NBA... - Strona 270

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2249
Kibicuję: AC Milan

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 cze 2026, 10:43

https://szostygracz.pl/2026/06/23/rzuto ... wiz-young/

tutaj wiecej detali o wyzej wspominanych ruchach

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 306

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 23 cze 2026, 10:58

Do NBA mam wielkie serce od wielu lat ale już również od wielu nie uważam się za żadnego fachowca.

Dlatego zapytam was jako fan Lakers. Co waszym zdaniem mogą jeszcze w tym okienku zrobić Lakers po tym jak przepadła opcja Giannisa i w jakim w ogóle kierunku mogą podążyć ich ruchy?

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1317

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 23 cze 2026, 11:01

Szczerze cieszę się, że Giannis trafił na Florydę a nie do Bostonu, bo gdyby w paczce za niego miał pójść Jalen Brown... Nie to, że uważam GA za słabego gracza, ale Brown wydaje mi się... mniej jednowymiarowy?

A dla Miami, jak na moje, to nie oznacza końca ruchów, bo ławka słabiutka. Raczej nie rzucali się na Giannisa po to, żeby odpadać w pierwszej rundzie PO.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 267
Kibicuję: Juventus

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 23 cze 2026, 11:37

dias pisze:
23 cze 2026, 11:01
Szczerze cieszę się, że Giannis trafił na Florydę a nie do Bostonu, bo gdyby w paczce za niego miał pójść Jalen Brown... Nie to, że uważam GA za słabego gracza, ale Brown wydaje mi się... mniej jednowymiarowy?

A dla Miami, jak na moje, to nie oznacza końca ruchów, bo ławka słabiutka. Raczej nie rzucali się na Giannisa po to, żeby odpadać w pierwszej rundzie PO.
Brown jest overrated. Robi liczby, ale od dawna jest minusowy w obronie. Giannis to inna liga. Idealnie by pasował do takiego Tatuma, także dobrze się stało dla ligi, że Miami a nie Boston. Celtics byliby przejebanie mocni z Giannisem. Natomiast Bucks z Brownem wciąż byliby słabi.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 23 cze 2026, 11:46

Leszek pisze:
23 cze 2026, 10:58
Do NBA mam wielkie serce od wielu lat ale już również od wielu nie uważam się za żadnego fachowca.

Dlatego zapytam was jako fan Lakers. Co waszym zdaniem mogą jeszcze w tym okienku zrobić Lakers po tym jak przepadła opcja Giannisa i w jakim w ogóle kierunku mogą podążyć ich ruchy?
Luka potrzebuje centra, który jest bardzo dobry w obronie i co nieco potrafi w ataku. Mogliby powalczyć o Turnera z Bucks, Ayton to żart 😀

Powinni odpuścić LeBrona i za ten hajs szukać graczy typu trójka i obrona, a wtedy Lakers mogą powalczyć z każdym, bo Doncić w ofensywie jest na GOAT levelu, o ile jest w formie. SGA nie ma pod tym względem do niego żadnego podjazdu.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1124
Kibicuję: Ac Milan

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 23 cze 2026, 11:54

W nocy jeszcze może byc parę wymian, jest draft

Washington pewnie weźmie Dybantasa po tym przedłużeniu idiotycznym Younga ;] niż Petersona

Ciekawe co zrobi Utah, ale Cam Boozera raczej nie wezmą skoro tam jest Lauri i Jackson JR. Wiec Cam trafi do Memphis, a to jest chyba na tu i teraz najlepszy gracz, choć Dybantas/Peterson sufit mają wyżej

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6229
Kibicuję: 4rsenal

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 cze 2026, 12:39

Peterson ma tego samego agenta, tą samą pozycję i ten sam styl gry co Keyonte George i agent robi wszystko żeby nie umieścić ich w jednym teamie - stąd młody w ogóle odmówił testów w Utah. Pewnie i tak tam trafi, ale ogólnie mocno niefortunnie idzie ta przebudowa w Jazz - dziś Peterson z w/w przyczyn odmówił im testów, rok temu Ace który też odmówił im testów (ten dla odmiany po prostu nie chciał do nich iść), jak niedawno trafili z Kesslerem to ten teraz chce odejść bo dają mu za mało kasy. No coś mi mówi że ta przebudowa w Jazz skończy się fiaskiem.

