Ostrzeżenia - komentarze - Strona 27

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 sty 2005, 21:00

Moje propozycje sa takie:
Zapisek o tym ze mody moga sobie same ustalac co jest wulgaryzmem a co nie powinien zostac usuniety bo daje im to za duze przywileje i szanse na machlojki (nikogo nie oskrazam na razie) oraz czasami za bardzo osobiste podejscie do sprawy (wypowiedzi zwiazane z ulubionym klubem albo ulubiony zawodnikiem danego moda).

Po drugie jak uzytkownik przedstawi mocne argumenty ze ostrzezenie bylo bledne to nalezy mu je cofnac (tak jak ja fragment z Rzeczpospolitej ze nazwanie Ajaxu zydowskim klubem nie jest obraza dla kibicow tego klubu albo jak przytoczylem za slownikiem jezyka polskiego ze slowo cipka to nie wulgaryzm a i tak dostalem za nie ostrzezenie).

Po trzecie nie moze byc tak ze mod dowolnie interpretuje wypowiedzi uzytkownikow.Czasami to wyglada jakby specjalnie chcial komus dac ostrzezenie.Jak sie uprzesz to dasz ostrzezenie na sile (przyklad znowu moj ze w zdaniu 4 wyrazowym "Ajax to zydowski klub" Kotek doszukal sie tresci nacjonalistycznych obrazy narodu zydowskiego i Bog wie czego jeszcze).Nikt nie ma zdolnosci telepatycznych i nie mozna wsadzac ze tak sie wyraze w ustach czegos czego uzytkownik nie chcial powiedziec.

Po czwarte zakaz wchodzenia uzytkownika ktory jest modem na forum po 2 piwach albo jak jest wkurzony :lol:

Po piate troche normalnosci spojrzenia na uzytkownikow przychylnym okiem i pozwalanie na wyrazanie wlasnego zdania czy ono jest kontrowersyjne czy nie (oczywiscie poza przypadkami kiedy takie zdanie w sposob EWIDENTNY uronga innemu uzytkownikowi albo w sposob KARYGODNY lamie przyjete normy spoleczne) Nie powinno tak byc ze jak ja uzyje slowa zydowski albo napisze (przyklad pierwszy z brzegu) ze papiez zabraniajac uzywania prezerwatyw zabija miliony ludzi na swiecie dostaje ostrzezenie tylko dlatego ze ktos ma zupelnie inne zdanie i np. dla niego zydowski jest obrazliwe a papiez jest najwieksza swietoscia i nie mozna na niego zlego slowa powiedziec.To juz naprawde problem moda ze ma takie spojrzenie na dana sprawe a nie inne a jesli sie danej osoby nie obraza i nie wyzywa to wszystko jest ok.Panuje wolnosc slowa.

To tak na pierwszy rzut.Oczywiscie wiele rzeczy w mojej wypowiedzi wymaga poprawek bo pisalem to co mi sie rzucilo na mozg ale to tez jest sposob.Zrobmy burze mozgu i niech kazdy pisze co mu przyjdzie na mysl w zwiazku z regulaminem.Najlepiej zalozcie do tego oddzielny temat.

Ja na serio do zadnego moda nic nie mam ale jesli ktos mi daje niesluszne moim zdaniem ostrzezenie to bede sie klocil.Porywczy jestem i nie dam sobie w kasze dmuchac.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 sty 2005, 21:15

W sumie masz racje Chłopaczek - niech kazdy daje swoje pomysły co do regulaminu. Jest do tego specjalny dział. Oto link: http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?t=39

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 16 sty 2005, 9:59

Mam pytanko!!!!Kiedy mi znikną moje wszystkie 8 ostrzeżeń, bo chyba już 21 dni od ostatniego ostrzeżenia chyba minęło...

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 16 sty 2005, 10:16

Mikusinski pisze:Mam pytanko!!!!Kiedy mi znikną moje wszystkie 8 ostrzeżeń, bo chyba już 21 dni od ostatniego ostrzeżenia chyba minęło...
3. Mikusinski 8 351 30.12.2004

data ostatniego ostrzeżenia - 30 XII 04 więc jeszcze z pięć dni ;)

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 16 sty 2005, 10:34

Wielkie dzięki Kotek. Wiem przynajmniej ile będę miał jeszcze te ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
zawdii
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zawdii » 16 sty 2005, 15:02

