Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 264

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2007, 17:27

Tylko czy mówienie w kontekscie stylu gry i zaszkodzeniu ma sens ? Bo przeciesz to w żadnym razie nie moze byc minus dla jakiegoś klubu, nawet pod kątem tego że przeciwnik wie cos na temat tego klubu. Bo wychodząc z takiego założenia Ronaldinho był by tylko rok najlepszym piłkarzem świata - potem by go już znali na wylot, bo przeciesz sie nie zmienia a nadal wymiata. Henry nie był by 3 razy królem strzelców premiership bo przeciesz jego akcje z lewej strony do środka i plasowany strzał po długim to poezja premiership i im cześciej powtarzana tym ładniejsza [obecnie chory i nie jest nam dane oglądac tego mistrza w akcji" - Kaka zginą by w pierwszym sezonie serie A bo już każdy obrońca by znał go na wylot i nie dali mu grać itd... Wiec to nie ma sensu. Chyba nawet działa to w drugą strone bo czesto te style polegają na zaskoczeniu, kreowaniu improwizacji czy też mwóią wprost geniuszu jednego czy drugiego. Co innego gdyby te kluby miały jedną gwiazde która przewyższa wszystkie inne, ale tak nie jest. Bo samemu sie mecz nie wygra. A gdy ta jest, to działą "zespołowośc"

Nie dogadamy sie chyba do końca, ale jak napisałem post wcześniej, nie przeszkadza mi to o czym rozmawialiśmy przez 4 dni, ale chyba kilku z Was własnie o tym zapomniało. I tak jestem pewny że wielu czytają nasza rozmowe zdało sobie z tego sprawe, a kilku innych zwróci uwage przy następnym mecz czy też nawet w głowie sobie to ułoży. Nie zależało mi na tym by Was przekonać ale uświadomić że jak jest, bo naprawde czytają czesto opinie tu czy na stronie Interu [Boże wybacz ze zagląda tam :wink:] Bo nawet nawiązując do Twojej ostatnie wypowiedz - czy własnie nie chciał być jakiego jednego geniuszu ? kogoś kto wniesie polot, finezje "to coś" itd ? śmiało może powiedzieć że jest kim taki Zlatan ale jeden ? Nie odpowiadaj mi na to pytanie tylko mam jedna ogromna prośbe - przeczytaj dokładnie nasza rozmowe na spokonie, jeszcze z poprzedniego roku, całą. :wink: Z góry dziekuje

Koniec ! Pozdrawiam miło było wymienic poglądy :twisted:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 sty 2007, 17:36

Zaza pisze: czy własnie nie chciał być jakiego jednego geniuszu ? kogoś kto wniesie polot, finezje "to coś" itd ?
Oczywiście, że ja na przykład bym chciał. Pytanie brzmi kto to może być ? W grę wchodzi Jimenez, ale czy to jest zawodni na pierwszy skład Interu ? Czy to już jest zawodnik mogący pociągnąć zespół w najważniejszych meczach Ligi Mistrzów? I co najważniejsze czy to jest zawodnik dający zespołowi (sumując ofensywę i defensywę) niż Vieira czy Cuchu? Wątpię. Mi by się marzył Diego z Werderu, ale co mi się marzy jest mało ważne. Na niego w tej chwili trzeba byłoby wydać ogromną kasę a gwarancji na to, że będzie grał w pierwszej „11” i tak by nie było.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 02 sty 2007, 17:39

Ostatnie słowo musi należeć do mnie :P
Piszesz o Ronaldinho, Kace i Henry'm, ale to są jednostki. Oni są tylko wisienką na torcie. Nie można mówić, że oni determinują styl gry, owszem często styl jest układany pod te "wisienki", ale co gdy w zespole nie ma takiej jednoznacznej gwiazdy? W Interze w tym momencie jest wiele indywidualności, ale oni razem tworzą całość. Zawodnicy wspomniani przez Ciebie nie rodzą się często i nie każdego stać na takie perełki. Więc gdy nie ma się w składzie Henry'ego to trzeba wymyślić coś innego, a tu wkracza trener i jego wizja zespołu, czyli to oczym rozmawiamy od dłuższego czasu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2007, 17:57

Jednak nie dam sie :twisted: ostatni raz obiecuje :wink:
Martin Pellegrino pisze:Zawodnicy wspomniani przez Ciebie nie rodzą się często i nie każdego stać na takie perełki

Ale czy wspomneni gracze mieli by jakis wpływ na gre gdyby nie inni w zespole ? Ja osobiscie uważam że nawet wiecej dla Dumy Kataloni w grze robi duet Deco - Xavi [Iniesta] Podobnie Cesc w Arsenalu [swoja droga w tym wieku] czy Pirlo w Milanie, co mógł by np Ronaldo bez wsparcia takiego Scholsa ? i może by tak dalej, bo doskonale wiesz ze żaden z tych wymienionych geniuszy nie zdziałał by nic w pojedynke. Wiec właśnie chyba to że sie wkomponowali w gre i styl pod nich jest ważne. Inna sprawa gdy sienie ma tego lub tego to sie gra kim sie ma [mówiąc tak dziwnie] no ale przedstawiłem Ci wyżej ewidentny plan Mancio bo przeciesz wzmocnien przed sezonem dokonał sam pod kątem swojej wizji. Zakładając że grał by 4-2-3-1 na klasycznych skrzydłowych mógł nie wydac 25 milionów na Ibre a na rozgrywajacego i wtedy Crespo na szpicy jak ryba w wodze ? nie mam racji ? Wiec to nie tak że "jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma" - a bardzie własny wybór :wink: Przeciesz nie przyszedł w połowie sezonu by to poukładac tylko dostał masse czas - mase jak na Massimo Morattiego :wink:

Zico nie przesadzajmy z Tym Jimenezem, bo gdyby ktoś widział w nim cos naprawde to żaden klub nie dał by mu siedziec w serie C1 gdy mógł zasilić Auxerre, Palermo West Ham za około 5 milionów, nie mówiąc już o tuzach. Ciekawy gracz który w barwach Violi mógł sie wypromowac ale zrezygnował w połowie pokazu... Tylko teraz byśmy weszli w temat mercato i to by sie nadawał, kto by mógł podołać itd. Nie ma sensu, bo nie uważasz ze gdyby Mancini postawił "warunki" że tak powiem Riqualme w lecie to Moratti by go nie siągną ?

EDIT - No sam fakt że nie moze go porównywac do opisanych tu graczy :wink: To była przesada - a Riquelme to był przykład - akurat on przez ostatnie lata był łaczony z pozycją "10" w Interze, ale jest wielu kilku innych mających "to coś" - pozatym nie przyszedł by za Vieire ale za Ibre - bo przeciesz wtedy grali by 4-3-1-2 ? - inna sprawa ze wspomniany przez Ciebie Diego zasilił Werder za 7 milionów ?
Ostatnio zmieniony 02 sty 2007, 18:24 przez Zaza, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 sty 2007, 18:10

Już pisałem o Riquelme. Według mnie może i jest on „plejmejkerem”, ale to nie jest to. Po prostu jest zbyt wolny i statyczny. Zawodnik na tej pozycji powinien przyśpieszać grę swojego zespoły a Roman wręcz przeciwnie, prawię zawsze ją zwalnia. Ma to „coś” czyli wizję grę czy dobre długie podanie, ale nawet w tym aspekcie daleko mu do Verona. Poza tym Vieira kosztował 9 baniek, a ile kosztowałby Argentyńczyk ? Pewnie z 3 razy więcej.
Zaza pisze:Zico nie przesadzajmy z Tym Jimenezem,
A gdzie ja przesadziłem ? :lol: Napisałem, że to jeszcze nie jest piłkarz tego formatu.

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 02 sty 2007, 19:20

Zaza pisze:czy własnie nie chciał być jakiego jednego geniuszu ? kogoś kto wniesie polot, finezje "to coś" itd ?
otóż nie chłopie. o ile tak czytam twoje wypowiedzi to jedyną rzecz którą widzę i którą mogę stwierdzić to jest fakt, że chyba po raz 1 w życiu przeżywasz ciężki okres w swojej karierze, karierze kibica Milanu, który z odległości 28 punktów straty ogląda plecy Internazionale FC. Na kilometr od twoich wypowiedzi promienuje zazdrością i teraz mimo wszystko, iż Inter wreszcie gra na miarę oczekiwać i wygrywa mecz za meczem nie potrafisz wprost przyznać, że jesteśmy lepsi od Milanu, mało tego najlepsi we Włoszech tylko na siłę próbujesz uczepić się obojętnie czego by nam wmówić, że mimo wszystko nie gramy tak jak powinnismy. A ja Ci powiem, że gramy świetny futbol i musisz to przyznać. A wiesz w czym przejawia się zazdorść? Powiem Ci bo nie chcę żadnych niedomówień, a mianowicie Milan posiada genialnego zawodnika jakim jest Kaka i tu właśnie jest pies pogrzebany. Milan nie jest w stanie nawiązać walki z Interem w obecnej chwili, niczym nie przypomina dawnego Milanu, gra kiepsko, "bez polotu i finezji" i jedynie brazylijczyk gra jako tako i teraz chcesz nam zaślepić nim oczy abyśmy zapomnieli o obecnej sytuacji w tabeli Serie A, ale nic z tego. Tabela i ta kolosalna różnica między oboma zespołami wskazuje na to, że 1 nawet CUDOWNY rogrywający nie zdziała nic jeśli zawodzi reszta drużyny.

A co do twoich "dwóch rzemieślników" to radzę raczej zacząć oglądać mecze Interu i dopiero wypowiadać się na ten temat.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2007, 19:28

Dark_Side daruj sobie kolego bo nie mam zamiaru gadać z gościem który następna wypowiedz udzieli za 14 dni po dobrym meczu :roll: Takich to tu nie brakuje, tylko ustaw sie w rzedzie... do odstrzału. I staraj sie koles czytac co było wcześniej napisane bo jak narazie nic nowego nie napisałeś, a już bardzie mądrego. Rozumiesz ? Bo Twoje zdanie które w tym momencie nie wnosi nic do dyskusji jest tu nie potrzbne. Naprawde, zwłaszcza ze nikt Ci o nie nie prosił. Bo chyba czytanie sprawa Ci kłopot, a jak nie to wróc to poprzedniego roku i uważnie przeczytaj wszystko. I nie zapomnij o dekadzie :] Bo Catanie też ma swój sezon :]

Chyba że nie masz z kim pogadać i poszukujesz wsparcia ?

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 02 sty 2007, 19:36

a powiedz mi co wnosi twoje zdanie bo chyba oprócz zamętu i próby przekonania wszystkich na siłę historyjkami w stylu science - fiction, które jak widze pleciesz od długiego czasu (uwierz wróciłem do wcześniejszych twoich "tekstów). I co to są za listy śmieszne, zachowujesz się jak wszystko wiedzący i zapychasz sobie głowę zmyślonymi problemami o Interze. Radzę Ci pilnuj swojej drużyny i udzielaj nam rad jak należy grać jak to Milan będzie miał przewagę 28 punktów. Ale narazie jest odwrotnie i jeśli już coś to Milan może się uczyć od Interu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2007, 19:50

Fakty są jakie sa i nie ma gadania, nawet Twoje zdanie tu sie nie liczy, zwłaszcza że ja z Tobą nie zamierzam prowadzić debaty - weź przykłąd z kolegów, i albo odnościsz sie do tematu i faktów albo tylko czytaj sobie tyle masz :P Widze że masz problem bo od kiedy to historie s/f sa poprate faktami :] ? A co ma Milan do tego ? Ma słabszy sezon jak cała liga i tyle kuźwa co za koleś, przez ostatnie x lat był wizytówka Calcio w Europie wiec weź ty nie wychodz przed szereg bo ktoś Cie normalnie w świecie zabije :roll: No niestety takie mamy dziś czasy, uważaj na siebie. Ja nie musze pilnować swojej drużyny zaliczyła słabszy okres i tyle, w czym problem ? w tym że nie wywalczy teraz 18 scudetta ? bedzie za rok ? bedzie 7 puchar Europy ? zobaczymy ! To jest słabe półroku wiec nawet nie ma porównanie go 17 lat Interu tak ? Gdzie Ty żyjesz ? Co ma słabszy okres Milan do naszej rozmowy z Martinem czy Bąblem ? Aaaa lepiej nie odpisuj. Daruj sobie. I wróć znów za kilka dni :P Paka modra i pozdro :!:

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 02 sty 2007, 20:01

Fakty są takie, że Inter grając według ciebie beznadziejnie tymi dwoma rzemieślnikami wygrał 11 meczy z rzędu, a w sumie 15 w lidze i pokonał przy tym na wyjazdach wszystkich groźnych rywali w tym także twój Milan. Nie można grać źle przez 11 meczy z rzędu i wszystkie je wygrywać to chyba logiczne? Po 2 żyję się tym co jest teraz a nie tym co było kiedyś i dobrym przykładem jest tu twoja postawa bo widzę, że kompletnie nie pamiętasz, bądź nie chcesz pamiętać ewentualnie jeszcze możesz nie wiedzieć o tym, że Milan kiedyś nie potrafił wygrać niczego przez lat 44. A więc z jakiej racji ja mam wracać do tych 17 lat które są już przeszłością jeśli teraz wszystko idzie po naszej myśli?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2007, 20:11

Słuchaj ale my nie bedziemy rozmawiali - tym bardzie że kierujesz sie jedynie wynikami w tym co piszesz, i 11 wygranymi itd - gratulacje ! To chciałeś usłysześ ? Co ma piernik do wiatraka ? także zachowaj to dla siebie, bo po co zaczynasz pisać coś jak potem znów trzeba bedzie czekać aż bedziesz u babci bo ona ma neta by napisać kolejny post do naszej rozmowy ? Nie ma sensu, wiec daruj sobie pisanie o czym nikt tu nie rozmawiał bo temat był inny. Nie wiem opowiedz babci o tym, czy co :roll:

Nie zgadzasz sie z tym, trudno, szkoda że nie potraisz nic napisać odnoście naszej rozmowy, obalić faktów, ale cóż tak bywa. Nie pisz czegoś co wcale nie było tu poruszane. Bo chyba czytasz co Twoi koledzy piszą.

Pozdrawiam, wszystkiego najlepszego w nowym roku :)

Nie chce mi sie z Tobą gadać :smoke: Już zakończylismy temat z "Twoimi" kolegami - wiec na drugi raz szybciej zawitaj do babci. Nie interesuje mnie Twoje zdanie, jak pewnie zauwazyłeś wyżej dośc długo rozmawiałem na ten temat z Agnieszką, Bąblem, Matrinem czy Zico - ciebie tam nie ma :] Pozdrawiam.

WP
Ostatnio zmieniony 02 sty 2007, 20:27 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 02 sty 2007, 20:21

Zaza pisze:bo po co zaczynasz pisać coś jak potem znów trzeba bedzie czekać aż bedziesz u babci bo ona ma neta by napisać kolejny post do naszej rozmowy ?
żałosne...
Zaza pisze:Nie zgadzasz sie z tym, trudno, szkoda że nie potraisz nic napisać odnoście naszej rozmowy, obalić faktów
Mam kilka spostrzeżeń:

- gramy 2 x DM, lecz z tego co widzę (i pewnie nie tylko ja) Cambiasso praktycznie przy każdej akcji bierze udział, że tak powiem - podaje piłkę do kolegów (nie chcę powiedzieć, że rogrywa piłkę bo zaraz spotkałbym się tu z falą krytyki z twojej strony, że DM-a poniekąd nazywam rozgrywającym) ponadto przy każdej ofensywnej akcji (nie mówie tu o stałych fragmentach) Esteban znajduje się w polu karnym i zachowuje się jak typowy atakujący pomocnik nie DM. Co zresztą widać po jego strzelonych bramkach. A Vieira robi właśnie za tego "rzemieślnika" ktory czycha na zawodników przeciwnej drużyny i odbiera im piłki. Obaj są DM ale każdy z nich spełnia inną rolę w drużynie, ale żeby to dostrzec trzeba otworzyć szerzej oczy.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 sty 2007, 21:54

A nawiązując do tematu zastanawiam sie czy Mancini naprawde sądzi iż w zimie sciągnie Gilberto Silve ? Bo nie wierzył bym w te włoskie info na temat tego że Canarinhos odmówił podpisania nowej umowy. Ale to inny grac - nie typowy DM. Ma wiecej polotu, w koncu długo grał wysoko w 4-4-2 - Wiec widac szuka Mancio

Zawodnik bardzo ciekawy. Co prawda już nie pierwszej młodości, ale w tym sezonie w Arsenalu wymiata aż miło. Dokładnie nie wiem ile, ale ustrzelił kilka ważnych bramek dla Kanonierów. Pozatym po sezonie kończy mu się kontrakt i Anglicy jeśli zechcą na nim zarobić muszą go opchnąć tej zimy. Jest też drugi zawodnik ostatnio łączony z Interem, mianowicie piłkarz Realu Mahamadou Diarra. W Madrycie rozeszło się o jakąś taśme nagraniową z C+ w której Cassano i Diarra krytykują taktyke Capello. Malijczyk nie zagrał w ligowym meczu i zaczęły się spekulacje ;) Jednak ja pozostane przy swojej cichej opcji Alessandro Rossiny z Toro.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 sty 2007, 22:01

Czemu ktoś wykasował moje posta a cytat został :roll:

Gilberto to pod nieobecośc Henriego wódz Kanonierów, wymiatał - zawsze gotowy. Ta zmiana pozycji była trafiona w 100%. Wiek sie nie liczy. Bo jeszcze pogra na poziomie. Tylko w zimie nie ma szans by go sciągną. Zreszta bede zdziwiony jak Arsen Wenger nie zaproponuje mun nowej umowy. Bo patrząc na to jak gra w destrukcji to może sie zastanawiać czy to Brazylijczyk :wink:

Sero ta "taśma" chodzi tu po forum :wink: Poszukać w temacie Real moje posta z przed 2 tygodni :] Ma sie kontakty z pierwszej reki - video 8)

Rosina ? a widziałes Almiron ? też łysy :wink: i jest niby oferta.

Pewnie Inter stanie do walki z Milanem o Pablo Zabalete - bo dzis go łacza z Milanem a skoro piszą "nowy Javier Zanetti" to jeszcze sie inne info znajdzie. Wiecej info w temacie Milan :wink:

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 03 sty 2007, 23:00

Sero pisze:Jednak ja pozostane przy swojej cichej opcji Alessandro Rossiny z Toro.
Jeżeli chodzi o mnie to jestem jak najbardziej za sprowadzeniem Rossiny! Wiele razy widziałem go w akcji i na prawdę chłop potafi grać w piłkę. Niezwykle szybki,zwinny i potrafi wyprowadzać błyskawiczne akcje co świetnie pokazał chociażby w meczu z Milanem na San Siro, siał postrach w szeregach Rossonerrich i zrobił na mnie ogromne wrażenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”