AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2650

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2015, 19:14

Obawiam się jednak, że on po prostu nie ma woli, by to zrobić, bo chce ustępować trenerowi, lub też zgadza się z nim - chodzi mi o kwestie Balo i pomocy - co tak czy siak będzie miało złe skutki dla zespołu.
Powiedzmy sobie szczerze - nie mamy żadnych dowodów, że Mario i Soriano to pierwsze życzenia trenera. Żadnych. Owszem może chcieć Soriano, ale nie wierzę że kosztem gracza lepszego, o wiele lepszego. Przypominam też, że przed rokiem Inzaghi chciał prawoskrzydłowego, który był lewonożny. Ostatecznie dostał Bonaventurę, więc nie jest tak że nie można się przecistawić.

Soriano jakby miałbyć pierwszym wyborem trenera to ten transfer był do załatwienia w lipcu/czerwcu.

Owszem Sinisa może mieć wpływ na okienko, ale nie róbmy sobie jaj, że nagle po 2 miesiącach w klubie ma więcej do gadania niż Carlo, Allegri czy reszta trenerów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sie 2015, 19:17

Poza wszystkimi doniesieniami medialnymi, które w tej kwestii są zgodne, a także zwykłą ludzką logiką (po co w przeciwnym razie Milan by się Soriano interesował) faktycznie, nie ma żadnych powodów by sądzić, że Soriano to wybór trenera.
Z Mario wygląda to faktycznie inaczej, obstawiam, że Sinisa to akceptuje, a sam ruch to pomysł Raioli, który potrzebuje prezentu za starania przy innym ruchu. Ten scenariusz już był odgrywany, aktorzy byli tylko inni.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 24 sie 2015, 19:20

1. Przeczytaj ze zrozumieniem artykuł, transfery w czasie przeszłym a raczej nie-transfery Kondogbii, Martineza, Adriano (gdzie media oficjalnie podały transfer do Szejków). Słowa Gallianiego o zarobieniu 75 mln przeze klub nie ściągając Kondogbiji i Martineza itd..

2. Poszukaj sobie jeśli nie pamiętasz.

3.Autouzupełnianie w smartphonie.

5/6.
Wiara w gentlemanów w piłce
Ahhhh, w PIŁCE tej między Milanem a Liverpoolem a nie PIŁCE w ogóle. Rzeczywiście, mam urojenia, jak mogłem się nie domyśleć.

E: znajdę fragment o który mi chodzi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2015, 19:27

Poza wszystkimi doniesieniami medialnymi, które w tej kwestii są zgodne, a także zwykłą ludzką logiką (po co w przeciwnym razie Milan by się Soriano interesował) faktycznie, nie ma żadnych powodów by sądzić, że Soriano to wybór trenera.
Ja nie twierdzę, że Sinisa nie chce Soriano. Tylko uważam, że jakby go tak bardzo chciał to Milan by się o niego postarał w lipcu a nie teraz.
1. Przeczytaj ze zrozumieniem artykuł, transfery w czasie przeszłym a raczej nie-transfery Kondogbii, Martineza, Adriano (gdzie media oficjalnie podały transfer do Szejków). Słowa Gallianiego o zarobieniu 75 mln przeze klub nie ściągając Kondogbiji i Martineza itd..
Problem z tym artykułem jest taki, że Stec bezczelnie zmanipulował słowami Gallianiego, bo Łysy nigdy nie powiedział że klub zarobił 75 mln euro. To był największy problem tego artykułu, bo takie coś rzetelnemu dziennikarzowi nie przystoi. Czy sobie robił jaja czy nie to jak się cytuje wypowiedź to nie przekręca się zdań. To już na siłę szukanie szpili, którą trzeba wbić plecy Gallianiemu. A tak naprawdę to wcale nie trzeba na siłę szukać.

