Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 261

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 30 gru 2006, 18:13

Zaza pisze:dla tego Mancini tak bardzo chciał Vieire i Ibre by nadal grali "swoje"
Zaza pisze:Inter dla swoich fanów też gra dobrze do ma wyniki, a Juventus wtedy grał źle bo wtedy Inter nie miał wyników
Zaza wynika z tego że twoim zdaniem Inter gra tak samo jak Juve gdyż sprowadził Ibre i Vieire...dla mnie to jest szczerze śmieszne,
Powiedz mi czy naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy stylem gry dzisiejszego Interu i Juve z sezonu 2005/2006 ? Jakoś argument 'żeby grali swoje' mnie nieprzekonuje fakt faktem że oni zawsze będą grali swoje potwierdza to twoje zdanie "Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" bo Vieira i Ibra mają swój styl reprezentowali go w Arsenalu, Ajaxie, Juve i reprezentacjach swojego kraju. Ja to 'grali swoje' właśnie tak rozumuję, aby byli takimi zawodnikami jak w innych klubach (choć niedokońca :P) i to ma świadczyć że Inter gra tak samo jak Juventus ?? Może statystyki mówią że tak (faule, kartki itp.) a sprawdź sobie liczbę rzutów karnych na rzecz Interu i na niekorzyść vs. to samo dla Juve w zeszłym sezonie (zobaczymy co wyjdzie). taktyka 4-4-2 jak każdy wie powrzechnie stosowana w Anglii też twoim zdaniem (pozwól że zacytuję)
Zaza pisze:kopia z 4-4-2 jak dwie krople wody
wychodzi na to iź każda Angielska gra TAK SAMO! Bo kopia 4-4-2 to jak dwie krople wody. Styl Mancio i Capello to są dwa bardzo różne, faktycznie Juve zawsze było nastawione na kontry, Inter prowadzi grę. Nie w każdym meczu się to udaje ale próbują. Często mecze Interu są wyrównane bądź (co częściej się zdarze) przewage ma Inter. Derby Mediolanu to całkiem inna bajka m.in. sama gra w dziesiątke.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 gru 2006, 19:21

Ej napisałem chyba wyraźnie że nie da sie grać tak samo ale co tak samo ustawiani. Ty nie porównój każdego klasycznego 4-4-2 bo teoretycznie w każdej drużynie w roli środkowych pomocników gra jeden [defensywny i drugi ofensywny w lini] a Juventus czy Inter grają 4-4-2 z duetem dwóch DM w lini. Patrz Emerson Vieira - Vieira Cambiiasso. I wtedy Stanković pełni taką samą role jak Nedved z lewej flanki ma schodzić do środka na prawa noge a Figo jak Camoranesli nie do środka a do lini. Szkoda że nie moge Ci tego pokazać jak w tym Włoskim programie. Poprostu inaczej sie to opisuje a inaczej pokazuje, niestety nie znamy sie być wpadł na blanta i jakiś meczyk :wink: Ale opisz mi ten styl w swoim odczuci bo napisałeś zbyt ogólnikowo tak jak by powiedzieć że Roma ma styl: kopie piłke - opisz co cechuje Inter w obecnym sezonie. Każda wielka drużyna ma cos co ją cechuje, zawsze. I może to jest problem, bo Juventus cechowała defensywa ale to było założenie Fabio. Wiec robili co chciał by robili.

List otwarty do fanów Inter, w sumie do tych którzy nie pojawili sie wczoraj... tylko prosze nie cytujcie Zazy :]

