Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 27

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2010, 9:27

Kadrze to nie pomoże, najwyżej poziom ligi spadnie. Powinni zrobić przerwę zimową, to piłkarzy by się nie łamali w kwietniu/maju. Inna sprawa, że jakby Anglicy nie byli tak cholernie drodzy, to pewnie częściej dochodziłoby do transferów z ich udziałem. Przecież teraz nawet wyciągnięcie kogoś z Championship sporo kosztuje - ot taki Adam Johnson, ja wiem, że wielki talent, ale kupiony z 2 ligi za kilka ładnych mln funtów. Czy wołanie teraz za MIlnera 30 mln, czyli mniej wiecej tyle ile Barca chce dać za Fabregasa :lol:

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 09 sie 2010, 11:40

Nie tak dawno na forum zapisałem info o słabej kondycji angielskiej piłki na arenie międzynarodowej.W Premiership w końcu gra za dużo obcokrajowców przez co rodowici Anglicy nie mogą w pełni się pokazać lub WCALE nie grają w swoich klubach grzejąc ławę.Zastanawiam się teraz studiując nagminnie angielską prasę,iż NIKT tam nie zauważył,iż na zapleczu najwyższej klasy rozgrywkowej w NPower Championship w klubach w nich wystepujących grają piłkarze zdolni podołać ciężarowi gry w reprezentacji narodowej Synów Albionu.Fabio Capello i jego sztab zamiast biadolić i iść na wojnę z prasą o kulejącej grze kadry powinni czasami zajrzeć do niższej klasy rozgrywkowej bo jak pragnę zdrowia są tam (I TO OD DOBRYCH 2 LAT) piłkarze którym powinno dać się szanse gry w kadrze. Mógłbym tutaj podać listę co najmniej 20 piłkarzy którzy byliby jeśli nie wzmocnieniem to uzupełnieniem składu "Trzech Lwów" przed startem eliminacji do ME w Polsce i na Ukrainie.W dniu dzisiejszym podam dane 5 zawodników którzy zasługują i to OD DAWNA na powołanie do kadry narodowej prowadzonej przez Fabio Capello. Obrona – Michael Morrisom z Leicester City mogący grać na prawej stronie lub w środku linii defensywnej. Pomoc – Grant Leadbitter z Ipswich Town, czy też Darren Ambrose z ekipy Crystal Palace. Napad to prawdziwy fighter Matty Fryatt z Leicester City oraz Steve Davies z Derby County.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 sie 2010, 11:50

Naprawdę sądzisz, że nie ma w Premiership lepszych Anglików?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 sie 2010, 14:37

Grant Leadbitter-to ten co strzelił kiedyś cudownego gola Arsenalowi?

Darren Ambrose-kojarze ziomka bo strzelil gola na OT w barwach srok,w tym meczu Roo strzelil najladniejsza bramke w karierze.

Moim zdaniem Angolą brakuje przerwy w zime.pozniej Roo biega na 2 biegu a Jonhson ktory jest jednym z lepszych atletów w premiership wygląda na połamanca.
Najzdolniejsi zawsze dadzą rade,nikt mi nie wmówi ze taki Becks czy Scholes by sie obecnie nie wybił...

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 10 sie 2010, 10:23

Ponieważ niema na forum (widocznie jestem ślepy i nie zauważyłem) tematu o szkockiej piłce - postanowiłem dodać info o szkockiej piłce tutaj.A prawda smutna jest taka,iż Szkocka piłka ostatnimi czasy niestety spada niemal na dno.Słaba postawa w poprzednim sezonie wszystkich zespołów biorących udział w europejskich pucharach,a w tegorocznych europejskich rozgrywkach porażka Hibernianu i Celtiku spowodowały,że Szkocja spada coraz niższej w rankingu UEFA,wg którego przydzielane są miejsca poszczególnym federacjom do międzynarodowych pucharów.Aktualnie Szkocja ma zapewnione dla swojego mistrza miejsce w fazie grupowej Ligi Mistrzów (Rangersi),a wicemistrz kraju nie poradził sobie w tych prestiżowych rozgrywkach poprzez eliminacje w dwumeczu przeciwko portugalskiej Bradze.Niestety wiele wskazuje na to,iż przesądzone już jest niemal,że od sezonu 2011/12 Szkocja będzie mogła wystawić do Champions League jedynie ekipę mistrza i to tylko w eliminacjach.Brak silnego sponsora,kulejąca praca z młodzieżą,wymagania pseudo-gwiazd spowodowały niestety pogarszanie się stylu gry całej szkockiej piłki nożnej,co mnie boli.Jako fan piłki na Wyspach czuję żal,że działacze klubowi w kraju dudziarzy i spódnic z kiltem robią podobnie jak nasz PZPN wodę z mózgu swoim kibicom,udawając,że wszystko jest ok.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 10 sie 2010, 11:20

vader - http://www.pilka.pl/forum/pilka-na-swie ... 82-15.html

od siebie dodam,ze niezmiernie cieszy mnie malejaca rola tej smiesznej ligi-precz z drewnianymi robotami majacaymi sile biegac po 90 minut,bez chociazby promila umiejetnosci technicznych

