Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 27

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 04 wrz 2005, 18:29

Emerald pisze:A poza tym przeciez dwie drozyny z drugich miejsc awansuja i to beda najprawdopodobniej wlasnie Polacy(trzymajmy kciuki) i Czesi (rowniez trzymajmy kciuki)
Chyba ze gdzies zgubilem rachube w moich obliczeniach...
Tak jak powiedzial fieldy licza sie jeszcze Szwedzi i Chorwaci (8 grupa, bo nie wiadomo jeszcze kto zajmie tam 1 miejsce). tam sytuacja jest o tyle ciekawa, ze wielce prawdopodobne jest, ze akurat z tamtej grupy na pewno awansuje i Szwecja i Chorwacja. poki co Chorwacja jest 1, ma punkt przewagi nad Szwedami i zakladajac, ze obie ekipy wygraja z Wegrami na wyjezdzie i pozostale mecze (odpowiednio Szwecja - Islandia i Malta - Chorwacja, wiadomo jakie wyniki), jeszcze sie spotykaja w Chorwacji. jezeli Szwedzi przegraja - beda miec tyle punktow co Polacy i Czesi (przy zalozeniach z poprzedniego mojego posta), ale raczej bija nas na glowe bramkami (obecnie 26-2!!!!). nie mniej jednak wydaje mi sie, ze przy szwedzkich sklonnosciach do ukladania sie (patrz ostatnie EURO) zagraja tam na remis i wtedy obydwie ekipy maja zapewniony awans (Szwedzi maja wtedy 25 pkt. - o punkt wiecej niz Czesi i my). Tak wiec tam podstawowy warunek to zwyciestwa Chorwatow i Szwedow na Wegrzech, a to tez do konca nie jest pewne.
ALE! zeby nie bylo tak latwo - popatrzmy na Chorwatow :D maja 19pkt, zakladajac, ze Zremisuja na Wegrzech (co nie jest nieprawdopodobne), ze Szwecja u siebie i wygraja z Malta, beda miec punktow... no tak zadna niespodzianka - 24!! maja wtedy drugi plac (przy zalozeniu, ze Szwecja wygrywa i z Islandia i z Wegrami) a stosunek bramek poki co - 19-4 a wiec gorszy od nas.

Ps. tam jest tak jak u nas 6 druzyn, wiec nic nie odliczaja.

Ps. 2. zeby nie bylo - NIE ZNOSZE GDYBANIA :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 04 wrz 2005, 18:37

Moze troche sie spoznilem ze skomentowaniem tego meczu, ale to uczynie. gra sie bardzo dobrze układała, aż do końca drugiej połowy. Cholera, pod koniec meczu przyprawili chyba wszystkich kibiców o niezla nerwowke. polacy za bardzo sie cofneli i grali zbyt na luzie, za to Austria rowinela skrzydla, i strzelila bramki. Bardzo zdenerwowal mnie Maciek. Taki peniak, a bezposrednio karniaka nie strzelil! Dopiero w dobitce. Ale chwala mu za to, ze przynajmniej to dobil, bo byloby nie za dobrze.A poza tym byl malo widoczny na boisku. Dobry wystep zaliczyl Kamil Kosowski, chociaz zdarzaly mu sie bledy. Powinno posypac sie wiecej zoltych kartek, no i 1 albo 2 czerwone dla Austryjakow!! Ale sedzia byl "wyrozumialy" i ostre wejscia konczyly sie najczesciej upomnieniem. Czeka nas jeszcze tylko jeden mecz, srednio ciezki, wiec licze na to, ze nasi beda w MS 2006!

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 04 wrz 2005, 19:22

Może nie potrzebnie to pisze bo (pewnie) każdy z was widział mecz Polska - Austria. Mnie od 30 minuty zaczynała denerwować gra rywali... :x Te ciągłe kartki i faule...Może sędzia dobrze sędziował ale i tak był pobłażliwy...Tak wogóle to nie wiem za co Ebi dostał kartke......Sędzia chyba myślał że symuluje faul..A piekło zaczęło się w drugiej połowie gry. Biało-Czerwoni chyba za bardzo popuścili pasa i zaczęli się bawić, a tak nie można !!! I ten młody napastnik przeciwników.....Tyle nam krwi napsół (a tak serio to nie tylko nam ale i całemu zespołowi :wink: ) Ale liczy się końcowy wynik a ten na całe szczęście był dodatni dla Janosika i jego zawodników :wink:

Teraz czekamy na Walię :twisted: :evil: :evil: :twisted:

I nie musimy się bać o mecze Szwecju czy Corwacju jeśli zagramy dobry mecz z Walijczykami.

Awatar użytkownika
Shevchenko 7
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shevchenko 7 » 04 wrz 2005, 19:24

Jak dla mnie mecz był ciekawy choc nie do końca. Polacu już od pierwszych sekund panowali na boisku.I taka była pierwsza połowa w której strzeliliśmy 2 bramki (13 minuta-Smolarek 24 minuta-Kosowski). W drugiej połowie meczu nie potrzebnie straciliśmy bramke. I ot tej chwili wszystko zaczeło się walić. Dopiero Maciej Żurawski strzelają c bramke uspokoił trochę gre.Ale 10 minut później Austriacy znów grali dobrze. Strzelili bramke. Było gorąco.
Ale udało się wygrać mecz i zdobyć 3 punkty.

POLSKA 3-2 AUSTRIA

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 04 wrz 2005, 21:10

Co do Fojuta to fieldy chyba ma rację on jest stoperem bo bodajże za Hierro tam jest przymierzany :D Tyle że narazie to chyba mało realne żeby go zastąpił choć przyznam że nigdy nie widziałem jak gra więc kto wie :) A co do reprezentacji to można pogdybać,ale prawda jest taka, że poprostu musimy wygrać z Walią i będzie ok wszystko bo na 3 pkt z Anglią to bym za bardzo nie liczył a tak prawdę mówiąc to nawet na 1 pkt nie bardzo :roll:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 wrz 2005, 1:11

Dombroś pisze:Mnie od 30 minuty zaczynała denerwować gra rywali... Te ciągłe kartki i faule...Może sędzia dobrze sędziował ale i tak był pobłażliwy...
Dopiero od 30?? mnie to denerwowaly ich fule juz od ok. 5 minuty.

Dombroś pisze:I nie musimy się bać o mecze Szwecju czy Corwacju jeśli zagramy dobry mecz z Walijczykami.
Jak zagrmy dobry mecz czy jak wygramy? :D

No ja sie troche martwie tymi "momentami" polscy pilkarze zaczynaja miec takie momenty przestoju jak siatkarze. Prowadza juz jest pieknie a tu nagle sru i przestaje nam isc i robi sie nerwowo, a jaki bedzie wynik niewiadomo do ostatniej sekundy. Ale mam nadzieje ze Walia to bedzie sporo zakrutka na naze orzelki. :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 wrz 2005, 8:49

Emerald pisze:No ja sie troche martwie tymi "momentami" polscy pilkarze zaczynaja miec takie momenty przestoju jak siatkarze. Prowadza juz jest pieknie a tu nagle sru i przestaje nam isc i robi sie nerwowo,
bo strzelają za dużo i są zbyt pewni siebie.

prowadzili 2:0 i się zdekoncentrowali, bo wiadomo, "jak prowadzmy 2:0 to co nam mogą zrobić :?: "
A tu przypadkowy gol [w sumie oba] i nerwówka, bo tak nagle nie idzie się skoncentrować i grać jak trener nakazał,
Może przydałby się jakiś psycholog w kadrze :?:

A tak jakbyśmy strzelili tylko jedną bramkę na początku - to do końca gralibyśmy skoncentrowani - obawiając się o wynik, nie przyszedłby moment rozluźnienia.
Chwała piłkarzą, że pomimo dekoncentracji - umiieli się obronić, szczęśliwie, bo szczęsliwie, ale szczęście sprzyjało również Austriakom [słupek Żurawskiego]; mało tego, jeszcze zdobyliśmy gola i z tego trzeba się cieszyć.

Z Walią zapowiada się ciekawy meczy, gdyż Walijczycy obiecują rehabilitację o pechowej porażce z Anglią :!:

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 05 wrz 2005, 9:25

No fajnie że awansujemy.
Ale głownie dlatego że w grupie poza Anglią mieliśmy łatwych przeciwników
typowych kopaczy austriaków, irlandczyków walijczyków azerów czyli dolna półka europejskiej piłki.
Na Mistrzostwach Swiata Polska jak zwykle dostanie lanie od np. Brazylii czy Argentyny zobaczycie. Także nie ma sie co podniecać.
Tylko dziękować Bogu że trafilismy do takiej słabej grupy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 wrz 2005, 9:52

slawinho pisze:No fajnie że awansujemy.
Ale głownie dlatego że w grupie poza Anglią mieliśmy łatwych przeciwników
typowych kopaczy austriaków, irlandczyków walijczyków azerów czyli dolna półka europejskiej piłki.
Na Mistrzostwach Swiata Polska jak zwykle dostanie lanie od np. Brazylii czy Argentyny zobaczycie. Także nie ma sie co podniecać.
Tylko dziękować Bogu że trafilismy do takiej słabej grupy.
jeszcze nic nie jest przesądząne - jak narazie mamy zapewniony udział w barażach, a jak wiadomo play - off'y potrafią zaskoczyć

zelmen
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zelmen » 05 wrz 2005, 11:27

slawinho pisze:jak zwykle dostanie lanie od np. Brazylii czy Argentyny zobaczycie.
No dziwne :| Fajnie masz

