Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 266

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 06 maja 2007, 23:04

fieldy pisze:spodziewałem się remisu, w meczu z Charltonem spodziewam się 3 pkt dla ekipy Beniteza. A ty nie ?

Widzisz spodziewales sie remisu-przegrali, teraz spodziewasz sie wygranej-mam nadzieje ze padnie choc remis. Mi sie wydaje ze Benitez bedzie oszczedzal juz najwazniejszych graczy na LM i dlatego w lidze nie bedzie sie juz im wiodlo za dobrze, aczkolwiek Chralton to nie jest wymagajacy rywal za bardzo ale z kazdym trzeba sie liczyc. Stawiam na X

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 maja 2007, 23:11

piorun13 pisze:Mi sie wydaje ze Benitez bedzie oszczedzal juz najwazniejszych graczy na LM
przecież finał za 3 tyg dopiero, po co ma oszczedzać najlepszych graczy ?
Poza tym Liverpool gra u siebie, a na Anfield moga pokonac każdego - zwłaszcza zdegradowany Charlton Athletic.

piorun13 pisze:dlatego w lidze nie bedzie sie juz im wiodlo za dobrze
został im jeden mecz, podejmują druzynę zdegradowaną i jesli wygrają zapewnią sobie 3 miejsce - po co mają odpuszczać ?

Ja się nie łudze. Nie bede się "napalał" na 3 miejsce bo szanse są małe. Nie chce się rozczarować. 4 lokata też zła nie jest - w obecnej sytuacji.
A jutro nasze panie grają finał [chyba własnie z Charltonem] w FA CUP.
Wygrały ligę, wygrały Puchar Ligim, wygrały najwazniejsze trofeum europejskie w piłce kobiecej, czyli PUEFA, czy wygrają też Puchar Anglii ? Mam nadzieje. Mecz chyba o 14

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 maja 2007, 14:57

Nasze panie zmierzają po koeljny Puchar i są coraz bliżej całkowitej dominacji [panom też się kiedys uda :P]

Do przerwy prowadzą 3:1. Choć od 2 min przegrywały.

Ale nie o tym miałem pisać. Mianowicie, możemy raczej zapomnieć o transferze Akinfeeva [o ile ktoś w ogóle o tym marzył] we wczorajszym meczu uszkodził sobie lewe kolano i ma nie grać przez pół roku :shock: :(

Tak więc raczej Wenger nie kupi latem piłkarza z tak poważna kontuzją.
Dopiero 8 kolejek ligi Rosyjskiej mineło, więc 20 latek dużo straci. Nie zagra w meczach eliminacyjnych do LM i do Euro 2008.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 maja 2007, 15:10

Z tego co czytałem to kontuzja Igora może być o wiele poważniejsza niż początkowo podały media. Ponoć Rosjanin uszkodził sobie poduszkę stawową podtrzymującą rzepkę, a to może w konsekwencji nawet zakończyć się zakończeniem kariery :shock: :? Mam jednak nadzieję że chłopak się z tego wyliże i z czasem wróci do formy (no i oczywiście przejdzie do Arsenalu :P).

Chciałbym poruszyć teraz jeszcze jedną, bardzo ważną kwestię. Ljungberg... wczoraj ukazało się info, jakoby Szwed miałby nas opuszczać :roll: Co prawda nie było nawet dokładnie napisane gdzie i za ile miałby odchodzić, ale sama informacja jest co najmniej dziwna. Z jakiego powodu miałby rzekomo odchodzić? Tak jak już wcześniej wspominałem- częste kontuzje. Oby Wenger nie podjął zbyt pochopnej decyzji...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 maja 2007, 15:12

Podobno ma zostać wystawiony na listę transferową.
Ja jestem przeciwny, zreszta pisałem już wielokrotnie, jak wazny jest to piłkarz. O doświadczeniu jego nie ma co pisać, bo to są sprawy oczywiste.
Ten sezon nie był udany, ale dla kogo był ? Najlepszym strzelcem jest Robin, który nie grał w połowie meczów :!:
Nie wolno pozbywać się kolejnych doświadczonych graczy, bo bedzie z roku na rok, coraz gorzej.

Edyta:
Obrazek
Arsenal zgarnął wszystko

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2007, 11:59

Wenger o Fabiańskim na oficjalnej stronie pisze:“That will be done. He will be our new goalkeeper. He will join us next year, be in the squad and compete for a position.

