Wybory 2010 - Strona 27

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%
Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Wybory 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 26 cze 2010, 18:29

Oglądałem dzis przemowienie Tuska na rzecz Komorowskiego i w pewnym momencie Tusk powiedział, że Kaczynski tę zachodnią Polske w ostatnich 2 dniach określił mianem takiej Polski troche mniej prawdziwej. Czy ktoś ma może linka do tej wypowiedzi JK czy to fantazja naszego premiera?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 cze 2010, 19:54

Bronisław Komorowski żadnej sytuacji politycznej nie wykorzysta po to, żeby kogoś uderzyć - powiedział premier Donald Tusk. - Swoje wymarzone zwycięstwo wykorzysta wyłącznie dla ludzi i przeciw nikomu - podkreślił. Podczas swojego przemówienia ostro atakował Jarosława Kaczyńskiego. Między innymi niedowierzał w jego przemianę. - Ja nie wykluczam, że za kilkadziesiąt godzin odkryje, że jego dziadek był w Wehrmachcie, a może w Armii Rosyjskiej co lepsze - mówił.
wtf? :haha:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 cze 2010, 19:59

ale pierdolenie :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 cze 2010, 20:02

Wczoraj rozmawiałem z moją babką mającą pro-komunistyczne poglądy. Spytałem na kogo zagłosuje w 2 turze. odparła, że na nikogo bo dla niej wszystko jedno czy dostanie końskim czy krowim łajnem.

A tak poza tym to dziwne wyniki sondaży mamy tutaj na forum.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 cze 2010, 11:27

http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728 ... rowia.html

On mysli, ze Polacy sa tak glupi?
kaczy pisze: A tak poza tym to dziwne wyniki sondaży mamy tutaj na forum.
Nie wiem czy dziwne... PO coraz bardziej swymi wystepami i atakami Tuska budzi niechec
kaczy pisze:Wczoraj rozmawiałem z moją babką mającą pro-komunistyczne poglądy. Spytałem na kogo zagłosuje w 2 turze. odparła, że na nikogo bo dla niej wszystko jedno czy dostanie końskim czy krowim łajnem.
Starsi tak maja... ostatnio bylem w Koninie, podchodzi starsza babka z rowerem i pyta sie co tu bedzie... (plac zabaw) ja uslyszla to, zaczela trzaskac rowerem :o ogolnie groteskowa sytuacja, przeklinac, pluc na ziemie - i wspominac z stare dobre czasy za kamuny, ze "takie rzeczy nie do pomyslenia aby malym [ch**] budowac place zabaw, dbac o zielen, czy zabytkowe drzewa - ogolnie te stare pokolenie jest chyba bardziej zespsute niz mlodzi

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 cze 2010, 8:35

A tak poza tym to dziwne wyniki sondaży mamy tutaj na forum.
Pewnie dlatego ze Kamil tutaj wygrywa ze swoimi argumentami

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 cze 2010, 19:20

Jerzy Sosnowski w Newsweeku
[...]Przyjmuję więc do wiadomości, że do dyskusji prowadzonej na antenie, powiedzmy, Radia Maryja nie dostanie zaproszenia zwolennik legalizacji aborcji. Jednak Radio Publiczne jest czymś odmiennym. Publicysta i tutaj ma prawo do jasnego przedstawienia poglądów, musi jednak dbać o to, by w audycji pozostawiać pytania nierozstrzygnięte, sygnalizując lojalnie, że w danej kwestii istnieje różnica zdań. Naszym celem nie jest bowiem przekonywanie ludzi do określonych racji, lecz organizowanie debaty publicznej[...]
No i proszę. Nie tylko red85 ma takie zdanie :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 cze 2010, 13:12

debata Kaczyński - Kaczyński

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 cze 2010, 13:51

Komorowski spotyka się z mężem Blidy. Ten mówi, ze tylko wybranie Komorowskiego gwarantuje wyjaśnienie sprawy- (jak Marta Kaczyńska miała się włączyć w kampanie to została obrzucona błotem. Palikot jej wypominał ile dostanie odszkodowania, Niesiołowski wyzywał od rozwódek itd. a tutaj cisza, a gdyby ona powiedziała, że tylko wybranie jej stryja gwarantuje wyjaśnienie tragedii Smoleńskiej- ło matko co by się działo :shock: Pomijam asperkt, że jakoś przez 3 lata rządów PO nic nie znaleziono :lol: ). Tusk w swoim przemówieniu obwinia rząd Kaczyńskiego o śmierć Blidy. Już nie wspominam o SLD. I to wcale nie jest granie tragedią. To nie jest wcale granie trumnami. To nie jest nekrofilia polityczna. Panie Bartoszewski gdzie jesteś?! :boruta:

Wypowiedź Tuska z 4.10.2007 roku z wiecu w Lublinie
"Uważam za rzecz wyjątkowo obrzydliwą, kiedy politycy uprawiają taką nekrofilię polityczną. Śmierć Barbary Blidy, rzecz bardzo przykra i smutna, stała się orężem w walce politycznej ludzi nieuczciwych i niemoralnych, takich jak liderzy SLD, którzy z tego chcą zrobić swoją ulotkę wyborczą. (...)".
:boruta:

