AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 265

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 01 kwie 2007, 10:51

Widać było, że obie drużyny ten mecz potraktowały ulgowo
nastawiają wszystkie swoje siły na mecze Ligi Mistrzów.
Obrona Milanu zagrała cieniutko, dziwne, że udało si uzyskać Milanistom remis.
Gila przy 100 % sytuacji zachował się jak junior! Ale i tak strzelił gola.
Zawiedli mnie Brazylijczycy z ataku: Ronaldo oraz Oliveria byli bezbarwni.
Słabo zagrał Brocchi i Pirlo. Byli zupełnie niewidoczni.
Najlepiej prezentował się Cafu oraz Kaka, którzy ożywiali grę Milanu.
Mam nadzieje, że w meczu z Bayernem nie będą grać tak mozolnie jak wczoraj.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 01 kwie 2007, 11:31

Cieszy ze jeat az tylu obiektywnych kibicow Milanu ktorzy mimo zadawalajacego wyniku zauwazaja ze to Roma byla mimo wszystko lepszym zespolem ... :P
Łukasz_ pisze:Ronaldo zagrał mecz słaby, wymusił wolny którego sędzia mógł nie gwizdać
I tutaj tez musze sie zgodzic w 100% ... moze dlatego wlasnie pozostal mi po tym meczu tak ogromny niedosyt ... gdyby ta bramka padla po tej akcji co Gila spudlowal niemilosiernie to jeszcze bym to zrozumial ... ale ten wolny byl taaaaaaaaak naciagany ze :roll:

FORZA ROMA

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 kwie 2007, 13:17

Remis wynik nie taki zly i sprawiedliwy.Roma wyraznie dominowala w pierwszej polowie.W drugiej gra sie wyrownala.
Faktycznie jak ktos napisal wyzej trenerzy oszczedzali kilku pilkarzy na zblizajace sie spotkania LM.Widowisko chyba na tym stracilo bo mecz do porywajacych nie nalezal pewnie dlatego iz ofensywni pilkarze obu zespolow nie byli zbyt dobrze usposobieni.
Szkoda ze nie zdobylismy 3 punktow bo wczoraj Roma byla naprawde do ogrania.Niepotrzebnie budzilem caly dom przy tej sytuacji Gilardino w ktorej nie mozna bylo nie strzelic gola (dobra akcja Kaki).
Wypada mi pochwalic Ancelottiego za zmiany (czesto go za nie ganie wiec dzisiaj dla odmiany).Gilardino zdobyl bramke a gdyby wykorzystal ta druga sytuacje (ja bym wykorzystal :P) to jego nota bylaby jeszcze wyzsza.Yoann wniosl duzo ozywienia do naszej gry po lewej stronie i zrobil chyba wiecej akcji niz Seedorf do czasu wejscia Francuza.Gattuso wszedl ale nie dostal zoltej kartki wiec to tak jakby go w ogole nie bylo :P

Juz za pare dni mecze LM.Zycze Romie powodzenia.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 05 kwie 2007, 15:17

Podobno Berlsuconi pojechał po Didzie mam nadzieje ze to nie tylko plotki a ida za tym konkretne decyzje

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 05 kwie 2007, 20:30

Też słyszałem, że obwinił Didę, za te 2 gole z Bayernem, ale nie można zapominać, że obrona grała strasznie ...

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 05 kwie 2007, 21:25

No tak. Jesli to prawda, to nie ma to jak niekonsekwencje - najpierw przedluzaja kontrakt, a teraz po nim jada... IMO Dida nie zawalil pierwszej bramki, z druga moznaby juz sie klocic, ze nie obstawil krotkiego rogu, ale tez strzal byl piekielnie mocny. W kazdym badz razie po pierwsze nie stoicie jeszcze na tak bardzo straconej pozycji, bo wygrac na wyjezdzie mozna (co chocby pokazala Roma :P), a po drugie Dida tak czy inaczej jest bramkarzem swietnym (a na dobra sprawe nie i tak nie ma teraz dla niego dobrego nastepcy). A wszyscy dobrze wiemy, ze trafic z bramkarzem w dziesiatke jak Chelsea jest bardzo trudno.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 kwie 2007, 21:56

Berlusconi zdementowal informacje jakoby mial pretensje do Didy.Dida jest fajny i w ogole.Dodal podobno ze chociaz gramy w Monachium bez Gilardino to wciaz w naszych szeregach jest wielki Inzaghi oraz swietnie spisujacy sie na treningach Oli ( :badziewie: ).Ogolnie jeden wielki stek bzdur.Jakbym mial 12 czy 14 miliardow euro to tez niewiele rzeczy byloby mi w stanie zepsuc samopoczucie.Tylko ze nie mam takiej kasy a poza tym tu chodzi o Milan :(

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2007, 10:12

Dida od dawna mi się przestał podobać. Niestety tak to jest w naszym klubie że nawet jeżeli piłkarz od dłuższego czasu gra źle to i tak będzie grał w 1 składzie bo takie są przyzwyczajenia... robią dobrą mine do złej gry ale tego nie zmienimy.

Żeby wygrać w Monachium potrzebujemy wielkiego Kaki i Pirlo. Może Kaladze już będzię grał całe spotkanie. Zawieszenie Gili jakoś specjalnie mi nie przeszkadza bo on po prostu gra przeciętnie. Pippo też niech lepiej siedzi na ławie, trzeba będzie liczyć na jakiś zryw Oliego.

