AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2664

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 28 sie 2015, 15:29

Antonelli.

Naprawdę Kucka dostał 4-letni kontrakt :?: Zarobków, póki co, nie ujawniono....

Mihajlovic powiedział, że Honda może i będzie grać na prawym skrzydle, jak zmienią taktykę, Balo za napastnikami. .. :angry2:

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 28 sie 2015, 17:10

mete pisze: Zapomniałem o kimś?

Obrazek

Nie mogłem sie powstrzymać, za każdym razem gdy widzę to zdjęcie... :roftl3:

Gdzie jest Bee :?:
Dlaczego nie ma wiadomości o Matrim :?: Pojawiła się opcja, że Adebayor trafi do WHU, co zablokuje transfer bombardiera.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 sie 2015, 17:19

18 sierpnia Berlusconi powiedział, że spotka się z Bee za 15 dni co wskazywałoby na początek września. Pierwotnie mieli dopiąć deal gdzieś pod koniec września. Ale będą jaja jak jakimś cudem to podpisania umowy nie dojdzie. Taki scenariusz jest raczej mało prawdopodobny, ale dziwnym zbiegiem okoliczności nagle wiele się posypało a kadra Milanu nie wygląda na taką jaka miała być...szczerze? To ja na miejscu Bee w pakiet mniejszościowy bym się nie pakował.

Jeszcze będzie tak, że zostaniemy z Matrim i z Balotellim. Przecież tu nie ma żadnych skoordynowanych działań. Żadnych.

Najlepsze jest to, że w jakimś stopniu mieliśmy zmniejszyć różnicę do Juventusu oraz dogonić resztę stawki. A tak naprawdę czołówka Serie A nam jeszcze bardziej uciekła. Fajnie było pomarzyć chwilę...

Przez całe wakacje numer na koszulce Zaccardo na stronie oficjalnej widniał jako 0. Dzisiaj się zmienił na 81. Nowy transfer. Grazie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sie 2015, 18:53

seba82 pisze:A teraz UWAGA:
In the last 8 years Galliani has paid Genoa 65,5M euro for 19 players.
Preziosi musi być na utrzymaniu Gallianiego, nie ma bata.
Borriello - ok. 20 milionów jako król strzelców, drugie tyle Faraon, Sokratis chyba 8 milionów, Constant chyba też, Boateng troszkę więcej. I to właściwie tyle, cała reszta to mniejsze czy większe transfery za grosze, które miały stanowić uzupełnienie kadry. Jak się też okazało, to na Merkelu czy Strasserze Milan też nieporównywalnie do ich wkładu w grę Genoi zarobił.
Mnóstwo pecha mają zawodnicy z Genoi, ale gdyby nie ona, to nie moglibyśmy oglądać np. Boatenga w Milanie. Juventus też współpracuje z Sassuolo i jakoś wszyscy się tylko z tego cieszą.

Matri odmówił West Hamowi, więc Cerci wypychany zgodził się na transfer do Fiorentiny. Ciekawe, komu robią miejsce w ataku.

W pomocy zastój będzie można obronić tylko jednym ruchem - wpuszczeniem natychmiast Montolivo do pierwszego składu, on da pierwszej ekipie odpowiednią jakość (choć na ławce nie będzie nikogo sensownego, a sam Bertolacci jest przeciętny jak dotąd). Na ten moment na RCM mamy tylko Bertolacciego (który będzie grał na LCM docelowo), Montolivo i ewentualnie Poliego (bądźmy poważni, Kucka to taki RCM jak trequartista, tylko banda przygłupawych histeryków go tam poważnie rozpatruje).
Bardziej martwi to, że gdy Mihajlovic chce Soriano, to się go słucha i nad tym pracuje, a gdy nie chce Kucki czy Mexesa, to się ich wstawia do kadry. Trenera trzeba słuchać i szanować jego zdanie, dobrze, że ono się liczy, ale Galliani jak dotąd podąża za wskazaniami Sinisy nie wtedy, gdy trzeba. Jeśli nie chce Mexesa, to jak go lubię - trzeba go opchnąć. Kucka jest potrzebny, ale jeśli Sinisa miał inną osobę na zastępcę De Jonga, to powinno skończyć dyskusję. To są kwestie, w których trener powinien mieć decydujące zdanie.

EDIT: O mój boże, sprzedali Goriego. Jeśli bez klauzuli pierwokupu, to jest to straszna głupota, to bardzo utalentowany bramkarz.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 28 sie 2015, 18:59

W pomocy zastój będzie można obronić tylko jednym ruchem - wpuszczeniem natychmiast Montolivo do pierwszego składu, on da pierwszej ekipie odpowiednią jakość
Montolivo do pierwszego składu, on da ekipie odpowiednią jakość
Montolivo da ekipie odpowiednią jakość
Montolivo jakość
:D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 sie 2015, 19:07

Wydaje mi się, że słaba próba wypchania kogoś z ataku to po prostu miejsce dla Balotelliego. Jeszce jak Cerci się nie zgodzi to będzie ciekawie.

Pojawiła się plotka, że Witsel chce tylko do Milanu i poinfrmował o tym Zenit, ale nie mogą się dogadać co do sposobu płatności. Jakoś w to nie wierzę, ale nadzieja umiera ostatnia...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sie 2015, 19:15

Nie ma co tu kryć - po tym, jak Witsela potraktował Berlusconi i jak przeprowadzono to okienko, to Witsel byłby głupi przechodząc do Milanu zamiast np. do Juventusu. Chyba że chce koniecznie odejść, a innych chętnych tak naprawdę brak.
Cerci już raz odmówił Fiorentinie, ale teraz pierwsze informacje o tym ruchu wskazują na to, że to on się zgodził, a teraz rozmawiają kluby. Ja bym się cieszył, to bardzo dobry piłkarz, ale dla niego w 4-3-1-2 nie ma przyszłości.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2234
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 sie 2015, 19:23

Wczoraj na tt pojawiła się informacja o tym, że Witsel nie przedłuży umowy z Zenitem (do 2017) oraz, że chce tylko do Milanu.Nie za bardzo w to wierze bo mają ofertę chociażby Juventusu i Milanu to nie trudno jest się domyślić, która jest atrakcyjniesza.Ponadto takie zwlekanie i starania Milanu również wyglądają słabo więc moim zdaniem zawodnik może się ze trzy razy zastanawiać czy przejsć do takiego klubu.O ile w ogóle Milan jeszcze myśli o Witselu bo moim zdaniem ten temat jest już daleko, niestety.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 28 sie 2015, 19:28

Tu jest taki cyrk, że nawet gdy Witsel się okopie, Zenit machnie ręką - bierzcie na darmowe wypożyczenie z opcja wykupu za 20 mln na raty, to na końcu Berlusconi powie nie i przyjdzie Soriano.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 28 sie 2015, 19:45

Nie za bardzo w to wierze bo mają ofertę chociażby Juventusu i Milanu to nie trudno jest się domyślić, która jest atrakcyjniesza.
No nie wiem.
Tak naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić by Juventus w ostatnich dniach mercato ściągnął Cuadrado, Sandro, Draxlera i Witsela, a z ostatniej dwójki to Niemiec wydaje się być znacznie bliżej Juve.
Nie mówiąc o tym, że jeśli jednak, to w Juve mógłby mieć problem z podstawową jedenastką pod obecność Marchisio, Pogby, Khediry i Asamoaha (nie mówiąc o tym, że w razie problemów z aklimatyzacją minuty kradliby mu Pereyra czy Sturaro).

Gdyby to był początek mercato to powiedziałbym, że dla zawodnika sensowniej byłoby iść do Milanu i to byłby dobry ruch dla niego i dla jego kariery.
Choć teraz... kolejny raz wychodzi na to, że projekt Milanu to projekt widmo... ale uważam, że przedkładanie przez niego Milanu nad Juve nie jest wcale takie nierealne (już pomijając na ile serio Juventu go rozważa).

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 sie 2015, 20:01

Cały czas atrakcyjniejszy jest Juventus (gra w LM, z automatu Mistrzostwo), jedynie to, że konkurencja znacznie większa i w tym upatruję wahanie przed ewentualnym transferem do SD - po prostu to, że na pewno nie będzie starterem. Oczywiscie rozważania hipotetyczne bo nie wiadomo czy faktycznie Juve stara się o tego gracza (na moje nie, Sandro załatwili w dzień, gdyby chcieli Witsela to też już byłby w Turynie).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 sie 2015, 23:23

Wydaje mi się, że jedyne co Milan ma lepsze teraz od Juventusu to to, że Witsel przychodzi i z miejsca jest największą gwiazdą w pomocy i raczej trudno by mu było przegrać walkę z kimkolwiek o pierwszy skład. A w Juventusie wiadomo a przed oczami ma Euro 2016 a w Belgii konkurencja mocna na jego pozycji.

Matri niepowołany na mecz, pewnie czeka na decyzję Bilicia. Jose Mauri pewnie idzie na wypożyczenie a w kadrze zameldował się Zaccardo. Mogliby gościa postawić na rok na trybunach to by się nauczył.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 sie 2015, 23:32

Witsel gdyby wybrał Milan zamiast Juventusu to byłby chory psychicznie lub mało ambitny. Opcjonalnie Milan mógłby mu zaoferować znacznie fajniejszą pensję, ale w to nie wierzę. IMO Witsel zostanie w Zenicie. Gdyby Juve go chciało to już by go miało i załatwiłoby transfer w maks. kilka dni. Po transferze Kucki nie wierzę aby była możliwość ściągnięcia Axela. Swoją drogą nasz nowy transfer to straszny ruch. Kolejny szrot bo Balotellim. Tym bardziej długość kontraktu jest wręcz komiczna. Jestem ciekaw na jakich warunkach ta umowa jest. Nie przekonał mnie ten transfer pod żadnym względem. Argument z zastępstwem De Jonga też do mnie nie trafia bo my powinniśmy ściągnąć kogoś kto mu będzie partnerował. Zamiast Soriano oraz Kucki wolałbym nawet jednego Allana skoro kasy na Witsela nie ma.

Jeżeli Cerci trafi do Violi to mam pewne wątpliwości czy warto był sprowadzać murzynka i odsyłać Cerciego.

Mam jakieś dziwne wrażenie, ze gdyby Bee wszedł do klubu tak szybko jak nam się to wydawało to kasa byłaby na sierpień, a teraz mam wrażenie, ze sprawy się skomplikowały.

Jutro mamy w moim odczuciu poważny sprawdzian. Jeżeli Empoli nie zlejemy łatwo to będzie śmiało można mówić, że jesteśmy w dupie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2015, 8:26

O teraz Galliani chce Perottiego. Cechy szczególne? Nie pasujący do taktyki i pracownik Preziosiego.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 29 sie 2015, 8:41

Można sie tylko smiac.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”