Naj - Strona 27

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 30 mar 2005, 21:44

moim zdaniem liczy sie brazylia przede wszystkim ale także o anglii holandii hiszpanii włoszech i portugalii zapomnieć nie moge :) nie mówiąc już o argentynie która jest zaraz za brazylią ;)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 30 mar 2005, 21:58

Niggaz pisze:Leo Messi wystąpił w meczu z Shahtarem Donieck i został tym samym najmłodszym zawodnikiem w historii LM :D
Słuszałem ze jest bardzo dobry technicznie ... pewnie bedzie z niego kawal zawodnika ... on jest wychowankiem czy sprowadzili go skas w bardzo mlodym wieku ??
Tsubasa pisze:
RoRo pisze:
Tsubasa pisze:Ibrahimovic nie jest wychowankiem Ajaxu tylko szwedzkiego Malmoe.
Jak jestes taki poinformowany :D to powiedz nam w jakim wieku przyszedl do Ajaxu, bo wg mnie to wychowankiem jest sie jak gra sie w klubie od okolo 15,16 roku zycia ... pozdro
Dla twojej wiadomości to Zlatan przyszedł do Ajaxu w wieku ponad 18 lat, a wcześniej wypromował się w Szwecji.
W takim razie zwracam honor ... mylslaem ze on trafil tam gdzis w wieku 16 lat, ale jak tak to nie jest wychowankiem, ale na pewno Ajax go wypromowal .... :P

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 30 mar 2005, 22:03

Jak dla mnie to talenty nie rodza sie w Brazylii. Oni tam nie maja co innego robic, bieda az piszcz. Dzieciaki 23 godziny na dobe graja w pilke i tak jakos im to uplywa czas.. Potem ich ktos zauwaza, sporwadza do Europy i juz :D:D:D

W Europie to wszytko idziedlatego ze jest duzo szkolek pikarskich a w Ameryce łacińskiej dzieci ucza sie futbolu na ulicach .....

taka prawda

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 mar 2005, 22:12

Leo Messi urodził się w czerwcu 1987 roku w Rosario w Argentynie a gre w piłkę rozpoczynał od Newells Old Boys. W Barcy gra od kwietnia 2001 roku.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 mar 2005, 22:13

Najwieksze talenty są w całej Ameryce łacińskiej a szczególnie w Argentynie i Brazylii największe to CARLOS TEVEZ, Jvier Mascherano, Robinho, Diego, Andres D`Alessandro, Javier Saviola, Christian Ledesma, Nicolas Burdisso, Chiquinho, Claudio Bravo oraz Gil i Jo.
Troche dużo napisałem ale to i tak tylko kilka z tych największych.

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 31 mar 2005, 12:45

Widziałem go w akcji pierwszy raz w tym roku na Eurosporcie...Barcelona juz nie pamietam z kim grala ale byl to mecz towarzyski, i Leo Messi był kluczowym pilkarzem tego spotkania robil obroncow przeciwnej druzyny jak tylko chcial... :o

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 31 mar 2005, 12:54

Niggaz pisze:
Figo11 pisze:Wszyscy pisza Ajax...A Real Madryt ma w PD aż 58 wychowankow własnego klubu i az 38 w Segunda...
Takim 'osiągnięciem' może pochwalić się wiele klubów a temat jest o najlepszych szkółkach. Zwróć uwagę na to co napisał RoRo i podaj kilku czy też nawet kilkunastu (przy tych liczbach które podałeś) zaowdników, którzy zrobili taką karierę jak gracze Ajaxu.
Tak wogóle to czytałem już o tych wychowankach Realu na forum BO. Był gdzieś chyba taki artykuł w necie gdzie była podana właśnie lista wychowanków i był na niej nawet ... Samuel Eto :lol:
no ok taka szkolke jak ma ajax nie ma nikt, ale skoro w ankiecie znajduje sie barca to real tez znalezc sie powinien, dlaczego ?? raul, etoo, guti, casillas to przyklady z ostatnich lat inne to chociazby michel, betrugoeno(nie pamietam dokladnie pisowni), canizares, czy kilku innych i co to nie sa swietni pilkarze ?! :D wiadomo ajax wyprodukowal takiego zlatana, van bastena, litmanena ale real wcale daleko w tyle nie pozostaje :D

Awatar użytkownika
NowakKamil
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NowakKamil » 31 mar 2005, 14:06

Ajax,Manu i Barca maja najlepsze szkółki piłkarskie na świecie.
Od manu wywodzą się takie gwiady jak : D.Beckham,Garry & Phill Neville, Paul Scholes i Ryan Giggs.
Z Ajaxu to nawet nie trzerba pisąc bo każdy wie i z barcy też.
No może jeszce dobrą szkółke ma Inter ...