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 06 kwie 2007, 12:20

Ja osobiście nie liczyłbym na żadnego napastnika. Jeżeli Milan chce awansować to musi wygrać, więc najlepiej jakby mecz życia rozegrał Kaka i Pirlo to wtedy nie potrzeba żadnego napastnika bo ci zawodnicy tak jak w pierwszym meczu z Bayernem potrafią wiele zdziałać i strzelać gole.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 06 kwie 2007, 12:25

Paweuu pisze:Jeżeli Milan chce awansować to musi wygrać
nie wystarczy remis 2:2 do dogrywki lub 3:3 do wzwyz do wygranej Kaka i Pirlo to siwetni Piłkarze ale sami meczu niewygraja 2 na 11 ? moze byc ciezko... Szczerze mowiac to niesadze by Milan przeszedl dalej nie mysle aby Oliviera cos tam zwojowal Bayern gra dobrze na Alianz wystarczy im skromny remis przypomne sytuacje z Realem 1' min [']

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2007, 13:07

Paweuu Ty liczysz że Pirlo nam bramki będzie strzelał :?: Ja chce jego z MS gdzie każda akcja przechodziła przez niego a on dzieli piłkami bardzo dokładnie i wybierał najlepsze warianty z możliwych, grał wszystkie możliwe piłki.

Nie potrzeba nam żadnego napastnika :?: Kaka przejedzie połowe i strzeli :?: Jeżeli tak myślisz to [*]. Kake stać na to żeby przejechać połówke i strzelić ale pamiętaj że zawsze napastnicy robili mu miejsce ściągając na siebie obrońców... świetnie to robił Szewa bo on brał na siebie 2 a czasami nawet 3 obrońców a Kaka miał droge wolną :]

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 06 kwie 2007, 13:26

Z Pirlo to chyba chodzi o to zeby sobie przypomnial jak sie wykonuje rzuty wolne-bo obecnie to najczesciej trafia w mur, a jak byl w formie to potrafil takim wolnym rozstrzygnac losy meczu. Kaka tez jak jest w formie to jedna wspaniala akcja rozstrzyga mecz.
A patrzac na forme naszych napastnikow to jest duzo racji w stwierdzeniu ze do awansu Milan potrzebuje wielkiego meczu Kaki i Pirlo bo mysle ze to oni moga odegrac kluczowe role w zapewnienu nam awansu.

Jesli zas chodzi o Dide to chyba nikt sie nie spodziewal ze go caly Milan bedzie krytykowac-przeciez kazdy(od prezesow, po trenera i zawodnikow) zdaje sobie sprawe ze to by go tylko zdolowalo. On musi czuc wsparcie od osob zwiazanych z klubem i ja sie wcale nie dziwie ze go wszyscy bronili mimo ze przy bramkach nie zachowal sie najlepiej.

kon2r nie wydaje mi sie zeby Milan dal sobie strzelic taka frajerska bramke. Na to niech kibice Bayernu nie licza.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2007, 13:36

Mateas pisze:On musi czuc wsparcie od osob zwiazanych z klubem i ja sie wcale nie dziwie ze go wszyscy bronili mimo ze przy bramkach nie zachowal sie najlepiej.
On musi czuć ale rywalizacje na ławce bo prawda jest taka że nawet jeżeli Carlo chciałby go posadzić na ławce to nie ma u nas pewnego zmiennika dla niego.
Nie zgadzam się że Dida potrzebuje wsparcia od zarządu bo to nie pierwsza jego pomyłka w tym sezonie, on potrzebuje zimnego prysznicu. Nie ma co mu jeszcze słodzić...

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 06 kwie 2007, 16:55

Łukasz_ z tymi zmiennikami to chyba nie do konca prawda-zarowno Storari jak i Kalac to solidni bramkarze i mysle ze jakby bylo trzeba to by go zastapili. Tylko ze Carlo nie posadzi Didy na lawce bo on jest strasznie przywiazany do nazwisk-ma swoich ulubiencow i ufa im nawet jak popelniaja bledy. Z tym zimnym prysznicem to moze i masz racje, ale nigdy cos takiego nie wydarzy sie publicznie, w mediach tylko, jak juz cos, to w szatni w waskim gronie. Publicznie, w klubach pokroju Milanu, dzialacze i trener tak nie postepuja.

Juz tradycyjnie przed meczam rossonerich odbyla sie konferencja prasowa z udzialem Ancelotiego. Ze slow naszego trenera wynikalo ze na Empoli wyjdziemy takim ustawieniem:
Dida-Cafu/Oddo,Kaladze,Bonera,Jankulovski-Gattuso,Pirlo,Ambrosini/Brocci-
Kaka-Ronaldo,Inzaghi/Gourcuff.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2007, 19:05

Dobrym rezerwowym był Abbiati, Kalac i Storari nie wywierają większej presji na Didzie.

Jeżeli Pippo wyjdzie z Empoli w pierwszym składzie to będzie to oznaczało że zagra również w Monachium. Czeka nas ciężki ligowy mecz, trzeba go wygrać ale jeszcze o tym napisze przed meczem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”