AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2670

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1293

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sie 2015, 22:51

Kucka bardzo przecietnie. Wyroznilbym antonellego... on przy de sciglio wyglada jak alba przy wawrzyniaku.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 sie 2015, 22:55

mete pisze:Można powiedzieć, że to taki typowy mecz z tamtego sezonu z tą różnicą, że 3 punkty zostają w Mediolanie
I efekt będzie tego taki, że LM nie będzie, ale LE już tak.

Honda nie jest znakomity, ale dzisiaj powinien grać zamiast Suso. Nie powinien skreślać nikogo po meczu z Violą. Gdybym mia wytypować trójkę którą bym wpierdolił(nie wytransferował) z klub to byliby to: Suso, Nocerino oraz Alex. Trzej panowie nie mają prawa grać w Milanie. Między nimi, a Matrim jest taka różnica, że napastnik nie będzie wąchał murawy bo nie ma miejsca dla niego, a ci będą nie raz grać i szkodę dla klubu robić. Jeden nie poradził sobie w Almerii, drugi w Parmie(bodajże) i w Torino, a trzeciego przemilczę.

Nie wierzę, ale czekam na Meneza. Dzisiaj go brakowało.

Pozbyć się do końca Suso i Nocerino koniecznie.

PS
Wolałbym Zapte niż Ely'ego w pierwszym i nie ma co się oszukiwać bo potrzebujemy CB(nie jak CM, ale jednak).

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 29 sie 2015, 22:58

Trochę smutny ten mecz, jest wygrana ale poza tym pozytywów za wiele nie ma. Krótkowzroczność i brak inteligencji boiskowej naszej linii pomocy poraża. Niejednokrotnie gracz wychodzi na dobra pozycje, prosi się zagrać do niego szybką piłkę ale nie, podanie do tyłu. Bertolacci szkoda słów, to samo De Sciglio.

Przynajmniej napastnicy zrobili swoje.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1293

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sie 2015, 23:00

Menez na wozku da wiecej jakosci niz tych 6 patalachow ktorzy dzisiaj probowali grac w rombie..

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2015, 23:05

Jeżeli chodzi o nadzieje na Witsela to ponoć Schalke nie odda Draxlera i Juventus rusza po Belga. Z dzisiejszej wypowiedzi jegl przedstawiciela wynika to co wiemy od dawna - są kontakty, Witsel chce do Milanu i jak go Milan będzie chciał to przyleci nawet jutro. Zenit wydał zgodę na sprzedaż. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chyba oferta Milanu to 3 mln za wypożyczenie plus 22 obowiązkowy wykup po 20 rozegranych spotkaniach, czyli potwierdzenie newsa od Mediasetu.

Więc reasumując - z jakiegoś powodu Milan jest dla Witsela priorytetem, jest zgoda na odejście i wszystko w rękach Milanu. Jednak jestem przekonany, że jak Milan się nie pospieszy to jak Juventus włączy do gry to Axel nie będzie na nas czekał w nieskończoność.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 29 sie 2015, 23:26

Zęby bolą jak się patrzy na Bertolacciego, ale widać, że będzie grał dopóki sam nie padnie. Nieważne jak kompromitujący występ zanotuje, cóż, swego czasu Inzaghi też miał ulubieńca w składzie.

Szkoda mi Suso bo więcej oczekiwałem, tym bardziej, że Honda też cudów nie gra. Trzeba czekać na Meneza, bo nie wygląda to dobrze.

Czas na roszady w pomocy, naprawdę ciężko to sie ogląda. Niestety prędzej doczekam się nowego trenera niż innego rozwiązania.

Będzie ciężko i nerwowo do Stycznia. Jeśli kupimy tego Witsela to w Zimie typowy AM to PRIORYTET, chyba, że Galliani znów kupi napastnika, bo pewnie odejdzie Cerci.

Montolivo tez pewnie się spakuje w Styczniu, mam nadzieję, że podobnie kilku innych.
Oby tylko już Galliani miał bata nad sobą a Mihajlovic celował transferowo wyżej niż do Genoi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2015, 23:30

Sinisa przynajmniej nie owija w bawełnę i nie stara się szukać kozła ofiarnego. Po meczu powiedział mniej więcej coś takiego - nie zasłużyliśmy na zwycięstwo. Zawdzięczamy je tylko napastnikom. Nic się nie zmieniło w porównaniu z poprzednim rokiem. Po stracie gola byliśmy wystraszeni jakmw ciemności.

