Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 268

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 18 wrz 2011, 19:04

Ehhh... Fernando... No, miałem nadzieję że z United się odblokuje i się odblokował, ale niestety mogło być więcej tych goli. Ja rozumiem, był rozpędzony, minął bramkarza, presja, słabsza noga, ale piłkarz tej klasy musi coś takiego strzelać! No nic, oby ten mecz mu pomógł i rozkręcił się na dobre. :D

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 18 wrz 2011, 19:12

Taa, ale Torres to jednak dał czadu na maxa.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 18 wrz 2011, 19:56

Bardzo dziwny i szalony mecz :) Jakby każda drużyna wykorzystała te sytuacje, które stworzyła to by była masakra :) United byli lepsi i w pełni zasłużyli na zwycięstwo. Szkoda nie wykorzystanych szans i Torresa, bo chłopak się w końcu przełamał, a to pudło znowu może się nad nim odbić negatywnie...

Chelsea musi poczekać na jakiś kryzys United i wykorzystać go, bo w innym razie nie ma szans na równą walkę o mistrzostwo :)

Ciągle mam przed oczami nie wykorzystane sytuacje przez Ramiresa i Torresa... jak tego można było nie strzelić?

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 18 wrz 2011, 22:01

Czy tylko mi przy karnym Rooneya przypomniał się finał w Moskwie ? No nie ważne, pomimo porażki sądzę, że to jeden z najlepszych meczy w historii "Bitwy o Anglię". Czy wygrał lepszy ? Mam wątpliwości co do tego, wygrał z pewnością skuteczniejszy, chociaż jedni i drudzy razili nieskutecznością.

Torres, czyli jak jednym strzałem przekreślić całą ciężką pracę włożoną w to spotkanie. Ta bramka z 46 minuty wywołała u mnie szał radości, i gdy w 80 coś (nie pamiętam dokładnie) minął De Gee serce stanęło mi w gardle. Szkoda, szkoda i jeszcze raz szkoda tego pudła, ale Ramires też się nie pokazał. Torres wraca do formy, i mam cichą nadzieję, że ten kiks podziała na niego mobilizująco.

Takich ludzi jak Mata i Raul na SB brakowało. To zagranie Meirelesa do Juana właśnie zza dwóch obrońców - palce lizać ! Szkoda, że Hiszpan tej piłki nie dał rady opanować.

Szkoda było mi Lukaku, widać jak bardzo przeżywał ten mecz.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 19 wrz 2011, 21:40

janop pisze:Po meczu w LM pisałeś o trzech punktach Chelsea, a niewiele brakowało, że byłoby wyżej niż 3-1. Wszyscy piszą o jednej szansie Torresa, a on miał poza golem trzy dobre sytuacje na gola i wszystkie popisowo zmarnował. W tym meczu Chelsea była o prędkość wolniejsza od United, szczególnie było to widać w drugiej połowie. Z ich posiadania piłki niewiele wynikało, a MU kilkoma podaniami dochodziło do dobrej sytuacji i to była ta różnica.
Torres miał w ciul okazji w całym meczu... w samej drugiej połowie jakby się lepiej postarał mógłby ustrzelić hattricka. Nie zgodzę się natomiast z tym, że Chelsea grała o prędkość wolniej od United. Mecz był w bardzo dobrym tempie prowadzony i jakby Chelsea wykorzystała sytuacje, które stworzyła na samym początku to możliwe, że inaczej by się to wszystko podziało. Po straci bramki, a tym bardziej po stracie 2 bramek Chelsea musiała zagrać dużo bardziej ofensywnie przez co United mieli więcej szans na okazje bramkowe. Graliśmy z Manchesterem jak równy z równym bez żadnych szachów na boisku co cieszy. Wygrał zespół bardziej skuteczny, a co za tym idzie lepszy! Do tego nie ma wątpliwości.

Dwie bramki dla United padły po minimalnych spalonych. Wiec sędziowie nie wykazali się najlepiej. Sędziowie też mylili się na niekorzyść United nie dyktując dla nich drugiego karnego. Wynik meczu w miarę sprawiedliwy, chodź przy odrobinie szczęścia kibice Chelsea mogliby się cieszyć z wyniku. Boli już 5 pkt strata do lidera po 5 kolejkach. Mając na uwadze, że United grali już z przeciwnikami górnej pułki i wygrali wszystko co mogli, to teraz będzie im łatwiej grając ze słabszymi zespołami.

