Na chwilę obecną mi odpowiada. Wiem jaka była sytuacja przed sezonem. Nieoczekiwane odejście Verona. Przyjście Vieira też było nieoczekiwane i podyktowane raczej chęcią sprowadzenia gracza światowej klasy za stosunkową sensowną kwotę niż koncepcją na grę Manciniego. Inna sprawa, że nawet jakby Vieira nie przyszedł to trudno było by znaleźć ofensywnego pomocnika na miejsce Verona. No bo kto to mógł być ? Riquelme ? według mnie za wolny … mimo wszystko. „Złote dziecko” z Ameryki Płn. ? Za duże ryzyko, wyniki potrzebne od zaraz. Jak widzisz, nie wierzę, że jest koncepcja Manciniego, którą będzie hołdował do końca swojej kariery.Zaza pisze:ale pominałeś odpowiedz na pytanie czy obecnie gra Interu Ci odpowiada ? Zawsze może być lepszym ? no mowa, ale kierunek tej drużyny jest wyznaczony [pod wodzą Mancio] i chyba możesz jako fan ocenic czy to jest to co chcesz oglądać ?
Dlaczego nie ? Do tej trójki wcześniej czy później dojdzie Juve i każda z tych drużyn będzie mogła grać na wysokim poziomie. Wyjdzie na to, że liga będzie jeszcze mocniejsza bo w poprzednich latach to wyglądało tak, że Milan dochodził najdalej, Juve trochę bliżej, w porywach zaliczyli finał. Inter zazwyczaj ćwierćfinał, w porywach półfinał. Czwartej drużyny nie było wcale, nie licząc wyskoku Lazio. Do tego dochodzi Fiorentina, która będzie bardzo poważnie myśleć o grze w LM. Są jeszcze Lazio i Palermo, które jak tylko ustabilizują się to będą znaczącymi siłami nie tylko we Włoszech ale i w Europie.Martin Pellegrino pisze:Niestety chyba nie doczekamy się takiej ligi jak w Anglii