Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 264

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 05 maja 2007, 21:44

Jarzinho pisze:Śmiać sie Dopiero co rozpływałes sie nad Pele, a piszesz, ze nie słyszałes o Diabym. Radzę się zastanowic na przysżłość niz pisac, ze ktos pisze głupoty.
Jak tam z tą przewaga Francuza nad Polakiem, spodziewałem się, ze taki znawca jak ty to conajmniej kilka linijek temu poświęci.
Nie martw sie odpowiedz ujrzysz w swoim czasie juz jest gotowa ale mam problem z postingiem juz probowalem z 20 razy i nie chce sie dodac ten post FIELDY nie wiesz dlaczego tak jest???

edit by fieldy ... nie pisz posta pod postem:
Jarzinho pisze:Wiesz zanim coś napiszesz to sie zastanów... Już jeden tutaj jest, ktory pisze, a pozniej nie posiada na to dowodów.
Dowody? Prosze bardzo:
-najlepszy bramkarz francuskiej ligue1 sezonu 2005/2006 wedlug dzinnikarzy L'Equipe (nie wiem czy France Footaball tez mu nie przyznalo tego tytulu)malo??? To powiedz mi co wiekszego osiagnal Fabianski??? Mistrzostwo polski??? smieszne...

jeszcze jeden edit: // fieldy
Jarzinho pisze:Co do Ligue1 ogladam, moze nie zawsze, ale nie jest mi ta liga aż tak obca i kilkakrotnie widziałem ekipe Le Mans.
Jesli mowisz ze ogladasz lige francuska i widziales mecz Le Mans to widocznie nie przypatrywales sie grze ich bramkarza a to dziwne bo ja jak ogladalem mecze z jego udzialem odrazu jego gra zwracala na siebie uwage.

Jarzinho nie chce sie z Toba klocic bo poprostu mamy odmienne zdania ale moze tez mnie zle zrozumiales:
Ja nie mowie ze Yohann powinien zostac naszym numerem jeden w bramce po Jensie bo kandydatura takich graczy jak Igor A. czy Idriss K. bardziej by mnie satysfakcjonowala ale jesli mamy dac 3 MLN EURO!!! za bramkarza, ktory w lidze polskiej blyszczy w jednym meczu na trzy to wedlug mnie sprowadzenie za porownywalna kwote Yohana Pele bedzie duzo lepszym ruchem ze strony WENGERA.

i jeszcze jeden:
Dodatkowo powiem Ci jeszcze jedna rzecz Artur Boruc jest przynajmniej wedlug mnie lepszym bramkarzem od Fabiana o czym swiadczy m. in. numer jeden w polskiej reprezentacji wiec czy wedlug Ciebie to ze Arsenal musialby zaplacic wiecej za Fabiana niz Celtic zaplacil za Arcziego jest ok.???

A jesli chodzi o Denilsona i Abou to przynajmniej umiem sie przyznac nie to co niektorzy zgrywaja znawce gowno wiedzac, nie ogladam zbyt czesto meczow mlodziezowek wiec gry Denilsona nie widzialem (jak pewnie wiekszosc z was ale malo kto sie przyzna) a co do Abou to widzialem jedna bramke w barwach auxerre z naroznika pola karnego zewnetrzna czescia stopy, ale jego gry nie widzialem bo w cztery lata gry natrzaskal tych wystepow az 10 (z czego ponad polowa to koncowki meczow) w klubie wiec zakladam ze tez malo kto mogl go widziec. No chyba ze ktos taki wszechwiedzacy jak SIR JARZINHO widzial kazdy mecz no ale to tylko zostaje mi sie uklonic przed takim znawca...

P.S. Fieldy dzieki za wsparcie:) POZDRO
Nie chcialo sie cale na raz zamiescic to podzielilem na watki i poszlo:)

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 05 maja 2007, 22:08

piorun13 pisze:Dowody? Prosze bardzo:
-najlepszy bramkarz francuskiej ligue1 sezonu 2005/2006 wedlug dzinnikarzy L'Equipe (nie wiem czy France Footaball tez mu nie przyznalo tego tytulu)malo??? To powiedz mi co wiekszego osiagnal Fabianski??? Mistrzostwo polski??? smieszne...
Wiesz... Fabiański nie mógł wygrać niczego lepszego niż mistrzostwo Polski z Legią... bo gra w Polsce ?? I jest to moim zdaniem niemniejsze osiągnięcie niż bycie wyróżnionym przez dziennikarzy.
I mam prośbe mógłbyś wysałać mi jakiś link do informacji o tym że został najlepszym bramkarzem sezonu 2005/2006 nigdzie niemoge znaleść takiej informacji...

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 05 maja 2007, 22:19

kyloloko pisze: mam prośbe mógłbyś wysałać mi jakiś link do informacji o tym że został najlepszym bramkarzem sezonu 2005/2006 nigdzie niemoge znaleść takiej informacji...
Na poczatku sezonu chyba(nie jestem pewnien czy to ta gazeta) Przeglad Sportowy wydawal takie ksiazki z opisem kazdej druzyny z odpowiednich lig swiata i w numerze o lidze francuskiej bylo to wszystko opisane nie jestem w stanie podac Ci linku bo nie czytalem tego w necie. Poza tym kiedys w tv ogladajac magazyn Eurogol Mati Borek cos o tym wspominal.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 05 maja 2007, 22:24

kyloloko pisze:I mam prośbe mógłbyś wysałać mi jakiś link do informacji o tym że został najlepszym bramkarzem sezonu 2005/2006 nigdzie niemoge znaleść takiej informacji...

Przyznam sie ze nie umiem francuskiego jezyka ale ta notka bibliograficzna Yohanna z francuskiej wikipedii cos moze nam powiedziec(choc nie jestem pewien):

http://fr.wikipedia.org/wiki/Yohann_Pel%C3%A9

P.S. zwroc uwage na drugi akapit. Nie wiem czy to jest to ale raczej tak.

FIELDY NIE ZABIJ MNIE ZE POST POD POSTEM :)

to już jest szczyt bezczelności. najpierw piszesz 4 posty, jeden pod drugim. Sklejam je w jeden, pisze ci 4 razy, żebyś uzywał funkcji "zmień" [nie robię tego dla zabawy], a ty dalej swoje, smiejąc mi się w twarz.
2 WP // fieldy

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 05 maja 2007, 22:51

piorun13 pisze:Przyznam sie ze nie umiem francuskiego jezyka ale ta notka bibliograficzna Yohanna z francuskiej wikipedii cos moze nam powiedziec(choc nie jestem pewien):
Tak się składa że ja się ucze francuskiego hehehe 8) narazie jestem słaby, ale z pomocą słownika udało mi się pare informacji wyczytać i osiągnięciami francuza są: awans z Le Mans do Ligue 1 w sezonie 2004/2005 i w sezonie 2005/2006 został sklasywikowany przez magazyn France Football przed gwiazdami francuksiej piłki Barthez'em i Grégorym Coupet.
piorun13 pisze:Ja nigdy nie uczylem sie tego jezyka:( ale tam w akapicie drugim tez cos pisze o L'Equipe nie wiem czy to jest to.
Czesio powiedziałby "ojojoj"... niemam ochoty już tego tłumaczyć oczka boleć zaczynają... :wink:
Ostatnio zmieniony 05 maja 2007, 23:05 przez kyloloko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 05 maja 2007, 23:02

kyloloko pisze:jest tam napisane że został zklasyfikowany przez France Football przed gwiazdami Barthez'em i Grégorym Coupet.

I czy wedlug Ciebie to nie jest to oczym mowielem ze w sezonie 2005/2006 byl uwazany za lepszego od takich bramkarzy jak Coupet czy Barthez? Wedlug mnie to znaczy o jego klasie, nie mowie ze jest on juz renomowanym bramkarzem w europie ale widocznie cos tam potrafi:D

Ja nigdy nie uczylem sie tego jezyka:( ale tam w akapicie drugim tez cos pisze o L'Equipe nie wiem czy to jest to.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 maja 2007, 0:01

Męczysz sie niemiłosiernie tłumaczać, ja oczekiwałem odpowiedzi w jakich aspetkach fachu bramkarza jest taka róznica pomiedzy Fabiańskim a Pele. Nie chciałem abyś poraz 44 pisał, ze został uznany kiedys za ktoregos w kolei bramkarza w Ligue1. Oczewkiałem takze odpowiedzi jak sie prezentuje obecnie... Napisz sobie jeszcze raz, ze ktos go tam czyms uznał, ale przy okazji takze napisz w czym jest lepszy od Fabiańskiego.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

http://youtube.com/watch?v=J0Pi3hTd9q0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 06 maja 2007, 11:31

Ciezki z Ciebie rozmowca ale sprobuje Ci to wytlumaczyc. Jesli chodzi o aspekty czysto bramkarskie to zaczynajac od gry na lini wedlug mnie w tym elemencie obaj gracze prezentuja sie podobnie refleks obaj maja na wyskoim poziomie ale wiekszy wzorst, mniejsza waga i duzo wiekszy zasieg rak przemawiaja za Yohannem i tutaj musisz sie ze mna zgodzic, gdyz przewagi wzorstu i zasiegu rak jaki ma Pele Fabian nie nadrabia takze skocznoscia. Kolejnym aspektem fachu bramkarskiego sa wyjsia do gornych pilek ale tutaj zaden z nich sie nie wyroznia czyms specjalnym, natomiast jesli chodzi o gre nogami to nawet sam trener bramkarzy legii powiedzial ze Lukasz w tym aspekcie musi sie duzo nauczyc, u Yohanna ta gra nogami tez nie zachwyca, obaj mlodzi wiec tego akurat moga sie szybko nauczyc. Ale jesli chodzi o rzuty karne to tutaj Fabian odstaje wyraznie od Yohanna gdyz mowi sie ze Pele wecej broni niz puszcza karnych (gdzies w necie nie wiem czy nie na youtube.com jest filmik jak braoni 3 jedenastki z rzadu) a to robi wrazenie.

Jarzinho mam nadzieje ze ten post juz Ci wystarczy:)

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 06 maja 2007, 11:35

A Fabiański został wybrany najlepszym bramkarzem Orange Ekstraklasy i tego jakoś nikt nie potrafi docenić 8). Fabian to dobry bramkarz, nie wiem czy na tyle by kiedykolwiek stać się nr 1 w bramce Arsenalu, ale Wy jako kibice Arsenalu powiniście się cieszyć, że polski zawodnik znajdzie się w Waszym ukochanym klubie :!: Lepszy on niż jakiś Yohann Pele :!:

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 06 maja 2007, 12:26

A co sadzicie o Oscarze Ustarim???

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 06 maja 2007, 12:38

Nic nie sądzimy... Arsenal nie jest nim zainteresowany i nie ma sensu ciągnięcia już gadki o bramkarzach... Fabiański i Pele grają na podobnym poziome i to Wenger zdecyduje kto będzie grał na Emirates Stadium, a i jeszcze jedno za Łukaszem przemawia wiek... jest dwa lata młodszy od francuza.
Dziś mecz z Chelsea... licze na zwycięstwo naszych i pozbawienie The Blues jakichkolwiek nadziei na tytuł... ostatnie pięć meczy wskazuje za waworyta niebieskich, odnieśli trzy zwycięstwa i dwukrotnie padł remis. Trzeba nareszcie przełamać tą niemoc w meczach z Chelsea...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 maja 2007, 13:20

piorun13 pisze: Jesli chodzi o aspekty czysto bramkarskie to zaczynajac od gry na lini wedlug mnie w tym elemencie obaj gracze prezentuja sie podobnie refleks obaj maja na wyskoim poziomie ale wiekszy wzorst, mniejsza waga i duzo wiekszy zasieg rak przemawiaja za Yohannem i tutaj musisz sie ze mna zgodzic, gdyz przewagi wzorstu i zasiegu rak jaki ma Pele Fabian nie nadrabia takze skocznoscia. Kolejnym aspektem fachu bramkarskiego sa wyjsia do gornych pilek ale tutaj zaden z nich sie nie wyroznia czyms specjalnym, natomiast jesli chodzi o gre nogami to nawet sam trener bramkarzy legii powiedzial ze Lukasz w tym aspekcie musi sie duzo nauczyc, u Yohanna ta gra nogami tez nie zachwyca, obaj mlodzi wiec tego akurat moga sie szybko nauczyc. Ale jesli chodzi o rzuty karne to tutaj Fabian odstaje wyraznie od Yohanna gdyz mowi sie ze Pele wecej broni niz puszcza karnych (gdzies w necie nie wiem czy nie na youtube.com jest filmik jak braoni 3 jedenastki z rzadu) a to robi wrazenie.
Jesli Yohann ma choć taki refleks jak Fabiański to naprawde gratuluje ogromnej ilosci straconego czasu na obserwacje, bo albo nie widziałes Polaka albo Francuza w akcji. Jesli chodzi o grę nogami, to Fabiański powinien nad nia popracować, zreszta w przypadku bramkarzy Legii to nic nowego. Jednak u Francuza gra nogami to tzw. praca od podstaw, można nawet powiedzieć, ze on nogi uzywa tylko do wybijania...
Osobiście nie przypoominam sobie ani jednego karnego obronionego przez Pele, ale pewnie taki był...
Inna sprawa, ze jak wspomniał kyloloko Polak jest młodszy, a niczym bardzo nei odstaje od Francuza, wg. mnie jest od niego lepszym bramkarzem.
Fakt dośodkowania i wyjscie do górnych piłek nei jest na najwyższym poziomie, a u Pele ma tą przewagę, zę jest wyzszy, ale także nie mozna powiedzieć, ze w powietrzu gra znakomicie.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 06 maja 2007, 14:07

Jarzinho pisze:Jesli Yohann ma choć taki refleks jak Fabiański to naprawde gratuluje ogromnej ilosci straconego czasu na obserwacje, bo albo nie widziałes Polaka albo Francuza w akcji

Jarzinho a czy chodz raz widziales go w akcji???

Jarzinho pisze:Osobiście nie przypoominam sobie ani jednego karnego obronionego przez Pele, ale pewnie taki był...

Tylko w tej kompilacji jest mecz w ktorym broni 3 z rzedu zapraszam do obejrzenia

Ciekawe co teraz powiesz:)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 maja 2007, 14:31

piorun13 pisze:Ciekawe co teraz powiesz:)

Spodziewąłem sie, ze to bedzie mecz z przynajmnie rywalem z Ligue1 i to nei były 3 z rzedu, bo jesli dobrze pamietam to były rzuty karne decydujace o awansie do kolejnej fazy PF z niznana mi narazie druzyna. Wiec kompilacje wszystkiego nie mowia...Dodatkowo wszystkie były na najlepszej dla bramkarza wysokości, oczyhwiscie nie umniejszajac Pele.
piorun13 pisze:Jarzinho a czy chodz raz widziales go w akcji???
Obu kilkakrotnie.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 06 maja 2007, 14:54

Ale Jarzinho przyznaj ze rzut karny czy wokonuje go Juninho czy Piechna to i w tym i w tym przypadu jest ciezki do obrony wiec to moze robic wrazenie.
Poza tym Fabian nie mial jeszcze okazji zaprezentowac swoich umiejetnosci z rywalem klasy chocby Lyonu czy OM.

Podsumowywujac nasza dluga i wyczerpujaca dyskusje obaj maja dobre i zle strony napewno ktory by nie przyszedl nie bedzie to najgorsze posuniecie. Przyznaje ze napoczatku bylem bardzo anty nastawiony na transfer Fabiana ale kompilacja kotra zaproponowal RóżA
zmienila moje nastawienie do Lukasza. Zaufajmy Wengerowi on wie co najlepsze. POZDRAWIAM

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”