Coś czuję, że Swansea dostanie srogie baty w następnym meczu ligowym. Chelsea będzie chciała się na pewno zrehabilitować za porażkę z United :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 wrz 2011, 21:50

Torres powoli dochodzi do siebie,wygladal dobrze fizycznie, czul pilke(wiadomo ze w 83 niebardzo :lol: ) i jesli znowu sie nie polamie to wroci do dobrej formy.
Podoba mi sie gra Anelki.chudszy zwrotniejszy. Ciekawe jakby Mata wygladal na srodku pomocy bo zbyt czesto ucieka ze skrzyda.Mozecie patrzyc optymistycznie na ten sezon bo Boas buduje ciekawa druzyne.Z nami zagraliscie dziwnie bo nie spodziewalem sie az tylu okazji z Waszej strony i tylu bledow w defensywie.
Musze pochwalic Ramiresa ktory zagral kolejne bardzo dobre spotkanie i powinien byc 1 wyborem przy ustalaniu lini pomocy.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 20 wrz 2011, 13:39

romantyk_emil pisze:Coś czuję, że Swansea dostanie srogie baty w następnym meczu ligowym. Chelsea będzie chciała się na pewno zrehabilitować za porażkę z United :P
na razie gramy jutro z Fulham i moze nie byc tak rozowo :)

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 20 wrz 2011, 15:44

pablisso pisze:
romantyk_emil pisze:Coś czuję, że Swansea dostanie srogie baty w następnym meczu ligowym. Chelsea będzie chciała się na pewno zrehabilitować za porażkę z United :P
na razie gramy jutro z Fulham i moze nie byc tak rozowo :)
Fakt, Fulham może być podbudowane po tym, jak urwało punkty City, ale zobaczymy jak mecz będzie wyglądał.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 21 wrz 2011, 1:34

pablisso pisze:na razie gramy jutro z Fulham i moze nie byc tak rozowo :)
Gramy z Fulham, ale to mecz pucharowy. Zapewne zarówno Chelsea nie wybiegnie najmocniejszym składem jak i rywal za miedzy. Będzie dobrą okazją na popis naszej młodzieży oraz tych zawodników, którzy nie grają za często. Liczę na zwycięstwo :)

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 21 wrz 2011, 22:15

zle to nei wyglada, ale ciagle brakuje bramki zwycieskiej.. tak ogladajac ten mecz mam wrazenie ze Lukaku by być naprawdę wartościowym graczem dla drużyny powinien pójść na wypozyczenie i przejsc taka metamorfoze jak Sturridge.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2901

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 wrz 2011, 22:40

Szmaciarze :!:

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 21 wrz 2011, 23:05

to sie chlopaki zmecza :> dobrze ze to drugi sklad to na weekend nie bedzie problemow :)

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 22 wrz 2011, 16:28

Ktoś oglądał ? Jak mecz z grubsza wyglądał ? Bo niestety nie mogłem obejrzeć, a wiem że pomimo bezbramkowego remisu było ciekawie...

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 22 wrz 2011, 19:06

Mecz był ciekawy. Chelsea miała sporo szans w pierwszej połowie, ale również Fulham po błędach Chelsea dochodziło do bardzo dobrych sytuacji podbramkowych. Brakowało skuteczności po jednej i drugiej stronie. Mecz zmienił się pod koniec pierwszej połowy, kiedy za Sturridge ( chyba nabawił się kontuzji) wszedł Lampard, który spowolnił grę. Kontuzji nabawił się również Cech po jednej z intrwencji pod koniec 1 połowy i zastąpił go Ross Turnbull. Na początku drugiej połowy czerwień dostał Alex i Chelsea grała w osłabieniu. W dodatku Fulham dostało karnego, którego na szczęście nie wykorzystało.Chelsea mimo gry w osłabieniu atakowało i nie ograniczała się jedynie do kontr, czy też obrony.

Lukaku jest bardzo utalentowanym zawodnikiem, ale moim zdaniem jeszcze jest za szybko, aby grał pierwsze skrzypce w Chelsea. Potrzebuje doświadczenia na angielskich stadionach, a takie da mu wypożyczenie do jednego z klubów premiership. Umie ładnie przyjąć piłkę i zastawić się, strzały też w miarę, ale dośrodkowania czy dogranie dokładnej piłki do kolegów z drużyny to już dla niego bardzo duży problem.

Nie dziwię się czemu Kalou nie gra w podstawowym składzie :) Gość jest totalne dno i każda piłkę zepsuje. Jeżeli nie umie wykorzystać swojej szansy z Fulham, które grało w okrojonym składzie to nie będzie dużo wnosił w meczach z czołówką.

David Luiz mnie zachwycił bardzo wczoraj. Gość całe 130 min biegał od jednej bramki do drugiej. W obronie prawie bezbłędny i w dodatku włączał się w akcje ofensywne. Stwarzał sytuacje podbramkowe i świetnie wypracowywał je kolegą. Taki zawodnik to skarb. W mojej ocenie on powinien być partnerem Terrego na środku obrony, a Bronek powinien zostać przesunięty na prawą obronę. Bo szkoda, aby jeden czy drugi siedzieli na ławce jak tak dużo wnoszą do gry.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 wrz 2011, 19:17

romantyk_emil pisze:Kontuzji nabawił się również Cech po jednej z intrwencji pod koniec 1 połowy i zastąpił go Ross Turnbull.
Coś poważniejszego, czy powinien wrócić na najbliższy mecz?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”