Seriale - Strona 27

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 sty 2011, 17:16

Właśnie obczaiłem mini-serial Spartacus: Gods of Arena. Pasuje perfekcyjnie do oryginału: krew, cycki, intrygi x2 8) Fani się nie zawiodą, Ci co nie rozumieli fenomenu (patrząc na oglądalność) nie mają czego szukać. Ja polecam, problem bo nie mogę się już doczekać nowych odcinków :twisted:
Ogólnie Spartacus jest świetny. Osobiście bardziej czekam na kontynuacje akcji z pierwszego sezonu. Gods of Arena to tylko 5 odcinków, ale rzuci jasność na kilka postaci.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 29 sty 2011, 16:51

Jakby ktoś jeszcze nie wiedział, to wczoraj był pierwszy odcinek kolejnego sezonu Skins.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 sty 2011, 23:35

Wkręciłem się ostatnio w Miami Vice. Niby tyle lat juz minęło, ale serial wciąga.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 lut 2011, 19:27

Ogląda ktoś Entourage ?? Wciągnąłem się jak cholera i machnąłem w 4 dni 7 sezonów ;D Ari jest masakryczny a szczególnie te jego teksty :o

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lut 2011, 19:34

Boardwalk Empire mnie osobiście rozczarował. Sezon kończy w takim momencie, że tak na dobrą sprawę to powinna być gdzieś połowa sezonu, bo poza tym, że przez chwilę przygotowywali się do wyborów to cały sezon jest o niczym, takie słodkie pierdzielenie. Przepychu temu serialowi odmówić nie można + oczywiście świetna rola... Micheala Pitta. Widziałem go wcześniej w Funny Games, rolą w BE naprawdę udowodnił, że jest świetnym aktorem.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 16 lut 2011, 20:05

U mnie również Boardwalk pozostawił niedosyt, klimat serialu świetny ale fabuła, która oczekuje, że w tego typu produkcji będzie wartka i wciągająca niestety rozczarowała. Szkoda, że nie wycisnęli więcej z postaci tego weterana wojennego w masce, ten bohater mi najbardziej przypadł do gustu. Michaela Pitta zajebiście wspominam z Marzycieli, w BE jakoś na jego aktorstwo zbytnio nie zwróciłem uwagi.

Aktualnie na bierząco oglądam Californication, Skinsów i Spartacusa nowego. Californication już mnie lekko męczy, 4 sezon w porównaniu do 1 i 2 odstaje. Nowy sezon Skins daje rade, 2 odcinek, gdzie szydzą z subkultury 'metali' mnie rozwalił. Spartacus trzyma poziom - sex + krew, w takiej lub odwrotnej kolejności, dobrze się to ogląda w każdym bądź razie :lol:

Ostatnio wkręciłem się również w How I Met Your Mother, ale oszczędzam sobie kolejne odcinki, żeby nie skończyć całego serialu w 4 dni. Świetny serial, w każdym odcinku ogromna dawka humoru, postać Barneya to już w ogóle kosmos.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lut 2011, 20:09

Koles w żelaznej masce genialny, zdecydowanie najlepsze postać z tych epizodycznych.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 lut 2011, 21:01

KajoFC pisze:Ogląda ktoś Entourage ?? Wciągnąłem się jak cholera i machnąłem w 4 dni 7 sezonów ;D Ari jest masakryczny a szczególnie te jego teksty :o
Oglądałem wszystkie odcinki, ktoś na forum polecił. I się nie zawiodłem. Świetny serial 8)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 lut 2011, 21:05

KajoFC pisze:Ogląda ktoś Entourage ?? Wciągnąłem się jak cholera i machnąłem w 4 dni 7 sezonów ;D Ari jest masakryczny a szczególnie te jego teksty :o
Lepiej wybrać nie mogłeś! Szkoda, że przed nami ostatni sezon, a potem film fabularny. Johnny Drama tez jest mistrzowski, lecz tak jak piszesz - Ari niszczy system!

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 lut 2011, 10:27

Czytałem gdzieś że 8 sezon ruszy w lato dopiero :mać: Jak mogą robić to ludziom !!
Let's Hug It Out Bitch
:rotfl:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 mar 2011, 21:22

Jestem właśnie po całym "The wire", wniosek jest tylko jeden - WOW :!: Może ty być i 500 stron o Dexterze a i tak nie zmienia to faktu, że produkcja HBO bije tamtą na głowę. Wyraziste i skomplikowane osobowości, ciekawa fabuła i to co, mi się najbardziej podoba, nie ma tutaj hollywodzkiego efekciarstwa, podobnie jak w serialu OZ. Wszystko bardzo ładnie pozamykane na sam koniec, jedynie kwestia Omara mnie lekko rozczarowała, mógł dzieciak mieć trochę więcej lat. :wink:
Jedna kwestia mi nie daje spokoju, albo przeoczyłem albo nie zostało powiedziane ale wie ktoś ile lat dostał Avon Barksdale :?:
A jeszcze jedno, genialne posunięcie jeśli chodzi o Marlo. :wink: :D

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 194

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 mar 2011, 21:39

Może ty być i 500 stron o Dexterze a i tak nie zmienia to faktu, że produkcja HBO bije tamtą na głowę.
Rowniez nie mam pojecia co ludzie widza w Dexterze, imo zupelnie przecietny serial.

The Wire smakowite.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 mar 2011, 0:32

Ja byłem (i wciąż jestem w sumie) zachwycony The Wire i również stawiam ten serial wyżej niż również uwielbianego Dextera, ale kto nie widział niech ogarnie The Shield :zgon: Szczególnie polecam tym, którzy widzieli The Wire właśnie. Co najmniej równie dobry serial, według wielu nawet lepszy. Ja z ostateczną oceną poczekam do ogarnięcia całości (aktualnie oglądam trzeci z siedmiu sezonów), ale niechybnie ocena nie będzie niższa niż dla Bunka i ziomali :P

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 mar 2011, 7:03

To ja do The Wire i The Shield dodam Oz . 6 sezonów serialu i więziennictwie, trzyma poziom jak te seriale

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”