AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 270

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 13 maja 2007, 18:20

Witam po dłuższej przerwie :wink: mam nadzieję, że na dłużej.
Co do meczu, sposób gry Milanistów był do przewidzenia, że będą grali poloneza. Nawet się chyba w sumie nie spocili, ale to dobrze Ateny są najważniejsze :wink: Jak widziałam akcje w środku pola, właśnie pomiędzy Kaką i Seedorfem, to aż mi się śmiać chciało, ponieważ autentycznie stali i patrzyli na siebie wymownie. Mecz bez historii, ale dzięki porażce Violi mamy na 100%eliminacje, więc plan wykonany.
Martwią mnie tylko doniesienia o Shevie. Dali by sobie spokój. W ten sposób to czuję jakbyśmy się upokarzali :? nie chce to nie, każdy ma własną drogę. Może warto spróbować powalczyć o Eto'o. Myślę że bez większych problemów wkomponowałby się do zespołu.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 13 maja 2007, 21:32

Catania 1:1 Milan - pierwsza 4 jest choc maly niedosyt pozostaje z powodu braku zwyciestwa :? Choc najwazniejsze jest to ze teraz spokojnie mozna przygotowac zespol pod finał :twisted:

PS.Az dziwi gra innych zespolow pod Milan Grazie WAm :!: :P

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 13 maja 2007, 22:38

Dzisiaj 5-1 tylko że 4 bramy nieuznane(zreszta slusznie). Milan grał tak jak sie spodziewalem i nie wiem jak moglem na nich spodziewac. Myslalem ze bedzie tak jak z Ascoli ale jednak blad Oddo i koniec. Nie rozumialem zmiany
Gilardio za Pippo, Bercik nic nie pokazal a Inzaghi na pewno probowal. Dobrze ze inni pomogli bo bylaby jeszcze nerwowka. Swoja droga ciekaw jestem kto w aataku w Atenach.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 maja 2007, 1:59

Kendo pisze:Swoja droga ciekaw jestem kto w aataku w Atenach.

Wydaje mi się, że zagramy ustawieniem jak z MU rewanżem.Zwycięskiego składu, że tak powiem się nie zmienia, mimo że Pool gra trochę inaczej, to jednak widać, że to zabójcza taktyka na wszystkie drużyny.No a na szpicy Peppe.

Swoją drogą Gila jest dobry tylko na dżokera, jeżeli już ma grać.Nie oszukujmy się w kadrze na LM mamy tylko dwóch napastników, a nie można grać nimi ciągle, bo zmian potrzebujemy jakiś.Dlatego taktyka na 1 jest wg lepsza.Zresztą wiemy, że ustawienie 4-5-1 z Gilą na szpicy zmienia się na 4-5-0 :/.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 14 maja 2007, 9:21

Na 100 wyjdziemy 1 napastnikiem gramy tak od poczatku fazy pucharowej i jest dobrze. Taktyka pierwej Pippo potem Gila jest w sam raz. Myśle, że w stosunku do meczu z Mu co najwyzej Maldini zastapi Kaladze i tyle ....

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 14 maja 2007, 12:33

No pewnie że jednym a jak 8) Innej możliwości nie ma. Wsumie fakt że Gila łgawy ten sezon ma. Niby jak się popatrzy na statystyki to może nie nagorzej w zasadzie, ale z grą to ciekawie nie jest. Poza tym rzeczywiście jak na dżokera to sobie jeszcze radzi ale w pierwszym składzie jak wychodzi to średniawka bym powiedział. A jest to na Ateny spory problem bo Pippo znowuż nierówny. Wiadomo swój styl ale np z MAnU to ze trzy kontakty z piłka.Wszystko rozumiem ale bez przesady :wink: Mam nadzieję sie ,ylić ale chyba znowu na druga linię trzeba będzie liczyć. Ale dajmny spokj jeszcze przyjdzie czas sie martwić :wink: Chociaz za duzo powodów się nei wydaje być.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 14 maja 2007, 21:43

