Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 262

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 04 maja 2007, 15:02

jakubbb pisze:Tę informację o Fabianie podawał również FAKT oraz Dziennik no i PS. Zresztą każdy portal wziął to od innej gazety. Tak czy inaczej to dobrze sie stało że przeszedł. Już za rok nr 1 na plecach.
Hola, hola jakubbb... kolega się chyba za bardzo zagalopował... Fabiański jeszcze nie podpisał kontraktu, ale ma to zrobić dzisiaj. No ale za rok jakby doszło do transferu mieć z numerem 1 na koszulce polaka w Arsenalu ... piękna sprawa 8) 8)
piorun13 pisze:Yohana PELE bo jest do nabycia za wlasnie takie pieniedze poza tym mlody bramkarz CSKA o imieniu Igor(ktory napewno jest leszpy od Fabiana) nie kosztowalyby astronomicznej gotowki takze jeszcze raz sie pytam czy to bylby wlasciwy zakup ten FABIANSKI moze sie myle ale wedlug mnie NIE!!!
Piłkarz o imieniu Igor i nazwisku Akinfeev kosztowałby już sporo bo około 8-10 mln euro. Chociaż jeżeli Pele jest do wyciągnięcia za takie same pieniądze co Fabiański to bym się zdecydował raczej na francuza.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 maja 2007, 15:19

Mi to wisi , że się tak wyrażę. Fajnie , że mamy jednych z najlepszych bramkarzy na świecie , ale bramkarze będą wg. mnie zawsze w cieniu za piłkarzami z pola. W reprezentacji mamy 4-5 dobrych bramkarzy , którzy mogliby bronić i jakoś transfery kolejnych mniej mnie ekscytuje. Szkoda , że w bramcę może stać tylko jeden piłkarz :P.
Ja tam marzę o chwili kiedy z klubem takim jak Arsenal kontrakt podpisze jakiś napastnik , rozgrywający czy skrzydłowy , który w LM będzie kluczową postacią :P .
Nie umniejszam tu Fabiańskiemu , który jest według mnie bramkarzem nie gorszym od Lensa.

A co do źródła to wydaje się wiarygodne.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 maja 2007, 15:40

piorun13 pisze:Dokladnie, gdyby to byla prawda to na pewno na www.arsenal.com byloby napisane
nie do końca tak jest. Jeśli chodzi o transfery to oficjalna stronka bardzo ślamazarnie działa. Informacje pojawiają sie dość późno, długo po ogłoszeniu informacji w róznej prasie.

Fabiański w Arsenalu ? Czemu nie. Choć pokemonów pewnie by przybyło to mysle, że młody Polak dałby sobie radę. Dudek dał rade w Liverpoolu, to Fabiański mógłby grać na poziomie u nas. Choć nie ukywam, ze wolałbym innych na bramkę [Pele, Akinfeev, czy ... Cassilas :lol: ] to jak przyjdzie, napewno się nie pogniewam.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 maja 2007, 16:00

fieldy pisze:Fabiański w Arsenalu ?
A dlaczego tak? Szczerze mówiąc Fabiański był chyba ostatnim bramkarzem jakiego spodziewałem się zobaczyć na Emirates. Nie ujmując tu jego klasie, ale spodziewałem się bardziej spektakularnego ruchu ze strony naszego sztabu. Wspominani wcześniej bramkarze, jak choćby Akinfeev to jednak klas wyżej IMO. Zresztą z dokładniejszymi ocenami poczekam do ewantualnego potwierdzenia tej informacji.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 maja 2007, 16:39

Tak naprawde nie wiem co wilu widzi w Pele, bramkarz, ktory nic wielkiego narazie nie prezentuje i ma tkaie same szanse na rozwój jak Fabiański, tylko musi trafic do świetnego klubu. Jedyny, ktory jest tu wymieniany i jest lpeszy od Fabiana to Rosjanin Akinfeev, ale to tylko wyłącznie przez zdobyte juz doświadczenie w europejskich pucharach. Zreszta po to Wenger chce sciagnać jakiegos bramkarza, aby sie przygotował na nastepny sezon, a przez ten rok mozna wiele sie nauczyc.
Polak w Arsenalu, w kardze pierwszego zespołu czemu nie. Dostanie kilka szans w FA Cup czy CC i na przyszyły sezon będzie dobrze przygotowany.
Oczywiście do wszystko musi być jeszcze potwierdzone.
Lepszy były Boruc, tylko on raczej nie chiałby siedziec przez rok na ławce, mimo, ze jest juz bramkarzem lepszym od Jensa.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 maja 2007, 16:52

Ja takiemu zakupowi jestem przeciwny i tyle. Fabiański to nie ta klasa. Umiejętności jako takie posiada ale to nadal za mało na Arsenal. A tutaj jeszcze redaktorzy Przeglądu wyskakują z pierwszym składem :shock: co jest dla mnie całkowicie niezrozumiałe. Zwłaszcza, że Almunia jest lepszy od Polaka. Ja chcę Akinfeeva i koniec. Jeśli go nie kupią, przerzucam się na Chelsea :foch:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 maja 2007, 17:39

Duch pisze:Wspominani wcześniej bramkarze, jak choćby Akinfeev to jednak klas wyżej IMO
Ale nikt w Arsenalu o nim nie mówił chyba nigdy :think: tylko my tu na forum piszemy, ze chcielibyśmy go zobaczyć u siebie. Nie przypominam sobie aby Wenegr kiedys o nim wspominał.
A Fabiański był przecież kilka lat temu u nas. Trenował pare dni. Może wtedy się spodobał ?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 maja 2007, 17:44

Któryś ze szmatławców kiedyś coś przebąkiwał o sprowadzeniu Rosjanina na Emirates. Jaki ja wtedy byłem szczęśliwy...