Niedozwolone jest logowanie się tej samej osoby pod różnymi nickami oraz/lub z użyciem fałszywych adresów e-mail. Takie logowania będą usuwane niezwłocznie po ich wykryciu przez Administratorów Forum. W szczególności niedozwolone jest logowanie się pod innym nickiem w celu ominięcia udzielonego bana (zakazu dostępu do Forum). W takiej sytuacji "sztucznie" stworzony nowy użytkownik zostanie usunięty z Forum, a ban użytkownika "podstawowego" zostanie przedłużony o co najmniej tydzień.
ja chcialbym poddac moj stary nick 21 dniopwej kwarantannie. kwestia interpretacji regulaminu, czy nie wolno logowac sie pod dwoma nickami jednoczesnie, czy nie mozna posiadac dwoch nickow. bana nie omijam bo jeszcze nie mam

pozdro

Awatar użytkownika
zawdii
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zawdii » 16 sty 2005, 18:55

mam pytanko: czy jak komus nawrzucam na privie to beda jakies konsekwencje??

Awatar użytkownika
Qrczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qrczak » 16 sty 2005, 18:58

zawdii pisze:mam pytanko: czy jak komus nawrzucam na privie to beda jakies konsekwencje??
Napewno Nie. Był tu już taki problem i nie było ostrzeżeń.

Awatar użytkownika
Pawel
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel » 16 sty 2005, 21:15

zawdii pisze:mam pytanko: czy jak komus nawrzucam na privie to beda jakies konsekwencje??
NIE, to co piszesz w prywatnych wiadomosciach to jest tylko i wyłącznie Twoja sprawa i nikt Cie za to nie moze ukarać

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 16 sty 2005, 22:10

tylko ze wiedz ze jak nawrzucasz nieodpowiedniej osobie ktora potem to da na ogolny to mozesz miec nieprzyjemnosci natury hmmm "postrzegania cie jako czlowieka" ;]

to tyle z mojej strony :)

Awatar użytkownika
Poko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Poko » 16 sty 2005, 22:12

rebuzz pisze:tylko ze wiedz ze jak nawrzucasz nieodpowiedniej osobie ktora potem to da na ogolny to mozesz miec nieprzyjemnosci natury hmmm "postrzegania cie jako czlowieka" ;]

to tyle z mojej strony :)

A czy ta nieodpowiednia osoba ma takie prawo wrzucania prywatnych wiadomosci na ogólne forum :?:

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 16 sty 2005, 22:16

Byly 2 przypadki podania Priv na forum i normalnie to zostalo przyjete,

no wiesz przyjmijmy sytuacje ze osoba X zostanie obrazona przez osobe Y .. na priv ... i osoba X wejdzie z tym na ogolny temat.... no to jakby osoba Y miala o to do niego pretensje to tylko by wyszla na "głupka" "tchórza" ? skoro nie umie bronic swojego zdania/pogladow/przekonan racjonalnymi arugmentami a jedynie wiazanka nic nie znaczacych przeklenstw. Wiecie forum nie sluzy temu zeby sie wyzyc na drugim czlowieku.

Awatar użytkownika
Poko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Poko » 16 sty 2005, 22:20

rebuzz pisze:Byly 2 przypadki podania Priv na forum i normalnie to zostalo przyjete,

no wiesz przyjmijmy sytuacje ze osoba X zostanie obrazona przez osobe Y .. na priv ... i osoba X wejdzie z tym na ogolny temat.... no to jakby osoba Y miala o to do niego pretensje to tylko by wyszla na "głupka" "tchórza" ? skoro nie umie bronic swojego zdania/pogladow/przekonan racjonalnymi arugmentami a jedynie wiazanka nic nie znaczacych przeklenstw. Wiecie forum nie sluzy temu zeby sie wyzyc na drugim czlowieku.

Masz racje forum temu nie słurzy ale wg mnie priv tak, no a po co niby ta osoba X ma wchodzic na ogólne forum z tym ??

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 16 sty 2005, 23:07

moze chcialbym poznac opinie innych na temat tego o co np. osoba Y mnie by na privu oskarżała :) .. to wszystko zalezy od sprawy o jaka chodzi ,

i to wszystko :) Jak bedzie potrzeba to jezeli o mnie chodzi to wrzuce wiadomosci z priv na ogolny i tyle.

pozdrawiam 8)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 sty 2005, 23:20

Dla mnie to jest głupie. Sama nazwa prive wskazuje na to, że są to wiadomosci prywatne poza forum. To tak jakbys kopiował swoje archiwum GG. Pozatym Rebuzz skopiowałeś mojego priva co mi sie za bardzo nie spodobało. No, ale ok. Ja bynajmniej jestem zdecydowanie na nie.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”