Galliani na pytanie o pomocnika odparł, że zobaczymy, ale nie może obiecać czegoś co się może nie zdarzyć.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 29 sie 2015, 23:33

Agent Witsela bardziej wymuszać, transferu do Milanu, juz chyba nie może.
Ale T.Silva tak płacze co okienko i nic. :)
Milan Channel confirm that Milan are attempting to sign Axel Witsel.
Błagam, tylko nie Witsel Si :!: Bo znowu wszystko się posypie.

Matteo Pedrosi: "Nie bronię Doyen Sports i jestem przeciwko Third Party Ownership, ale odkąd Berlusconi wykluczył Nelio Lucasa, to mercato Milanu jest błądzeniem w całkowitej ciemności".
:spoko:

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 30 sie 2015, 4:01

Galliani w wywiadzie po meczu oficjalnie mówi o problemie w pomocy, jest trochę mniej mydlenia oczu niż zawsze. Czytając doniesienia odnośnie Witsela to nie wierze, że On do nas nie przyjdzie. Galliani jest świadom problemu, kibice są wkurwieni, piłkarz chce przyjsc, wypożyczenie z opcja wykupu jest realne. Dlaczego On nie jest jeszcze w Milanie? Niech dopnie wreszcie ten transfer żeby choć trochę zachować twarz. Soriano to żadne rozwiazanie, trzeba było zostawić Saponare albo nawet Birse (pierwszy skład na luzie) jak ma się bawić w takie półśrodki. Galliani tu gra o zachowanie swojej twarzy, po prostu nie wierze żeby dał z siebie dłużej tak kpić.

Mihajlovic nie owija w bawełnę, trener ma dobre podejście ale ewidentnie niektórzy piłkarze nie nadają się, nie są w stanie wytrzymać psychicznie grania dla Milanu. Dla przykładu nie mam pretensji do takiego Bonaventury bo wiem, że On gra swoje, nie boi się i coś tam próbuje, nie jego wina że nie ma takiego talentu jak gracze z topu.. ale jak widze przestraszona minę Bertolacciego to [ch**] mnie strzela. O ile nie będziemy mieć kogoś kto odciazy go, skupi na sobie uwagę mediów, przejmie pozycję lidera na boisku, tak żeby reszta wreszcie mogła się poczuć swobodnie to taki Bertolacci nie będzie grał nic. Musi ich puścić wreszcie ten psychiczny paraliż bo na razie gramy jak drużyna walcząca o utrzymanie.

Wysłane z mojego XT1072 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2015, 8:05

Galliani sugeruje, że jest problem w pomocy. No niemożliwe. Jak on dotego doszedł? Przeczytał prase? I tak cały problem zostawił na koniec i nie wiadomo czy znajdzie rozwiązanie. BTW - ciekawi mnie dlaczego drugą połowę oglądał w szatni. Stawiam, że miał miłe powitanie i mam nadzieje, że KAŻDY mecz będzie się dla niego tak kończył.

Milan potrzebuje 2 pomocników o czym pisałem już od dawna. Dzisiaj piszą o tym media. O ile b2b to była oczywista oczywistość tak nie mamy ofensywnego pomocnika, bo żaden z naszych się tam nie nadaje. Jak chcemy mieć pociechę z napastników to przydałby się tam ktoś.

To będzie niesamowite gdy po całym okienku w którym Witsel się aż prosi do Milanu, gdzie Zenit daje zgodę i wyznacza cenę ostatecznie gracz wyląduje w Juventusu. A jest taka możliwość.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2015, 10:14

Galliani oficjalnie potwierdził, że jest KRETYNEM, nie mam słów na tego idiotę. Przyznaje w prasie, że MOŻE jest problem w pomocy :?: :roftl3:

Mihajlovic: "Diego Lopez took more touches of the ball than a midfielder. That is not right, but I take the responsibility."
To podsumowanie najlepiej świadczy o tym kto biega w środkowej linii, kilka lat Galliani zbierał te perełki.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2015, 11:27

Witsel + ofensywny pomocnik i Galliani będzie mógł wypieprzać z klubu z myślą, że na koniec coś się mu udało. Tylko taki AM na którym można polegać.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2015, 12:03

Ciekawe jakie kandydatury na AM, siatka scoutów Gallianiego(Preziosi z Raiolą), rozważa w kontekście transferu do nas. Ciarki mnie przechodzą.

