Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 sie 2010, 19:41
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sie 2010, 19:49
Wysokiej co to znaczy. Chcemy mieć ligę, która ma iść do przodu to taki trener to jak znalazł. Przecież on w Sevilli mało zarabiał jak na klub o formacie CL. Ja jestem za takimi ludźmi, ludźmi którzy wiem, że wyrzucili by ze składu kaleki techniczne, a w Wiśle jest takich kilku grających nawet jako podstawowi.Wilmore pisze:Tak, tylko Jimenez zażyczył sobie, co zrozumiałe, wysokiej gaży i luzu w doborze współpracowników, różnice są w kwestiach transferowych, dziś były rozmowy na ten temat i właściwie sam nie wiem, dlaczego nic nie podpisano, skoro podobno jest już tak blisko.
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 sie 2010, 19:51
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sie 2010, 19:57
Ja wolałbym wydać takie pieniądze na trenera i mieć jakieś szanse że on to ustawi, znajdzie takich piłkarzy, którzy podniosą poziom niż łudzić się, że może uda się polskiej myśli trenerskiej coś ugrać za mniejsze pieniądze.Wilmore pisze:Zgadzam się, że to znakomita propozycja jako trener w Polsce, jednak w sytuacji, gdy żąda ponad pół miliona euro rocznej gaży bez dodatków i premii tylko dla siebie, to należy zrozumieć Cupiała, że negocjuje i bardzo długo się zastanawia nad tą sprawą.
Niby dwukrotna różnica w gaży między Jimenezem a Skorżą wygląda na papierze śmiesznie, ale jednak to kolosalne na polskie warunki pieniądze.
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 sie 2010, 20:53
Wilmore pisze:Akurat trudno mu się dziwić, że w taki sposób się zachował, mając na słupku dwóch innych piłkarzy, których psim obowiązkiem było wybicie tej piłki. Pawełek błędu nie popełnił, dobrze się ustawił do rożnego.
Nie przy wszystkich bramkach golkiperzy ponoszą winę.
Natomiast winę za dzisiejszy wynik ponosi Kulawik - to jego ulubieniec spowodował, że Wisła w środku pola nie istnieje, to inna jego sympatia, który na treningach prezentuje się gorzej od Bunozy, spowodował, że Wisła w obronie jest skazana wyłącznie na Clebera, który dziś nie ma prawa grać dobrze.
Kulawik postawił wszystko na jedną kartę. Jedyną jego szansą, by przekonać do siebie nadprezesa, było zrobienie z Kowalskiego i Rado piłkarzy decydujących o obliczu tej drużyny i lansowanie siebie na specjalistę od młodych.Tymczasem się ośmieszył, sam oddając trzy punkty Ruchowi jeszcze przed meczem.

petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 sie 2010, 21:07
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sie 2010, 21:30
A taki fakt, ze pilka leciala pol godziny i obroncy robili miejsce dla bramkarza zeby ja spokojnie złapał jak na bramkarza klasowego przystało, a nie wymachiwal rekami jakby opedzal sie przed komarami? Strasznie karkołomnie bronisz swoich tez. Za te bramke w 95% winny jest Pawełek, te pozostale procenty to inteligencja pilkarzy, ktorzy powinni pamietac kto stoi w bramce.Wilmore pisze:Co z tego, że obrońcy stali w równej linii z Pawełkiem, skoro psim obowiązkiem piłkarza przy słupku jest wybicie piłki. Pawełek mógł się ustawić lepiej, ale odpowiedzialność za gola ponosi przede wszystkim Diaz - po co się chował do bramki? - i drugi piłkarz znajdujący się przy słupku (Rado?).
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 sie 2010, 21:38
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sie 2010, 21:49
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 sie 2010, 21:51
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sie 2010, 21:52
Jeśli on jest utalentowany to naprawdę ciężko z naszą piłką. Czy on się rozwijał w Piaście, wybijanie piłki i takie same braki jak dzisiaj to chyba nie były tego oznaki. To samo robił Glik, a być może troszkę lepiej. Nie wiem jak słaby jest ten Bunoza(?) ale może przynajmniej potrafi podać i przyjąć.Wilmore pisze:Kowalski się znakomicie rozwijał w Piaście, na warunki Piasta jednak, szkoda oglądać to, co się z nim stało w Wiśle. Zabrakło chyba okazji do podglądania lepszych od siebie na wiosnę, bo to nadal - o zgrozo - jeden z najbardziej utalentowanych młodych obrońców w kraju. I nadal ma potencjał, nie może być od razu rzucany na głęboką wodę.
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sie 2010, 22:23
Najlepiej jakby Diaz mogl uzywac rak to moglby stac obok Pawelka caly mecz i go wyreczac. Ogladnij sobie powtorke i zobacz, ze bramkarz Wisły sie prawie od ziemi nie oderwał. To jest klasyczne zaniechanie, co z tego ze obronca mogl wybic, skoro za takie zachowanie przy pilce lecacej baaardzo długo wine bedzie ponosił bramkarz, który nie zrobil nic ku temu by ja złapac. Diaz juz od kilku sekund stal w bramce zeby mu nie przeszkadzac.Wilmore pisze:Diaz jest tam, a nie gdzie indziej na boisku, właśnie dlatego, że ma obowiązek wybić piłkę lecącą w okienko.
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 17 sie 2010, 0:21
brylancik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 sie 2010, 10:34
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 17 sie 2010, 10:38
Aker
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio