AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2657

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2015, 19:31

Spodziewajcie się, w niedługim czasie, przyklepania Witsela przez Juve.
Milan Fans ★ ‏@MilanEye

Milan will meet with Sampdoria again for Soriano between tomorrow and after tomorrow [Sky].
Ferrero nie chce się zgodzić na wypożyczenie :)

Tak na poważnie, czy Soriano to piłkarz, który gwarantuje utrzymanie piłki w środku pola :?:
Słyszałem, że pracowity jest i bronic też potrafi. Pytam bo innego transferu sie już nie spodziewam, obym się mylił bo szybko zapomnimy o jakichkolwiek pucharach.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2015, 19:43

Ja jestem za tym, aby Matriego w klubie nie było, ale nie takim kosztem że w zamian bierzemy Mario. Idąc takim tokiem rozumowania to chciałbym przyjścia Muntariego kosztem Nocerino, bo przecież Sulley ma większe umiejętności.

Ja już przez tyle lat mam dość w Milanie graczy, który nic sobą nie prezentują, którzy nie mają podejścia do zawodu jaki wykonują a dodatkowo jeszcze w przypadku Mario plują na klub jak i jego pracowników. Nie wiem czy są to jakieś duże wymagania, ale wydaje mi się, że nie. Z każdym takim ruchem mam świadomość, że Milan który pokochałem już nie istnieje (i nie chodzi mi tylko o aspekt sportowy).
Tak na poważnie, czy Soriano to piłkarz, który gwarantuje utrzymanie piłki w środku pola :?:
Słyszałem, że pracowity jest i bronic też potrafi. Pytam bo innego transferu sie już nie spodziewam, obym się mylił bo szybko zapomnimy o jakichkolwiek pucharach.
Soriano to gracz o podobnej charakterystyce jak Bertolacci, ale słabszy od niego i po słabszym sezonie. Bliżej mu do ofensywnego pomocnika niż do gracza o charakterystyce Witsela. W obronie wiele nie da, poza bieganiem a to gwarantuje nam Nocerino czy Poli.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2015, 19:46

Ja jestem za tym, aby Matriego w klubie nie było, ale nie takim kosztem że w zamian bierzemy Mario. idąc takim tokiem rozumowania to chciałbym przyjścia Muntariego kosztem Nocerino, bo przecież Sulley ma większe możliwości.
Żebyśmy się zrozumieli, pisałem, że jego przyjście jest bezsensowne, ale jakoś staram się wytłumaczyć(sobie) zasadność tej decyzji. Podchodząc całkiem z boku do tego, pod kątem przydatności(na boisku, nie w szatni czy poza) to jednak bardziej skłaniam się w stronę Mario niż Matriego, który(nie oszukujmy się) wielu szans i tak by nie miał.

Muntari(za dobrych czasów)teraz zapewniłby naszej pomocy trochę lepszy balans, jak na ironię :lol:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 sie 2015, 19:53

Ja nie byłem przeciwnikiem Ely'ego z Fiorentiną. Ja jestem przeciwnikiem praktycznie całej obrony. Tam jest taka sama przeciętność jak w pomocy. Gdybym miał wziąć Mirande na takich warunkach jak wziął go Inter to brałbym bez zastanawiania się.

Soriano to będzie nowy Poli. Innej opcji nie widzę.

Nie ma co wieszać psów na zespole po meczu gdzie nie byliśmy faworytami do zwycięstwa imo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sie 2015, 20:14

Rzekomo ma nie być pieniędzy. Były spotkania, były plany, były obietnice, krach w Chinach i nagle nie ma pieniędzy. To się składa do kupy w całość, gdyby ich od początku nie było, to przecież nie byłoby tylu spotkań w sprawie pomocników.
Trochę żal wobec tego Gallianiego. Chciał kombinować, wydusić dobre okazje w końcówce, a tu przekombinował i ziemia mu się osunęła spod nóg. Jak z Redondo.
Krytyki jednak nie może uniknąć - nic nie zmuszało go do ściągnięcia dwóch napastników na początku okienka, skoro obaj byli i tak dostępni na tych warunkach - przy dobrej relacji można było ich przetrzymać do końca okienka i wtedy zakontraktować. A należało się wstrzymać, bo w ataku opcji było i tak wystarczająco dużo. W pomocy to wygląda zupełnie inaczej.
Tymczasem pożegnano takiego Muntariego, który swojego maksimum już by nie osiągnął, ale w ważnych meczach nadal by dawał z siebie więcej niż wszyscy poza De Jongiem razem wzięci, a jak pokazuje okienko - ktoś taki jak Muntari (choć wiadomo, lepszy) jest nam potrzebny: pomocnik zdolny do gry na całej długości boiska, któremu nieobcy jest odbiór, ogarnięty taktycznie wystarczająco, by współpracować z pomocnikiem w typie De Jonga. Zamiast kogoś w tym typie gra Bonaventura i w efekcie mamy pomoc-widmo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2015, 20:35

Trzeba postawić sprawę jasno - media czy fani mogli jedynie spekulować ile Milan ma do wydania w to okienko. Galliani jest jedną z tych osób, które wiedziały ile będzie do wydania. Krach na giełdzie był już wcześniej a nie przeszkodziło to wydać Milanowi dość sporo jak na nasze realia. Mi go w ogóle nie jest szkoda, bo gdyby był mądrym DS to teraz Milan miałby pomocnika/pomocników klasowych a najwyżej nie przyszedłby Luiz Adriano czy Bertolacci. Bez nich dałoby się żyć nawet jeżeli Berlu zakręciłby kurek. Mam nadzieję, że tym razem Baśka już dopnie swego i pogoni go z klubu raz na zawsze. A Berlusconi przejrzy na oczy, że wykłada spore pieniądze na klub a efektów nie widać.