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 wrz 2005, 11:30

Napisane było chyba juz wszystko na temat meczu. Ale ja porusze inny temat - Maciek Szczesny. A konkretnie jego przypowiednie i bukmacherski nos : p

Jak w przerwie tego meczu powiedziałe że "Jest pewny zwyciestwa i Polacy mogą dopisać 3 pkt. To mnie naszła myśł że tak samo mówił w Atenach ... i wiemy jak sie skończyło.

Trudno wymagac by na antenie mówil inaczej niz ze Polska wygra ale mozelepiej nich nic nie mówi ... ?

Horror była ale to już za nami teraz Walia bez Paczusie w składzie czyli na moje oko 45% broni rażenie Walijczyków poszło na trybuny. Trzeba wygrać i nic wiecej :!: Bak i Kłos wyciagna wnioski jestem pewnień. Boruc na stadionie Legi bedzie wymiatał. A potem Anglików pokonamy tym ze będzie luz w drużynie a nie tylko presja a w zespołe Angielskim na odwrót. I zlejemy ich jak Duńczycy :twisted: :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 wrz 2005, 15:13

Nie jest dobrze, Żurawski nie cwiczył na treningu [podobno coś z nogą]

do tego, podobno za Kłosa ma gra Jop, a za Rząse - Żewłakow [sam juz nie wiem którya opcja gorsza ] :roll:

Mam nadzieję, że Żuraw się wykuruje - bo jak narazie z wyspiarzami strzelał gole - chociaż nich na 20 minut wyjdzie

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 wrz 2005, 15:23

Mam nadziej, ze genialny strateg, pierwszy łowczy RP - Pawel J. robi poprostu zaslnone dymna. oby tylko za bardzo nie uwierzyl swojemu geniuszowi trenerskiemu i nie zapomnial w ogole wystawic Zurawia. bo to wcale takie nieprawdopodobne nie jest. a o ile atak bez Frankowskiego istnieje to bez Zurawia nie ma sily.

A co do lewej obrony, to on oszalal czy poprostu nie powolal Dudki? przeciez Zewlakow jest jeszcze gorszy niz Rzasa :angry: no chyba, ze Janas zagra znow niespodziewanie fantastycznie i tak jak w meczu z Austria pusci Zewlakowa na... prawa pomoc! wprost genialne rozwiazanie!

W kwestii "trenejra" - jezeli dalej bedzie mial tyle szczescia, to jak tylko zacznie podejmowac wlasciwe decyzje personalne - Mistrzostwo Swiata za rok mamy pewne!

degustator
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: degustator » 06 wrz 2005, 15:26

ja mam tylko jedna nadzieje ze TVP wezmie jakiegos komentatora z prawdziwego zdazenie a nie jakis amatorow (szczesny, gmoch)Ten co komentowal mecz z autstria razem ze szczesnym to tez dno ewentualnie posluchac da sie jeszcze szpakowskiego ale jednynie jak wygrywamy :D , bo jak przegrywamy to tez zaczyna lipe odwalac :evil:

APELUJE WEZCIE KOGOS POZADNEGO ALBO BEDE OGLADAL BEZ GLOSU :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 wrz 2005, 15:31

Nie wiem co Ty chcesz od Iwanskiego? oczywiscie komentarz Szpaka ma swoj klimat i urok (w ktory sa wliczone pomylki i "szpakowskie" wymawianie nazwisk :lol: ) ale mlodzi tez nie sa zli. watpie zeby przyciagneli do TVP Borka lub Smokowskiego bo po pierwsze nie zaplaca im tak duzo, a po drugie w TVP jest tyle sportu, ze obaj wyzej wymienieni musieliby zaczac komentowac kazda dyscypline. inaczej nie mialiby poprostu nic do roboty.
a co do zapraszania gosci to tez jest fajne. Bo taki Szczesny czy Gmoch (pierwszy swiadomie drugi troche mniej :wink: ) ubarwiaja relacje swoimi nietuzinkowymi haslami :lol: w stylu "obrabia dół" :lol: albo "Kosowski oddycha juz rekawami" :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”