Drodzi sąsiedzi, koledzy za miedzy, mistrzowie Włoch, z żalem musze powiedzieć Wam w oczy co Was boli. Bo tak sie składa że ja wiem, a Wy chyba nie. Tak czytam te komentarze na www.pilka.pl i zastanawiam sie czemu przez Was przemawia taka naiwnośc i pazerność. Ba nawet nienawiść... Ja wiem że połowa z tych obecnych "fanów" Interu to gównierze i jednoszczałowce, nie do końca jeszcze płodnych choć już gotowi. Ale to normalna kolej rzeczy. Tylko czy naprawde sądzicie że każdy fan innego klubu niż Inter, Wam źle życzy ? że jest tylko przeciw Wam ? Czy sądzicie że w meczach LM fani Milanu czy Romy beda za Valencią ? Przeciesz obecnie serie A jest w kryzysie, o wielkości tej ligi zawsze [w ostatnich latach] stanowiły 3 kluby ale już regółką był fakt że niby wielka trójka a tylko Milan i Juve coś grają. Roma wygrała scudetto, Lazio też nie w dalekiej przeszłośc. Zrozumcie że ewentualnie scudetto dla Inter nie wprowadzi w depresje jednego czy drugiego. Bo normalnie w świecie Inter wykorzysta sytuacje a może inaczej, zbierze nagrode za błedy innych. Bo piłka do gra błedów... Teraz Inter musi inni mogą ! świete słowa wypowiedziane na początku tego sezonu. Bo jak by Nerrazuri nie grali, sami mogą przegrać ze sobą. Ale czy to bedzie wyznacznik ? śmiem wątpić. I tu wychodzi właśnie pokora... Zawsze była i bedzie rywalizacja, ale sa tez wspołne interesy, wole jechać w trójke BMW M 5 niż samemu Kia Rio. Ostatnio jeden z fanów Romy napisał na temat tego że w Włoskich klubów Milan w ostatnich latach wymiatał w LM, i zrobił nie lada reklame, ale czy dla fana serie A to nie ma mało ? Liga jest zamknieta dla zwykłych fanów w Polsce, ba od TV po prase, wielu jest uprzedzony i źle nastawionych, a był czas [nie dawno] że w półfinale LM grały 3 włoskie kluby, Włoski finał. Mistrzowie świata, czy w naszym współnym interesie nie jest by znów tak było ? Kuźwa jak czytam nie które zdanie fanów Inter to sie zastanawiam czy ich wykorzystują ? Czuliście sie upokorzeni przez te wszystkie lata, że teraz Wam sie w głowach przerwaca od lidera w słabej jak nigdy serie A ? no bądzmy szczerzy, to była dla Was upokorzenie ? Bo jeśli tak to teraz wychodzi że nie wiele Wam trzeba do szcześcia - chyba nikt z Was nie sądzi że wygranie scudetto przez Inter sprawi że sie zapomni inne wydarzenie z ostatnich lat. Bo naprawde nie trzeba być fanem calcio od 15 lat by wiedzieć ze to nie tyle Inter jest mocny to liga słaba jak nigdy. Płaci liga cene za samooczyścienie. Nerrazurim teraz wystarczy konsekwencja. Ale skąd taka wioska ? Coś co rok temu było "beee" teraz jak cacy - Także Waszym interesie jest by znów serie A była mocna jak kiedyś, by Calcio przyciągało tylko tych którzy coś wiecej widzą w niej niż defensywa. By Inter mógł grać mecze na najwyższym poziomie 6 razy w sezonie. Nikt nie oczekuje od Was kibicowanie rywala w imie Calcio, ale samooceny na poziomie i pokory. Bo karta sie może odwrócić raz dwa. A jeśli Wy po połowie sezonu zapomnieliście o ostatniej dekacie to nic tylko ... powodzenia. Cała liga przeszła jeden z najwiekszych skandali w histori footbalu, została rana ale nie zabita ! Teraz nagłośnieny jest nawet skandal w stylu "otworzył wino z nie swoją dziewczyną" ale to cześc tej gry. A jeśli tyle sie musiało stać by Inter mógł walczyć o scudetto i był 99% faworytem i Wam to odpowiada to jesteście leszcze do likwidacji a nie fani Calcio, bo wojna miedzy Milanem a Inter owczem ! ale zazwyczaj przed derbami, Juve wróg ? mowa ! ale na boisku ! a kto rządzi ? Calcio ! sie wie ... Także zastanówcie sie nad tym słynnym "punktem widzenia w zależności od punktu siedzienia." Ja wiem że to co napisałem tylko dojdzie to mądrych i starszych czytalników tego forum. Ale coż taki jest internet bez ograniczeń. Bo jak to ostatnio powiedział półzartem, pół serio mój przyjaciel - "Ty mówisz że Calcio to religia, ale nic z tych rzeczy ... ogółem piłka to teraz religa, może nawet Giertych powinien coś działać w tym naszym szkolnictwie, bo za czesto młodzież przechodzi na islam" - Chyba z tesknoty za "świetą wojną" ?

Bez odbioru - Zaza

Zaza jak Platini :P

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 gru 2006, 19:44

Myślę , że wszystko zweryfikuje Liga Mistrzów. Jeśli w niej zajdziemy daleko to pokaże , że Inter mimo wszystko jest mocny , że (ewentualne ) mistrzostwo to nie zasługa słabości rywali , ale tylko nasza.

Ale Zaza swoją drogą , czy Serie A nie była słabsza kiedy mecze były ustawiane , kiedy sędziowie byli przekupieni , a mecze roztrzygały się przy stoliku a nie na boisku. :roll:
Kto wie ile lat to trwało? Ile to spotkań wypaczyło? Inter może już dawno powinien wygrał , ale po prostu nie mógł. To tylko gdybanie , ale kto wie.

Ja z tobą zgodzić się nie mogę , Zaza i ty dobrze o tym wiesz :wink:

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 30 gru 2006, 19:49

oki Zaza pozwól że się ustosunkwuję do twojego listu

Otóż niewiadomo z jakich przyczyn (i to było pisane na forum i w komentarzach) o całe zło oskraża się mediolański Inter. Dziwnym zbiegiem okoliczności to Nerazzurich okazali się złem w Serie A. Fani zarówno Juve, Milanu, Romy, Violi oskarzają nas o Calciopoli. Wiesz o tym również ty, nie raz nie dwa czytałem że wszyscy są winni tylko nie Inter i to jest jakieś dziwne. Jak to Inter może nie być winny ? Pytam się dlaczego wszyscy wytykają Interowi afere Calciopoli ? Fakt gdyby nie ona inaczej by Serie A wyglądała...ale czy na pewno ? Tego nie możesz być pewny. Kibice Interu muszą, ba powinni się odgrażać gdyż uważacie nasz klub za kompletną porażkę, klub bez suckesów bez kibiców i bez historii. Fakt mamy tylko 13 Mistrzostw Włoch w porównaniu z Juve (27) to jest pryszcz. Ale nikt nie może nam zarzucić że jesteśmy klubem bez przeszłości, przecież samo to że zdobyliśmy dwa razy pod rząd Puchar Mistrzów. Ale to było kiedyś. Fakt faktem Milan ma nowszą historię. Nie tak dawno przecież zdobył Ligę Mistrzów był również Mistrzem Włoch. Inter prócz Pucharem Włoch i Superpucharem nie może się niczym pochwalić. Faktem też jest że Serie A w tym sezonie jest dość słaba. Zawsze była słaba...Juve i długo długo nic. Od czasu do czasu Milan bądź Inter dotrzymywali im kroku. Zdarzały się epizodyczne Mistrzostwa dla Rzymu. W tym sezonie kandydatów było 3. Inter, Roma, Milan (mimo ujemnych punktów-fakt że to tylko lub aż, ale 8) Jest rewelacyjne Palermo, dobrze grająca Atalanta czy Catania. Serie A już dawno nie prezentuje wysokiego poziomu. Pamiętny i ostatni wyrównany sezon 2002-2003 kiedy to Inter przegrywa z Lazio 4:2 i przegrywa w ostatniej kolejce Mistrza. Teraz już bywa tak że jakaś ekipa zapewnia sobie tytuł 5-6 kolejek przed końcem z dużym bagażem puntkowym. W tym roku Serie A nie jest wyjątkowo słaba...nie można o tym tak mówić. Przecież liga nie składa się tylko z Jve, Milanu, Interu i Romy. Są jednostki które mogą sporo namieszać. Przyznacie również że Inter dokonał rzeczy wielkiej, bądź co bądź wygrywając z najgroźniejszymi rywalami na ich stadionach. Wojny między kibicami Calcio wynikają z tego iż nas oskarża się oto że Juve jest w Serie B a reszta ma minusowe punkty. Przy każdym newsie o Serie A zaczyna się wojna. 'GDYBY JUVE GRAŁO W SERIE A INTER BY NIE WYGRAŁ 11 MECZÓW Z RZĘDU" a skąd to jeden z drugim mogą wiedzieć ? Z drugiej strony wy macie do nas pretensję o to że jesteśmy ignorantami. Lata świetlne bez sukcesów, kiedy mamy się cieszyć jak nie teraz ? Fakt piszemy (nawet ja) często prowokacyjne teksty, ale to wina obu stron. Skoro mamy wspólnie wspierać Calcio nie możemy wytykać i przypisywać swoje błędy komuś.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 gru 2006, 20:02

