by sobie nie pograł. Mimo późniejszego zamieszania to dobrze dla niego, że zmienił barwy klubowe :wink: Jakby co Real ma prawo pierwokupu przez dwa najbliższe sezony :P
Alkoholiko pisze:realem
Dalej się nie uczysz :cegła:

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 24 sie 2006, 15:33

RealFan pisze:Alkoholiko - Jurado przeszedł, jednak na dobrą sprawę w pierwszym zespole Real'u by sobie nie pograł. Mimo późniejszego zamieszania to dobrze dla niego, że zmienił barwy klubowe :wink: Jakby co Real ma prawo pierwokupu przez dwa najbliższe sezony :P
Alkoholiko pisze:realem
Dalej się nie uczysz :cegła:
zaciąłeś sie z tym realem? z dużej litery pisze sie tylko wielkie kluby jak: Legia, Juventus czy Barcelona!!

A widzisz - a mówileś ze na lini Real-Atletico nima transferów...a ja ci znalazłem! A raul czyim jest wychowankiem?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2006, 15:35

Alkoholiko mam dla Ciebie przykrą wiadomość. Żegnamy się. Ciao :*

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 15:45

Alkoholiko pisze:a mówileś ze na lini Real-Atletico nima transferów
A widzisz...tego nie powiedziałem :P Tylko, że Jurado w pierwszym zespole Realu by sobie nie pograł :wink:
Alkoholiko pisze:A raul czyim jest wychowankiem?
Jako dziecko był w szkółce Atletico, jednak już w wieku bodajże 13 lat przeniósł się do Realu. Dlatego też powszechnie uważa się go za wychowanka Królewskich :wink:

Ps. A widzisz przeholowałeś :P

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 24 sie 2006, 15:51

Sorry, że to piszę, ale to jest poprostu chamstwo. My tu prawie każdy wypowiada się z szacunkiem o innych piłkarzach, myślałem, że ty też do nich należysz ZAZA, ale z tą wypowiedzią o news o Ronaldo pokazałeś jakich to ma wspaniałych kibiców Milan
Calderon = marzenia ściętej głowy :]

Roman chce Pavona ale Real rząda Robbena :] a Kanonierzy chętnie chcieli Diogo w ramach uzupełnienia kadry ale Real chciał Cesca i Reyesa w pakiecie - [']

Do 1 września jeszcze troche się na czytamy - ale trudno trzeba czekać - nic tylko wiecej takich miłych informacji.

Ogloszenia Dusz Pasterskie :]
Zawieszony - oficjalnie na rybach - vice prezydent Milan Adriano Galliani po spotkaniu z włądzami Real udał się w kierunki innego klubu z Madrytu. Nieoficjalnie wiadomo że taksówką - kierowca był fan Atletico - który doradzał panu Gallianiemu i wyraził swoja opinie na temat Real - Hiszpańska prasa pisze że Milan chciał zakupić Ronaldo do celów naukowych "Milan Lab" - jednak sam przyznał zarzadał za duże za swoją narządy. W oficjalnym komunikcie pisze: "Sprzedałem się wie już wiele razy - ale teraz tego nie zrobie - nawet w imie nauki"

Nieoficjalnie mówi się ze napastnikiem z kraju kawy zainteresowana jest Al Kaida która ma inne cele niz nauka - piłkarz był by granatem zaczepnym - jednak nie ma oficjalnego stanowiska Osamy Bin Ladena czy też Ajman Al - Zawahiri - Al Kaida w ramach transferu obiecała obóz przygotowawczy :]

Wódka szkodzi ! Palenia zabija ! a Ronaldo to ... - Forza Milan !!!
Nie lubię Ronaldo, ale po twojej wypowiedzi i obrażaniu tak wielkiego piłkarza chcę by z nami został. A ty Zaza zastanów się nad swoimi słowami.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 sie 2006, 15:58

Szacunek ? za co za przywiazanie do klubu ? za szanowanie klubów ? kibiców ? Czy coś sie nie zgadza ? No jak ?

Pianotłuk prezydent - idzmy dalej 1 września zobaczymy co i jak - łysy gdzie ? w Madrycie - gadałem z taksówkarzem :P - Ogłoszenie Dusz Pasterskie ! byłeś na mszy ? to co możesz wiedzieć ? Al Kaida ? zaczeła kupować piłkarzy polecam tygodnik Tylko Piłka - już mają napastnika :]

Popieram dane na PRV :]

Wielki ? a no tak dosłownie :P

Aha czekaj ma fajny pomysł ale nie mam czasu narazie jeszcze wrócimy do tematu :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 16:37

Jonathan Woodgate zabrał głos :]

"Moim wyzwaniem jest wygrac z Realem dwa trofea w tym sezonie. Nigdy nie martwiłem się o mój kontrakt, miałem 2 cięzkie lata, lecz nie myśle o odejściu. Czuje się zdrowy i optymistycznie patrze na przyszłość."

"Real dokonał fantastycznego wyboru. Capello jest bardzo wymagającym trenerem, podobnie jak w Anglii. Założe się że pod jego wodzą Real osiągnie sukces."

Przypomnę może, że Woody był w ostatnim czasie łączony choćby z takim klubem jak Arsenal. Sam jednak dał jasno do zrozumienia, że ma zamiar kontynuować swą karierę na Santiago Bernabeu :]

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 24 sie 2006, 16:43

Człowieku ja miałem cię za osobę znającą się na piłce, ale ty wogóle nie jesteś obiektywny. Napieprzasz piłkarza za to, że tobie się nie podoba, a nie za to co osiągnął. Ilu dzisiaj jest takich piłkarzy, którzy osiągnęli to co on na pozycji napastnika. Najbardziej w nim podziwiam jego silną psychikę. Z taką krytyką na jego temat już dawno bym skończył z karierą. A co to kogo obchodzi jak on wygląda i ile waży? Jeśli on by chciał wyglądać inaczej to by z pewnością poczynił jakieś kroki w tym kierunku. A to jest poprostu koronny argument w krytyce Ronaldo, ale kto go używa? Małolaci, którzy nie wiedzą co powiedzieć to rzucą " a on jest gruby i głupi". Przywiązanie klubowe? Mało jest dzisiaj wogóle piłkarzy, którzy grają w swoim ukochanym klubie do końca kariery. Mam ci przypomnieć twojego ubóstwianego A. Shewczenko? Czy on aby nie mówił słów typu "nigdy nie opuszczę Milany"? Kasa Romka podziałała... Szewczenko zaraz pewnie powie "nigdy nie opuszczę Chelsei". Oprócz paru piłkarzy (Raul - Romek proponował mu 100 mln euro :), Maldini, Kostacurta, Puyol...) reszta nie ma problemów ze zmianą barw klubowych. Nawet Roy Keane odszedł z ManU, no i wasz wielki Kaka też miał wątpliwości. Więc zarzucanie braku przywiązania Ronniemu jest nie na miejscu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”