Dobrze dziś piszę Warzecha, może Kubuś z Figurskim wyskoczą teraz ze swoją pioseneczką po trupach do celu?

hiPOkryzja, obłuda to chyba najlepsze określenie. Czyżby w tych realnych sondażach było coś nie tak?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 cze 2010, 14:20

Tak Cię boli to, że PO zniża się (kolejny raz) do poziomu, na którym PiS jest już od dłuższego czasu?
Zagrywka Blidą jest żenująca, ale to nic przy Marcie Kaczyńskiej, Wawelu i innych zagrywkach czysto politycznych, dzięki którym chciano wygrać Kaczyńskiemu wybory trumnami.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 cze 2010, 14:33

:haha:
ale to nic przy Marcie Kaczyńskiej,
Mianowicie co z nią? Co takiego zrobiła?
Wawelu
Cóż ma do tego Wawel?
innych zagrywkach czysto politycznych, dzięki którym chciano wygrać Kaczyńskiemu wybory trumnami.
Wymień je bardzo proszę czekam. Tylko same konkrety, jeszcze lepiej z linkami do wiadomości.

Fakty są takie, że Jarkacz nawet podczas debaty mógł się przejechać po skandalicznych zachowaniach rządu w tej sprawie i pojechać z nimi jak z kur***. Wypomnieć słowa Komorowskiego, który mówił, że znalezienie kawałka ciała to nic wielkiego, zadna tragedia, słowa Kopacz, że teren został przekopany nic tam nie ma, kiedy potem znajdowanoa to wszystko portfele, karty kredytowe, paszproty. I jeszcze parę spraw. Mógł, a tego nie zrobił, bo jak sam powiedział nie chcę być posądzany o granie tragedią. I zero jest o tragedii Smoleńskiej w tej kampanii jedno WIELKIE ZERO. Więc skończ kolejny raz zaklinać człowieku rzeczywistość i pieprzyć głupoty.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 30 cze 2010, 14:44

Granie sprawa smierci Blidy, wobec wczesniejszych slow Tuska z przytoczonego juz wiecu w 2007 roku i zachowania srodowiska i poslow PO w kontekscie tragedii smolenskiej to rzecz haniebna.

Naprawde tak olbrzymich pokladow hipokryzji i nieprzyzwoitosci nawet PiS sie nie dopuszczal.

W ostatnich dniach PO-wcy co otworza usta to wylewa sie z nich masa obludy i hipokryzji.
Krytykuja koalicje PiSu z torysami, gloszac jak to wielkie zagrozenie dla polskiej wsi, a jeszcze kilka miesiecy wstecz nie przeszkadzalo im byc z nimi w jednej grupie w PE.
PO to najbardziej populistyczna partia, zadna innna nie moze sie z nimi pod tym wzgledem rownac.

Pusty smiech ogarnia mnie jak slysze swoich kolegow z roku, ktorzy chwala Komorowskiego, ktory na kilka dni przed wyborami glosi, ze w ciagu 500 dni przywroci 50% znizki dla studentow na przejazdy. Widac w jaki sposob dziala PO-wska propaganda. A to, ze projekt ustawy studenci zlozyli marszalkowi juz 500 dni temu, a od tego momentu praktycznie nie zajeto sie nim, tego juz nie wiedza. Nie wiedza tez, ze PO chcialo odrzucic ten projekt juz podczas pierwszego czytania, ale ich koalicjant sie zbuntowal.

Doprawdy potrzeba 1000 dni, aby uchwalic tak skomplikowana ustawe. :rotfl:

Zacne srodowisko skupia wokol siebie pan marszalek: Jaruzelski, Kwasniewski, Miller, Oleksy, Dukaczewski, Urban, Cimosiewicz i inne postkomuchy. Ale czego sie spodziewac po czlowieku wspierajacego WSI.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 cze 2010, 15:42

Postępowanie PO żałosne i nie ma sensu przekrzykiwać się kto jeszcze bardziej "be". To tak jakby dwie panie lekkich obyczajów kłócił się o to, która jest większą rukwą :lol: Jedni niestety są warci drugich.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 cze 2010, 16:58

Komorowski spotyka się z mężem Blidy. Ten mówi, ze tylko wybranie Komorowskiego gwarantuje wyjaśnienie sprawy
Sprawy nie da sie wyjasnic bo lewica wierzy w cuda tzn w niewinnosc Blidy. Teraz sa wybory PO niebepiecznie zbliza sie do SLD i sie podlizuje. Powaznie zawodze sie na PO tym bardziej po tym co widze u mnie w organach samorzadowych. Reka reke myje(PO-SLD)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 cze 2010, 17:58

Bienias pisze:Powaznie zawodze sie na PO tym bardziej po tym co widze u mnie w organach samorzadowych. Reka reke myje(PO-SLD)
Przy okazji KDT niemal umierałeś za PO,a wszelkie opinie o nepotyzmie z tej opcji wyśmiewałeś.Patrz jak to życie prostuje ludzi.

BTW - ponoć MSZ poprosił Clinton o wykreślenie z planu wizyty złożenia kwiatów na Wawelu (za RMF FM).Klasa.Wielka klasa...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”