Do finalu jeszcze troszke czasu zostalo ale na chwile obecna to chyba Pippo daje wiecej zespolowi, wiec Gila tylko rezerwa (zreszta w meczu z Catania bylo to widac bo Pippo tak jak pisaliscie staral sie chociaz a jak Gila wszedl to sie nawet nie staral-przynajmniej takie odnioslem wrazenie).
Z tym Gila to rzeczywiscie ciekawe-chlopak ma potencjal, ogromny talent i umiejetnosci, co udowodnil grajac w Parmie. Ale u nas sie nie moza za bardzo odnalesc a ten sezon to jest straszny w jego wykonaniu. Tak sie zastanawiam gdzie popelniono blad w jego przypadku i nic konkretnego mi do glowy nie przychodzi-bo tlumaczenie ze lepiej sie czul z Sheva u boku jest troszke dziwnym tlumaczeniem, bo kto by sie nie czul lepiej :lol: . Tak czy inaczej jest z nim jakis problem i ten problem trzeba szybko rozwiazac-bo chyba kazdy chce ogladac Alberto takiego jak w Parmie.

A teraz troszke z innej beczki :P
Gazeta Wyborcza napisala ze na testach w Milanello przebywa 18-letni polski bramkarz Michal Miskiewicz grajacy obecnei w drugoligowej Kmicie Zabierzow. Podobno reprezentant polskiej mlodziezowki ma podpisac 5-letni kontrakt i od razu zostac wypozyczony do Ascoli. Informacja zgola sensacyjna bo o ile mnie pamiec nie myli byl by to pierwszy Polak w druzynie Milanu.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2007, 21:52 przez Mates, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 14 maja 2007, 21:51

Warto dodać, iż w niedzielę Il Capitano rozegrał sześćsetny mecz w czerwono-czaernych barwach 8) 8) . Wszystkiego najlepszego, dobicia tysiąca, no i oczywiście kolejnego pucharu w rękach, najlepiej już 23 maja :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 maja 2007, 7:04

mysle ze teraz gdy mamy pewny udzial w CL to Carlo powinien dac pograc w najblizszych dwoch meczach kilku rezerwowym i graczom primavery mam na mysli Grimiego Gourcuffa Darmiana Antonelliego Di Gennaro i Aubameyanga jest szansa niech pokaza na co ich stac...

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 17 maja 2007, 11:42

mete pisze:mysle ze teraz gdy mamy pewny udzial w CL to Carlo powinien dac pograc w najblizszych dwoch meczach kilku rezerwowym i graczom primavery mam na mysli Grimiego Gourcuffa Darmiana Antonelliego Di Gennaro i Aubameyanga jest szansa niech pokaza na co ich stac...

Na to bym nie liczyl. To nie w stylu Carlo. Grimi i Gourcuff moze pograja wiecej (szczegolnie to sie tyczy francuza) ale ci z primavery pewnie nie lizna boiska. Pewnie wiecej szans dostanie Serginho, Brocchi. Na lewej pewnie Favalli. Zapewne Simic tez zagra. Moze Boriello. Kazdy wie ze Carlo nie przepada za stawianiem na mlodych. A szkoda...

Awatar użytkownika
Torque
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Torque » 17 maja 2007, 22:09

Co do tego, co napisał mete. Wątpię, żeby to, o czym napisałem miało miejsce w rzeczywistości. Wciąż w naszym zasięgu jest trzecie miejsce w lidze i mimo tego, że w Lidze Mistrzów w przyszłym sezonie i tak zagramy, to spokojnie moglibyśmy powalczyć jeszcze z Lazio o wyższą lokatę w tabeli. Być może w meczu z Udinese Ancelotti da odpocząć podstawowym zawodnik przed arcyważnym spotkaniu z Liverpoolem. Z pewnością jednak nie wystawi do gry takich piłkarzy jak Aubemayang, Di Gennaro, Antonelli czy Darmian. Ci piłkarze na razie nie mają czego szukać w pierwszym składzie. Niech pograją jeszcze w Primaverze i tam udowodnią, że powinni dostać szansę występu w Serie A. Zgadzam się więc z tym, co napisał Mates. Kalac, Kaladze, Bonera, Simic, Favalli, Ambrosini, Brocchi, Goucuff, Serginho, Oliveira, Borriello. Właśnie w takim składzie możemy zagrać z Udinese. Jeśli tak będzie, to mimo tego, że jest to skład rezerwowy, i tak jesteśmy w roli faworytów do zwycięstwa.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 18 maja 2007, 19:21

