AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2679

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 31 sie 2015, 23:10

Majowe marzenia:

Obrazek

Wrześniowa rzeczywistość:

Obrazek

Deal okienka - wydanie 20 baniek na Bertolacciego i poskąpienie podobnej sumy na Witsela. Grazie Galliani!

BTW - oczywiście, że Milan nie miał środków na transfery. Te prawie 90 mln € to tyle co nic i zostało wydane optymalnie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 01 wrz 2015, 0:06

Napoli nie zdążyło złożyć dokumentów, Soriano zostaje w Sampdorii :rotfl4:

Jak Mihajlovic przeżyje do Stycznia to pewnie temat wróci.

Z tym Bonerą w Villarreal to żart, czy poszedł oficjalnie :?:

Galliani jest do wywalenia. Oby Bee, po wejściu, dał kasę Lucasowi a nie temu idiocie.

Przebieg mercato w wykonaniu Gallianiego :

Obrazek

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 wrz 2015, 0:15

Gdyby Napoli wzięło Soriano to pokazaliby całemu światu, że nie mają szacunku dla siebie. Gość im odmówił i to nie jednokrotnie, a ci dalej go przekonywali.

Jestem niemalże 100% pewny, że pisałem przed rozpoczęciem okna, że niedałbym tej kasy Gallianiemu na transfery.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 01 wrz 2015, 0:45

Takie oczekiwania i nadzieje od czerwca a ten łysy [ch**] wszystko spierdolił ! Cóż, kibicować trzeba i liczyć na zmianę kiedyś.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 wrz 2015, 1:51

Właśnie obejrzałem Southpaw i lekko poprawił mi się humor. Polecam. Co do Napoli i Soriano...ja większą bekę będę miał z Realu i MU z transferem De Gei jeśli jutro potwierdzi się to co podaje teraz prasa :whistle:

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 01 wrz 2015, 8:32

Po tych 3 miesiącach ja już się tylko modle żeby deal z Bee nie upadł i rzeczywiście wykupił te udziały. To jest Milan , wszystko się może zdarzyć. Mam nadzieje, że Taj szybko też przejmie pakiet większościowy. Berlusconi ma już prawie 80 lat, Galliani ponad 70 i to widać w ich poczynaniach. Panowie działają nielogicznie, co tu dużo pisać, umysł już nie jest tak sprawny, dlatego tym bardziej jestem zdziwiony, że z Gallianiego zrobiono w Milanie Alfę i Omegę. Bee miał dobry pomysł z podesłaniem do pomocy Lucasa ale ten został szybko spławiony. Niech zamykają ten temat z wykupem udziałów i biorą się za rozliczenie transferów zamiast "kipieć ze złości" na trenera po dwóch kolejkach gdy na boisku biega Kucka czy Nocerino a największym zakupem do pomocy jest Bertolacci.

Nie lubię się odnosić do plotek ale jak czytam, że Silvio w ostatnim dniu blokuje większe transfery to witki opadają. Galliani spierdolił (to pewne) ale jak już chcesz wejść do LM to albo działasz w tym celu do końca na rynku żeby zbudować drużynę na LM albo od początku mercato budujesz drużynę za mniejsze pieniądze pod na przykład LE. Oni wystartowali z opcją nr 1, najważniejsze zostawili na koniec i spasowali, teraz stanęli po środku i zrzucą wszystko na trenera :suicide: Oczywiście możemy tutaj mówić też o kryzysie na chińskiej giełdzie ale do kurwy nędzy było tyle spotkań, jakieś dokumenty i gwarancje powinny być podpisane, nie jestem w stanie uwierzyć, że przy tak gigantycznej transakcji dogadali się na słowo. Sam też kryzys chińskiej giełdy nie jest niespodzianką, bańka musiała kiedyś pęknąć.

Mam nadzieje, że Bee aktywnie śledzi poczynania dwóch Łysoli i jest świadom jakie akcje trzeba podjąć. Jeśli wykupi udziały i będzie się biernie wszystkiemu przyglądał to kasy nie zarobi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2015, 8:37

Jeżeli Bee lada moment przejmie udziały to nie będę miał żadnego logicznego wytłumaczenia na to co się stało - oczywiście poza tym, że Galliani to skończony idiota. Zresztą niedawno ktoś z jego konsorcjum powiedział, że krach na giełdzie w Chinach nie ma żadnego wpływu na umowę. Zobaczmy. Jak się nie pojawią żadne cuda (a wiadomo to Milan z zidiociałym zarządem) to we wrześniu powinno się wszystko wyjaśnić. Jedno jest pewne - jak deal nie wypali to będzie bardzo krucho. Jak wypali to jest nadzieja na przyszłość, ale po tym co zobaczyłem w wakacje mniejsza niż mi się w czerwcu wydawało. W Milanie nie są problemem pieniądze co dobitnie pokazało to okienko.

Teraz trzeba modlić się, żeby Mihajlovic utrzymał do stycznia ten zespół w realnej walce o podium, Bee wkroczył do klubu z jakąś porcją pieniędzy na zimowe mercato i odesłał Łysego tam gdzie jego miejsce. Mam nadzieję, że w jakiś sposób fani oraz Baśka mu w tym pomogą, aby odszedł marnie z Milanu.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 01 wrz 2015, 9:03

Ta, nie stracić za dużo do zimy. Tak jak pisałem kilka tygodni temu, drużyny grające w Serie A o trzecie miejsce zazwyczaj tracą masę punktów i pomimo iż wyglądamy marnie zawsze ten cień szansy jest, że przy dobrym zimowym okienku można powalczyć. Nadzieja umiera ostatnia.

Derby będą ekstra ważne, 9 punktów po 3 kolejkach Interu byłoby dla nas katastrofą. Morale Interu maksymalnie do góry, u nas maksymalnie do dołu.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 01 wrz 2015, 9:25

Niedługo natura rozwiąże oba problemy, szkoda, że muszę takie coś pisać, ale widać, że to jedyne wyjście.

Plotki o tym, że Silvio jest wściekły na Mihajlovica to jest żenada. Pomoc od lat kilku jest straszna, gramy totalne dno, Galliani wydał 90 mln nie tam gdzie trzeba - wina trenera, więc trzeba wstrzymać inwestycje w pomoc, przecież przyszło trzech pomocników - Bertolacci, Mauri i Kucka.

Jestem totalnie rozczarowany niekompetencją Gallianiego, chciał być budowniczym nowej ery Milanu a będzie odchodził w roli nieudacznika i jednej wielkiej porażki.

I jeśli Mihajlovic chcę cis ugrać to musimy zmienić taktykę/ ustawienie z De Jongiem.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2015, 9:31 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 wrz 2015, 9:30

seba82 pisze:Niedługo natura rozwiąże oba problemy, szkoda, że muszę takie coś pisać, ale widać, że to jedyne wyjście.
Rozumiem zdenerwowanie mercato, ale chyba jednak delikatnie przesadzasz.

Swoją drogą ciekawe, czy gdyby nie Calciopoli, podobnie narzekalibyśmy na Moggiego. 10 lat temu wraz z Gallianim byli największymi graczami podczas mercato. Trochę się pozmieniało od tego czasu.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 01 wrz 2015, 9:35

Przecież nie życzę im śmierci, tylko napisałem, że są wiekowi a przecież nieśmiertelni nie jesteśmy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 01 wrz 2015, 9:35

seba82 pisze:Plotki o tym, że Silvio jest wściekły na Mihajlovica to jest żenada. Pomoc od lat kilku jest straszna, gramy totalne dno, Galliani wydał 90 mln nie tam gdzie trzeba - wina trenera, więc trzeba wstrzymać inwestycje w pomoc, przecież przyszło trzech pomocników - Bertolacci, Mauri i Kucka.
Wszystko to wina Serba, przecież to on chciał 150-tego napastnika w składzie, Kuckę itp. Powinienem ubrać to w cytat bo wiecie dobrze czyj post tak może wyglądać.
maciek_88 pisze:
seba82 pisze:Niedługo natura rozwiąże oba problemy, szkoda, że muszę takie coś pisać, ale widać, że to jedyne wyjście.
Nie.
seba82 pisze:Swoją drogą ciekawe, czy gdyby nie Calciopoli, podobnie narzekalibyśmy na Moggiego. 10 lat temu wraz z Gallianim byli największymi graczami podczas mercato. Trochę się pozmieniało od tego czasu.
Gdzieś ostatnio była teoria o tym jacy piłkarze jeszcze 15 lat temu przychodzili do pomocy (Pirlo, Seedorf, Rui Costa) w porównaniu do ostatnich sezonów. Jakoś dziwnie przekłada się to na zmarginalizowanie roli Braidy w klubie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 01 wrz 2015, 9:51

Cytat użytkownika z forum acmilan.pl
poznalem dziennikarza lokalnej mediolanskiej tv, ktory jest kibicem Milanu, rownie w tej chwili naprutym jak ja.
pokazal mi czesc materialu, ktory ciekl mu dzis z Milanu.
dogadalismy sie z Zenitem co do kwoty, 4 banki za wypozyczenie, 20 za definitywny, ale lysy idiota w/g zrodla mial powiedziec, cytuje: "ruscy sa mieccy i sie zlamia, zrezygnuja z obowiazku wykupu" i transfer ch....strzeli
Gdybym miał wystawić video-ocenę Gallianiemu, za to co zrobił z kwotą 90 mln, to wyglądało by to mniej więcej tak :

Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2015, 9:55 przez seba82, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2015, 9:54

Oczywiście, że rola Braidy jest mocno marginalizowana. To pokazują dobitnie ostatnie okienka (gdy już był tylko panem nikim a jego rolę przejął Raiola, Preziosi i reszta bandy Gallianiego, co potwierdził były scout Milanu). Owszem zdarzały się mu błędy, ale komu się nie zdarzają? Kaka' to jego deal (sam gracz o tym wspomniał), Galliani nie chciał Szewczenki i odrzucił mnóstwo ciekawych graczy, których polecał Braida, do których sam się przyznał. Teraz rolę Braidy z końcówki jego przygody w Milanie przejął lis scoutingu Maiorino. Co on robi? Odbiera graczy z lotniska :rotfl4:

W Milanie jeżeli chcemy liczyć na zmiany muszą nastąpić gruntowne zmiany na każdym szczeblu, stworzenie zupełnie nowej organizacji obowiązków i zebranie odpowiednich ludzi. Galliani to w tej chwili taki Secco Milanu. Dopóki to się nie zmieni to Bee może władować multum kasy w klub a nic się zmieni. A powtarzam - Bee nie jest dobrym szejkiem jak ten z Paryża czy Manchesteru a inwestorem. On nie będzie tu wkładał pieniądze co rok na naprawienie błędów. On ma inne zadanie i jak ktoś liczy, że co rok będziemy mieli po +-100 mln na transfery tylko dlatego, że wejdzie do klubu Taj to się przeliczy. Pieniądze będą, ale pod warunkiem, że jego plan wypali.

Z Witselem od początku sprawa była jasna. Transfer definitywny albo wypożyczenie z obowiązkiem wykupu. Wszelkie inne opcje nie wchodziły w grę i próby pozyskania na zasadzie wypożyczenia z opcją wykupu to były po prostu dobra mina do złej gry. Zenit nie mógł sobie pozwolić na to, żeby była możliwość że za rok do nich wróciłby gracz, który tam nie chce grać i ma rok do końca kontraktu. A nie oszukujmy się - za rok jakby Witsel do nas trafił teraz to Łysy debil na bank próbowałby zbić ustaloną wcześniej kwotę wykupu i skończyłoby się tak jak w przypadku Aquilaniego czy Ramiego gdzie tak negocjował zbicie kwoty, że aż gracz musiał zrezygnować z części pensji by pokryć różnicę.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 01 wrz 2015, 10:30

Tak na wstępie to do czasu aż Bee nie przejmie większości udziałów to poza obowiązkowymi dopłatami nie macie co liczyć na jakieś kolosalne pieniądze z jego strony. Jeżeli ktoś dopłaca to oczekuje coś w zamian. Zwykle chodzi o udziały, a w tym wypadku jest to niemożliwe, bo zmieniłaby się struktura właścicielska. Ponadto pojawiają się głosy, że odcięto Was od jakiś środków w związku z kryzysem w Chinach. Tego typu myślenie wynika z tego, że co niektórzy użytkownicy tego forum uważają, że zbywanie udziałów w wielkim klubie wygląda podobnie jak ugadywanie się na bazarze w kwestii zapłaty oraz co do przedmiotu, czyli ilości nabywanych ziemniaków. Zapewniam Was, że w tego typu umowach zakres regulacji jest znacznie szerszy i jeżeli jedna z stron zobowiązała się do dokonania przelewu to z pewnością ten przelew dokonała, a jeżeli nie to popadła w zwłokę i nie ma na to wpływu sytuacja w Chinach, ponieważ kryzys już jest od dłuższego czasu i strony przy zawieraniu umowy uwzględniły to w swoich rachunkach oraz uzgodnieniach. W związku z tym taka zmiana stosunków nie uzasadnia "korygowania" zawartej umowy. Znacznie prostszym wyjaśnieniem jest to, że żadnych dopłat nie ma albo zastrzeżono termin i staną się wymagalne dopiero po przeniesieniu praw udziałowych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”