Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 262

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
18%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
27%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
14%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
4
18%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 gru 2010, 12:29

Marsylia...może być. Nie narzekam, bo mogliśmy trafić gorzej, a jeśli chcemy zajść daleko, to nie możemy bać się takich drużyn jak OM. Ligue 1 nie oglądam za często, Marsylię widziałem w tym sezonie może z 2 razy, ale jakiegoś niesamowitego futbolu nie prezentowali. W lidze są na 5 miejscu z tego co widzę, ale chyba ostatnio muszą grać dużo lepiej, bo jeśli pamięć nie myli, to mieli bardzo kiepski początek. Jak ktoś się interesuje bardziej francuską ligą, niech mnie poprawi. Oczywiście mecze dopiero w lutym, także nasza obecna forma(niezła IMO) może nie mieć już większego znaczenia, bo jeśli przyjdzie, odpukać, jakiś kryzys to nawet Marsylia może być za mocna. Jednak jeśli nie zlekceważymy przeciwnika, a myślę, że nie ma takiej możliwości, to powinniśmy wygrać. Żeby później, nie wyciągać zdań z kontekstu, nie piszę, że mamy awans w kieszeni, bo mi to ktoś w lutym wypomni, ale nie da się ukryć, że losowanie nie było dla nas złe i jesteśmy zdecydowanym faworytem.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 17 gru 2010, 12:30

Ale wtedy na bramce w sumie nie stał Fabiański , więc teraz może będzie lepiej :)
No co tu dużo pisać , jestem ciekaw czy wreszcie Real się na nas przełamie bo gramy padakę aż miło , chociaz jakby wreszcie zaczynamy wychodzić na prostą

____

Ligue 1 w tym roku jest dość specyficzna i wszyscy grają ten sam piach , teraz dopiero coś zaczyna się klarowac w niedzielę OL- OM , więc napewno będe w stanie napisac o ich grze coś więcej
Ostatnio zmieniony 17 gru 2010, 12:31 przez j1mmy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 gru 2010, 12:30

Aker pisze:PS. Czy to już jest drabinka do finału?
drabinkę losują przed 1/4
j1mmy pisze:Ale wtedy na bramce w sumie nie stał Fabiański , więc teraz może będzie lepiej
Almunia w pierwszym kwadransie ze 4 setki wybronił na Emirates :D

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 gru 2010, 12:30

fieldy pisze:Szukajmy pozytywów. Mecz na bank pokażą w polsacie, bo
Do tego prasa będzie się już od nowego roku spuszczać nad tym, czy Fabiański zatrzyma Leo? A jak padnie na Szczęsnego, to do czerwca będą go sprzedawać;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2010, 12:43

Spoko. Arsenal mi odpowiada i choć oczywiście dwumecz dopiero za dwa miechy to jestem raczej spokojny. Co prawda gdzieś w okolicach pierwszego meczu będziemy jeszcze pewnie w trochę słabszej formie, ale mamy rewanż u siebie w razie czego także jest OK.

Generalnie słabe pary. Real - Lyon? Nie wyobrażam sobie, aby Real miał nie przełamać klątwy (czy też zerwać tradycji :lol: :wink: ). Dwumecz Milanu z Tottenhamem może być ciekawy.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 17 gru 2010, 12:45

@Mentor ja tez sobie nie wyobrażam , ale rok temu też sobie nie wyobrażałem

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 gru 2010, 12:47

Jako, że szwagier to sympatyk Arsenalu to znów będziemy mieli zdrową, wewnątrzrodzinną rywalizację. Generalnie to jednak jest najbardziej wyrównana para oprócz dwumeczu Inter - Bayern. Najlepiej oczywiście trafiła Chelsea.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2010, 12:50

Ja przecież tak samo :P Inna sprawa, że w ubiegłbym sezonie Lyon chyba grał lepiej, ale Ligue nie oglądam więc pewny nie jestem a poza tym mecze za dwa miesiące dopiero.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 gru 2010, 12:52

Wszyscy zadowoleni :mrgreen:

Bayern ma rewanżyk z Interem, choć ja bym ostrzegał przed Włochami, benitez o ile zostanie świetnie układa zespoł na mecze LM. Arsenal był skazany na Barce. Real znowu ma Lyon.
Jako fan MU chcialem dunczyków albo Marsylie i nie przewiduje wiekszych problemów. Heinze wraca na OT :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2010, 12:57

Obrazek

Spodziewałem się tego :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 gru 2010, 12:59

Pique chyba jeszcze więcej oooo dodał :P i napisał do Ceska, ze widzą się w Londynie.

Szkoda, że Sagna nie zagra

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 gru 2010, 13:53

Mogliśmy trafić lepiej ale też nie ma co narzekać. Będzie ciekawie, w moim odczuciu na teraz faworyta ciężko wskazać. Angole mają przewagę że mecz rewanżowy zagrają u siebie.

Roma mimo wszystko powinna być zadowolona, przy dobrym przygotowaniu do meczu powinni poradzić sobie z Ukraińcami :wink:

Forza Calcio :!:

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 17 gru 2010, 14:21

Valencia trafiła chyba najlepiej jak mogła, modliłem się aby uniknąć Chelsea i udało się, z pozostałych drużyn wszystkie były w zasięgu Ches. Schalke ma spore problemy w Bundeslidze, być może do stycznia odpuszczą sobie LM a nawet jeśli nie to tragedii nie ma co z tego robić. Ostatni pojedynek z drużyną z Gelsenkirchen o ile dobrze pamiętam zakończył się remisem na Mestallla i trzy bramkowym zwycięstwem na Arena Auf Schalke, także jestem dobrej myśli. Fajnie będzie obejrzeć w akcji Raula, Jurado, Farfana czy Huntelaara.
j1mmy pisze:guru cała nadzieja w Messim o ile dobrze pamiętam to w zeszłej edycji on was rozstrzelał
Kilka drużyn z PD pokazało już w tym sezonie jak zatrzymać Messiego - wystawić drugiego obrońcę na pozycji lewego pomocnika, niestety pozostaje jeszcze Xavi, Villa, Iniesta i inni...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 gru 2010, 14:36

Schalke? Poczekałbym z jakimkolwiek osądem do meczu. Przecież to jeszcze ponad 1,5 miesiąca. Obie drużyny prezentują podobny poziom. Plus jest taki, że my praktycznie nie będziemy mieli przerwy zimowej, a Schalke rozpocznie rozgrywki Bundesligi w połowie stycznia. Zobaczymy jak się oba zespoły wzmocnią. Obawiam się siły ataku - Klaas i Raul, a naprzeciw nim nasza obrona? Jakoś nie widzę tego...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 gru 2010, 14:38

Kiedy oni oduczą sie ustawiać te losowania? Znowu mamy wielkie pary i wielkie rewanże (mecze Inter - Bayern, Barca - Arsenal, Real - Lyon) i dwie pary zupełnie słbasze jak Roma - Szachtar i Valencia - Schalke. Wygląda na to, że Bayernowi i wielkim klubom nie opłaca się wygrywanie grupy, bo zbyt często trafiają na najlepsze ekipy z drugich miejsc. Chociaż i tak nie jest tak źle jak co roku, bo spodziewałem się pary pokroju Kopenhaga - Szachtar.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”