Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 266

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 09 wrz 2011, 16:57

No ciekawe jakim składem wyjdziemy, mam nadzieję że z Matą w pierwszej "11". Chciałbym też zobaczyć Lukaku, ale pewnie znowu Torres wyjdzie na początek. W moich oczach to dla niego ostatnia szansa na zdobycie gola. Byłem zadowolony z jego transferu, ale już mnie po woli zaczyna drażnić, może nawet jak dla mnie cały mecz nie mieć piłki, ale ma jutro wreszcie strzelić 1 bramkę w tym sezonie! :lol:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 10 wrz 2011, 18:07

Ładnie. Pod koniec ten mecz został strasznie olany przez The Blues i było nerwowo, ale na szczęscie 3 pkt jadą na Stamford Bridge

Sergek, chcielibyście Sturridge'a, co? :lol: Ogromny udział przy pierwszym golu, kiedy fantastycznie dostrzegł Terrego (a Daniela pilnowało dwóch rywali), druga bramka majstersztyk. Wybrał najbardziej zadziwiające rozwiązanie :lol: Meireles wsławił się dziś w sumie strzałami z dystansu, prawie wszystkie blokowane przez Czarne Koty. Ogólnie AVB bardzo ciekawy zestaw ataku wybrał na ten mecz. Z meczu na mecz gra wygląda coraz lepiej i póki co zapowiada się, że Chelsea będzie grała coraz lepiej. Mam nadzieję, że nie przyjdzie też żaden kryzys jak w ostatnich latach, bo wtedy było szaleństwo na początku a później piach. Teraz cieszymy się minimalnymi wygranymi (co może wiązać się z mniejszym nakładem sił). Ot coś w stylu tych barcelońskich mikrocyklów, o ile dobrze to pojąłem :lol:

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 10 wrz 2011, 19:11

Nie potrzebnie straciliśmy tą bramkę na koniec i przez to było nerwowo. 18 mecz na Old Trafford i na pewno będzie ciężko. United są w świetnej formie, ale mamy szansę sprowadzić ich na ziemię, jednak trzeba zagrać lepiej niż dzisiaj.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 11 wrz 2011, 11:15

Torres :( Kibice niestety tracą cierpliwość do poczynań Hiszpana. Trochę nie zrozumiałem decyzji AVB o wprowadzeniu go za Mate, według mnie lepiej by było, gdyby oboje byli na boisku. Zimna krew Terrego ustawiła mecz pod dyktando The Blues. Później Daniel - ahhh ! Udany debiut Raula, świetny przegląd pola.

Czerwone Diabły są w świetnej formie, ale bardziej obawiałbym się City... To, w jakim stylu wygrywają kolejne spotkania nie napawa optymizmem.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 wrz 2011, 12:31

Świetnie to podanie Meirelesa przy bramce Sturridge'a. Na jakiej pozycji grał wczoraj Portugalczyk?

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 11 wrz 2011, 13:06

Daaaamian pisze:Świetnie to podanie Meirelesa przy bramce Sturridge'a. Na jakiej pozycji grał wczoraj Portugalczyk?
Grał hmmm ja bym to nazwał pomiędzy Ramiresem a Lampsem

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 12 wrz 2011, 16:08

Mam jedynie nadzieję, że na SB będzie miał swoją jedną pozycję, a nie będzie sprawdzany w każdym możliwym miejscu, jak to miało miejsce podczas przygody Portugalczyka na Anfield.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 12 wrz 2011, 18:22

Nie miałem okazji oglądać meczu, dlatego mam prośbę mógłby mi ktoś opisać w skrócie mecz :) Jak forma naszych zawodników? Czy nasi zagrali lepiej niż w poprzednich meczach? Myślicie, że po tym co Chelsea zaprezentowała w sobotę mamy jakieś szanse ze świetnie grającym Manchesterem United? Z góry wielki dzięki za odpowiedź :)

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 12 wrz 2011, 18:37

Ogólnie to większość zagrała ładnie, słabo na pewno Anelka i Lampard. Zagrali lepiej niż w poprzednim meczu, chociaż wynik nie pokazuje tego, jednak bardzo głupio i nie potrzebnie stracona bramka. Z Manchesterem będzie bardzo ciężko, poza tym gramy na Old Trafford, ale szanse na pewno mamy. Chciałbym zobaczyć taki atak: Mata - Lukaku - Sturridge.

Awatar użytkownika
lchi
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lchi » 12 wrz 2011, 19:38

Faktycznie wynik nie do końca odzwierciedla naszą grę. W porównaniu do poprzednich meczów graliśmy bardziej dynamiczną piłkę, więcej prostopadłych podań, dużo ruchu w ataku. Trochę mniejszy nacisk był na włączanie się bocznych obrońców w akcje ofensywne, choć i oni mieli swoje okazje.

Cech - za dużo do bronienia nie miał, bo większość akcji Sunderlandu kończyła się na obrońcach, jak już interweniował to pewnie. Stracony gol na pewno nie jest jego winą, ale gdyby wspiął się na wyżyny swoich możliwości może by to wyciągnął.

Bosingwa - słabiej niż w poprzednich meczach, jednak nie znaczy że źle. Dużo biegał parę razy ładnie wymienił piłkę z prawym skrzydłowym (Matą/Sturridgem). Zawalił jednak przy straconym golu, bo nie zdążył wrócić.

Ivanovic - solidny występ, nie zaliczył większych błędów.

Terry - pewnie w obronie, i świetnie w ataku.

Cole - Dobra pierwsza połowa, dużo rajdów pod pole karne przeciwnika. Bodajże raz dał się przejść.

Meireles - jak na debiut to naprawdę udanie wpasował się w zespół. Kilka świetnych podań.