“He is one for the future. We have identified him as having all the qualities to challenge here and be one of the future great goalkeepers for Arsenal Football Club.”
Teraz tak naprawdę uwierzyłem w ten transfer.
Niektórzy mówili, że Łukasz przestał się rozwijać - wiec teraz moga być spokojni. Jak już Boruca zlinczują kibice w Glasgow, to nie musimy się martwić o jego następce w kadrze :P

Ciekaw jestem jak to teraz zostanie rozwiazane.
Pewne jest, że to ostatni sezon Jensa na Emirates. Pooma raczej też. Pewnie stąd transfer młodego bramkarza. Jens ma największe szanse na 1 miejsce w składzie. Powalczy z nim Almunia. Na pewno będa sjakies rotacje. Bo Jens w swoim wieku i przy swojej nierównej formie, nie może bronić cały sezon. Carling Cup i FA Cup - widzę to tak. Almunia w FA CUP - bo to wazniejszy Puchar. A Fabiański w Carling Cup - bo tam zawsze nowi są ogrywani.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 maja 2007, 12:42

fieldy Powiedzą dokładnie ile za niego zapłacili, czy nie ma tam takiego zwyczaju i zawsze się będzie mówić "co najmniej 3 mln €" ? :think:

Zależy od sytuacji, raczej nie ujawnią sumy. Musimy zostać przy "ok ... €" // fieldy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2007, 19:28

Niestety stało się to, czego się obawiałem. Wenger wypuscił kolejny talent. Stwierdził, że w środku mamy za dużą rywalizację. Fabrice Muamba stał się piłkarzem Birmimgham. Do tej pory był tam wypożyczony.
Wysłaliśmy 3 - Larssona, Muambe i Bendtnera - wraca tylko 1 :(

Na mecz z Portmouth wraca Freddie, ale wypada Rosicky i ... Adebayor - czyli nasz jedyny napastnik. Pewnie Bestia po raz ostatni wystąpi, może z Aliadiere.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 maja 2007, 20:12

fieldy pisze:Muambe

To nie ktoś a'la Cesc czy Denilson... Jesli tak to i tak by się marnował posiedziałby troche na wypozyczeniach i odszedł za free, a tak troche Arsenal zarobi. Larsson także nigdy specjalnie mi nie zapadł w pamięć.
fieldy pisze: Pewnie Bestia po raz ostatni wystąpi, może z Aliadiere.
Pewnie obaj wystąpią poraz ostatni, ostatnio ponownie wyczytałem gdzieś o zainteresowaniu Boro Francuzem. :wink: Dobrze by było gdyby Arsene pozbył się kilku zawodników, ktorzy spełniają sie w CC albo są zapchaj-dziurą, a w ich miejsce sciągnał kogos doświadczonego i prezentujacego klasę swiatowa.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 11 maja 2007, 21:20

Muamba mialem nadzieje ze bedzie w przyszlosci angielska sila napedowa Arsenalu, ale coz odchodzi i nic nie pozostaje jak zyczyc mu jak najlepiej. Zgodze sie z Jarzinho ze nie jest to klasa Cesca i chlopak podjal dobra dla swojej kariery decyzje. Byc co roku wypozyczanym to tez nie jest taka dobra sprawa, a zostajac w Arsenalu nie pogralby zbyt duzo zwlaszcza ze sa i Diaby i Denilson wiec dla Muamby nie widze miejsca. Szkoda bo zapowiadal sie dobrze.

Jarzinho pisze: Dobrze by było gdyby Arsene pozbył się kilku zawodników, ktorzy spełniają sie w CC albo są zapchaj-dziurą
Kogo dokladnie masz na mysli poza Aliadierem??

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 maja 2007, 21:31

piorun13 pisze:Kogo dokladnie masz na mysli poza Aliadierem??