Oj Zaza nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Myślę, że spokojnie ponad 90% kibiców Juve z całego serca życzy Interowi odpadnięcia z LM. Odpadnięcie z europejskich to akurat „najdelikatniejsze” z ich pragnień. W przypadku Milanu myślę, że ten procent jest mniejszy. A Romaniści to pewnie liczą na to, że Inter tak się skupi na LM, że odpuści trochę Serie A i będą mieli szansę nas dogonić. No ale nie o tym miałem prawić …

Jeśli coś piszesz na forum (btw. Po raz enty) to licz się z tym, że ktoś jednak odpowie. Na tym polega to miejsce. Nie wiem czy nie za bardzo kieruje tobą siedlisko napinaczy czyli komentarze podnewsowe. Tutaj na forum nie zauważyłem żadnej pychy czy nadmiernej radości po kolejnych zwycięstwach. Przyjmujemy to raczej na spokojnie, mając w pamięci ostanie lata. Piszesz, że Interowi teraz wystarcza konsekwencja i Scudetto w kieszeni … na miły Bóg a jak Juventus wygrywał poprzednie mistrzostwa w supersilnej lidze ? Polotem, geniuszem i finezją ? Chyba nie. Piszesz, że liga jest słabsza. Ale czy na pewno jest dużo słabsza niż rok czy dwa lata temu ? Czy nieobecność jednego zespołu, grającego beznadziejny futbol według Ciebie sprawią ligą staję się beznadziejna. I nie pisz mi o punktach minusowych. Lazio gra lepiej niż ostatnich sezonach. Reggina gra dużo lepiej. Viola na podobnym poziomie co przed rokiem. Do tego dochodzi Roma, która gra zdecydowanie lepiej niż w ostatnich latach. Możemy dodać jeszcze rewelacje obecnego sezonu Palermo. Pozostaje Milan, który sam się prosił o „kryzys” sprzedawając swojego najlepszego zawodnika.

Inter gra defensywnie ? To dlaczego ma tyle samo straconych bramek co Roma, jedną mniej niż Milan i jedną WIĘCEJ niż w zeszły po tylu samych kolejkach ? Przecież Juventus praktycznie nie tracił bramek.

Zapewniam Cię Zaza, że nikomu się tu nie poprzewracało w głowach, więc możesz spokojnie spać. Przestań proszę także wypominać 16 lat bo ja zacznę wypominać 44 (!) lata.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 gru 2006, 20:22

UltraInter w sumie swoją wypowiedza "zmusiałeś" [w pozytywny sposób] mnie bym nie ufał Poczcie Polskiej a wysłał Ci kolejny list, tym razem mailem.

Bo wiesz odniosłeś sie to sukcesów itd ale to chyba nie tedy droga ? Nie uważasz że to nic nie da, bo nawet gdy byśmy dopisali już teraz scudetto Inter to i tak w Itali jest na 3 miejscu pod wzgledem "tuzów", tego nie zmieni scudetto czy puchar Włoch tak samo jak etykietka o której piszesz "nieudaczników itd" nie przylgneła z dnia na dzień, z sezoniu na sezon. Wiec chyba tak nie ma co pisać. Inna sprawa że tu na forum jest wielu fanów Interu którzy z zawsze byli z klubem, i obecny okres to dla nich małe wynagrodzenia, ale mało choc by Inter nie przegrał meczu w całym sezonie. Bo każdy z Was chyba zgodzi sie z ostatnimi słowami Gattuso "jak nie teraz to nigdy" - to nigdy to przenosnia, ale czy to nie jest prawda ? Przeciesz z 70% Włochów zapisało tytuł Interowi przed sezonem. I jak narazie w pełni na niego zasługuje. Pod wzgeldem punktów i konsekwensji. Ale najgorsze co teraz mozecie zrobić to mówić ze wczesniej Inter sie nie liczył bo Juventus ustawiał mecze, bo doskoanle wiemy ze tak nie było, a jeśli tak było to może pytanie jest jedno i standardowe w takiej sytuacji jesli Moggi zabierał scudetto to kto ustawiał mecze w Europie że LM była tylko marzeniem Nerrazurich ? I wracamy do punktu wyjścia. Problemem nie jest to czy Inter obecnie jest mocny, czy zasługuje na lidera, ewentualnie tytuł. Problemem jest to że chyba sami nie zdajecie sobie sprawy [nie każdy podkreślam] że to nawet nie jest połowa drogi. Ze również w Waszym interesie jest by liga była znów mocna i wyrównana. Bo obecnie to nie serie A będzie wyznacznikiem obecnej wielkosci i drużyny Manciniego.

Napisałes jedną ciekawą rzecz, "kiedym macie sie cieszy" - no własnie chyba co innego radośc a co innego nawet oszukiwanie sie czy prowokacje, bo ja też nawiązywałem to słabosci Interu, i tak jest fakt. Ale nie zdają sobie sprawy z tego że powodem do radości są tylko wyniki, nic wiecej tak naprawde sami siebie oszukijecie. Czy Inter gra jak byscie chciali ? czy wygrywa to co chcecie ? Oczywiscie masz racje że w tym momencie liczy sie efekt. I to nie ulega wątpliwośc, ale nie które wypowiedzi sprawiają ze tylko gożej moze o tych fanach myślać. Bo jeśli piszamy o tych którzy zdają sobie sprawe co jest grane to nie powinnismy sie odnoscić do jakiś nawiedzonych dzieci ze stronu Juve, Milanu czy Romy. No Panowie szanujmy sie ! Bo to nie w tym rzecz by ogółem wsadzić wszystko do jednego wora. Tak sie nie da mimo iż "punkt siedzienia zależy od punktu widzenia"

Zico przeczytaj wyżej co napisałem, im nie odnosci sie do jakiś małolatów bo jeśli rozmaiwamy poważnie to powinnismy pamietac o tym ze nie każdy fan Juve ma 12 czy 16 lat. A napisałeś to tak jak by każdy był teraz w depresji. Defensywnie ? a to Juve zawsze grało defensywnie ? dwójka DM na środku drugiej lini, zero polotu, stałe fragmenty gry największa broń i najważniejsza sprawa skoro grają tak samo a w obronie maja inny efekt to jaki jest wniosek ? że Juve lepiej broniło :] Napisz mi jaki jest styl Interu bo nadal uciekacie od najważniejszego pytanie, i czy ta gra to cos na co czekac, gra nie wyniki. Choć w sumie powinnismy dać spokój bo poruszliśmy 12 spraw naraz, wiec staraj sie odnosic do tego o czym akurat piszemy.

Wypominać 44 lata ? Chłopie ale nikt nikomu nie wypomina wieku, poprostu nie ma sensu gadac z 15 latkiem który jeszcze w zyciu nic nie widział a pisze ze jego klub bedzie lał wszystkich.... Pomysł bo chyba nie ma sensu pisac skoro gównierz pójdzie na strone Interu i napisze jako to nie jest dobrze.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 gru 2006, 20:34

Zaza ależ ja nie piszę o żadnym wieku :lol: Piszę o 44 latach z historii pewnego mediolańskiego klubu. :wink:

Ja wiem, że nie każdy fan Juve ma 13 lat (w tym aspekcie poczytaj swoje posty z poprzednich lat) ale niezależnie od wieku ich stosunek do Interu jest podobny. Oczywiście nie chcę tu uogólniać bo są wyjątki … potwierdzające regułę
Zaza pisze:Nie uważasz że to nic nie da, bo nawet gdy byśmy dopisali już teraz scudetto Inter to i tak w Itali jest na 3 miejscu pod wzgledem "tuzów"
Zaza przecież to jest oczywiste. I co w związku z tym mamy zacząć kiblować Milanowi … a może od razu Realowi, to są dopiero tuzy.

PS. Zaza strasznie się powtarzasz, oj strasznie :o

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 gru 2006, 20:51

Ale czy to że ktoś nie wykazuje szacunku "upoważnie" Was, by tak samo reagować ? Chyba nie, właśnie teraz w sumie wyjdą prawdziwki, tak jak spadek Juve do serie B zmielił tych fanów którzy nie zasługują na szacunek, tak samo sprawa sie tyczy ocenie Interu. Bo zwróć uwage na to że tu na forum wśród fanów Inter ja osobiscie licze sie ze zdaniem nie licznych, i nie dla tego ze mają wiecej niż 15 lat, ale tylko dlatego ze pokazali iż moze z nimi rozmawiac poważnie na każdy temat, a i wiedze na temat piłka jest na wysokim poziomie. I tak samo jest odnosnie innych klubów.

To jest niestety coraz cześciej spotykane zjawisko, zakładanie że w klubie z 13 miejsca w premiership nie może grać wyrypany zawodnik bo najlepsi grają w np. Chelsea, że Barca jest nie do zatrzymanie bo nikt inny nie ma Ronaldinho. że każdy inni piłkarz który nie ma oferty z Real jest słaby i nie umnie nic. Itd, kuźwa obecnie piłka ma tylu fantastycznych piłkarz że nic tylko oglądać ich w akcji, może kogos nie lubic ale jak ma swój dzień trzeba to przyznać. Obojetnie czy na poziomie LM czy Ligue 1 Ale łepek ma zakodowane że nikt inni sie nie liczy, tylko "ten i ten" bo grają tu i tu. A doskonale wiesz że nie jeden fan Interu widział by innych graczy w klubie nic obecnie grają. Bo na tym to polega że jeden kibicuje Kanonierą ale mu sie max podoba gra np. Steve Gerrarda. Nawet wśród potencjalnych rywali trzeba cenic tych którzy mają nie lada umiejetnosci. A nie doprowadzac do sytuacji ze nikt inni sie nie liczy. A teraz poczytaj na temat transferów i zobaczysz jak jest niestety...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 gru 2006, 21:04

Zaza ale piszesz o naszej reakcji na wieści transferowe ? (swoją drogą mógłbyś się trochę jaśniej wyrażać. ). Przecież większość (a na pewno ja) traktuje te plotki z przymrużeniem oka. Dlatego ktoś może napisać, że nie potrzebujemy Bufona czy Messiego. Każdy wie, że i tak te transfery nie dojdą do skutku, więc po co się napalać. Zobacz co piszemy o Jimienezie np. Mimo iż to nie jest jakaś wielka gwiazda to każdy poważnie podchodzi do tego tematu bo wiadomo, że jest REALNY. Z kim się nie liczymy ? z innymi klubami ? Gdyby tak było to pisalibyśmy, że właśnie LM będzie nasz itp. A tutaj nawet nikt nie chce złożyć deklaracji o „wyższości” Pucharu LM nad tym z krajowego podwórka. Dlaczego tak jest ? Dlatego, że mamy szacunek do innych klubów i wiemy, że w Europie są równie mocne drużyny, a także mocniejsze. Podobnie jest z Serie A. Kibice Romy już składali gratulacje z okazji zdobycia tegorocznego Scudetto, a my twardo nadal wierzymy, że może się nie udać. :cry:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 30 gru 2006, 21:15

Hu....
Zaza... Twój list był zupełnie niepotrzebny i nietrafiony. Mówisz, że zachłysnęliśmy się obecną grą Interu i napinamy z fanami Juventusu i Milanu (to był główny zarzut w Twoim liście), ale to nie jest prawdą. Zapewne masz kolegów, którzy interesują się piłką trzy po trzy. Moi znajomi wcześniej śmiali się z Calcio. Jak to możliwe by właścicielem jednego z większych klubów we Włoszech był premier. Czasem jak namówiłem ich na jakieś wyjście do baru na meczyk np Juventusu (język wroga trzeba znać :P ) to po jakiejś ewidentnej kosie nieodgwizdanej przez sędziego wybuchali śmiechem i zastanawiali się ile tym razem Juve dało sędziom. Nie chcę wnikać już w aferę Calciopoli bo tam winnych zapewne było więcej, ale tych najbardziej rzucających się w oczy przyłapano i koniec. Było minęło. Moim zdaniem Calciopoli nie osłabiło Serie A. Wręcz przeciwnie. Teraz małe kluby mają gwarancję, że grając z potentatami przepisy będą takie same dla obu drużyn. Zawsze mówiło się, że siłę ligi mierzy się tym, że każdy może wygrać z każdym. Jak wytłumaczysz 4. pozycję Catanii? Jak wytłumaczysz niską pozycję Milanu? Na temat stylu gry Interu nie będę się tłumaczył bo jaki jest koń każdy widzi i każdy zainteresowany widzi jaki poziom ostatnio prezentuje Inter.
Teraz będzie o moich osobistych odczuciach do Twojego listu ;)
Wioska, o której piszesz to pewnie komentarze na newsach na www.pilka.pl ;) A wiesz kto zaczyna tę wioskę? nerwowy ze swoimi (konsensusami :lol:) teoriami, "młodzież" z luciano moggim na czele itp, etc. Jakby ktoś pisał takie bzdury to byś pewnie szybko wyszedł z siebie. Można to często zauważyć, a o Milanie ostatnio źle się nie pisze ;)
Takie listy to proszę kierować nie do nas, fanów Interu, bo to nie my jesteśmy winni całemu złu, to nie my jesteśmy winni temu, że Juventus jest w Serie B. A po drugie zobacz sobie jak daleko ostatnio Inter zachodził w LM. 1/4 minimum. Więc Twoja teza, że Milan i Juventus zachodzili zawsze dalej się nie sprawdziła ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 gru 2006, 21:29

Zico :roll: chwyciałeś mnie za słowo, no przeciesz chyba jasne jest że nie odnosiłem sie do konkretnego news, informacji itd. Tylko ogóle opinie co nie których jest jaka jest jak napisałem wyżej. Czasem mam wrażanie że w europejskich ligach gra max 20 drużyn a ile jest takich piłkarz którzy teraz grają w słabym klubie a z powodzeniam mogli by grać dla czołowych. Ale oni sie nie licza bo nie graja tu i tu. To juz nie jest sugestia do fanów Inter, ogółem, coraz czesciej spotykane zjawisko. Ty sobie za pewne sam zdajesz sprawe ze zazwyczej transfery to wzmocnienie a czy Inter nie potrzebuje wzmocnień chcąc walczyc o LM. Patrz ofensywny pomocnik- rozgrywajacy - I tu wracamy to systemu gry i koncepcji i wyznacznika. Wiec to nie ma sensu. Bo tak bedziemy gadać to jutra. Piłka obecnie jest na takim poziomie że hoho. Ale powiedz mi tak szczerze czy uważasz że obecny Inter jest taki jak chciał byc oglądać ? Bo napisałeś fajne zdanie odnoście szacunku dla rywala itd że nikt nie jest pewny siebie i nie pozostaje mi nic jak sie z Tobą zgodzić ale czy to jest Inter jaki chcesz oglądać ? gotowy wygrwać puchar Europy ? Tylko szczerze i obiektywnie prosze. Ja wiem że to teoria bo nie da sie przewidzieć, czasem spalony zdecyduje :wink: Ale chyba masz zdanie na ten temat.

Martin Pellegrino wybacz ale dostaje oczuplacu. Tylko napisze Ci krótką odpowiedz :wink: Odnoście opini Twoich przyjacioł, a co sadzisz ze teraz zmienili zdanie ? że raptownie zaczeli sie interesowac serie A ? Doceniać ? wątpie ! przeciesz dobrze wiemy ze ta kilka ma tylu wrogów co swoich, nie da sie jej polubic z czasem bo np. nie ma już Juve. Głupota. Przeciesz chyba nikt nie wierzy w to że wszystko było ustawione sroko nawet nie było dowodów na jakies ustawiania. Moim przyjaciele wiedza jedno ze na temat serie A w moim towarzystwie sie nie mówi źle :P Oczywiscie też sa tacy sceptycznie nastawiani ale skoro ogółem takie jest podejscie w polsce to tego, zobacz temat AS Roma. Tego nie znienią fani ligi, samooczyścienie czy sedziowe, Może to zmienic sama liga.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 gru 2006, 21:40

Zaza pisze:gotowy wygrwać puchar Europy ? Tylko szczerze i obiektywnie prosze.
Nie ! i pisałem to już nie raz. Nie piszę, że nie ma szans bo ma i to na pewno większe niż przed sezonem 2004/2005 miał Liverpool, nie wspominając już o Porto. Prawda jest jednak taka, że są zespoły mocniejsze i dłużej grające w jednym składzie i to one maja większe szansę. A jeśli chodzi o grę to wiadomo, że może być zawsze lepiej. Przecież można wygrywać mecze po 5-0 i stwarzać jeszcze 10 innych sytuacji. No właśnie można tak ? To nie jest ważne, bo to nie jest koncert życzeń. Po tylu latach nie spodziewam się tego, że nagle z dnia na dzień będą roznosić w pył wszystkich europejskich mocarzy.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 30 gru 2006, 21:43

Zaza pisze:wybacz ale dostaje oczuplacu.
Wybacz, ale to powinienem pisać o Twoich wypowiedziach ;)
Zaza pisze:Odnoście opini Twoich przyjacioł, a co sadzisz ze teraz zmienili zdanie ?
Po części tak, bo :arrow:
Martin Pellegrino pisze:Teraz małe kluby mają gwarancję, że grając z potentatami przepisy będą takie same dla obu drużyn. Zawsze mówiło się, że siłę ligi mierzy się tym, że każdy może wygrać z każdym.
Teraz wszystko się wydaje być czyste. Nie tak jak wcześniej ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 gru 2006, 21:54

Zico no oczywiste jest to że przez Ciebie przytoczone przykłady The Red's czy Porto pokazują że nie ma recepry. A by wygrać musi wiele innych pozytytwów niż sama gra czy gwiazdy. I mi. przez te przykłady Inter trzeba też własnie zaliczyć do tych które mają szanse, bo własnie nie ma recepty. A są podstawy. Tylko pominałeś jedna rzecz, bo 5:0 i 10 innych okazji to nie jest styl gry. Tylko ewentualnie efekt, to nie koncert zyczeń co racja to racja, ale pominałeś odpowiedz na pytanie czy obecnie gra Interu Ci odpowiada ? Zawsze może być lepszym ? no mowa, ale kierunek tej drużyny jest wyznaczony [pod wodzą Mancio] i chyba możesz jako fan ocenic czy to jest to co chcesz oglądać ?

Martin Pellegrino ale to też działa w drugą strone, bo co te średniaki grają skoro Udinese czy Chievo ostatnio w LM spaliły sie delitaknie mówiąc. Czyli reklamuja lige ?

EDIT Przepraszam chłopaki ale jak cos dokończymy rozmowe jutro, boć jak bedziecie to jeszcze dziś w nocy :wink: Teraz Wam nie odpisze bo musze spadac.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 30 gru 2006, 22:01

co te średniaki grają skoro Udinese czy Chievo ostatnio w LM spaliły sie delitaknie mówiąc. Czyli reklamuja lige ?
Niestety chyba nie doczekamy się takiej ligi jak w Anglii, ale reprezentant La Liga - Osasuna też w tym roku nie weszła do Ligi Mistrzów. Czy ona reklamuje ligę? Jest Real, Barcelona i Valencia, a oni nie mieli afery. Z Calcio jest Inter, Milan i Roma czyli kluby na podobnym poziomie. One reklamują ligę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”