Ramires - odniosłem wrażenie, że dużo akcji zaczynało się od jego przejęcia. Dobry odbiór, w ataku pozwalał rozprowadzać piłkę bardziej ofensywnym partnerom.

Lampard - sporo niecelnych podań, chyba najsłabszy punkt podstawowej jedenastki tego spotkania.

Mata - bardzo dużo biegał, dobrze wymieniał piłkę ze Sturridgem, razem stworzyli kilka naprawdę groźnych akcji.

Anelka - mimo wystawienia go na szpicy, częściej widywałem go na którymś ze skrzydeł. Pierwsza połowa na plus, w drugiej chyba odezwało się zmęczenie.

Sturridge - zdecydowanie zawodnik meczu, świetnie wypatrzył Terrego przy pierwszym golu, przy drugim popisał się piekielną szybkością i ładnym, choć trochę zuchwałym strzałem. Cały czas szarpał, próbował, przez ponad godzinę swojej gry stracił piłkę może ze 3 razy.

Maluda - mimo mojego sceptycznego nastawienia do tego zawodnika, zaprezentował on się całkiem dobrze. Widać wchodzenie z ławki rezerwowych służy francuzowi.

Romeu - dostał swoje 10 minut w których miał może ze 2 kontakty z piłką, starał się przeszkadzać jednak bez większego pożytku. Odniosłem wrażenie, że czuje się on trochę zagubiony wśród swoich nowych kolegów.

Torres - jego zmiana nie wniosła nic do naszej gry ofensywnej, zwiększyła jedynie ilość strat w ataku. Kompletnie niezrozumiała decyzja przy ostatniej akcji, kiedy to z niezrozumiałych dla mnie przyczyn zdecydował się na strzał/podanie do bramkarza Sunderlandu, zamiast podawać swojemu lepiej ustawionemu koledze.

Co ciekawe wyszliśmy, ustawieniem 4-3-3, ale bez defensywnego pomocnika, dopiero gdy na boisko wszedł Romeu pełnił on tą rolę. Wyszło nam to na dobre, bo większa ilość graczy uczestniczyła w ataku, dając więcej swobody, jednak raczej nie sprawdzi się z bardziej wymagającym przeciwnikiem.

Co do następnego meczu, to będzie bardzo ciężko i bardzo zadowolony będę z remisu. Co do ustawienia w ataku wydaje mi się, że AVB postawi na Drogbe wspieranego przez Mate i Sturridge'a. Liczę również na występ ivanovica z prawej strony obrony, i pary alex terry w środku. Ważne, jest by przede wszystkim powstrzymać Manchester United, nie otwierać się tak jak zrobił to Arsenal. AVB powinien również wykorzystać najsłabszy punkt czerwonych diabłów - De Gea'e, pomocnicy powinni decydować się na większą ilość strzałów z dystansu.

Z niecierpliwością czekam na to jak nasi zaprezentują się z Bayerem.

Awatar użytkownika
lchi
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lchi » 13 wrz 2011, 12:28

Mimo wznowienia treningów, okazuje się, że Drogba nie będzie gotowy na mecz z ekipą sir Alexa Fergusona. Jestem ciekaw, czy AVB zdecyduje się na odważny krok i da szansę Lukaku od 1 minuty, czy też postawi na Torresa bez formy lub przeciętnego Anelkę.

W tym momencie w mojej opinii najlepszą trójką w ataku byliby Maluda - Sturridge - Mata i Anelka wprowadzony za któregoś z nich w drugiej połowie.

Liczę dziś na debiut Josha w barwach Chelsea w sezonie 2011/2012, AVB mógłby posadzić Lamprada, by dać mu odpocząć przed meczem z Manchesterem United, w którym zapewne wystąpi. Poza tym Ramires nie zagra, bo pauzuje za kartki z poprzedniego sezonu, więc zwiększa się szansa na występ młodego Anglika.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 13 wrz 2011, 17:59

Że tak wtrące, wiadomo coś komuś, na temat wypożyczenia Torresa do Milanu na pół roku ?! :shock:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 wrz 2011, 19:38

marCHELSinio pisze:Że tak wtrące, wiadomo coś komuś, na temat wypożyczenia Torresa do Milanu na pół roku ?! :shock:
Mi np. wiadomo, że to bzdura.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 740

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 wrz 2011, 19:43

Widzę, że do was te plotki też dotarły. Dziennikarze mają zapewne pole do popisu z kilku powodów:
- media ciągle informują, że Milan chce kolejnego napastnika;
- Torrres ostatnio chyba siedział na ławce;
- Galliani od dawna bardzo ceni Hiszpana;
- Torres jeszcze grając w Atletico mówił, że Milan to jeden z jego ulubionych klubów.

Jakiś mądry dziennikarz przypomniał sobie o tym i plotka gotowa.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 13 wrz 2011, 22:53

Takim oto sposobem pierwszy mecz tegorocznej Ligi Mistrzów za Nami. Według mnie The Blues rozegrali świetne spotkanie. Podobała mi się agresywna gra o każdą piłkę, pressing przy każdej akcji Aptekarzy. Drużyna AVB zaczyna się łączyć w jedność, mi jako kibicowi CFC podoba się to niezmiernie ! :) No i bohater meczu - Fernando Torres. Szkoda, że znów bez bramki, jednakże 2 aststy też satysfakcjonują :P No, żal jeszcze tych 2 okazji Maty zaraz po bramce Luiza, ale odkupił je w doliczonym czasie gry. Między Valencią a Genk podział punktów, więc jesteśmy samotnym liderem grupy. Teraz mecz z United, jeżeli zagramy jak dziś, to powinniśmy wywieźć 3 pkt. z Old Trafford. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”