Ja to widzę tak - przez lata ciągle się czytało Galliani nie ma kasy to nic nie zrobi (co oczywiście było sprzeczne z rzeczywistością) dajcie mu kasę to zobaczycie. Teraz Galliani miał kasę to wszelkie błędy popełnione w mercato to nie jego idiotyzm a spełnianie zachcianek trenera co przez lata Galliani udowodnił, że zdanie trenera w kontekście mercato nie ma wielkiego znaczenia.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sie 2015, 19:29

1. Aha, czyli ocenianie letniego mercato na początku lipca jest bardzo zasadne. Dziękuję, nie mam więcej pytań. A nie, mam jedno. Okienko styczniowe skrytykujesz już teraz, czy poczekasz do 2.01 i po artykule Steca zaczniesz je krytykować?
Ach, mete odniósł się bardziej merytorycznie do artykułu, fajnie. Tym śmieszniej wyglądają Twoje zarzuty.
2. Seba82 to złodziej. Poszukaj, jeśli nie pamiętasz ostatniej ukradzionej rzeczy. Wspaniała logika, chapeaus bas! Zwłaszcza, że udowodniłem już, że o żadnym transferze Vrsaljko nie pisałem, przeciwnie, uważałem, że zainteresowania nie było. Co więcej, w przeciwieństwie do Ciebie nie zrobiłem z mordy szmaty i na swoją tezę przedstawiłem dowody w postaci kompletu moich postów na temat Vrsaljko. Więc jednak jesteś kłamczuszkiem, kłamczuszku.
3. Ach, autouzupełnianie spowodowało, że z "Twoim teoriom tu niespodzianka trafił" zrobiło się "Twoim teoriom tu niespodzianka nie trafił". Piękne.
4. Czytanie ze zrozumieniem, to raz. Bezskutecznie, ale wytrwale będę o to do Ciebie apelował kłamczuszku, na naukę nigdy nie jest za późno. Dwa, że wiara w gentlemanów w piłce (dobrze, sprostuję, w piłce na tym poziomie europejskim) to fikcja, tu są tylko wzajemne przysługi, o czym Galliani czy Preziosi nas uczą od lat. Trzy, że te wzajemne przysługi w przypadku Milanu ograniczają się do paru prezydentów z włoskiej piłki + Pereza. Cztery, że naiwnością jest wiara, że jakiś klub będzie preferował ofertę klubu X, bo wypożyczył gracza.
Ja nie twierdzę, że Sinisa nie chce Soriano. Tylko uważam, że jakby go tak bardzo chciał to Milan by się o niego postarał w lipcu a nie teraz.
Gdyby Sampdoria nie grała w LE i nie chciała go na początek sezonu (o czym piszą media), to bym się z Tobą zgodził.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2015, 19:46

Jeżeli wierzyć mediom i Ferrero to Soriano miał klauzulę odejścia w wysokości 10 mln euro, która już wygasła. Co by się zgadzało z niedawną wypowiedzią Ostiego, że pos koniec okienka go jie puszczą. Więc IMHO jakby Mihajlovic tak bardzo go chciał nawet kosztem Witsela to skoro przepchal transfer Romagnolego to przepchałby zapłacenie 10 baniek za niego w jednej racie.

Powiem tak znając Gallianiego, który bardzo szybko pozbył się Lucasa nie wierzę by oddał w pełni władze nad mercato. Nie teraz gdy wreszcie dostał spory zastrzyk gotówki

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sie 2015, 19:48

Bez jednoznacznej wypowiedzi kogoś uwikłanego w negocjacje prawdy się nie dowiemy, bo media jasno przekazały: klauzula nie obowiązuje, bo: a. Milan oferuje raty bądź b. klauzula była dla ekip spoza Włoch.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2015, 19:56

A tak szczerze, bo zakładam że kibicujesz już dość długo Milanowi i nie jednego okienka byłeś świadkiem - wierzysz, że Galliani oddał w PEŁNI władzę nad okienkiem Mihajloviciovi?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sie 2015, 20:01

Nie, uważam to za zupełnie nierealne.
Wierzę jednak, że sytuacja przypomina tę z pierwszego okienka po przyjściu Ancelottiego czy Allegriego* - trener mówi na jaką pozycję chce zawodnika i kogo dokładnie, a Galliani robi to, co potrafi najlepiej - negocjuje. Przecież Romagnoli i Bertolacci przyszli tylko ze względu na niego, a to już jest prawie 50 milionów euro. Jestem przekonany, że pewne ruchy (Bacca i Adriano) to spełnianie zachcianek Berlusconiego, a reszta to efekt zachcianek Sinisy. I taką typową zachcianką jest Soriano. Przecież wybór Soriano pokrywa się z dotychczasowymi preferencjami Mihajlovicia - zawodnik Sampdorii, środkowy pomocnik z inklinacjami ofensywnymi, Włoch. To przecież nie tak, że Galliani spełnił trenerowi X zachcianek, po czym wyciągnął Soriano z kapelusza i powiedział: bierzemy tego.
Moim zdaniem Soriano w Milanie tłumaczy tylko upór Serba. Zresztą, nie tylko moim zdaniem - w mediach jest o tym pisane codziennie.

