Polska kadra na Euro - Strona 27

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6758

Re: Polska kadra na Euro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 cze 2012, 13:30

Niech wyjdą z grupy najpierw, bo na razie dzielisz skórę na niedźwiedziu. Czesi słabi nie są, a Polacy mogą się obsrać mentalnie jak w drugiej połowie z Grekami i będzie wielkie zdziwienie.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 cze 2012, 14:20

Aker pisze:ja nie zakładam że my musimy daleko zajść,
Aker pisze:ćwierćfinałem będę usatysfakcjonowany,
Czyli ćwierćfinał nie jest dla Ciebie zajściem "daleko" na imprezie :>

Myślę, że nie się co spinać na ten mecz z Czechami (na którym swoją drogą będę :P ) i się pozytywnie zaskoczyć. Już w mediach pompują balonik, jacy to silni nie jesteśmy bo uratowaliśmy punkt z Grecja i dwóch oczek pozbawiliśmy Rosjan. Mamy dwa punkty, a atmosfera jest co najmniej taka jakbyśmy mieli w sobotę o finał się bić. Zespół mamy przecięty, ale kilka indywidualności w nim jest, które mogą nam to wygrać, ale Czesi, to też nie są ogóry... chociaż jak zagrają bez Rosy, to ich szanse nieco spadają, bo bez niego potykają się o własne nogi. Mam też nadzieję, że Bilek po raz kolejny postawi na Barosa :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 cze 2012, 16:00

Niepokoi mnie niesamowity hurraoptymizm w narodzie. Ja wiem,ze zagralismy niezly mecz z Rosja i jestesmy faworytem w spotkaniu z Pepiczkami,ale ludziska,Czesi maja swoje problemy,ale to nadal nie jest zespol z pierwszej lapanki.

Tak patrze sobie na necie i wiekszosc opinii na necie brzmi w stylu "spokojnie wygramy" :boje się:

Oby tylko ten napompowany do granic mozliwosci balon nie pierdyknal...

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 14 cze 2012, 16:42

Duch pisze:Czyli ćwierćfinał nie jest dla Ciebie zajściem "daleko" na imprezie
Pewnie, że nie. Moim zdaniem to jest cel, który powinniśmy osiągnąć grając na Euro jako gospodarz w grupie której nigdy chyba tak słabej w historii Euro nie było. Ćwierćfinał to jest cel jaki powinien być od Smudy wymagany, w razie gdyby zawiódł powinien polecieć, takie właśnie ultimatum powinien mieć. Rozumiem, że moje słowa wzbudzają sensację i Ciebie będzie satysfakcjonowało 3 miejsce w grupie?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8796
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 cze 2012, 16:49

Dokładnie. Ćwierćfinał to był cel minimum i to żaden większy sukces. Po losowaniu, po przyjęciu kilku obcokrajowców, po wysokiej formie trio z Dortmundu, wymagania są znacznie większe niż awans z grupy.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 cze 2012, 16:52

Aker pisze:Rozumiem, że moje słowa wzbudzają sensację i Ciebie będzie satysfakcjonowało 3 miejsce w grupie?
Nie. Po prostu, to co by mnie satysfakcjonowało, to jedno, a to czym byłby ewentualny awans do ćwierćfinału EURO, to drugie. IMO byłby to jeden z większych wyczynów w historii naszej piłki i to bez względu na to czy mieliśmy słabą grupę, czy mocno (a jeśli taką łatwą, to dlaczego po dwóch meczach jeszcze w niej nie wygraliśmy meczu? :P ). I tak, był to jakiś tam cel dla naszych piłkarzy, a z takich moich prywatnych obserwacji wynika, że wielu się nie nastawiało na sukces, czyli awans z grupy, a wolało się pozytywnie zaskoczyć. Teraz, to już co innego bo pseudoznawcy i fachury z telewizora rozpasali się do granic absurdu i już pytają swoich gości, czy kibicom uda się zdobyć bilety na "nasz finał" w Kijowie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 cze 2012, 16:56

Dr.Football1 pisze:Niepokoi mnie niesamowity hurraoptymizm w narodzie. Ja wiem,ze zagralismy niezly mecz z Rosja i jestesmy faworytem w spotkaniu z Pepiczkami,ale ludziska,Czesi maja swoje problemy,ale to nadal nie jest zespol z pierwszej lapanki.

Tak patrze sobie na necie i wiekszosc opinii na necie brzmi w stylu "spokojnie wygramy" :boje się:

Oby tylko ten napompowany do granic mozliwosci balon nie pierdyknal...
Dokładnie to co piszesz. Mnie też martwi ta huśtawka nastrojów. Mecz z Grekami a w zasadzie druga połowa to był zimny prysznic, wszyscy byli zgaszeni, po demonstracji siły Rosjan w meczu z Czechami wszędzie czytało się tylko o spodziewanym wpierdolu i wariantach jakie mamy żeby przy porażce z Rosją wciąż być w grze. Jeden lepszy mecz gdzie zatrzymaliśmy dużo słabszych niż z Czechami Rosjan i nagle mecz z Czechami staje się w głowach większości kibiców formalnością. Nie podoba mi się to. Oczywiście, liczę na zwycięstwo, stać nas na nie ale będzie o to bardzo ciężko.

Nie służy nam rola faworyta, mimo, że bardzo rzadko się w niej znajdujemy. Polacy lubią mecze z podtekstami, w których są skazywani na pożarcie, wtedy gramy najlepiej. Tu będzie zupełnie na odwrót. Mimo, że to Czesi mają 3pkt i są przed nami w tabeli to w Polsce powoli odbiera im się szansę choćby na remis a to błąd bo nie wierzę, że ta drużyna po wygranej z Grekami zagra równie bezmyślnie i niekonsekwentnie jak z Rosją. Na razie zapomnijmy o ćwierćfinałach, półfinałach i Mourinho tylko skupmy się nad celem jaki postawiono tej kadrze i Smudzie. Na ten moment moim zdaniem wciąż jesteśmy dalej niż bliżej i proponuję trochę ochłonąć. Mamy pełne prawo oczekiwać wygranej, miało być wyjście z grupy, do tego celu potrzebne są 3 pkty ale po jednym dobrym meczu nie demonizujmy naszej drużyny i nie zapominajmy, że jesteśmy jedynym finalistą obecnego Euro, który nigdy nie wygrał meczu na mistrzostwach Europy. Jeszcze niedawno ludzie tutaj życzyli trzech porządnych wpierdoli i szybkiego końca turnieju a teraz nagle nasze oczekiwania przerastają ćwierćfinał. Gdybyśmy mieli 6 pkt i pewny awans to ok, byłyby jakieś podstawy ale ludzie, spokojnie póki co jeszcze nic wielkiego na tym turnieju nie ugraliśmy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 cze 2012, 17:12

Macie słuszność panowie. Ale myślę, że bierze się to z tego, że ta drużyna ma naprawdę spory potencjał. Aker przytoczył przykład Greków, oni nie mieli w swoim składzie takich grajców jak Lewy, Kuba czy Piszczu. Mieli raczej takich Polańskich czy Obraniaków, a jaki zrobili sukces. Ja również uważam, że przy ogarniętym trenerze ten zespół mógłby zajść daleko. Jak choćby w 2008 Rosja z Hiddinkiem na ławce. Czy oni wówczas mieli lepszych od nas grajców? Nie powiedziałbym.

Ale jednak na ławce jest Smuda i drużyna wygląda różnie. Także ta pewność wygranej jest przesadzona.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2335
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2012, 0:03

- Jeden i drugi jest dobrym bramkarzem. W meczu z Czechami najbardziej boję się błędów takich jak ten, który przytrafił się Wojtkowi z Grecją. O tym, że Tytoń jest świetnym bramkarzem, mówiłem wam już dwa lata temu. Zawsze tak było, wnosi do gry spokój. Czy to moja najtrudniejsza decyzja na turnieju? Nie. Można kierować się zasadą, że składu, który osiągnął dobry wynik, się nie zmienia - powiedział Smuda w rozmowie z TVP, chyba nieświadomie zdradzając, jaką podjął decyzję.
To chyba jednak Tytoń.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 15 cze 2012, 0:07

Cholera wie - Smudzie bym w stu procentach nie uwierzył nawet gdyby powiedział "z Czechami broni Tytoń" :P . Wydaje się, że za Tytoniem przemawia więcej, ale tak naprawdę nie jest to najistotniejsza decyzja do podjęcia, dużo ważniejsze jak dla mnie kto zagra w pomocy.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 cze 2012, 0:56

Problem Smudy polega na tym, że jeśli bramkarz na którego postawi popełni jakiś poważny błąd to będzie ostra nagonka czemu grał ten, a nie ten drugi - bez względu na wybór.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 cze 2012, 1:02

Akurat kto bedzie bronil jest chyba naszym najmniejszym problemem,bo my w meczu z Czechami mamy atakowac ! A zreszta Tyton i Wojtek to swietni bramkarze,wiec w czym problem ? Dla mnie kto by nie stanal bede zadowolony i na pewno nie skrytykuje Smudy nawet jezeli Wojtek/Przemek pusci jakiegos klopsa.

Caly narod zastanawia sie kto stanie na bramce,a mnie bardziej nurtuja pytania w stylu - "Grosicki czy Ludo" albo "Murawski czy Mierzejewski" itp.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 cze 2012, 9:04

Dr.Football1 pisze:Caly narod zastanawia sie kto stanie na bramce,a mnie bardziej nurtuja pytania w stylu - "Grosicki czy Ludo" albo "Murawski czy Mierzejewski" itp.
Murawski zagra na 500 procent bo to akurat jeden z najważniejszych piłkarzy w układance Smudy i ten nie będzie go zmieniał przed najważniejszym meczem (już pomijając to w jakiej jest on formie). Ponoć Dudka ma jakiś problem i to jego występ stoi pod znakiem zapytania, więc Mierzejewski ma spore szanse na grę.

A Grosik... cóż, nawet jak będzie trzeba gonić wynik, to dam sobie rękę uciąć, że Smuda wpuści Brożka, Sobiecha lub Rybusa/Obraniaka - w zależności od tego, kto z nich usiądzie na ławce.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 cze 2012, 11:34

Brawo za decyzję !! :brawo: Tytoń sobie zasłużył na to ciężką pracą na boisku :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”