Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 27

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 maja 2006, 14:27

Lakier pisze:Może, co nie zmienia faktu, ze zlamaliscie regulamin uefa, i w sumie nie wiadomo (jeszcze) po co?
Czytasz to co się tu dzieje? Od ładnych kilku postów tak właśnie mówię. Regulamin został złamany i za to zasłużyliśmy na karę. Ot cały problem. Nie kupowaliśmy sędziów jak Moggi. Typowe dla juventinich - lecimy na dno to zabierzmy ze sobą jak najwięcej ofiar (mam takiego znajomego, który ilekroć coś przeskrobie to nie stara się udowodnić swojej niewinności, albo okazać skruchę tylko pociąga za sobą (przeważnie) niewinne osoby).

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 21 maja 2006, 14:30

Chlopaczek pisze:Gdy czytam o Interze rysuje mi sie przed oczami nastepujaca scena:
Przychodze (ja-Facchetti) do banku i chce sie dowiedziec jakie maja zabezpieczenia antywlamaniowe.Znajduje w koncu osobe (Pairetto)ktora mi to dokladniej lub mniej dokladnie wyjasnia (nie wiem czy pracownicy banku moga zdradzac takie rzeczy wiec mnie poprawcie ale wydaje sie ze raczej nie powinni).Moja rozmowa z ta osoba zostaje nagrana.Policja wychodzi z zalozenia ze skoro o to pytalem to oczywiscie chcialem ten bank obrobic bo po coz innego mialbym pytac o takie rzeczy?Trafiam do paki podczas gdy tak naprawde kary dyscyplinarne powinna poniesc osoba ktora mi tych informacji udzielila a ja zamiast roku wiezienia (zalozmy ze na tyle by wykluczono Inter z pucharow) powinienem dostac co najwyzej pouczenie zeby o takie rzeczy wiecej nie pytac.
dobre:) Jednak po co pytales...skoro do niczego Ci to wszystko niepotrzebne...?! wlasnie tu tkwi chyba <?> i to wlasnie musza rozwiazac...bo po co ktos by ryzykowal..podaniem danych i pytaniem o nie...skoro to wszystko po nic?!;)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 maja 2006, 14:33

Dzieciol pytanie po co mi to bylo potrzebne jest zasadne.Jednak zakladanie z gory ze bylo mi potrzebne tylko i wylacznie aby te zabezpieczenia obejsc i dokonac przestepstwa jest juz bledne.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 21 maja 2006, 14:40

dokladnie Chlopaczek ... tylko byl cel bez watpienia...chyba nie lamali zasad dla czystej przyjemnosci:) Z gory jeszcze ich nikt nie skazuje..ale sam wiesz jacy sa dziennikarze..im wiecej sensacj tym lepiej dla prasy..tak bedzie w kolko..jesli jest jakas iskierka nadzieji ze moze byc skandal..zawsze to rozdmuchaja i zrobia z tego ogien:)

co do Interu.. trzeba czasu..:)wszystkiego sie dowiemy..oby;)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 maja 2006, 14:47

Podobnie było z Milanem, prasa robiła dym a kibice Juve już uznali że też jesteśmy zamieszani i poniesiemy tego surowe konsekwencje. Jak się sprawa potoczyła dalej to każdy z nas wie. :]
Z Interem może być podobnie, jeden mały telefon a prasa teraz łapie wszystko co się da. Jeżli nie mają na nich nic większego to mogą ich upomnieć :P

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 maja 2006, 14:51

Własnie inter poprzez rozmowy tylko dowiadywal sie kto bedzie sedzie a nie mowili tak jak to robil juventus ten z ly ten dobry.Te informacje sa specjalnie wyciegniete przez prase zeby zaognic całą sytuacje

Awatar użytkownika
DarkSnake
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DarkSnake » 21 maja 2006, 15:22

Poczekajmy do konca, az sie caly skandal wyjasni. Jestem przekonany ze zarowno Inter jak i Milan wyjda z tego bez szwanku. Zawsze bylem dumny za osobe Morattiego w naszym klubie i mysle, ze sie to nie zmieni. To on wybral tez Facchettiego na prezydenta Interu i wierze, ze dobrze zrobil. Na koniec afery bedzie mozna wyciagac wnioski. Wszystko kreci sie w okol Juventusu na szczescie (dla mnie i dla innych fanow Interu :P ) Zauwazylem jedna rzecz. Kiedy pojawilo sie info o Milanie, ze tez jest zamieszany, juventini byli w 7 niebie :D i oskarzali Rossonerich, juz im kary wymierzali, wrozyli degradacje :D Jak sie zakonczylo - wszyscy wiemy. Tylko, ze wsrod nazw klubow zamieszanych w afere teraz zawsze pisze sie takze o Milanie. Sadze, ze identycznie potoczy sie sprawa Interu. Dla mnie to juz jest kara, ze Nerazzurri beda postrzegani jako klub zamieszany w skandal, bo wierze w uczciwosc Interu, ze gra Fair-Play. Na pewno ucierpi na tym renoma klubu. Ale teraz kazdy klub z Wloch bedzie kojarzony z afera. Niestety.
Generalnie jesli chodzi o Milan i Inter to doskonale to ujal Chlopaczek - "z igly widly" (ciekawe w czyim interesie rozdmuchano te sprawy ;) )

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 22 maja 2006, 10:42

Zgodnie z przedstawioną linią obrony kontakty Pradé z osobami tworzącymi „siatkę” Moggiego miały na celu zwodzenie byłego dyrektora generalnego Juventusu oraz granie na zwłokę. Klub symulując pełną współpracę chciał zyskać czas i uniemożliwić Moggiemu przejęcie totalnej kontroli nad działalnością AS Romy.
normalnie zrobil Moggiego w chu..... :lol: no nie wierze..:) jednak jak to prawda..to wielkie brawa Prade!!!:)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 22 maja 2006, 10:54

dzieciol31 pisze:normalnie zrobil Moggiego w chu..... no nie wierze.. jednak jak to prawda..to wielkie brawa Prade!!!

Nie ma co ... ciekawa linie obrony se wybral :lol:
Inni przy takich oskarzeniach wszystkiemu zaprzeczaja a on z siebie robi bohatera i meczennika :wink:
Tak jak mowisz Dzieciol31 jesli jego slowa sie okaza prawda to niedosc ze dalej bedzie pelnil swoja funkcje to zostanie okrzykniety wielkim sprawiedliwym w serie A ... jak nic przebije Zemana i Baldiniego 8)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 22 maja 2006, 11:08

goofiiale wg mnie te slowa sa bardzo bliskie prawdey... w koncu powiedzial je nie Prade..a sam Bruno Conti..a jemu zawsze wierzylem..wiec chyba faktycznie cos w tym, jest!!!

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 22 maja 2006, 14:33

Tak jak mozna by sie domyslac przy takiej aferze na kazdego sie cos znajdzie. Jak juz zaczeli czesać wszytskich to i znowu w Romie cos sie znalazlo :oops:
Prokuratura w Rzymie po zapoznaniu się z materiałem dowodowym postawiła dwóm stołecznym klubom: Lazio oraz AS Romie zarzut sfałszowania bilansu z działalności klubu. Tym samym zarówno obecnemu prezydentowi Romy, Franco Sensiemu, jak również byłemu prezydentowi Biancocelestich, Sergio Cragnotti’emu, grozi cywilny proces o złamanie przepisów zawartych w artykule 2621 Kodeksu Cywilnego.

Raport końcowy sporządzony przez prowadzących dochodzenie prokuratorów Luca Palamarę i Marię Cristinę Palia mówi o zafałszowaniach w sprawozdaniu finansowym AS Romy za sezon 2001/2002. Logicznym następstwem będzie więc prawdopodobnie wysunięcie aktu oskarżenia w stosunku do władz klubu.

Rzymskiemu klubowi zarzuca się przed wszystkim nieujawnienie w bilansie rzeczywistych przepływów pieniężnych z tytułu transferu piłkarza Hidetoshi Nakaty. AS Roma miała tylko w tym jednym przypadku oszukać fiskus na kwotę 13.832.000 euro. Ponadto prokuratorzy dopatrzyli się nieprawidłowości przy księgowaniu operacji realizowanych na włoskim mercato dotyczących łącznie 22 zawodników.

Poza faktem nieuwzględnienia w bilansie wartości dodanej z tytułu transferu Nakaty prokratura przypisuje prezydentowi klubu zarzut niewyróżnienia w bilansie faktycznych kwot z tytułu transferów następujących zawodników: Armando Guastella, Simone Paoletti, Alfredo Vitolo, Giordano Meloni, Simone Casavola, Matteo Napoli, Simone Farina, Daniele Ceniccola, Manuel Parla, Franco Brienza, Gianmarco Frezza, Alberto Maria Fontana, Daniele Martinetti, Daniele De Vezze, Fabio Tinazzi, Cesare Bovo i Marco Quadrinie. Ponadto klubowi zarzuca się zawyżanie odpisów amortyzacyjnych w związku z księgowaniem operacji dotyczących następujących zawodników: Saliou Lassissi, Raffaele Longo, Diego Fuser, Gianmarco Frezza i Giuseppe Cattivera.
Szkoda ze zwnowi sprawy transferowe ... jak dadza kolejnego bana na trasnfery to to bedzie tragedia ... :?

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 22 maja 2006, 14:50

A Romaniści pewni że Roma czysta. :lol: Każdy klub ma coś na sumieniu.
A oszukanie fiskusa to bardzo poważna sprawa :? .

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 maja 2006, 15:00

Spoko Goofii teraz to już nic nie jest prawdą jak Luciano zaczą sypać jak śnieg. Ale mi to mafiozo :lol: Teraz to tylko czekac bo każda nowa infomacje jest nic nie warta. Musi sie Moggi jakoś bronić ? siebie i syna Juventus już skreslił :lol:

Na szczescie zapłaci za to kare :] w to nie wątpie. Nawet już sam Milan o to zadba 8) Adwokaci i inny pewnie już pracuja. Ale gośc nisko upadł - sam juz jest traktowany we Włoszech jako ...[nie powiem co] a teraz sypie. Nie sądziłem że z niego będzie konfident. Pewne jest że musi sie jakos bronić ale w taki sposób to ładnie... Równie dobrze mógł na siebie wydać wyrok w tym momencie :] I było by po Calciopoli :)

Najlepsze jest w tym wszystkim to że on tylko gada. Nie ma ani dowodów ani nic - :? żenada. Ale spoko winnych skarza oby jak najszybciej bo tego już sie nie chce czytać.

Wspłóczuje fana Juve bo jeszcze rok temu Luciano M. był dla nich Bogiem a teraz okazuje się że to zwykły ...

P.S Co ciekawe narazie nikt tego nie bierze na poważnie a jako mowe pożegnalną Moggiego. Teraz wazniejsza jest kwestia Lippiego ..

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 22 maja 2006, 16:50

po tym co Moggi dzisiaj powiedział myślę sobie, że kawał nie powiem czego z niego jest... tonący brzytwy się chwyta i jeszcze próbuje złapać każdego, by pociągnąć go razem z sobą na dno... padło na Milan... przesada...

P.S. *_Zaza_* dzięki za życzenia :!: :D

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 maja 2006, 17:58

Marq milcz. Naprawde kto jak kto ale kibic Juventusu nie powinien się odzywać :]

Był Milan, był Inter teraz czas na Rome... Zapewne poniosą ciężkie konsekwencje jak Milan i Inter. Brudasy z nas. :roll: Kto następny :?:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”