AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2651

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sie 2015, 20:41

Czy jeśli nazwę Cię kibicem Interu, a Ty się wkurzysz, to mogę powiedzieć, że pamięć mnie zawiodła, ale to nie ma nic wspólnego z kłamstwem?

Od określenia, że prowadzenie mercato to burdel jest bardzo daleka droga do nazwania klubu burdelem. Ale co tam, przecież można mówić wszystko co ślina na język przyniesie, bo zawsze na koniec można powiedzieć, że się nie robi z mordy szmaty, tylko że pamięć zawiodła.
mete pisze:Milan ostatecznie będzie płacił większą część pensji Mario. Ten deal nie ma żadnego sensu.
Z tym się nie sposób nie zgodzić.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2015, 20:47

BTW z czystej ciekawości znalazłem sobie ten artykuł Steca. Oprócz bezczelnego przekręcenia słów Gallianiego napisał takie kwiatki jak Luiz Adriano wypiął się na Milan i poszedł do Al Alhy, Milan błaga Witsela o transfer a ten nie chce do klubu bez LM. Naprawdę uważa ktoś ten stek bzdur za jakikolwiek autorytet? Owszem z Jacksonem czy Kondgobią racja, ale o wiele bardziej rzetelny artykuł na ten temat można znaleźć na acmilan.pl
Witsel's intermediary Marseglia: "Zenit lowered their demands for Witsel from €35m to €25m, with being open to deferred payments."
Ciekawi mnie czy to prawda. Jeżeli tak to nie ma się nad czym zastanawiać.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sie 2015, 20:51

mete pisze:To mój błąd.

Milan ostatecznie będzie płacił większą część pensji Mario. Ten deal nie ma żadnego sensu. Chyba, że jest jakieś drugie dno, ale w to nie wierzę.
Według doniesień z milannews Milan będzie płacił dokładnie połowę pensji Mario - 2,25 mln euro rocznie. Czyli tak, jak donoszono wcześniej. To już nie wygląda tak źle, choć cały transfer psuje brak opcji wykupu.
mete pisze:BTW z czystej ciekawości znalazłem sobie ten artykuł Steca. Oprócz bezczelnego przekręcenia słów Gallianiego napisał takie kwiatki jak Luiz Adriano wypiął się na Milan i poszedł do Al Alhy, Milan błaga Witsela o transfer a ten nie chce do klubu bez LM. Naprawdę uważa ktoś ten stek bzdur za jakikolwiek autorytet?
Przykro mi to pisać, ale niektórzy fani Milanu każdy, dosłownie każdy powód uznają za dobry, by wieścić upadek Milanu i krytykować za wszystko zarząd.
Ot, choćby Seba82. Jego zdaniem brak transferu Vrsaljko do Milanu to będzie "szczyt wszystkiego", choć w tym czasie w klubie byli De Sciglio i Abate ze świeżo przedłużoną umową. Czas pokazał, że gdzieś tam był w cieniu jeszcze Calabria. Nikt poważny by nie uznał, że brak transferu trzeciego prawego obrońcy do klubu to będzie "szczyt wszystkiego", ale dla niektórych każdy powód jest dobry.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2015, 20:53

Według doniesień z milannews Milan będzie płacił dokładnie połowę pensji Mario - 2,25 mln euro rocznie. Czyli tak, jak donoszono wcześniej. To już nie wygląda tak źle, choć cały transfer psuje brak opcji wykupu.
Na twiterze znalazłem informację od LGdS, że Milan będzie płacił 2 mln na rękę graczowi a Liverpool 1,6 mln. Ponoć tyle wynosiła jego pensja na rękę w Anglii. Z podatkiem miało to dawać 5,2 mln euro.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 24 sie 2015, 20:59

Wilmore pisze:Czy jeśli nazwę Cię kibicem Interu, a Ty się wkurzysz, to mogę powiedzieć, że pamięć mnie zawiodła, ale to nie ma nic wspólnego z kłamstwem?

Od określenia, że prowadzenie mercato to burdel jest bardzo daleka droga do nazwania klubu burdelem. Ale co tam, przecież można mówić wszystko co ślina na język przyniesie, bo zawsze na koniec można powiedzieć, że się nie robi z mordy szmaty, tylko że pamięć zawiodła.
Jeśli Ci sie wydaje, że coś ma miejsce a jeśli wiesz, że coś ma miejsce. Które to kłamstwo :?:

Jego zdaniem brak transferu Vrsaljko do Milanu to będzie "szczyt wszystkiego", choć w tym czasie w klubie byli De Sciglio i Abate ze świeżo przedłużoną umową. Czas pokazał, że gdzieś tam był w cieniu jeszcze Calabria. Nikt poważny by nie uznał, że brak transferu trzeciego prawego obrońcy do klubu to będzie "szczyt wszystkiego", ale dla niektórych każdy powód jest dobry.
Wklejaj fragment, w którym napisałem, że BRAK TRANSFERU VRSALJKO TO SZCZYT WSZYSTKIEGO.
BTW z czystej ciekawości znalazłem sobie ten artykuł Steca. Oprócz bezczelnego przekręcenia słów Gallianiego napisał takie kwiatki jak Luiz Adriano wypiął się na Milan i poszedł do Al Alhy, Milan błaga Witsela o transfer a ten nie chce do klubu bez LM. Naprawdę uważa ktoś ten stek bzdur za jakikolwiek autorytet?
Gdzie użyłem słowa autorytet :?: Wrzuciłem tylko artykuł. Wróciłem do tego po nawiązaniu Wilmorea do "pożaru w burdelu".

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sie 2015, 21:04

mete pisze:Na twiterze znalazłem informację od LGdS, że Milan będzie płacił 2 mln na rękę graczowi a Liverpool 1,6 mln. Ponoć tyle wynosiła jego pensja na rękę w Anglii. Z podatkiem miało to dawać 5,2 mln euro.
Wydaje mi się, że Balotelli zarabiał 4,5 mln rocznie na rękę w Liverpoolu. Tak pisano rok temu, tak piszą teraz. W tej sytuacji Milan pokrywałby 50% jego pensji.
seba82 pisze:Wklejaj fragment, w którym napisałem, że BRAK TRANSFERU VRSALJKO TO SZCZYT WSZYSTKIEGO.
No popatrz, mógłbym napisać bzdurę i zasłonić się niepamięcią gdy ujawniono by moje kłamstwo, ale nie, nie pójdę Twoim śladem.
seba82 pisze:Galliani daje się dymać z każdej strony, jeśli nie uda się pozyskać Vrsaljko to będzie szczyt wszystkiego.
http://swiatpilki.com/forum/viewtopic.p ... yt#p895448

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 24 sie 2015, 21:11

To przeczytaj uważnie jeszcze raz a potem wyżej przeczytaj posta Mete, do którego moje słowa się odnoszą, w kontekście opłacania pensji Matriego, Sassuolo i Preziosiego. Dopełnieniem "szczytu wszystkiego" byłby brak transferu Vrsaljko a bie transfer sam w sobie.

Nie ma to jak zarzucać kłamstwo, brak czytania ze zrozumieniem czy robienie z mordy szmaty a potem bez zastanowienia wklejać wycinek pasujący w kontekst oskarżenia.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2015, 21:16 przez seba82, łącznie zmieniany 2 razy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sie 2015, 21:14

A więc stwierdzenie "to będzie szczyt wszystkiego" nie oznacza "to będzie szczyt wszystkiego".
Panie pośle Mastalerek, to pan?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 24 sie 2015, 21:18

Dopisałem wyżej. Zdanie odnosi sie do całości rozmowy z Mete and nie, jak byś chciał, tylko transferu.

Tak żebyś zrozumiał, dymanie Gallianiego przez Preziosiego i innych kolegów, w tamtym okienku, osiągnie apogeum(czytaj szczyt wszystkiego) jeśli mimo ustępstw, że strony Gallianiego(Matri), kolega Preziosi odda Vrsaljko do Sassuolo.

Prościej Ci nie wytłumaczę.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 24 sie 2015, 21:30

Jeden z przedstawicieli Witsela powiedział, że Zenit zszedł na 25 mln.
Jeśli to prawda to chyba nie przyjdzie im do głowy odpuścić, w takim wypadku można wziąć i Soriano.

Suso w kontakcie z Genoą, wypożyczenie bez opcji wykupu.
Marsylia jest skłonna wziąć, na wypożyczenie, Mauriego i brata.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2015, 21:31 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sie 2015, 21:31

Czyli jednak jest tam ten "szczyt wszystkiego". Fajnie! Zakiwałeś się jak Boruc na tym filmiku:
Nawet melodyjka pasuje jak ulał.
A więc co było do udowodnienia. EoT.

Jeśli Witsel jest do wyjęcia za 25 milionów euro, to trzeba go wyjąć zanim to dotrze do pozostałych klubów. To jest naprawdę sprawiedliwa cena, a kogoś takiego dokładnie potrzeba obok De Jonga dla ustabilizowania składu. Szkoda tylko, że ten transfer będzie na samym końcu, zamiast z uwagi na potrzebę zgrywania się na samym początku okienka.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 24 sie 2015, 21:37

Oczywiście, że jest. Tego nie neguje, ależ wygodnie jest uciekać w głupkowate komentarze by odwrócić uwagę od tego, że się chciało coś udowodnić a wyszło jak zawsze. Ja umiem się przyznać do pomyłki, Ty widocznie wolisz błaznować.

Kończymy ten temat.

Witsel,już teraz, może przyjść "za pięć dwunasta" oby przyszedł. Oczywiście ten transfer powinien być jednym z pierwszych, ale cóż.
Tylko niech sie Galliani nie wycofa, kosztem kogokolwiek.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 sie 2015, 21:40

eśli Witsel jest do wyjęcia za 25 milionów euro, to trzeba go wyjąć zanim to dotrze do pozostałych klubów.
W takim razie nie chwal się na forum posiadaniem tak poufnych informacji :D
To jest naprawdę sprawiedliwa cena
A sprawiedliwe to może być rozstrzygnięcie sądowe lub sposób podziału dochodu w społeczeństwie; cena może być ekwiwalentna geniuszu. Tak w kontekście krucjaty, która na tym forum prowadzisz - walki z głupotą ... a w rzeczywistości jej promowaniem.

Jeden z przedstawicieli Witsela powiedział, że Zenit zszedł na 25 mln.
Jeżeli doniesienia się sprawdzą to świetna cena za tego zawodnika. Na pewno podniesie jakość pomocy. Widziałem go w paru meczach i prezentował się bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2015, 21:42

Marsylia jest skłonna wziąć, na wypożyczenie, Mauriego i brata.
Jego brat już chyba poszedł na wypożyczenie do jakieś 3-ligowej drużyny?

Wg CdS Milan płaci 2,25 mln euro a Liverpool 1,75 mln euro pensji Balotelliego.

Jak w takim wypadku Witsel nie trafi do Milanu lub ktoś go ściągnie z przed nosa to sam nie wiem co o tym myśleć. Drugi z jego przedstawicieli powiedział, że nawiązano nowe kontakty, Zenit obniżył wymagania, ale nie podał kwoty. Jednak wszystko jest w oczekiwaniu na razie...

BTW pojawiła się plotka o rozmowach z PSG w sprawie Lavezziego. Raczej w to nie wierzę (może pomylili nas z Interem?), ale z naszym zarządem to i skrzydłowy jeszcze się może nam trafić :) Znalazłem ciekawy komentarz odnośnie tej plotki:
great, lavezzi now too. does galliani, by any chance, know what midfielders are?

can't believe we've gone from rivera, rijkaard, ancelotti, donadoni, savicevic, boban albertini, gullit, gattuso, seedorf, pirlo, kaka, rui costa, van bommel to this fucking shit
W sedno :)
Ostatnio zmieniony 24 sie 2015, 21:57 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 24 sie 2015, 21:56

accoding to reports in France Milan and PSG have talked about lavezzi
Lavezzi - Bacca - Balotelli
---------------Menez -----------------
Honda - Bertolacci - L. Adriano
-------------- De Jong --------------
Romagnioli - De Sciglio
--------- Diego Lopez ----------

Attacare.

Lavezzi, raczej, idzie do Interu, tu nie ma miejsca.

Nie wyobrażam sobie, że zamkniemy pomoc transferem Soriano. Boję się, że tak sie może stać, ale chyba Galliani aż tak naiwny nie jest, że ten transfer cos zmieni :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”