Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » wczoraj, 8:26
Leszek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 9:27
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 9:39
a ja nie kojarze zadnej wypowiedzi haalanda, w ktorej stwierdzilby, ze chce grac w realu. i nie wierze, ze przyjdzie do klubu w ktorym jest juz mbappe. kompletnie nie sa ze soba kompatybilni. mbappe jako lewoskrzydlowy to juz przeszloscSamuraj pisze: ↑wczoraj, 9:27Jak odejdzie Vini to Real ruszy po Haalanda. Mbappe pójdzie na lewego napastnika a Erling do środka. Co do tego mam przekonanie. Nawet bym nie wykluczył wymiany zawodników między City a Realem. W sumie nie widzę jakiejś innej opcji zwłaszcza, że sam Norweg ciągle pomrukuje o tym, że chciałby w przyszłości trafić do Królewskich.
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 9:48
Żaden piłkarz nie powie wprost o tym. Haaland jedynie pomrukuje i daje do zrozumienia o tym mówiąc, że każdy by chciał grać w Realu czy że darzy dużą sympatią ten klub. Bardziej tu mowa o wywiadach gdzie jest powściągliwy w temacie lub zakulisowych przesłankach. Nie każdy jest jak Alvarez i w mediach bezpośrednio powie, że chce do Barcelony. To by oznaczało brak szacunku do obecnego klubu.
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 9:59
Vinicius zostanie, a Real na pozycji prawego skrzydłowego nie ma żadnej pewnej opcji: Brahim, zapchajdziura Bernardo, Mastantuono na wypożyczeniu, lewoskrzydłowy Rodrygo z zerwanym ACL, najlepszą to chyba jest Endrick, który na skrzydle zagrał z pół sezonu we Francji i wcześniej nie za bardzo był na tę pozycję rozważany.Leszek pisze: ↑wczoraj, 8:26Taki transfer jak Diomande do obecnego Realu to mnie tylko bawi. Ten klub ma tak bajeczny atak od paru lat a po przyjściu żółwia wyniki stały się kompromitujące. No to rozumiem trzeba do ataku sprowadzić jeszcze jednego do "gdzie kucharek sześć". Lekarstwo jak dorzucanie jeszcze większych pieniędzy do polskiej służby zdrowia.
No chyba że faktycznie odejdzie Vinicius, wtedy to może jeszcze ma jakiś sens, choć nie wiem czy 19 latek za ukształtowanego gwiazdora w kwiecie wieku to będzie akurat upgrade.
Bernabeu2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » wczoraj, 10:17
Oczywiście. To akurat kiepskie porównanie bo Diomande to jeden z największych talentów na świecie, a z tych którzy są obecnie realnie do wyjęcia być może nr 1 na tapecie.
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » wczoraj, 10:20
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 10:23
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 10:27
diomande to jest akurat wlasnie maszyna do dryblowania, na tym glowne opiera sie jego gra. charakterystyka jesli mialbym go do kogos porownac, to bylby to dokuSamuraj pisze: ↑wczoraj, 10:23Problem indywidualności widzę głównie między Mbappe i Viniciusem każdy z nich gra pod siebie nie koniecznie dla zespołu. Diomande taki nie jest z obserwacji jego gry bardziej można doszukiwać się podobieństw do Olise. Często szuka partnerów i mniej angażuje się w indywidualne akcje.
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 10:41
No... Nie oglądam na co dzień Lipska więc się nie wypowiem, ale na mundialu widać było co innego... Jak wspomniałem wcześniej... On bał się wchodzi w dryblingi, często wycofywał piłkę i spowalniał akcje, szukał partnerów. Nie wiem, może miał tak narzucone przez szkoleniowca, ale jego dryblingi można policzyć na palcach jednej ręki... Jedyne co to wbijał piłki w pole karne na aferę... Mnie na mundialu bardzo ten zawodnik rozczarował a każdy go kreował na wielki talent. No, ale możliwe właśnie, że w klubie gra inaczej a inaczej w reprezentacji. Na kompilacjach też w sumie nie zauważyłem by był wielce zrywny do indywidualnych akcji. Nie wiem.. W każdym razie ja go uważam za przehajpowanego zawodnika, ale może się bardzo mylę.moody pisze: ↑wczoraj, 10:27diomande to jest akurat wlasnie maszyna do dryblowania, na tym glowne opiera sie jego gra. charakterystyka jesli mialbym go do kogos porownac, to bylby to dokuSamuraj pisze: ↑wczoraj, 10:23Problem indywidualności widzę głównie między Mbappe i Viniciusem każdy z nich gra pod siebie nie koniecznie dla zespołu. Diomande taki nie jest z obserwacji jego gry bardziej można doszukiwać się podobieństw do Olise. Często szuka partnerów i mniej angażuje się w indywidualne akcje.
Samuraj

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » wczoraj, 11:46
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 12:07
Nom, pisaliśmy ze dwa lata temu, że brakuje takich typowych dryblerów w czołówce, bo wydawało się, że zaczyna przeważać profil skrzydłowych/bocznych napastników a'la Saka (coś tam podrybluje, ale inny styl gry), wtedy chyba właśnie Doku był w dryblingach/90 minut pierwszy ze zdecydowaną przewagą - to w ostatnim sezonie poza Doku w top5 ligach pierwszy w dryblingach był Yamal, drugi właśnie Diomande, we Włoszech także pierwszy Yildiz, teraz wygląda na to, że taki profil ofensywnych młodyh graczy to mobilny drybler-kreator, któremu ciężko przypisać jedną pozycję, bo ten Diomande też pogra chyba na obu skrzydłach i o dziwo chce grać na prawej stronie pomimo bycia prawonożnym.
No najbardziej przepłacone transfery to ani Anderson (chyba niedoceniany gracz) czy Diomande jeśli pójdzie za te 115 mln (taki mamy klimat), a Mateus Fernandes, gość spadł z ligi, ma wpisaną wartość 50 baniek, a podobno poszedł za 100 mln euro do Tottenhamu? A potem Ramos, on ma na Transfermarkt wpisane 30 mln, a poszedł do Milanu za 74, niesamowitymi bajerantami są ci portugalscy agenci.sickstick pisze: ↑wczoraj, 11:46Kurz z gadaniem o przepłaconych transferach angielskich zespołów, otwarty po tym jak City kupiło podstawowego pomocni reprezentacji Anglii za 117mln już opadł, więc czas żeby kluby z nie-przepłaconych lig wydały ponad 100mln za afrykańczyka po 1 dobrym sezonie w Bundeslidze![]()
Bernabeu2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 13:40
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » wczoraj, 13:50
HMK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » wczoraj, 14:38
Kluchman
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio