Post Wyświetl pojedynczy post autor: kabanos6 » 26 sie 2006, 12:01
kabanos6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 26 sie 2006, 14:39
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 26 sie 2006, 14:41
Makis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sie 2006, 14:54
Krzysztof Jarzyna pisze:Chlopaczek, maestro - byc moze nie dosc dokladnie sie wyrazilem, ale nie chodzilo mi o kibicow Juve w Turynie czy tez we Wloszech, ale tych tu na forum (tez nie wszystkich oczywiscie). Kiedy byly sukcesy nikt go nie wyzywal od najgorszych, kiedy odszedl - wszyscy sobie przypomnieli, ze jest zly, Oczywiscie jest to prawo kibica
7 rodzaj fanów pisze:2006.08.26, godz. 14:00, PilotM
licze na ofensywne ustawienie z 3 napastnikami
2006.08.26, godz. 13:59, Maczo-Blanco
licze na pewne 3 punkty i jakąś efektowną gre
Zaza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 26 sie 2006, 16:07
Po pierwsze nie chodziło mi tu o napinkę.maestro pisze:Marna napinka, zważywszy, że w ostatnich latach, to Turyńczycy dominowali nad Realem w LM ale to ma takie samo znaczenie w tym momencie, co podział kibiców w TurynieHmm... w Turynie to nawet Juve nie jest zbyt lubiane Laughing i mimo nawet tej całej liczby trofeów w mieście kibice wolą jednak Torino Rolling EyesByło to już wiele razy przerabiane i gdybyś się interesował, wiedziałbyś dlaczego tak jest. Poza tym co to ma wspólnego z dyskusją, którą teraz prowadzimy na temat Capello?? Nie cytuj
(Tutaj z góry przepraszam za cytowanie tak dużego fragmentu, ale nie chciałbym, aby coś zostało pominięte)maestro pisze:Nie tylko 'wg mnie' ale wg milionów tifosich- wybrał najgorzej jak mógł. Z resztą nie chodzi o fakt odejścia, ale sposób, w jaki to zrobił. Widzę, że nie bardzo orientujesz się ile dla Włochów znaczy Calcio, ile znaczą tacy piłkarze, jak Del Piero czy Maldini. Najpierw musiałbyś to sobie uświadomić, a potem pisać o takim wyborze. Wyobraź sobie, że teraz Raul lub Casillas przechodzą do Barcelony. Raul mówi potem, że wszystkie te sezony spędził w Madrycie tylko dla kasy, a jego miłością jest Barca. Jak zmienia się Twoje zdanie o Raulu?? Może nie jest to najlepszy przykład, nieadekwatny trochę, ale chodzi mi tylko o zobrazowanie tego, co czuje kibic. Czuje się zdradzony. Oczywiście inaczej by się sprawy miały, gdyby Raul odszedł np do Romy, Arsenalu, Betisu czy innego klubu, w normalnych okolicznościach. To jest normalne, nie zmienisz tego, bo tak jest wszędzie i od zawsze. Cieszysz się, dopóki Twój idol gra dla Twojego ukochanego klubu. Kiedy przechodzi do tego najbardziej zienawidzinego przez Ciebie, do klubu, którego on sam zdawał się nienawidzieć przez wiele lat, uwiadamiasz sobie, że on to robił tylko dla kasy i wtedy przstaje być Twoim idolem. W najlepszym przypadku, staje się tylko obojętny. Fakt, wielu, nawet zdecydowana większość piłkarzy gra dla kasy, ale umieją oni przynajmniej zachować twarz. Proszę nie cytować tego fragmentu, bo służy on jedynie jako przykład i próba zobrazowania tego, co czuje 'zdradzony' kibic (nie wiem, czy mi się udało), bo Ty stan_mic, zdajesz się tego nie rozumiec za bardzo.stan_mic pisze:Ale czy gdyby odszedł wtedy np. do Milan'u to nie byłaby to ucieczka do największego rywala!? W końcu do kąd miał odejść?? Czego, by nie wybrał i tak zawsze wg Ciebie wybrałby źle! Czy nie jest to chore myślenie??
...
A swoją drogą co by było, gdyby wybrał Lazio Shocked ??
Przed Juve i Romą, Capello trenował również Milan'Zaliczył' 3 włoskie kluby z czołówki. Chore myślenie?? Może, ale tak właśnie jest na całym świecie. Np Figo, gdy przeszedł do Realu
Tak po prostu jest i kibice patrzą na to inaczej, niż piłkarze. Kiedy ich idol, za którego gotowi są oddać życie przechodzi do najbardziej znienawidzonego klubu, tak właśnie jest. Ba! Juz nie chodzi o sam fakt, że Capello perzeszedł z Romy do Juve (większość ma pretensje o co innego, ale o tym zaraz
), ale jak przeszedł
Poczytaj sobie w jakich okolicznościach opuszczał swoje ostatnie kluby, jakie wrażenie po sobie zostawił. Chłopaczek przytoczył pewne zdanie, na poprzedniej stronie bodaj. Przeczytaj. Albo jak jeszcze będąc w Juve, naśmiewał się z Interu. 'Inter?? to świetna drużyna... Argentyńczyków'- mówił, po czym negociował z Morattim bardzo interesujący kontrakt. Inna sprawa, że nie doszło do porozumienia, ale to też z innych względów, nieistotnych teraz
Fabio zabrał też ze sobą do Juventusu Emersona, który z Rzymu pojechał do Brazylii, do dentysty
tak go kusił Juventus
Nie wrócił już do stolicy, tylko prosto do Turynu
Wymusił transfer na działaczach Romy. Jak mają czuć się kibice w takim przypadku?? Pokazali z resztą co czuli, ponoć nieźle mu domek zdewastowali
I jeszcze raz napiszę, Capello nie był lubiany w Turynie i 2 scudetti niczego nie zmieniły. Nie był lubiany z wielu powodów, od traktowania piłkarzy, po wypowiedzi, wręcz obrażające Juventus, jakich udzielał jeszcze trenując Romę.
To, że jestem kibicem Real'u nie oznacza, że zapomniałem o Serie A!! Wiem o włoskiej piłce dużo więcej niż Ci się wydaje, ale nigdy nie biorę sobie do serca wypowiedzi wściekłych tifosich, którzy próbują tylko odreagować wyżywając się na innych klubach, czy nie odpowiadających im postaciach świata football'u. Mnie interesuje piłka nie śmieszne podchody wściekłych na cały świat kibiców po odejściu ich idoli, którzy zapominają o piłkarzach, trenerach, a myślą tylko o sobiemaestro pisze:Jesteś fanem ligi hiszpanskiej i inaczej patrzysz na sprawę. Zrozumiałbyś, gdybyś był fanem Calcio. Fani ligi hiszpańskiej 'nic do niego nie mają', ale włoscy tifosi- jak najbardziej i mamy ku temu podstawy. Tacy Panowie jak Capello czy Emerson są w Italii bardzo nielubiani, ale nie dzieje się tak bez powodu. Są Mistrzami w swoim fachu, ale swoim zachowaniem, nie zasłużyli na szacunek w oczach tifosich i możesz mówić co chcesz, ale nie zmienisz tego. We Włoszech, futbol to religia, część życia i tifosi nie lubią, kiedy ktoś im robi takiego 'psikusa'.
Hmm... A może już zapomniałeś lata w któych Juve musiał grać o Superpuchar Europy będąc gospodarzem w... Palermo (siedziba mojego ulubionego Włoskiego klubu), bo kibiców w Turynie mieli (mają) zaledwie garstkę!! Baa!! Nie był to jedyny mecz, który grali dla publiczności w Palermo nie zaś w Turynie.Lakier pisze:Hmm... w Turynie to nawet Juve nie jest zbyt lubiane Laughing i mimo nawet tej całej liczby trofeów w mieście kibice wolą jednak Torino Rolling Eyes
Uslyszalo cos dziecko i w to wierzy. Nie wypowiadaj sie o wloskiej pilce dopuki nie bedzie mial o niej zadnego pojecia. W Turynie wiecej kibicow ma Juventus.
Mylisz pojęcia!! kibicowanie Włoskiej piłce to nie kibicowanie ich najbardziej zagorzałym kibicom!! Banda głupków (nie zawsze licznych) z Włoch może ma decydować za mnie, czy za Ciebie o tym czy mam lubić, czy nie lubić Capello!?Lakier pisze:stan_mic pisze:Ale czy gdyby odszedł wtedy np. do Milan'u to nie byłaby to ucieczka do największego rywala!? W końcu do kąd miał odejść?? Czego, by nie wybrał i tak zawsze wg Ciebie wybrałby źle! Czy nie jest to chore myślenie??
Mial zostac.
Stan_mic i wloska pilka = [']
stan_mic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2006, 16:46
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 26 sie 2006, 17:42
RealFan pisze:Jonathan Woodgate już niemal na pewno zostanie w tym sezonie wypożyczony do Premiesrship. Faworytem jest jak dotychczas Middlesbrough.
IMO to teraz najwazniejsza sprawaRealFan pisze: Drugą rzeczą jest fakt jutrzejszego meczu z Villareal.
Makis
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 26 sie 2006, 17:50
stan_mic pisze:Hmm... A może już zapomniałeś lata w któych Juve musiał grać o Superpuchar Europy będąc gospodarzem w... Palermo (siedziba mojego ulubionego Włoskiego klubu), bo kibiców w Turynie mieli (mają) zaledwie garstkę!! Baa!! Nie był to jedyny mecz, który grali dla publiczności w Palermo nie zaś w Turynie.
Doszło do tego, że niemal przesądzony była ich przeprowadzka na stałe na Sycylię, ale wtedy narodził się też chyba pomysł z Olimpiadą i sprawa ucichła (Juve liczył na nowy (czytaj dużo mniejszy) stadion.
stan_mic pisze:Mylisz pojęcia!! kibicowanie Włoskiej piłce to nie kibicowanie ich najbardziej zagorzałym kibicom!! Banda głupków (nie zawsze licznych) z Włoch może ma decydować za mnie, czy za Ciebie o tym czy mam lubić, czy nie lubić Capello!?
Hmm... Ciekawe więc co w Turynie ich tifosi myślą o naszym Bońku!?
W końcu zdradził na rzecz Romy!!
Lakier

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2006, 18:07
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 26 sie 2006, 18:24
Zeby tylko mu czasu nie zabraklo, dzis juz 26RealFan pisze:Don Fabio poprosił już zarząd o sprowadzenie któregoś z nich i Mijatovic w najbliższym czasie uda się na negocjacje.
Dokladnie. Wspanialego meczu w wykonaniu Krolewskich sie nie spodziewam, jest na to jeszcze troche za wczesnie, ale licze na zwyciestwo, niewazne w jakim stylu. Dobry poczatek jest bardzo wazny, dzieki niemu druzyna nabierze pewnosci. Moj typRealFan pisze: Ze swojej strony liczę na zwycięstwo. Styl na ten moment jest sprawą drugorzędną. Grunt to dobrze zacząć ligę
Makis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2006, 18:40
Rumun na 100% nie ma obywatelstwa UE. Alex z resztą też chyba nie, bo w PSV nie gra jakoś długomakis pisze:Tylko nie wiem jak wyglada sprawa obywatelstwa u tych panow.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 26 sie 2006, 18:48
Makis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 26 sie 2006, 18:49
(L)egionista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2006, 21:41
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 27 sie 2006, 1:32
Krzysztof Jarzyna
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin