AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2673

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 sie 2015, 23:29

Finansowo może i tak, ale mimo wszystko przyjmując, że Witsel jest osobą racjonalną i decydujące są kryteria sportowe to wybór waszego klubu jest lepszym rozwiązaniem, więc może na Zenicie wymusi akceptacje waszej oferty.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2015, 23:34

IMHO Witsel nie przyjdzie. Są sprzeczne informacje - jedni mówią że nadal nie ma oficjalnej oferty a inni że Zenit zgodzi się na wypożyczenie z obowiązkiem a Galliani oferuje opcje wykupu. Wydaje mi się, że Witsel albo zostanie w Rosji albo ktoś go sprzątnie z przed nosa.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 sie 2015, 23:38

Jeżeli tak to musicie liczyć na to, że Berto i Bona wzniosą się na wyżyny swoich umiejętności albo Monto zacznie grać na poziomie z pierwszego sezonu, bo jeżeli nie to Wasza pomoc będzie taka ... no właśnie nie wiadomo albo po prostu nijaka.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2015, 23:41

JA też czarno to widzę chociaż plotki z samego wschodu że Witsel jest ptaktycznie klepnięty bo nigdzie indziej nie pójdzie mogą również być prawdziwe. Po różnych akcjach Gallianiego ja pewnych rzeczy nie kupuje i uwierze jak jutro pojawi sie w Milanello lub Milan channel od rana będzie koczować na lotnisku i czekać na Belga.

Ten transfer wiele może zmienić. Otworzyć pewne opcje, stać się naszą największą gwiazdą środka pola. Nie będe owijał w bawełne. Ten transfer mega mnie ucieszy bo układam sobie pewne rzeczy w głowie i w [ch**] pasuje mi on do tego co chce widzieć w Milanie w tym sezonie. Oczywiście jesteśmy w dupie na pozycji "10" ale Ja się modlę o zdrowie i zmiane podejścia do pewnych spraw MEneza. Jego będzie dużo łatwiej ogarnąć niż Mario. Jeremy ma to coś co może sprawić że bedziemy dysponować świetnym Fantasistą...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2238
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 sie 2015, 23:42

A moim zdaniem przyjdzie Witsel.Kwestia rozbija się o opcję (jak chce Milan) a obowiązek (Zenit) wykupu gracza.Nie rozumiem tej kwestii, skoro Milan chce tego gracza to nie wiem dlaczego tak oponuje obowiązkowi wykupu, przecieżz i tak nie będzie musiał od razu wykładać całej sumy na stół.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 sie 2015, 23:44

Jeremy ma to coś co może sprawić że bedziemy dysponować świetnym Fantasistą...
No właśnie o tym wcześniej pisałem, że o lepszą 10 trudno. Z tym zastrzeżeniem, że trzeba go oduczyć pewnych zachowań, co może być trudne.
i tak nie będzie musiał od razu wykładać całej sumy na stół.
Może dlatego, że wbrew wcześniejszym doniesieniom nie sracie hajsem ? Zresztą jeżeli plotki o tym, że proponujecie wypożyczenie z prawem wykupu są prawdziwe to na miejscu Zenitu zerwałbym negocjacje i dochodził odszkodowania w granicach ujemnego interesu, bo to jest niepoważne.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2015, 23:50

Może nie tyle nie sramy co ten debil wykrwawił się na początku mercato kupując zawodników którzy sie są w stanie do końca zmienić oblicza Milanu. Nie twierdzę że Berto nie da rady, ale w tym momencie jest strasznie elektryczny na boisku, popełnia mase błędów, cięzko go oceniać pozytywnie ale jest młody i czas musi grać na jego korzyść. Z drugiej strony, Romagnoli młodszy, pozycja chyba jeszcze bardziej wymagająca doświadczenia a gość daje radę, wczoraj wyglądał dużo spokojniej od Zapaty...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2238
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 sie 2015, 23:54

MarcinW pisze:esztą jeżeli plotki o tym, że proponujecie wypożyczenie z prawem wykupu są prawdziwe to na miejscu Zenitu zerwałbym negocjacje i dochodził odszkodowania w granicach ujemnego interesu, bo to jest niepoważne.
Bzdury.Moim zdaniem Zenitowi nieco zmiękła rura i zeszli z 35 do 25, a teraz jeszcze akceptują loan+buy to tym lepiej dla Milanu, ale AG dalej szuka kwadratowych jaj zamiast już przystać na tak korzystne warunki.Sama transakcja jest często stosowana (chociazby jak czytam o Interze to oni starają się tak często robić), widocznie tak klubom korzystniej i skoro oby dwie strony się zgadzają to nie jest nic w tym złego.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 31 sie 2015, 0:05

Bzdury.Moim zdaniem Zenitowi nieco zmiękła rura i zeszli z 35 do 25, a teraz jeszcze akceptują loan+buy to tym lepiej dla Milanu, ale AG dalej szuka kwadratowych jaj zamiast już przystać na tak korzystne warunki.Sama transakcja jest często stosowana (chociazby jak czytam o Interze to oni starają się tak często robić), widocznie tak klubom korzystniej i skoro oby dwie strony się zgadzają to nie jest nic w tym złego.
Obniżenie wymagań jest czymś normalnym w negocjacjach, czego nie można powiedzieć o akceptowaniu uwłaczających ofert, bo wypożyczać z PRAWEM (a nie obowiązkiem wykupu) można zawodników nieprzydatnych, młodych (itp.) a nie ukształtowanego już piłkarza o uznanym nazwisku i dużych umiejętnościach. Takich zawodników oddaje się tylko wtedy, kiedy jest gwarancja zapłaty - niekoniecznie w chwili kontraktowania, ale za rok, dwa, dziesięć, czyli stosownie do uzgodnień. Jeżeli ktoś tego nie wie to łamie zasady rządzące kontraktowaniem i może się narazić na zerwanie negocjacji. Patrząc na to w jaki sposób kontraktowano u Was zawodników to odnieść można wrażenie, że jest to czysta amatorka, więc jestem gotów uwierzyć w to, że AG faktycznie taką ofertę wystosował.
Sama transakcja jest często stosowana
Mylisz instytucje, czym innym jest umowa wypożyczenia z obowiązkiem wykupu mająca na celu obejście przepisów o FPP a czym innym jest umowa wypożyczenia z prawem wykupu...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 sie 2015, 0:15

Ja jestem pesymistycznie nastawiony więc twierdzę iż Witsel nie przyjdzie choć chciałbym się mile zaskoczyć. Została doba. Mam nadzieję, żę zdążymy kogoś pożegnać i mam skromną nadzieję, że będą to dwaj nieudacznicy czyli Nocerino i Suso.

IMO tylko opcja z obowiązkiem wykupu wchodzi w grę. Nie wierzę, że znaleźliby się na świecie idioci którzy oddaliby takiego gracz do Milanu z opcją kupna. Dwa ostatnie transfery śmieszne więc mam nadzieję, że ten ostatni będzie normalny.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2015, 5:16

Jak dla wypożyczenie z opcją wykupu to niepoważna oferta. Pokazująca, że Galliani już nie ma kasy. Zresztą tak sformułowana umowa oznaczała by że brak LM i Axel wraca do Zenitu albo żenujące próby Gallianiego na koniec sezonu obniżenia kwoty wykupu zakończone fiaskiem.

Co inego wypożyczenie z obowiązkiem wykupu, bo to praktycznie transfer. Jak Witsel nie trafi do Milanu a w to coraz mniej wierzę to będzie to wina idioty nazywanego naszym DS.
Zenit give Milan ultimatum, if a loan+obligation to buy offer not received by tmrw morning, Witsel goes to Tottenham for 26m (via cmdotcom)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 sie 2015, 9:29

Niepojęte, po prostu niepojęte :!: Czy ktoś z zarządu, sztabu, Silvio, uważa, że Witsel może nie wypalić, że nie chcą obowiązku wykupu :?:

To już nawet nie jest śmieszne, to jest żenada.
Weźmy Soriano na transfer definitywny, on na pewno będzie gwiazdą tej kadry. Dziwne wrażenie odnoszę, ze to trener może preferować Soriano.

Laurentis dzwonił do Soriano a ten jest uparty, jak osioł, na Milan. Ktoś mu coś obiecał.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2015, 9:35

Matri odmówił Marsylii a West Ham jemu. Jeżeli jakimś cudem nie zgłosi się Lazio to zostanie w klubie. Hmm pięknie to wszytko rozegrane zostało.

Przeczuwam, że to właśnie ten dzień gdzie wszyscy marzymy o Witselu a przyjdzie jakiś gość o zupełnie innej charakterystyce i po prostu piłkarsko słabszy.

Można powiedzieć, że zostało 14 i pół godziny dnia gołębia.

Tu nie chodzi czy może wypalić czy nie. Pisałem wyżej - Galliani już wydał całą kasę i to takie ubezpieczenie na wypadek braku LM. Taka ofdrta oferta to kpina, bo tak jak już było wspomniane za takich graczy się takich ofert nie składa.

Natomiast jeżeli do nas trafiłby na takich warunkach to nawet jakby był naszym najlepszym graczem to za rok najpierw żenujące próby zbicia ceny a później powrót do Zenitu.

Pamiętacie z Aquilanim? Milan walczy o mistrza a trener nie może wystawić gracza wtedy bardzo ważnego by nie musieć go wykupić.

Gołym okiem widać, że Soriano to opcja rezerwowa. Tylko, że Galliani nigdy nie ściąga opcji A a Witsela trudno nawet nazwać tą opcją A to przyjdzie Soriano. Nie dlatego, że był priorytetem a dlatego, że Galliani nie dopnie łatwego dealu.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 sie 2015, 9:43

Tu nie chodzi czy może wypalić czy nie. Pisałem wyżej - Galliani już wydał całą kasę i to takie ubezpieczenie na wypadek braku LM. Taka ofdrta oferta to kpina, bo tak jak już było wspomniane za takich graczy się takich ofert nie składa.
Ten argument do mnie nie przemawia, albo chcemy LM albo nie. Skoro nie chcemy to po co wydawane było 90 mln :?:

Jeśli nie przyjdzie Witsel a Galliani weźmie Soriano z Perottim(na życzenie Mihajlovica) to mam nadzieję, że jeden i drugi pan, długo w tym klubie nie popracują.
Jeden za zrujnowanie pozycji klubu a drugi za zrobienie Genoi, w jednym okienku transferowym.
Póki co, z zachcianek Mihajlovica to broni się Romagnioli.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2015, 9:52 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2015, 9:48

Chcemy LM, ale Galliani fatalnie "rozplanował" okienko i teraz nie ma kasy na dalsze wzmocnienia w najsłabszej formacji. Nie widzicie nic dziwnego w tym, że bez żadnych wypożyczeń zapłacił 30 mln za Bacce, 25 za Romagnolego, 20 za Bertolacciego a teraz jest problem z 25 na Witsela który jest nam najbardziej potrzebny?

Tak właśnie wygląda budowa kadry przez Condoma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”