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 31 mar 2005, 14:15

NowakKamil pisze:Ajax,Manu i Barca maja najlepsze szkółki piłkarskie na świecie.
Od manu wywodzą się takie gwiady jak : D.Beckham,Garry & Phill Neville, Paul Scholes i Ryan Giggs.
Z Ajaxu to nawet nie trzerba pisąc bo każdy wie i z barcy też.
No może jeszce dobrą szkółke ma Inter ...

o czym ty mowisz manU jedna ma jedna z najlepszych szkolek ?! ciekawe, a jeszcze do tego takich pilkarzy jak nevillowie, sholes czy giggs uwazasz za jakies wielkie gwiazdy, a prawda jest taka ze ci pilkarze w kazdym innym klubie nie znalezli by miejsca w podstawowym skladzie :twisted: :twisted:

inter :twisted: :twisted: :?: :?: a kogo oni wychodowali ?!
Ostatnio zmieniony 31 mar 2005, 14:15 przez smitu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fabian
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fabian » 31 mar 2005, 14:15

NowakKamil pisze: Od manu wywodzą się takie gwiady jak : D.Beckham,Garry & Phill Neville, Paul Scholes i Ryan Giggs.
o ile mi sie wydaje to nie sa wychowankowie manU. beckham gral wczesniej w jakiejs angielskiej a giggs chyba w walijskiej druzynie

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 31 mar 2005, 14:29

fabian pisze:
NowakKamil pisze: Od manu wywodzą się takie gwiady jak : D.Beckham,Garry & Phill Neville, Paul Scholes i Ryan Giggs.
o ile mi sie wydaje to nie sa wychowankowie manU. beckham gral wczesniej w jakiejs angielskiej a giggs chyba w walijskiej druzynie
Co do Beckhama nie jestem pewien, ale jeśli chodzi o Giggsa to masz racje.
Szkoda, ze w ankiecie niema Bayernu, który ostatnio "wyouścił" kilku utalentowanych graczy: Bastian Schweinsteiger, Thomas Hitzlsperger, Piotr Trochowski, Philipp Lahm.
Można byłoby jeszcze podać kilku graczy , którzy w przeszłości szliwowali swój talent w Bayernie, ale myśle, że ważniejsze jest to co sie dzieje obecnie.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 31 mar 2005, 14:35

tak i zaraz kazdy poda swoj ulubiony klub :twisted: :twisted: :roll: :roll: :roll: skoro juz tak to mozna dodac jeszcze olympic marsylia, psv, feyenord, arsenal, liverpool, wisle krakow, zawisze bydgoszcz, stal mielec, spartak moskwa, anderlecht ludzie mowa o najlepszych !!! moze bayern sie jeszcze nadaje, ale to nie ten poziom co barca, real, ajax w ankiecie to powinny byc takiego klubu jeszcze jak santos corinthias itp !! w koncu z tamtad wzieli sie ronaldo, ronaldinho, romario, pele, zico, garichna, adriano !!!! dlaczego nikt o tym nie pamieta :? :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 31 mar 2005, 16:05

Stal Rzeszó ma dobra 8)

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 31 mar 2005, 16:52

Ajax oczywiście ma najlepszą, ich piłkarze są po prostu znakomici, a już szykują się nastepni(Ryan Babel). Bayern ma też ciekawą, wielu wychowanków tego klubu gra na codzień w najlepszych klubach Europy.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 31 mar 2005, 17:16

Najlepszą szkółkę ma Boca Juniors oraz River Plate natomiast z Europy to Ajax i Barcelona.

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”