Ja cały czas mam nadzieję że to tylko chora wyobraźnia redaktorów z Przeglądy Sportowego... oby :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 maja 2007, 17:48

Ale co nas tak naprawdę szmatławce obchodzą ?
Liczą się fakty. A te sa takie, że Fabiański był u nas na testach, a Rosjanin nie.
Też bym wolał Akinfeeva, ale co zrobić. Z Fabiańskiego mogą być ludzie. Za rok może jsezcze nie, ale za dwa - jak najbardziej.
Pożyjemy - zobaczymy.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 04 maja 2007, 17:50

Ja caly czas czekam na potwierdzenie tego info z jakiegos bardziej wiarygodnego zrodla. co tu duzo mowic, znam tego chlopaka od malego...Fieldy tez go powinien kojarzyc z wczesniejszych lat, urodzony w Szamotulach, wychowany bramkarsko, w Gnieznie 8) , pamietam jak pare lat temu w mojej lokalnej gazecie, w wieku 17 lat udzielal wywiadu, powiedzial ze chce grac tak jak GiGi Buffon... dziennikarz, traktowal ta wypowiedz z inronia..pozniej juz kariera potoczyla sie szybko...z Gniezna do Lecha, pozniej, do Legii..z Warszawy, jako trzeci bramkarz na MS...chlopak dwa lata starszy, ode mnie, a jeszcze pamietam, jak wchodzil mi na barki, zeby sciagnac siatke z bramek na boisku treningowym ;) Czy jest za slaby na Arsenal?! hmmm pamietaj ze on ma dopiero 22 lata, i niebywaly talent, on ma jeszcze czas na wielkie mecze ze swoim udzialem... bedzie wielki, wierz mi! ;)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 maja 2007, 17:55

Niby nie powinny, ale w każdej plotce ziarnko prawdy :P
Fabiański na testach był, ale skoro się spodobał, to dlaczego od razy nie został kupiony? Bez sensu. Jak już napisałem- mam nadzieję że cała sprawa zostanie w najbliższych dniach zdementowana, najlepiej przez Wengera :P :D

a mało było przypadków, gdzie piłkarz był na testach, wracał do siebie i po jakimś czasie dopiero był kupowany ? // fieldy

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 maja 2007, 17:59

fieldy pisze:Ale nikt w Arsenalu o nim nie mówił chyba nigdy
Wspominani przez nas bramkarze oczywiście :wink:

Tak jak pisałem w chwili obecnej nie jestem do niego specjalnie przekonany, ale jeśli ewentualnie będzie grał w Arsenalu to też tragedii nie będę z tego robił. Trzeba będzie po raz kolejny zaufać Wengerowi. Mimo wszystko poczekajmy troszkę i zobaczymy jak się cała sytuacja rozwinie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 maja 2007, 18:08

Fabiański ma ten sezon mocno przeciętny i jakby ta oferta (3 mln) była prawdziwa, to długo bym się nie zastanawiał. Jeszcze Włodara bym gratis dorzucił. Myślę, że jemu właśnie teraz do dalszego rozwoju potrzebna jest zmiana klubu/ligi, widać, że od jakiegoś czasu przestał się rozwijać. Na pewno jego dużym plusem jest to, że praktycznie nie wpuszcza „szmat”. Nawet jak jest w gorszej formie to wpuści, co ma wpuścić, ale broni przyzwoicie. Jeśli chodzi o jakieś braki to z pewnością jest to gra nogami, a konkretnie długie wykopy. W tym sezonie, pod tym względem prezentuje się naprawdę fatalnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 maja 2007, 18:44

Ja póki co pozostaję sceptyczny wobec prawdziwości tych doniesień. Przegląd Sportowy to fatalne źródło. Regularnie serwują oni tak idiotyczne plotki, że głowa mała więc należałoby się wstrzymać z jakimikolwiek osądami ewentualnego transferu Łukasza. Gdyby to jednak okazało się prawdą to byłbym zadowolony. Nie wiem czy Fabiański jest aż tak dobry, ale fajnie, że będziemy mieli kolejnego Polaka grającego na wysokim szczeblu.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 04 maja 2007, 18:49

Jarzinho pisze:Tak naprawde nie wiem co wilu widzi w Pele, bramkarz, ktory nic wielkiego narazie nie prezentuje

Jarzinho skoro go nie znasz i pewno nawet raz nie widziales go w akcji to nie pisz takich glupot bo akurat tutaj sie mylisz. Yohan ma 24 lata i w sezonie 2004/05 swoja swietna gra zwrocil na siebie uwage najwiekszych klubow na swiecie byl najwieksza gwiazda swojej druzyny i juz wtedy byl nominowany do nagrody bramkarza roku we Francji. Natomiast w sezonie 2005/2006 zostal wybrany przez redaktorow L'EQUIPE najlepszym bramkarzem francuskiej lige1. Takze nie pisz takich glupot bo malo wiesz.

On juz rok temu byl o krok od ARSENALU lecz obiecal prezesowi ze razgra jeszcze jeden sezon i teraz po sezonie ma pozwolenie na opuszczenie klubu a prezes oswiadczyl ze za 4 mln euro YOHAN jest do wziecia takze przy 3 mln za FABIANSKIEGO transfer PELE jest 10000 razy lepszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”