Milan spokojnie mógł mieć teraz Witsela (35 - cena z czerwca/lipca), Bacce (30) i Romagnolego (25) co by było znacznie lepszym okienkiem do tej pory.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sie 2015, 20:38

mete,
Krach na giełdzie był w ten poniedziałek. Od tygodni mówiono o przyszłych problemach, ale krach nastąpił w ciągu ostatnich paru dni. Strategia na to okienko była taka, że połowę wydaje Berlu, a połowę Taj. Gdy miało przyjść do wydatków Bee, to zakręcono kurek z kasą.
Nie chce mi się jednak wierzyć, że Bee wszedłby do klubu bez istotnego transferu. Nie pierwszy raz Galliani by znacząco obniżył przez media oczekiwania kibiców, by zaskoczyć ich później istotnym ruchem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2015, 20:44

Tak, ale problemy z giełdą w Chinach są już od dłuższego czasu. To nie jest tak, że nagle się posypało, ale nawet jeżeli to miało wpłynąć na zakręcenie kurka przez Berlu to nie byłoby teraz problemu jakby Galliani postąpił tak jak mądry DS postępuje. Kolejna sprawa - Bee przed końcem okienka nie będzie w klubie co było wiadome już od sierpnia, więc na jego pieniądze raczej nie czekamy. Jestem przekonany, że w jakimś stopniu było zaplanowane ile Milan będzie miał do wydania i Galliani o tym wiedział.

Prawda jest taka, że jak nie przyjdzie jeden/dwóch klasowych pomocników o potrzebnej nam charakterystyce to za rok prawdopodobnie nas czeka 3 sezon bez LM. A w jakiś istotny a zarazem łatający dziurę w naszym zespole transfer nie wierzę. Nie widzę ku temu przesłanek.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 sie 2015, 21:45

Dobra, ale naprawdę myślicie, że ten krach ma takie znaczenie, że nie ma 30 mln na Witsela :?: Dla ludzi którzy obracają takimi pieniędzmi to nie jest aż tak wielka kwota.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2015, 21:51

Slim91 pisze:Dobra, ale naprawdę myślicie, że ten krach ma takie znaczenie, że nie ma 30 mln na Witsela :?: Dla ludzi którzy obracają takimi pieniędzmi to nie jest aż tak wielka kwota.
Samą cena transferu jest śmieszna, ależ jeśli jest uzależniona od przejęcia udziałów - bank zarzadzany przez Rząd miał przelać 480 mln ale Rzad stracił 3,5 mld USD.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2015, 22:07

Powiedzmy sobie szczerze - to nie krach na giełdzie jest przyczyną, że Milan nie ma pomocnika jakiego powinien mieć.

Jest nowe/stare nazwisko do pomocy - Kasami. Niw musze chyba pisać dlaczego jest z Milanem łączony?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1293

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 sie 2015, 22:15

Jaki krach? Ten bombe pierdolnal a wy lykacie jak pelikany... problemy w Chinach sa od pol roku gdzie gielda tracila ogrom by pozniej zyskiwac. Banka spekulacyjna pekla I mamy efekty. Jakby to mialo wplyw bee nigdy nie pojawilby sie w klubie.

Soriano odpada I dobrze. Gardze kolejnymi przecietniakami. Co dalej?? Sygnaly sa okrutne

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 sie 2015, 22:22

Agentem Kasamiego jest Raiola.

SxE
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SxE » 27 sie 2015, 1:32

seba82 pisze:Dlatego jak nie wierzę w jakąś nadludzką przemianę i nie oczekuję od niego cudów. Jeśli będzie mu dane pograć i wniesie 80 % tego co dwa lata temu to sportowo wypadnie lepiej niż gdyby Matri miał siedzieć zamiast niego.
Oczywiście mam nadzieję, że skoro Balo już tu jest to Matri odejdzie na 100%.
Ale ty naprawdę wierzysz w to, że Balotelli po tak beznadziejnym sezonie i straconym okresie przygotowawczym, ot tak wejdzie sobie do składu i będzie grał jak kiedyś? Mario to kot w worku, zupełnie nam niepotrzebny. Jak na nasze obecne potrzeby bardziej cenię sobie Matriego. Solidny, doświadczony napastnik, który poniżej pewnego poziomu raczej nie schodzi. W dodatku ma za sobą udany sezon i na ławkę w zupełności wystarczy.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 27 sie 2015, 1:45

Ale jaja nawet sie nie kapnalem a tu Destro w Bologni, wiedzialem ze go nie wykupilismy ale zeby do takiego slabiaka isc? i to do tego transfer definitywny...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”