Pyknąłem sobie nową karierę w NBA 2k26 bo pierwsza zakończyła się fiaskiem (po 3 latach tankowania zwyczajnie mnie zwolniono - w piłkarskim FMie nigdy mnie coś takiego nie spotkało), i ostro zaszalałem w loterii hehe:

Obrazek

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 cze 2026, 10:07

Dziś w nocy OKC wykorzystała ostatni pick z wymiany Paula Georga, więc można pokusić się o podsumowanie.
✅ SGA - All-Star, kilkukrotny MVP ligi, król strzelców, MVP finałów
✅ Jalen Williams - All-Star, All-Defensive
✅ Cason Wallece - All-Defensive, lider ligi w przechwytach w zeszłym sezonie, z dużym prawdopodobieństwem przyszły All-Star, od tego sezonu ma grać za Dorta w pierwszej 5.
? - Thomas Sorber - wybrany w 2025 defensywny center 6.9 broniący wszystkie pozycje, póki co bez debiutu ale ponoć papiery ma
? - Aday Mara - wybrany dziś w nocy w 12 pickiem center 7.3 z dobrym podaniem, rzutem i obroną kosza - ma być odpowiedzią OKC na Wambiego. Oczekiwania są gigantyczne.
❌ Tree Mann - niezły gracz ale już dawno poza rosterem
❌ Nicola Topic - duży talent ale przez historię zdrowotną (ACL, rak jądra, teraz kontuzja barku) raczej kariery w lidze już nie zrobi.

IMO najlepsza wymiana w historii ligi.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 cze 2026, 16:06

LaMalo w Woves za Rieda, 1 pick (2033), 3 drugie rundy i 3 swopy (moim zdaniem bezwartościowe, bo Wolves raczej tak będą mieli gorszy pick i Hornest zostaną przy swoich).
Powiem tak, ja 2k26 robie w Hornets lepszą robotę niż ich GM w realu :P

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 25 cze 2026, 18:39

Strasznie dziwny trejd i w sumie Hornets dostali stosunkowo mało za Balla, ale z drugiej strony wybrali w drafcie pg Andersona, więc może chcą mocniej postawić na młodzież i na Knueppela.

Minnesota ma teraz dziurę na PF 😎

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1124
Kibicuję: Ac Milan

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 25 cze 2026, 19:38

Nie wiem co tam gotują w Minessocie, ale na dziś to debilny ruch, ale oni mają trade exception o wartości kontraktu Randle. (33 mln dolarów) + mid-level 16 mln

więc mogą jeszcze 2-3 graczy wyciągnąć (zależy jak rozłożą ten trade exception)

Last Dance Kevina Love przy okazji? ;]

Ale po transferze Giannisa "celem" nbowych insiderów będzie Edwards i jego "transfer"

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 cze 2026, 19:42

No ale co by nie powiedzieć duet Ant-LaMelo to będzie showtime w czystej postaci i zapewne najbardziej efekciarski zespół do oglądania. Mistrza im ten roster nie da, ale mnie osobiście przed TV przyciągną ;)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4347

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 cze 2026, 23:26

A wiecie co pichca Lejkersi? Bo na razie cisza a tam miało być wielkie budowanie wokół Luki

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 cze 2026, 8:01

Lakersi są bliscy tego żeby zbudować skład mogący powalczyć z najlepszymi, wystarczy że zatrudnią ze 2 dobrych podkoszowych, 3 strzelców, 2 obrońców i jakiego rezerwowego PG.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4347

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 26 cze 2026, 9:39

Nie no, aż tak to nie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”