Galliani zmiękł strasznie wczoraj a na pytanie o zejście do szatni powiedział, że nie mógł na to patrzeć.
Jeśli człowiek decydujący o transferach w klubie mówi, że nie może patrzeć na grę piłkarzy, to ja już więcej nie mam pytań.

Włoskie media wręcz proszą żeby Milan kupił registe, chyba już wszyscy są zmęczeni parodią, zwaną rozgrywanie piłki.

Matri może pójdzie do Marsylii, oczywiście na wypożyczenie.
Mauri natomiast blisko Chievo.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2015, 12:23

Pozwolę sobie się zacytować :
Ciekawe jakie kandydatury na AM, siatka scoutów Gallianiego(Preziosi z Raiolą), rozważa w kontekście transferu do nas. Ciarki mnie przechodzą.
Milan could make a Perotti-Suso loan swap with Genoa [Sky].
:peace:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2015, 12:37

Że Mihajlovic uparł się na Perottiego, to jego błąd. Ale jeśli Galliani pójdzie mu na rękę i sfinansuje mu ten ruch, to będzie szło tylko na jego konto. Właśnie po to jest Galliani, żeby w takich sytuacjach jak dziś, gdy przychodzi do niego Mihajlovic i mówi "daj mi Soriano i/lub Perottiego", powiedzieć "nie, bądź poważny, albo daj mocne argumenty albo dostaniesz Witsela". Na taki kredyt zaufania, by finansować Mihajloviciowi takie zachcianki jak Perotti, to zasłużył Sacchi, Ancelotti czy w swoim czasie nawet Allegri - Sinisa dopiero musi na to zapracować.

"Insidersi" informują, że:
1. Mihajlovic chce poświęcić Suso, byle dostać Perottiego;
2. Nasze okienko na poważnie zaczyna się dzisiaj;
3. Milan idzie po registę na poważnie (co będzie chyba oznaczało De Jonga na boku pomocy, nie podoba mi się to);
4. Rozmowy w sprawie Witsela są w bardzo poważnej fazie;
5. Nocerino i Zaccardo do jutra odejdą;
6. Jose Mauri ma iść do Chievo na wypożyczenie;
7. Matri między Marsylią a West Hamem. Dziwi mnie, że skoro zainteresowanie jest tak realne o którym się pisze, to chłopak nie jest od paru dni już poza klubem. Obecnie jest jednak 5/6 napastnikiem i lepiej mu będzie poza klubem po przyjściu Mario.
8. Berlusconi ma dziś być w Paryżu celem dogadania ostatnich szczegółów w temacie Ibry - wyjątkowo zabawna plotka.

Nic jeszcze nie jest przesądzone i Galliani cały czas ma czas na to, by zrobić te ruchy, których od niego oczekiwano - a więc tym samym załatwić sobie bardzo dobre recenzje po tym mercato. Pytanie tylko gdzie oczy mieli Mihajlovic, Galliani i Berlusconi przez ostatnie tygodnie oglądając tak grający Milan i w takim ustawieniu, żeby dopiero ligi było trzeba, by zrewidować poglądy na grę naszej pomocy. Już fakt, że wyglądała ona nieznacznie lepiej od przebudowanej pomocy Interu był alarmujący. Teraz efekty będą takie, że (przyjmując czysto hipotetycznie, że jeden czy dwa ważne ruchy będą w tej formacji) do derbów podejdziemy w stanie rozsypki, w jakiej Inter był w lipcu, a zanim gra "zatrybi", to będzie październik. Ale to już spoczywa na głowie Mihajlovicia, który przez 3/4 okienka nie dostrzegał takiej palącej potrzeby jak dziś.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”