Kogo... Baptistę :P Nie, zartuje, obok Francuza dorzucam jeszczę drugiego jego rodaka Flaminiego, aby w dwojkę im nie było smutno daję jeszcze Senderosa wg. mnie juz kilkakrotnei to pisąłem najsłabszego środkowego defensora Arsenalu, który jesli zostanie może hamować rozwój bardziej utalentowanego od niego Djourou. W pucharach widziłem także młodego Traore, choć podobno on jest lewym defensorem. :?
Song chyba został sprzedany, więc nie będę go wymieniał.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 maja 2007, 22:38

fieldy pisze:Niestety stało się to, czego się obawiałem. Wenger wypuscił kolejny talent. Stwierdził, że w środku mamy za dużą rywalizację. Fabrice Muamba stał się piłkarzem Birmimgham. Do tej pory był tam wypożyczony.
Wysłaliśmy 3 - Larssona, Muambe i Bendtnera - wraca tylko 1 Sad
[']... niestety. Tego pierwszego mi nie jest szkoda, bo jakoś nie przekonał mnie do siebie. Muamba jest młody (88 rocznik?) i szkoda sprzedawać tak perspektywicznego zawodnika. :?
Jarzinho pisze:To nie ktoś a'la Cesc czy Denilson...
piorun13 pisze:Zgodze sie z Jarzinho ze nie jest to klasa Cesca i chlopak podjal dobra dla swojej kariery decyzje.
Swoją grą bardziej mi przypomina Patryka czy Diaby. Taki rzeźnik w środku pola. 8)

Jeżeli Aliadiere będzie odpowiadał rola 5 napastnika, to niech zostanie. Ale myślę, ze odejdzie bo wygląda mi na ambitnego chłopaka. Boro sie nim interesuje już od jakiegoś czasu. Oby tam nie podszedł, bo nie trawie tej drużyny. :maruda:
Co do Flaminiego, to nie będzie miał problemy ze znalezieniem klubu. Ponoć "Serca" sie niem interesują.
Baptista wraca do Madrytu. Ciekawe co będzie z Reyesem. :think: Chciałbym żeby został sprzedany. W jego miejsce Ribery (właśnie na niego oddałem głos w ankiecie).
Senderos jest bardzo solidnym rezerwowym i szkoda sie go pozbywać. Chyba, ze sam zechce odejść. Dla neigo to byłoby najlepsze rozwiązanie, bo w Arsenalu jest 4 obrońcą... Moim zdaniem Djourou jest lepszy.
Z tego co ostatnio czytałem, Juve jest zainteresowane Sandym. To byłoby najlepsze rozwiązanie. Juve buduje drożynę, a Senderos sie nadaje do SerieA. To chyba jedyna liga z wielkiej trojki, do której pasuje.
Song chyba został sprzedany, więc nie będę go wymieniał.
Wypożyczony do końca sezonu. Moim zdaniem Wenger chce go wypromować i komuś upchnąć(być może pozostanie w Charlton).

W kadrze na mecz z Portsmouth znalazł sie Randall. 8)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 maja 2007, 15:30

A jednak, Fabiański w Arsenalu... niech będzie :P Zobaczymy co z tego wyniknie. Ciekawie byłoby, gdyby w przyszłości to właśnie Łukasz stał się podstawowym bramkarzem Arsenalu, pytanie tylko czy kiedykolwiek do tego dojdzie :roll:

Mecz z Portsmouth zagramy dla czystej przyjemności i dlatego też powinniśmy wygrać :] Nawet bez Adebayora, Henry'ego, Van Persiego, Rosicky'ego, Walcotta, Gilberto czy Jensa. Ciekawi mnie jeszcze jak w nadchodzącym spotkaniu zaprezentuje się Baptista...

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 13 maja 2007, 17:46

Ukazala sie informacja ze Micah Ricards chcialby grac w barwach kanonierow wedlug mnie bylby to bardzo dobry ruch transferowy. Sprzedaz Senderosa i zakup Ricardsa.

Fieldy i jak wynik LFC z Charltonem??:)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 maja 2007, 17:48

piorun13 pisze:Fieldy i jak wynik LFC z Charltonem??
tak jak pisałem - niezadowalający.
Mówiłem, aby się nie napalać na 3 miejsce, bo ciężko będzie i Liverpool w ostatniej minucie doprowadza do remisu z karnego.
Mamy 4 miejce - też dobre, bo dajace awans do LM.

Wenger najwidoczniej nie chciał walczyć o 3 pozycje. Skoro taki skład wystawił - oczywiscie Bestia musiał coś sknocić.
Słabo się żegna z Emirates.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”