Formula 1 - Strona 27

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 10 wrz 2006, 16:11

wazi pisze:łównie pod koniec, po zjeździe do boxu, ciekawy był pojedynek z Hiszpanem. Nie przyjemnie było jak Alonso wyprzedził Kubice, ale wszystko skończyło sie fantastycznie i tak miało być !!!
Ja tez ten moment bede dlugo wspominal. Cudowna sprawa gdy szli leb w leb na torze i dokladnie w tym samym momencie zjechali a potem wyjechali z boxu. Ktorz by sie spodziewal, ze Polak bedzie walczyl o pozycje z mistrzem swiata, Hiszpanem Alonso.

Ciekawie to wygladalo na konferencji prasowej. W srodku wielki mistrz konczacy swoja kariere a po jego lewicy i prawicy, dwaj mlodzi kierowcy, ktorzy pewnie przejma schede po Schumim. Jeszcze dodac Alonso i mamy trzech muszkieterow, ktorzy miejmy nadzieje od przyszlego sezonu beda zaciecie rywalizowac miedzy soba.

Ale to naprawde wspaniala sprawa. Tak podekscytowany nie bylem chyba nawet podczas zadnego meczu pilkarskiego :D Cos cudownego co na torze wyprawial, nawet z ciezym bolidem od Felipe Massy potrafil uciekac od duzo bardziej doswiadczonego Brazylijczyka. Caly swiat, miliony ludzi widzieli jak wielki talent ma Polak. Teraz juz nie ma watpliwosci, Robert Kubica jest najbardziej znanym polskim sportwocem na swiecie.

Jeszcze raz wielkie gratulacje dla Roberta.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 wrz 2006, 16:20

Trzeci wyścig naszego rodaka w wyścigach F1 i już podium. Teraz na pewno pozna go cały świat :) Jednak warto pamietać, że gdyby nie pech Alonso - różnie mogłoby być.

Robert pokazał się z bardzo dobrej strony - cały czas dzielnie odpierał ataki rywali. Rywali, którzy przecież jeżdżą o wiele lepszymi bolidami i - jakby nie było - również doświadczeniem przewyższają Polaka.
Zwracają uwagę znakomite umiejętności techniczne naszego zawodnika. Począwszy od startu, Robert nie popełnił żadnego błędu. Co więcej - nawet taktycznie zespół BMW idealnie rozegrał ten wyścig, co świadczy tylko o tym, że idzie do przodu. Być może już niedługo BMW stanie się teamem równym Ferrari, czy McLarenowi :)

Ważna sprawa - Schumacher kończy karierę. Aż się sama wzruszyłam, choć go straszliwie nie lubię :P Fajnie, że odchodzi w chwale. Zawsze to odejście z podniesioną głową. Wielki szacunek za tych kilkanaście znakomitych lat i za podniesienie się w tym sezonie.

"Umarł król, niech żyje król". Schumi odchodzi, Kubica pokazuje klasę. Oby był to początek jego wielkiej i owocnej kariery.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 wrz 2006, 16:26

fieldy pisze:
Ebi pisze:Denerwuje mnie tez Kubomania.
a co to jest ?
Ebi pisze: A jak widzę jak "znawcolodzy" tego sportu, którzy rok temu nawet nie wiedzieli kto zdobył brązowy medal teraz gadają jak starzy wyjadacze.
o kim mówisz ?
Do pierwszej Twojej odpowiedzi nie będzie nawet reakcji, bo po co. A co do drugiej to każdy sam będzie wiedział czy nagle teraz stał się fanem F1 czy od dawna obserwował wyniki itp.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 wrz 2006, 16:34

Ebi pisze:Do pierwszej Twojej odpowiedzi nie będzie nawet reakcji, bo po co.
Nie umiemy przyznać się do błędu? :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 wrz 2006, 17:01

futbolowa pisze:
Big Lol. A co to za błąd? Po prostu szybko piszę na klawiaturze i nie chce mi się poprawiać błędów. Nie piszę wypracowania czy relacji tylko posta. A o moją pisownię się nie martw. Zawsze z wypracowań dobre ocenki a z dyktand same piątki (kiedy były te dyktanda, obecnie brak)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 wrz 2006, 17:28

Ebi pisze:
futbolowa pisze:
Big Lol. A co to za błąd? Po prostu szybko piszę na klawiaturze i nie chce mi się poprawiać błędów. Nie piszę wypracowania czy relacji tylko posta. A o moją pisownię się nie martw. Zawsze z wypracowań dobre ocenki a z dyktand same piątki (kiedy były te dyktanda, obecnie brak)
Chyba nie o to chodziło 8) Ja osobicie ostatnio duzo sie nie interesuje F1 kiedys było inaczej, ale to było w momencie kiedy Schumi mial przerwe, a jego miejsce wtedy zajał Irvine. To był dla mnie zawodnik, prawdziwy walczak, ale to był 99. Pozniej po poczatku problemow McLarena i odejsciu z Ferrari Eddiego F1 przestało mnie zbytnio interesowac. Teraz kiedy mamy tam reprezentanta oczywiscie ciekawosc jest ponad to. Podobnie ze skokami...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8663
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 wrz 2006, 19:40

Nie wiem jak Wam, ale mnie to foto sie baaaardzo spodobalo 8)

Obrazek

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 10 wrz 2006, 19:43

Super fota :D:D nabiera szczegolnego znaczenia zwlaszcza w kontekscie ogloszenia przez Schumiego zakonczenia kariery po tym sezonie ;) odchodzi wielka osobistosc i ustepuje miejsca wschodzacej gwiezdzie F1 8)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 11 wrz 2006, 11:42

Ebi pisze:A co do drugiej to każdy sam będzie wiedział czy nagle teraz stał się fanem F1 czy od dawna obserwował wyniki itp.