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sie 2010, 11:47

Po stokroć wolę taką odmianę futbolu niż balet na stadionie. Nie, dziękuję. Dziewczyny lubię oglądać, ale w innych sytuacjach.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 10 sie 2010, 12:02

W Hiszpanii i Anglii gra się inaczej. W Anglii walczy się o zwycięstwo do końca, a w Hiszpanii klepie się piłkę licząc, że po każdym udanym zagraniu kibice będą klaskać. Sorry, mnie takie coś też nie urzeka. Bardziej śmieszna wydaje się Primera Division, gdzie w ostatnich latach do półfinałów CL dochodzi tylko Barcelona. Ja uważam, że Premier League jest lepsza: spójrz na zespoły Liga BBVA: 2 walczą o mistrza, o trzecie miejsce biją się Valencia, Sevilla, Atletico, Villarreal a cała reszta to przeciętne zespoły. Teraz Premier League: Chelsea i United o majstra, Arsenal też coś tam próbuje, ale ostatnio zawsze bez mistrzostwa, ale Top4 się trzymają. Liverpool to jednak Liverpool, dalej: Manchester City, Aston Villa, Everton, Fulham (do finału Europa League nie dochodzi się fartem), Tottenham, czyli w Primera masz ledwie 6 dobrych zespołów, w Premier League to połowa ligi. Może mało przekonujące argumenty, ale to tylko moje zdanie.
od siebie dodam,ze niezmiernie cieszy mnie malejaca rola tej smiesznej ligi-precz z drewnianymi robotami majacaymi sile biegac po 90 minut,bez chociazby promila umiejetnosci technicznych
Mówisz, że tacy piłkarze jak Adam Johnson, Aaron Lennon, Jermain Defoe, Theo Walcott, Joe Cole, Ashley Cole, Gabriel Agbonlahor, Jack Wilshere czy Ashley Young to drewniane roboty? Zresztą podałem tylko kadrowiczów a mówisz przecież o lidze

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2010, 12:04

Pawel875, jordan raczej mówił o lidze szkockiej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 sie 2010, 12:11

Dokładnie, ale po co czytać ze zrozumieniem jak można się zapienić, napiąć i odgrzebać nieśmiertelne dyskusje, które tak na dobrą sprawę są bez sensu bo opierają się na subiektywnych odczuciach. Równie dobrze można dywagować nad przewagą koloru niebieskiego nad zielonym.
red85 pisze:Po stokroć wolę taką odmianę futbolu niż balet na stadionie. Nie, dziękuję. Dziewczyny lubię oglądać, ale w innych sytuacjach.
Piłkarze powinni maksymalnie ograniczyć ćwiczenia z piłką i w ogóle ćwiczenia na murawie. Siłownia w zupełności wystarczy.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 10 sie 2010, 12:15

ehh.... fakt, już zdarzało się mi słyszeć podobne opinie o lidze angielskiej, tym bardziej popatrzyłem na nazwę tematu i napisałem o czym innym

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 sie 2010, 12:16

Mentor pisze:Piłkarze powinni maksymalnie ograniczyć ćwiczenia z piłką i w ogóle ćwiczenia na murawie. Siłownia w zupełności wystarczy.
Myślę że tu bardziej chodziło o szybkość i dynamikę ligi. La Liga to piłka techniczna gdzie wymienia się wiele podań i zagrań technicznych. Premier League to natomiast liga oparta na szybkości ,sile i dynamice. To kwestia gustu inni wolą oglądać holowanie piłki ponad 20 podań w akcji, a inni szybką grę która polega na jak najszybszym dostaniu się pod bramkę przeciwnika bez zbędnych ceregieli. Anglia to także mocniejsza obrona (agresywniejsza - jak kto woli).

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sie 2010, 12:33

@Mentorze

Tak samo jak post jordana nie tyczył się bezpośrednio tematu (w lidze szkockiej raczej trzeba mieć "promil umiejętności technicznych", a jeśli się w tej kwestii nie zgadzamy to raczej nie ma o czym gadać :)), tak i mój. Mówiliśmy o dwóch skrajnościach, a jeśli mam wybierać to wolę wersję z facetami niż z dziewczynami na boisku. Juz mówiłem czemu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 sie 2010, 23:22

http://eurorivals.net/england:hungary-h ... 00811.html

Bramki z dzisiejszego meczu Anglików. Gerrard dał popis. Cudowne bramki kapitana Liverpoolu. :brawo: :brawo:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 11 sie 2010, 23:26

Drugi gol to kosmos :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”