Carlo podal nazwiska zawodnikow powolanych na najblizszy mecz z Udinese:
Kadra Milanu:
Fiori, Kalac, Storari; Antonelli, Bonera, Bruscagin, Costacurta, Darmian, Favalli, Grimi, Serginho, Simic; Brocchi, Gourcuff, Guerci, Di Gennaro; Borriello, Ricardo Oliveira, W.Aubameyang, Orlandi, Travaini.

No i nasz trener po raz kolejny nas zaskoczyl. Jak wynika z mojej wczesniejszej wypowiedzi nie spodziewalem sie ze szanse dostana gracze z primavery a tu taka niespodzianka. Tak przy okazji to mete gratuluje nosa-swietnie to przewidziales. W sumie to fajnie ze carlo sie na taki krok zdecydowal.

Sklad obstawiam taki: Kalac-Simic,Bonera,Costacurta,Favalli-Serginho, Brocchi,Gourcuff,Di Genaro- Oliveira, Boriello. W ciagu meczu pewnie wejda Grimi, Aubameyang i Darmian.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 maja 2007, 20:07

sklad podany carlo powolal jedenastu z pierwszego skladu i wszyscy zagraja i Grimi i Gourcuf...to bedzie zly mecz bo wkoncu ostatni Costacurty na San Siro ale za to jako kapitan zakonczy swoja kariere!!!dziekujemy za wszytko Billy i oczekujemy ze teraz bedziesz pomagal Carlowi i znajdziesz swojego nastepce....z primavery chcialbym zobaczyc Di Genaro Aubameyanga i Antonelliego i licze ze Carlo da im druga polowe pograc i ostatni mecz z Reggina..

PS
Nesta przedluzyl kontrakt do 2010 roku!!!

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 18 maja 2007, 20:24

Carlo na dzisiejszej konferencji podał skład wyjściowej jedenastki na mecz z Udinese: Storari; Bonera, Simic, Favalli, Grimi; Brocchi, Costacurta, Gourcuff, Serginho; Borriello, Oliveira. Na ławce mają być same chłopaki z Primavery + Fiori. Mam nadzieję, że Carlo da szansę pokazania się kilku ( 3 :P ) graczom Primavery. Jestem szczególnie ciekawa gry Di Gennaro.
Jutro swój ostatni mecz w barwach czerwono-czarnych rozegra Billy Costacurta ( zagra jako pomocnik ;) ). Może jak będzie karny dla Milanu to pozwolą mu strzelić :P . Od następnego sezonu Billy będzie asystem Carlo, obok Mauro Tassottiego. Koszulka w jakiej jutro zagra wygląda tak:
Obrazek
Po meczu ma zostać wystawiona na aukcję, a środki uzyskane z jej sprzedaży mają zostać przeznaczone na szpital w Nazarecie.
Grazie Billy :!:
Obrazek

PS. Nesta \o/

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 18 maja 2007, 20:33

Mete napisał:
Nesta przedluzyl kontrakt do 2010 roku!!!
Jak juz cos do 2011 r :P

Skład kompletnie rezerwowy :D , niech Carlo da pograc mlodzikom w drugiej polowie , w tym meczu nie do konca chodzi o wynik ale tez by bylo dobrze jakby wygrali :P

Po tym meczu zacznie sie odliczanie :twisted:

Sorry o Billim zapomnialem , A to nasza legenda nie gorsza niz Paolo szacunek za gre do 40 :!: Gola zycze :D !szkoda ze odchodzi :cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”