I dzięki temu Ebi jest zajebisty? Ebi burżuj patrzy z pogardą na resztę plebsu? Ebi miszcz?
cloner pisze:Nie wiem jak Wam, ale mnie to foto sie baaaardzo spodobalo

Pewnie Schumi oprawi sobie to zdjęcie w ramki. W końcu uścisnąć rękę Kubicy to spory zaszczyt.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 wrz 2006, 13:41

Pisakk pisze:
Ebi pisze:A co do drugiej to każdy sam będzie wiedział czy nagle teraz stał się fanem F1 czy od dawna obserwował wyniki itp.

I dzięki temu Ebi jest zajebisty? Ebi burżuj patrzy z pogardą na resztę plebsu? Ebi miszcz?
cloner pisze:Nie wiem jak Wam, ale mnie to foto sie baaaardzo spodobalo

Pewnie Schumi oprawi sobie to zdjęcie w ramki. W końcu uścisnąć rękę Kubicy to spory zaszczyt.
Ebi nie wymienił nikogo z imienia, nazwiska czy nicku. Na nikogo z Was konkretnie nie napisałem złego słowa. Po prostu nie lubię ludzi, którzy dopiero teraz nagle wielcy fani i ZNAWCY tego sportu. A jak jest z Wami? Tego nie wiem, bo nie znam osobiście ale są na pewno osoby które teraz nagle nazywają się znawcami tego sportu. Każdy sam wie jak z nim jest.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 wrz 2006, 14:13

Ebi pisze:ale są na pewno osoby które teraz nagle nazywają się znawcami tego sportu.
Tutaj na tym forum? Jesteś tego pewien?

Wywiad z Kubicą: http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3609733.html

Fajne niektóre odpowiedzi :P

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 11 wrz 2006, 15:16

Niggaz pisze:Ebi napisał:
ale są na pewno osoby które teraz nagle nazywają się znawcami tego sportu.

Na tym forum jestem pewien, ze nie. Poprostu niektorzy dopiero teraz zaczeli sie interesowac Formula 1 co jest rzecza normalna gdy w koncu doczekalismy sie swojego rodaka w tych wyscigach. Ja szczerze przyznam, ze juz wczesniej ogladalem F1 bo co lepszego mialem do roboty w niedzielne popoludnie ale tak naprawde to dopiero teraz ten sport mnie wciagnal :D
Niggaz pisze:Wywiad z Kubicą: http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3609733.html

Fajne niektóre odpowiedzi Razz

Czytalem to wczoraj i jednak niektore odpowiedzi mi sie nie spodobaly. Fajnie, ze jest typem takiego bezczelnego chlopaka ale np odpowiadajac na pytanie, czy cieszy sie z pojawienia polskich kibicow na zawodach, to odpowiedzial, ze to i tak nie ma wplywu na jego jazde a przeciez pytanie bylo inne.

W ogole troche mam wrazenie jakby mial pretensje, ze dopiero teraz ludzie w Polsce zaczeli sie nim interesowac.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 wrz 2006, 15:23

Niggaz pisze:
Ebi pisze:ale są na pewno osoby które teraz nagle nazywają się znawcami tego sportu.

Wywiad z Kubicą: http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3609733.html

Fajne niektóre odpowiedzi :P
'

Jakby znał osobiście to mógłby powiedzieć. A tak tylko opisałem zjawisko gdzie laicy nagle z dnia na dzirń stają się "znawcami"

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 wrz 2006, 15:27

Ale wytłumacz mi dlaczego niby od razu określich takich ludzi mianem 'znawców'? Czy jeżeli ktoś teraz dopiero zaczął interesować sie F1 i coś tam pisze na ten temat to już czyni to z niego pseudoznawcę? W czym Ty jesteś lepszy od takiej osoby? W tym, że dłużej się interesujesz tym sportem?

Ja rozumiem, że Kubicomania jakimś szczególnie pozytywnym zjawiskiem nie jest, ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Wiedziałem, że pojawi się wielu 'znafców', ale nie spodziewałem się tego, że przybędzie też osób, którę będą lasnować się tym, że siedzą w F1 dłużej i na tej podstawie będą szydzić z innych :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 wrz 2006, 15:33

LookAsh pisze:W ogole troche mam wrazenie jakby mial pretensje, ze dopiero teraz ludzie w Polsce zaczeli sie nim interesowac.
on miał pretensje do sponsorów, ze śmiali sie z niego w polsce jak porzebował kasy żeby w ogóle ruszyć z miejsca. Wszscy sie w głowe pukali i się smiali z niego jak mówił, ze chce wejsc do F1

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”