Dziennikarze tymczasem wskazują, że Witsel jednak ma przyjść. Po możliwych ruchach z Balo i Soriano ten ruch nie cieszy tak, jak mógłby.

*Z drugiej ręki mam informacje, że tak samo było z Sacchim, ale nie jestem w stanie tego zweryfikować, bo w tamtych czasach nie dało się tak "żyć" mercato jak dzisiaj i nie docierały do Polski właściwie żadne doniesienia transferowe.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2015, 20:07

Z Bertolaccim to nie wiem czy to zachcianka Sinisy. Bertolacciego Milan chciał już przed rokiem, były plotki w zimie i jeszcze zanim Serb trafił do Milanu to Galliani negocjował ten transfer z Preziosim. Natomiast Sacchi gdzieś niedawno udzielił wywiadu, że chciał jakiegoś włoskiego pomocnika a Galliani się uparł na kogoś innego - zdaje się Rijkaarda.

Ely też był wymieniany jako zachcianka Serba a Sinisa przed meczem z Violą jasno powiedział, że Rodrigo był dla niego zaskoczeniem, bo wcześniej go w ogóle nie znał.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sie 2015, 20:12

Wydaje mi się jednak, że Bertolacci to był wymysł Sinisy. Tak to też przedstawiały media. Dowiemy się w przyszłości.
Co do Ely'ego, to jeśli myślimy o tej samej wypowiedzi z wczoraj, to (za LGdS) Mihajlovic powiedział:
Lui e Calabria sono i giocatori che mi hanno sorpreso di più finora.
Co znaczy, że Ely i Calabria to piłkarze, którzy najbardziej go zaskoczyli do dzisiaj. A nie, że go nie znał.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2015, 20:17

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sie 2015, 20:26

mete pisze:http://www.acmilan24.com/news/id/27244/ ... ntina.html
Tu znalazłem słowa o Elym.
To Ci powiem, że to tłumaczenie jest równie prawdziwe jak wywody Seby82. Takie słowa nie padły.
Tu jest link do słów Sinisy na konferencji: http://www.milannews.it/primo-piano/liv ... ire-185192
Serb powiedział:
Conoscevo quasi tutti. Se devo parlare chi mi ha sorpreso individualmente Ely e Calabria. Davide quasi niente, Ely ho visto qualche partita con l'Avellino. Forse perchè li conoscevo meno delgi altri.
Czyli sam przyznaje, że widział Ely'ego w Avellino, lecz znał go gorzej niż innych - nic w tym dziwnego, skoro grał w Serie B.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2015, 20:26

To mój błąd.

Milan ostatecznie będzie płacił większą część pensji Mario. Ten deal nie ma żadnego sensu. Chyba, że jest jakieś drugie dno, ale w to nie wierzę.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 24 sie 2015, 20:37

seba82 pisze:Isco w Milanie :lol:

Podobno Galliani zaoferował 1 mln od ręki za wypożyczenie i 7-8 za ewentualny wykup po sezonie Ljajica. Oczywiście oferta została odrzucona.

Vrsaljko ma iść za 3,5 mln plus procent ze sprzedaży do Sassuolo, brakuje tylko podpisów.. wg Di Marzio.
I tu sposiłkuje się cytatem :
Jeśli sądzicie, że pójście na rękę prezydentowi tego czy innego klubu nic nie znaczy we włoskiej piłce i w relacjach z tymi klubami, to znaczy, że nic nie wiecie o włoskiej piłce. Tu takie kontakty są szczególnie istotne.
:ok:
Znalazłem fragment o który mi chodziło. Tak to zapamiętałem, przy okazji rozmów o Vrsaljko, pisałem z pamięci i całość postu tyczy się wielu rzeczy. To jest w pierwszym Twoim poście, pamiętałem, że do czegoś takiego się odnosiłem, dlatego tak mi się skojarzyło. Wyzwanie od idiotów jest w tym samym poście, więc też niewiele się pomyliłem.

Więc triumfuj :) , pamięć mnie zawiodła i zwracam honor. Nie ma to nic wspólnego z kłamstwem.

Co do artykułu Steca, zeszliśmy z sedna sprawy, nazywanie klubu burdelem było tematem przewodnim.

Co do autouzupełniania, zamiast "niespodzianka" miało być "nie" i tak edytowałem, nie musisz tu rozkminiać teorii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”